Jump to content

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, Angelia said:

Istragu cega? Legalno, za predsednika je "da razumno misli da uklanja opasnost za trupe ili nacionalni interes", tako da stvarno ne razumem sta hoces da istrazujes. Da si ti u pravu, Obama bi bio u zatvoru.

Jel ti mislis da je Tramp hteo da brodovi budu gadjani? I iz kog razloga

Sto je tebi dobro... Istragu jer ili laze kao pas ili prica stvari za koje nije kompetentan i o kojima nema pojma, a svojim cinjenjem dovodi ljude i imovinu u opasnost.

• Like 1
Posted
3 hours ago, Barkley#34 said:

Nisam siguran da će preko noći odlučiti

Nisam siguran da će oni biti ti koji odlučuju.

Posted
13 hours ago, HAMMER said:

lepo se vide kroz teleskop ali mi je cerka polomila nosac telefona pa slikam telefonom sa prozora bez teleskopa.

Pročitah nosač aviona

• Ha-ha 4
Posted
1 minute ago, Geronimo said:

Sto je tebi dobro... Istragu jer ili laze kao pas ili prica stvari za koje nije kompetentan i o kojima nema pojma, a svojim cinjenjem dovodi ljude i imovinu u opasnost.

To ne postoji u USA zakonu. Mislim sorry, ali tako je. Kao sto sam rekla, da je to pravna mogucnost, Obama bi bio u zatvoru, ili skoro svaki predsednik. Manite se coravog posla. Bukvalno i SC to presudio. 

Ne bih da ponovo presudjujemo o tome. I ne, to ne znaci da moze da ubije nekog na ulici.

Posted
4 hours ago, MeanMachine said:

Trump je ladno javno izjavio da su malte ne resili problem miniranja moureuza jer su razvalili iranske brodove za miniranje i onda brodovi krenuli ka moreuzmu i vidimo sta se desilo.

Ova scena dobija novo značenje sada kada vidim da čovek nosi ovu crvenu maga kapu:

• Thanks 1
Posted

Apsolutno svi analiticari i ljudi koji poznaju prilike na Bliskom Istoku danima najavljuju ovaj potez Irana, koji je i vise nego ocekivan.
Moreuz je nekih 30+ kilometara sirok u svom najuzem delu, lako ga je kontrolisati i predstavlja jedan od najvaznijih trgovackih puteva na svetu, ne radi se tu samo o nafti.
Tramp je imao jednu nesmotrenu izjavu pre par dana na ovu temu, ali verujem da ima dovoljno dobre ljude u mornarici koji su mu objasnili da ovde nema sale.
Ovo je vrlo delikatna stvar, koja utice na globalnu ekonomiju nasiroko, tako da ce ovde biti zescih tenzija. 

Posted
58 minutes ago, Angelia said:

Manite se coravog posla.

Omiljen srpski sport - pozivanje američkih predsednika na odgovornost, fazon sudiće im narod, bog, blabla....od Reagana na ovamo, baš svaki se razvlačio po medijima, štampi, slavama, posle 2. pića, ispred dragstora/drink storea i sl...verovatno je bilo i ranije. :yawn2:

Ovde su ljudi uglavnom odrasli uz imperativ da Amerika ovako ili onako mora da propadne dok su istovremeno sve davali da pošalju decu na koledž / školovanje u USA...

Business as usual.

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted
27 minutes ago, fancy said:

Omiljen srpski sport - pozivanje američkih predsednika na odgovornost, fazon sudiće im narod, bog, blabla....od Reagana na ovamo, baš svaki se razvlačio po medijima, štampi, slavama, posle 2. pića, ispred dragstora/drink storea i sl...verovatno je bilo i ranije. :yawn2:

Ovde su ljudi uglavnom odrasli uz imperativ da Amerika ovako ili onako mora da propadne dok su istovremeno sve davali da pošalju decu na koledž / školovanje u USA...

Business as usual.

Jako, jako los post, ucitavanje.

Ja pricam o odgovornosti, o ljudskosti, o vrednostima. I o zalu sto trenutno u Americi caruje neodgovornost, laz, demagogija i populizam veoma blizak ovom nasem, pracen pravdanjem, racionalnim i neracionalnim. U istoj toj Americi koju ja dozivljavam za gro stvari kao svetionik slobodnog sveta. A kao kontra argumente dobijam 'pa nije tako u Americi'. Mozda stvarno nije vise tako...

A sto se tice odgovornosti - uz veliku, najvecu, moc mora da ide i velika odgovornost. Cestitke Americi na izborima citavog niza predsenika, ali ovakvog nisu imali. Da, mozda stvarno Amerika nije ono sto treba svetu i normalnosti. Najveca je odgovornost na najvecim i najjacem sto je svet u najopasnijem trenutku u poslednjih 60+ godina...

Leba ti, kako ti dozivljavas Trampovu izjavu? Kao ok populisticki potez, pozeljno smirivanje javosti? U najboljem slucaju to je vrlo nesrecna izjava.

• Like 4
Posted
13 minutes ago, fancy said:

Business as usual.

Ali bukvalno...sad vec dobijem ospice cim to cujem. Ljudi ne kontaju koliku moc ima predsednik USA, a pogotovo war powers. Ili nije kompententan....koga boli uvo kad zavrsi mandat da li je bio sposoban ili ne? To nije krivicno delo.

3 minutes ago, Geronimo said:

Mozda stvarno nije vise tako...

Nikad nije bilo tako kako ti mislis. Svi ti zakoni stoje decenijama, nista novo Tramp nije uveo, svi predsednici rade po tom sistemu. Jedino sto su za Trampa gurali do SC da presudi I kaze "da, tako je". Suvise je dugacko da objasnjavam zasto ima smisla da je tako.

Posted
1 hour ago, Bode said:

Moreuz je nekih 30+ kilometara sirok u svom najuzem delu, 

Mislim 30 milja. U tom najuzem delu, za najvece brodove i tankere je plovnost tek nekih 5 kilometara sirine. Vrlo, vrlo nezgodna geografska pozicija. Na cudan nacin se priroda poigrala na tom delu planete.

Posted
39 minutes ago, Geronimo said:

Jako, jako los post, ucitavanje.

Ja pricam o odgovornosti

Ma jok nisam ni čitao šta si napisao čak ni zapamtio ko je napisao to na šta je Anđa odgovarala... komentarisao sam samo Anđino "Manite se ćorava posla" koje je bilo, kao što vidiš u množini, (a znamo da Anđa ne persira kad odgovara) ergo, ako je učitavanje, onda je učitavanje velikoj većini Srbije koja bukvalno živi od nade da će neki Sveti Georgije da spali, probode kopljem, obesi, štagod Aždahu zvanu USA, i to ti je tako ovde zadnjih, brat bratu, 40 godina.  Naravno, sve to uz, pozivanje na, kako ono reče... odgovornost, ljudske vrednosti i sl. Ništa manje od toga. :classic_happy:

Mislim, jasno je da su trenutno na vlasti u USA ordinarni debil i njegov putujući cirkus, no, ovo oko Irana bi bilo isto i da je, šta ja znam, neka gay/trans/crna/latino predsednica... Ne posmatram ja USA kroz trenutnu ekipu klovnova - Proći će oni, a lično sumnjam da Vrhovni Klovn ima mnogo veze sa planiranjem i izvršenjem cele ove akcije oko Irana.  Ozbiljnija je USA od samog lika predsednika, čak i kad je neozbiljna.  Mislim... prvi ja, u svojim retkim postovima u povremenom kapitalnom svinjcu koji se zove USA tema, zdušno kasapim i demse i repse... al takva su vremena, globalni IQ je odavno u slobodnom padu, ljudi dobijaju to šta im se nudi... što bi neki rekli "Socijalizam po meri čoveka" :wink2:

Ovde, oko Irana, nevezano za moje pišanje po politici USA, nemam nikakvu sumnju uz koju stranu stajem bez rezerve - a to nije ona koja odapinje strele džihada, hrani terorizam i izvozi ga neštedimice po komšiluku, besi po trgovima i banderama svoje građane i drži ih u srednjovekovnom religioznom mraku, obespravljuje žene... i da ne zaboravim, to sigurno, iznad svega :wicked: nije strana koju podržava ekipa zgubidana i papana s Filozofskog Fakulteta u Beogradu :classic_dry:

• Like 1