Jump to content

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, Nicklord said:

Kvalifikacije su imale dosta bolje skokove. Malo ih je pojeo pritisak skoro sve rekao bih

Previse se to svede na to ko ce dobro doskociti, pola finalista zbog toga i ispadne iz trke za medalje.

30 minutes ago, Romantik said:

Nika je bila bas nezrvozna u prvoj seriji, ocito nije izdrzala pritisak, ali posto je ipak uzela medalju verujem da ce biti opustenija na velikoj skakaonici i tamo se okititi zlatom.

Norvezanka je bolje skocila u obe serije, a Prevc je imala i losiji doskok u prvoj, ipak je Stroem zasluzila zlato. Prevc ce biti favorit na velikoj, ali veceras se videlo da je bas razocarana, cak i pomalo slomljena zbog "kiksa". Ali prvo ide miks, tu se moze povratiti.

Posted

Od danasnjih desavanja za mene se izdvajaju dva:

- zenski spust u pola 12, koji ce biti dosta neizvesniji od muskog, svakako ce Lindzi biti prva zvezda, ali nema jasnog favorita tako da bi trebalo biti uzbudljivo.

- mix stafeta u bijatlonu u 14.05 gde su Francuzi prvi favoriti, ali Italijani imaju dosta jaku stafetu pa mogu da iznenade, Svedjani nisu stavili obe sestre Oberg u zenski deo tima, samo Hanu, i mislim da ce ih to kostati zlata, a zavisno od gadjanja muskih clanova, mozda i medalje, mada lepota bijatlona je da i oni imaju solidne sanse za zlato (ako muski deo tima bude jako dobar na strelistu), za medalje ce se jos boriti Norvezani (nisu najjaci ni u jednoj izmeni, sto im se verovatno nije desilo otkako je uveden miks, plus im je treca izmena bas slaba karika), i mozda Nemci, a ja cu svakako navijati za cudo i medalju Austrije, iako su sanse male, ali mnogo sam slab na Lisu Terezu Hauser 🥰

Od ostalog medalje se danas dele i u kros kantriju (muski skijatlon 10+10), snoubordu (ali pravom, na stopericu, paralel veleslaom u obe konkurencije), u brzom klizanju 5km muskarci, sankanju (muski singl) i zavrsetak ekipnog u umetnickom klizanju.