djole Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Uzimajuci u obzir signale i sa jedne i sa druge strane, deluje malo verovatno da se ovo zavrsi tako sto kao prosli put obe strane posle desetak dana gadjanja proglase pobedu i puj pike ne vazi. Posto Iran nije bespomocna Gaza i posto famozne demokratske revolucije besnog naroda nece biti (pogotovo kad istom tom narodu po glavama padaju bombe), sanse da ovo preraste u otvoreni rat sa "boots on the ground" su sve vece - ja bih rekao u ovom trenutku i vece nego da se to ne desi.ย
๐๐ช๐ซ๐ Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 43 minutes ago, McLeod said: Sreca pa niko nije cuo ni za 10-30 hiljada pobijenih protestanata, to je okej jer ih pobiju sunarodnici. ย Bombe padaju i za mesec dana bice 1000-2000 civilnih zrtava, to je genocid, zverstvo, silovanje medjunarodnog prava, satanisticko zapadno zlo. ย A zapravo je samo ocigledno licemerje. ย A te hiljade ljudi na ulicu je namamio ovaj sto im sada baca bombe po skolama. Dok je gusio proteste u svojoj zemlji, izvodio je na ulicu u tudjoj pod parolom demokratije. Jbg zlonameran bi pomislio da je dobio sta je hteo - mrtve vodje opozicije.ย 1 1
Darko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 15 minutes ago, ๐๐ช๐ซ๐ said: ย A te hiljade ljudi na ulicu je namamio ovaj sto im sada baca bombe po skolama. Dok je gusio proteste u svojoj zemlji, izvodio je na ulicu u tudjoj pod parolom demokratije. Jbg zlonameran bi pomislio da je dobio sta je hteo - mrtve vodje opozicije.ย Ovo mi je baลก gadno. Nije Tramp svirepo pobio 30,000+ graฤana Iraka u 2 dana, nego Ayatollah i njegovi dupelisci. 7
๐๐ช๐ซ๐ Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Darko said: Ovo mi je baลก gadno. Nije Tramp svirepo pobio 30,000+ graฤana Iraka u 2 dana, nego Ayatollah i njegovi dupelisci. ย Pa jeste gadno. I niko ne spori da je iranska vlada jeziva prema stanovnicima, ali da se ne pravimo konstantno blesavi kao amerika deli samo cvece i leptirice sa demokratijom. ย Narandzasti je izgleda samo pobio neku decu, tako kazu ovi sto su citali fajlove, a pobio je i gomilu ljudi kojima je uskratio USAid pomoc, a pobio je i neke svoje vojnike, sto ovih sestoro sada, a i one koje je izvlacio iz avganistana. Nista strasno, kolaterala... a bice ih jos, tako rece pre neki dan...ย ย Jel neko pomisli recimo na vijetnamski rat i 3 miliona zrtava sa jedne i oko 60k sa druge strane, a rezultat - isti kao sto bi bio i bez ratovanja? Pa korejski rat i otprilike iste cifre, pa Irak i pola miliona domicila i 50k amerikanaca... da ne nabrajam koliko je debilno ovo sto se radi da bi se posle decenije podvukla linija i shvatilo da bi bilo isto da niko nije zaginuo, da se nije unistila infrastruktura, da se nije demolirala svetska ekonomija, napravili cinamiji izbeglica, rodile nove teroristicke grupe...ย
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, Darko said: Ovo mi je baลก gadno. Nije Tramp svirepo pobio 30,000+ graฤana Iraka u 2 dana, nego Ayatollah i njegovi dupelisci. ย Jeste zvuฤalo gadno ali moลพda i moลพe drugaฤije da se tumaฤi baby-in upis. Naime, ลกta ako su te demonstracije podrลพane upravo sa namerom da postoji neko opravdanje za vojni udar na Iran u sluฤaju da se desi ono ลกto se desilo (ubijanje demonstranata), a sa druge strane nije postojala namera da se zaista smeni reลพim veฤ samo da se dovedu podobniji ljudi na ฤelo. ย Moลพda se na to misli kada se kaลพe da je "dobio mrtve voฤe opozicije, ลกto je i hteo". ย Niko zaista ne misli da ih je Trum pobio, a svakako se ne moลพe zahtevati da Ameriฤki graฤani na ulicama Irana izbore demokratiju. Logistika se moลพe pruลพiti, naravno. 1
Klotzen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Trampov cilj je isto kao i u Venecueli. Ne interesuje ga ko ฤe da bude sledeฤi vladar samo da saraฤuju sa njim. Ta kratkovida politika ฤe napraviti joลก veฤe probleme za par godina kada se ti novi osete jakima. No nisam siguran da ฤe to uspeti u Iranu kao u Venecueli. ย Izrael sa druge strane gura Pahlavija koji je bolje reลกenje ali on neฤe imati podrลกku kao neko ko nasledi Hamneija. I za dovoฤenje Pahlavija na vlast bi trebala da postoji kontrola Irana od strane stranaca jer teลกko da bi to trpele bezbednosne sluลพbe u Iranu koje su trenutno dominantne. 5
Darko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 50 minutes ago, JPM said: ย Jeste zvuฤalo gadno ali moลพda i moลพe drugaฤije da se tumaฤi baby-in upis. Naime, ลกta ako su te demonstracije podrลพane upravo sa namerom da postoji neko opravdanje za vojni udar na Iran u sluฤaju da se desi ono ลกto se desilo (ubijanje demonstranata), a sa druge strane nije postojala namera da se zaista smeni reลพim veฤ samo da se dovedu podobniji ljudi na ฤelo. ย Moลพda se na to misli kada se kaลพe da je "dobio mrtve voฤe opozicije, ลกto je i hteo". ย Niko zaista ne misli da ih je Trum pobio, a svakako se ne moลพe zahtevati da Ameriฤki graฤani na ulicama Irana izbore demokratiju. Logistika se moลพe pruลพiti, naravno. Na kraju je i govorio istinu - help is on the way, samo nije rekao kada. Moลพemo reฤi da je neodgovorno tako neลกto kazati ako nisi u moguฤnosti pomoฤi odmah i ostaviti demonstrante na samilosti srednjovekovnih fosila i tu se mogu sloลพiti donekle. Ali bilo kako bilo, it's damned if you do, damned if you don't. Da je bilo tiลกine od strane Trampa i da su mule isto uradile (ลกto bi verovatno bio sluฤaj), opet bi Tramp dobio kritike da je ฤutanjem odobrio pokolj. Ono ลกto hoฤu da kaลพem, ultimativna odgovornost je na mulama i njihovim probisvetima.ย Edited 3 hours ago by Darko
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, Darko said: Bilo kako bilo, it's damned if you do, damned if you don't. ย Da. 2 minutes ago, Darko said: ultimativna odgovornost je na mulama i njihovim probisvetima.ย ย Krivica. ย Odgovornost je svakako i na Trampu. Ali pokolj su naฤinili verski fanatici svakako. Samo, to je moลพda bilo ลพrtvovanje neduลพnih da bi se pravdala intervencija. To ne mogu da tvrdim, ali nije mi teลกko da poverujem u takav scenario.
๐๐ช๐ซ๐ Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 5 minutes ago, Darko said: Na kraju je i govorio istinu - help is on the way, samo nije rekao kada. Moลพemo reฤi da je neodgovorno tako neลกto kazati ako nisi u moguฤnosti pomoฤi odmah i ostaviti demonstrante na samilosti srednjovekovnih fosila i tu se mogu sloลพiti donekle. Ali bilo kako bilo, it's damned if you do, damned if you don't. Da je bilo tiลกine od strane Trampa i da su mule isto uradile (ลกto bi verovatno bio sluฤaj), opet bi Tramp dobio kritike da je ฤutanjem odobrio pokolj. Ono ลกto hoฤu da kaลพem, ultimativna odgovornost je na mulama i njihovim probisvetima.ย ย Fascinantno mi je kako je u danasnjem svetu postalo da ako nekog kritikujes, mora biti da podrzavas onog sa druge strane. I sve veci broj ljudi reaguje tako, jer je polarizacija sve veca.ย ย Prvo, ako nesto ne podnosim, ne podnosim terorizam, autokratije i diktature. Sto se tice Irana i njenih vladara, tu valjda nemamo nekih dilema da su zlocinci, prvenstveno nad svojim stanovnistvom!? Ili imamo?!?! Isto to se odnosi na Rusiju i mnoge druge drzave. A onda na drugoj strani imamo te neke demokratije kojima se toliko dicimo, a koje iz godine u godinu sve vise pocinju da lice na one autokratije koje toliko preziremo, ali izes ga, jos uvek je najbolje od ponudjenog pa da se ne zamerimo, ili sta vec... ย Amerika, sada cu da vas razocaram, da mislite da sam senuta ili sta vec, ali nije ni blizu onog sto zaista mislite o njoj. Amerika je korporacija, nije drzava, ljudski zivot vredi isto koliko i iranski, ali se to lepo upakuje u holivudski film i prezentira sirokoj publici. Amerika koliko ima dobrih stvari, toliko ima i losih. Jesu spasili svet u 2sr, ali posle toga bukvalno su ostavljali pustosi gde god su prosli i imali gotovo nikakve rezultate, ali lepo zvuci kada se kaze 'bore se protiv komunizma' ili 'protiv terorizma' a ustvari je vecina bila imperijalisticka borba za ocuvanja hegemonije i resurse i profiterstvo. Doduse, ni jedna imperija se tu do sada u istoriji nije mnogo razlikovala jedna od druge, mozda je americka i najbolja.ย ย Ovaj rat sa Iranom je Izraelski rat u koji je lagano uvucena naivna budala koja voli laskanje i novac (i koja je uletela u ovo, iako o ovom pricaju vec 30 godina, veoma naivno bez plana, programa i resenja). 27% americkog stanovnistva podrzava napad na Iran, a ako dodje do kopnene intervencije tu padaju na 12% podrske. ย Sumnjam da cete naci ikog ovde ko ce vam reci da je Iran bas super, onakav kakav treba da bude i da eto bas podrzavaju Iran i njihovu vlast, ali nema pobednika u ratu osim ratnih profitera i mnogi su toga svesni.ย 6 2
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 8 minutes ago, ๐๐ช๐ซ๐ said: Fascinantno mi je kako je u danasnjem svetu postalo da ako nekog kritikujes, mora biti da podrzavas onog sa druge strane. I sve veci broj ljudi reaguje tako, jer je polarizacija sve veca.ย ย Ovo je veoma tuลพna istina. Kao da moraลก da piลกeลก sve najlepลกe o nekome, i ฤim neลกto kritikujeลก odmah dobijeลก etiketu. Ja sam tako nekoliko puta dobijao etiketu oboลพavaoca Putina iako ga oฤima ne podnosim, samo zato ลกto sam pisao da Putin nije isto ลกto i Rusija i da u Rusiji ima mnogo divnih stvari, kulture, literature, nauke. Skoro sve sem politike. Ali avaj. ย Kao da ljudi ne umeju da naฤu middle ground. Kao da je poenta diskusije uperiti prst a ne naฤi istinu. 13 minutes ago, ๐๐ช๐ซ๐ said: 27% americkog stanovnistva podrzava napad na Iran, a ako dodje do kopnene intervencije tu padaju na 12% podrske. ย Logiฤno, jer kopneni napad na neku drลพavu automatski povlaฤi desetine hiljade mrtvih vojnika. ย 13 minutes ago, ๐๐ช๐ซ๐ said: veoma naivno bez plana, programa i resenja ย Zar nema on nekog tamo vrhovnog generala da mu kaลพe da to ne moลพe tako? Ima valjda odgovornih ljudi u toj vojsci?
๐๐ช๐ซ๐ Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 7 minutes ago, JPM said: ย Zar nema on nekog tamo vrhovnog generala da mu kaลพe da to ne moลพe tako? Ima valjda odgovornih ljudi u toj vojsci? ย Nema, svi koji su se drznuli da kazu nesto su dobili sut kartu (dei zaposleni i slicne gluposti) ili otisli sami. Glavnu rec vodi alkos tv voditelj i istim tim generalima drzi slovo. Poprilicno tuzna slika.ย 1
berti Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ameri trenutno mlate i po Ekvadoru. Svaka cast, sve stizu.
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago @๐๐ช๐ซ๐ย i @JPM,ย nisam vas optuลพio da podrลพavate Iransku vladu. Samo mi je nekako neukusno davati Trampu odgovornost za pokolj koje su poฤinile mule. Rezonovanje mi je nekako "kratka suknja" fazon. Moลพe se reฤi da je Tramp svojim reฤima ohrabrio protestante i time ih izloลพio opasnosti, ali to ne znaฤi da je hteo njihovu smrt ili razlog za napad na Iran. To je to. 2
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 minutes ago, berti said: Ameri trenutno mlate i po Ekvadoru. Svaka cast, sve stizu. ย "Barzini is dead. So is Phillip Tattaglia. Moe Greene. Stracci. Cuneo. Today I settled all family business, so don't tell me that you're innocent. Admit what you did" Just now, Darko said: @๐๐ช๐ซ๐ย i @JPM,ย nisam vas optuลพio da podrลพavate Iransku vladu. Samo mi je nekako neukusno davati Trampu odgovornost za pokolj koje su poฤinile mule. Rezonovanje mi je nekako "kratka suknja" fazon. Moลพe se reฤi da je Tramp svojim reฤima ohrabrio protestante i time ih izloลพio opasnosti, ali to ne znaฤi da je hteo njihovu smrt ili razlog za napad na Iran. To je to. ย Nisam ni mislio da jesi. Sorry ako je tako delovalo, ok si mi ti ๐ 1
berti Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Posle proslogodisnje operacije izraelski zvanicnici su izjavili da su neposredne pretnje iz iranskog nuklearnog prograna eliminisane i da je bilo uspesno demontiranje kljucnih delova programa. Valjda je i Tramp rekao da ti udari u junu 2025. potpuno zbrisali iranska nuklearna mesta. Receno je da je prilicno nisteno glavno postrojenje za obogacivanje uranijuma, zgrade sa laboratorijama.... Analiticari su govorili da su iranski kapaciteti efikasno unisteni i da je Iranu sada onemogucen dalji rad. I manje od deset meseci kasnije Iranci se vec oporavili, bomba samo sto nije. U zadnji cas dobri momci spasavaju svet. Jos da Tramp kao Bil Pulman sedne u avion i licno savlada zlo.
madzone Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Protestante u Iranu je oragnizovao i finansirao mosad i cia, to se praktiฤno i ne krije. Dokaz za to je i dvanaestodnevni rat kada su se aktivirale nebrojene ฤelije u Iranu, koristile dronove i uniลกtile deo odbrambene moฤi Irana. Iranska sluลพba je sa druge strane iskoristila priliku i dobar deo ฤelija poฤistila Protestanti manjim delom nisu mirni protestanti veฤ naoruลพani kalaลกnjikovima i bombama, otud i ogroman broj stradalih policajaca i vojnika (ko je ลพeleo to da vidi mogao je i moลพe, bukvalo postoje stotine snimaka). Veฤim delom su protestanti opravdano ljuti i mirni protestanti koji teลกko ลพive i zato su na ulici, to je takoฤe taฤno.ย Stanje u Iranu nije lako, inflacija i sliฤno i zato je veliki broj ljudi opravdano ljut. E sad zaลกto je tako tepko stanje u Iranu opet pitajte USA i Izrael kojima cilj upravo jeste iznurivanje stanovniลกtva koji bi vodio u prevrat. Stara taktika, nebrojano puuta ordaฤena, sankcije, sankcije i na kraju pad vlasti.ย Meฤutim, veฤina ljudi u Iranu svesna je toga, i na svaku desetinu ili stotinu hiljada protestanata na ulici ima deset puta viลกe koji ne ลพele da protestuju. Ali, USA su majstori svrgavanja vlasti po raznoraznim zemljama, ne bi ih potcenjivao, i moguฤe je da na kraju i uspeju, videฤemo. Rat koji se sada deลกava svakako ne pomaลพe tom cilju, naprotiv, samo ujedinjuje ljude protiv ลกravog neprijatelja. 8 2
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, madzone said: Protestanti manjim delom nisu mirni protestanti veฤ naoruลพani kalaลกnjikovima i bombama, otud i ogroman broj stradalih policajaca i vojnika ย Imam fleลกbek na zvaniฤne vesti posle svakog veฤeg protesta u Srbiji 2025.ย 10
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kao da citamย vucicaย kad prica da kod nas vrsljajuย strane sluzbeย u ciljuย izvodjenja obojene revolucije. 2
madzone Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, fancy said: ย Imam fleลกbek na zvaniฤne vesti posle svakog veฤeg protesta u Srbiji 2025.ย Ako ลพeliลก moลพeลก za minut na x.com da naฤeลก gomilu snimaka sa protesta gde se vidi ovo o ฤemu priฤam. Informacije o tome koliko je policajaca poginulo variraju, pitao sam i chatGPT, naveo je nekoliko izvora i podataka, a ovo je zakljuฤak:ย ย Ukratko Nezavisni aktivisti navode: oko 214 policajaca i vojnika ubijenih tokom proลกlogodiลกnjih velikih protesta i nemira u Iranu. ย Nije dobro porediti naลกe proteste gde nije povreฤen ni jedan policajac i proteste gde je ubijeno 214 policajaca. ฤime su ubijeni? Megafonima i glasnim ลพicama? Opet da naglasim da je ogromna veฤina protestanata bila mirna i protestovala sa pravom, ali je bilo i i agenata naoruลพanih puลกkama i bombama. 4 minutes ago, Don Dusko said: Kao da citamย vucicaย kad prica da kod nas vrsljajuย strane sluzbeย u ciljuย izvodjenja obojene revolucije. Pa da, lupetanje Vuฤiฤa je dokaz da se to ne deลกava nigde (ili barem u Iranu gde dokazano vrลกljaju mosad i cia i ovde se ฤesto hvale kako su sjajno obavili neki posao).
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 24 minutes ago, madzone said: samo ujedinjuje ljude protiv ลกravog neprijatelja. Pravi neprijatelj nikako nisu religiozni fanatici koji ubijaju i tlaฤe svoje graฤane decenijama; ne - Iran je maltene ล vajcarska samo im "pravi neprijatelji" sreฤu kvare. 5 1
Bul-Kathos Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 55 minutes ago, JPM said: "Barzini is dead. So is Phillip Tattaglia. Moe Greene. Stracci. Cuneo. Today I settled all family business, so don't tell me that you're innocent. Admit what you did" Vreme je za redovno godiลกnje gledanjeย 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 30 minutes ago, madzone said: Protestante u Iranu je oragnizovao i finansirao mosad i cia, to se praktiฤno i ne krije. Dokaz za to je i dvanaestodnevni rat kada su se aktivirale nebrojene ฤelije u Iranu, koristile dronove i uniลกtile deo odbrambene moฤi Irana. Iranska sluลพba je sa druge strane iskoristila priliku i dobar deo ฤelija poฤistila Protestanti manjim delom nisu mirni protestanti veฤ naoruลพani kalaลกnjikovima i bombama, otud i ogroman broj stradalih policajaca i vojnika (ko je ลพeleo to da vidi mogao je i moลพe, bukvalo postoje stotine snimaka). Veฤim delom su protestanti opravdano ljuti i mirni protestanti koji teลกko ลพive i zato su na ulici, to je takoฤe taฤno.ย Stanje u Iranu nije lako, inflacija i sliฤno i zato je veliki broj ljudi opravdano ljut. E sad zaลกto je tako tepko stanje u Iranu opet pitajte USA i Izrael kojima cilj upravo jeste iznurivanje stanovniลกtva koji bi vodio u prevrat. Stara taktika, nebrojano puuta ordaฤena, sankcije, sankcije i na kraju pad vlasti.ย Meฤutim, veฤina ljudi u Iranu svesna je toga, i na svaku desetinu ili stotinu hiljada protestanata na ulici ima deset puta viลกe koji ne ลพele da protestuju. Ali, USA su majstori svrgavanja vlasti po raznoraznim zemljama, ne bi ih potcenjivao, i moguฤe je da na kraju i uspeju, videฤemo. Rat koji se sada deลกava svakako ne pomaลพe tom cilju, naprotiv, samo ujedinjuje ljude protiv ลกravog neprijatelja. ย Ma idealna zemlja za ลพivot bre. Jes' ti realan? 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Bul-Kathos said: Vreme je za redovno godiลกnje gledanjeย ย Ja brate imam redovno tromesecno hahahahahah bas sambjuce gledao drugi deo. 1
Nek grmi jako Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 4 hours ago, melankolic said: Zanimljivo kako vi sami, gospodine, spominjete โvlast narodaโ koja je jednaka besmislica kao priฤa o โmultipolarnom svetuโ. Vratiฤu se na to ali bih spomenuo samo neลกto ลกto govori o toj vaลกoj odbrani samo te jedne strane u ovom sukobu. Naime, nakon ลกto je ล panija zabranila da se ameriฤke baze na njihovoj teritoriji koriste za napad na Iran, u direktnom obraฤanju medijima drug Krasnov je naredio (!) njihovom ministru trgovine da momentalno obustavi bilo kakvu trgovinu sa tom zemljom. Mi, naravno, nismo veverice pa da zaboravimo kako spomenuti (Putkov) drug razmiลกlja o ameriฤkoj podrลกci evropskim (ex)saveznicima u sluฤaju Ukrajine, kako se uostalom odnosi prema Ukrajini i โvolji (ukrajinskog) narodaโ (otvoreno ih optuลพuje da su oni isprovocirali agresiju Rusije), kako se odnosi prema pitanju eventualnog proลกirenja sukoba na evropske ฤlanice NATO od strane Rusije, ucene oko nacionalnih BDP-ova za odbranu, da ne spominjem uvoฤenje carina evropskim zemljama. Zatim tu je krenula kritika i britanske odbrambene politike (moลพda prekid trgovine i s njima?) i sl. โvolje ameriฤkog narodaโ. A kad govoriลก o โvolji narodaโ pa videli smo je na terenu u samom Gileadu, u Minesoti gde je onaj nabrijani bully iz ICE-a bio bukvalno isteran iz grada โvoljom narodaโ. Dakle, ta โvolja narodaโ je joลก jedan paravan za bilo koju vlast da radi ลกta joj se hoฤe jer je โnarod tako hteoโ. I kad govorimo o tome, je li โvolja narodaโ bila da se ubiju one uฤenice u ลกkoli u Iranu? Je li โvolja narodaโ da drug Krasnov odreฤuje ko ฤe biti buduฤi voฤa Irana i da ฤe on to odobriti ili ฤe Iranci sami na slobodnim izborima odluฤiti ko ฤe ih voditi? ย Metalika je moj dobar drug, rekao bi jedan od najveฤih domaฤih mislilica s poฤetka veka. ย Nego, pustite te belosvetske tipove, a kako je kod vas? Edited 57 minutes ago by Nek grmi jako
Bul-Kathos Posted 58 minutes ago Posted 58 minutes ago 1 minute ago, JPM said: ย Ja brate imam redovno tromesecno hahahahahah bas sambjuce gledao drugi deo. Ja samo hard core, samo novela za TV od 7 sati dolazi u obzir (poลกto su tu delovi iz knjige koje nema u filmovima). Alfredo Pacino je es un gran cabron. 1
Recommended Posts