Boxy Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 14 minutes ago, berti said: Kada se neciji uspeh pripisuju pukoj sreci, to je omalovazavanje. A ti to radis sa pojedinim Novakovim trofejima. Dakle, nipodastavas, omalovazavaš... To sa tim pobedama na Vimbldonu je ogromna besmislica, da ne kazem nesto drugo. Mec traje toliko dugo, toliko poena je odigrano... Pa što Fed nije to rešio ranije i dozvolio to što mu se desilo na kraju. Umece sampiona je da natera protivnika na grešku, da ga natera da najbitnije poene odigra loše, da mu se uvuce u glavu i ubije mu samopouzdanje.... Novak se uvukao u glavu Nadalu i ovaj je na 3:3 ili 3:4 cesto ulazio u zonu nesigurnosti, straha... Mislim da je i Nadal pricao o tome. Sad da pricamo da na RG nije bilo onog pecanja, da se nije mec prekidao... To se Novaku racuna da bi sigurno dobio? Malo sutra. Kada vec pricamo o userima, nema veceg od Fedovog osvajanja RG. Valjda nema potrebe objasnjavati to. A te gluposti oko weak ere... Isto kao kada bi se sada reklo da je MJ osvojio to sto je osvojio kada na svom vrhu nisu bili Magic i Bird. Tu weak eru nema potrebe da potezu Novakovi fanovi jer je situacija kristalno jasna. Fedovi se hvataju za to, za umetnicki dojam, znacaj za tenis, kretanje.... Besmislice teške. Ovo podseca na osporavanje fakta da je Modric najveci igrac sa ovih prostora. To mogu da rade samo ostrasceni Cigani, nacionalisti i ostale tupadzije koje se hvataju da je igrao u Realu sa superzvezdama i lako mu bilo, sa repkom imao srece... Sve cinjenice govore da je najveci, kao i Novak. Ovo jednostavno nije istina, svi potezu argument weak ere. U ostalo ne ulazim niti me zanima, meni ce zauvek Fed biti najbolji iako je ovaj najtrofejniji.
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 42 minutes ago, berti said: Kada se neciji uspeh pripisuju pukoj sreci, to je omalovazavanje. A ti to radis sa pojedinim Novakovim trofejima. Dakle, nipodastavas, omalovazavaš... To nikad nisam radio, ovo je klasicno ucitavanje i tvoje pogresno razumevanje jer si zbog navijacke zaslepljenosti neobjektivan. I to je generalno tvoja osobina koju pokazujes na forumu kada pises o sportu, ne samo ovde. Zao mi je zbog toga jer iskreno ne mislim da si los ovako i da je interakcija sa tobom gubljenje vremena, ali potpuno je isto i na kosarci i na fudbalu, gde iako si vec verujem u ozbiljnim godinama ne uspevas da potisnes ostrascenost i bar probas da pogledas stvari objektivno. Sto se Novaka konkretno tice, izuzetno si ostrascen i neobjektivan i tu nema pomoci, tako da misli sta god hoces, iako naravno da to nema veze sa istinom, imas pravo na to. 42 minutes ago, berti said: To sa tim pobedama na Vimbldonu je ogromna besmislica, da ne kazem nesto drugo. Mec traje toliko dugo, toliko poena je odigrano... Pa što Fed nije to rešio ranije i dozvolio to što mu se desilo na kraju. Umece sampiona je da natera protivnika na grešku, da ga natera da najbitnije poene odigra loše, da mu se uvuce u glavu i ubije mu samopouzdanje.... Novak se uvukao u glavu Nadalu i ovaj je na 3:3 ili 3:4 cesto ulazio u zonu nesigurnosti, straha... Mislim da je i Nadal pricao o tome. To i dalje nema nikakve veze sa onim sto sam ja rekao, naravno da je sve deo igre i da su se stvari desile kako su se desile. To cu uvek da pominjem iz prostog razloga sto neobjektivni Djokovicevi navijaci stalno pominju neke poraze i stabibilokadbibilo da nije dobio ban u Australiji, pa da nije udario lopticom sudiju, gde imas ceo turnir da igras posle toga, ali sigurno bi osvojio. To je na mnooooooogo duzem stapu nego ovi mecevi koji su odigrani i stali su bukvalno u poen ili dva koji su iz nekog razloga, bila to sreca ili mentalna stabilnost otisli na Djokovicevu stranu. I to nije nikakvo omalovazavanje, da je sve te meceve izgubio, to ne bi promenilo nista u vezi odnosa prema njemu kao igracu. Cinjenicno stanje je takvo da Djokovic ima mnogo vise pobeda za dlaku u najbitnijim mecevima nego poraza. Pripisi to sampionskom genu, mentalnoj stabilnosti i cemu god hoces, lamentiranje nad tim sto jos vise nije osvojio je besmisleno kad se uporedi sa Federerom i Nadalom, koji mogu da lamentiraju s pravom mnogo vise. 42 minutes ago, berti said: Sad da pricamo da na RG nije bilo onog pecanja, da se nije mec prekidao... To se Novaku racuna da bi sigurno dobio? Malo sutra. Kada vec pricamo o userima, nema veceg od Fedovog osvajanja RG. Valjda nema potrebe objasnjavati to. Odgovor je manje vise gore za prvi red, ne racuna se, prvo zato sto je mec bio na duzem stapu nego Vimbldoni i AO sa Nadalom, cak manje od Vimbldona 2018. protiv Nadala u polufinalu, gde je zatvoren krov bas kad Novaku treba i tu je dobio verovatno najvazniji mec u karijeri koji mu je posledicno doneo jedno 7, 8 slemova. Da nije tu pobedio mozda ne bi osvojio vise od 1-2 slema do kraja i bio bi u penziji vec 2 godine. Kako ti se dopada ova konstrukcija? Btw. mnogo realnija od onih koje cujem svaki dan od Novakovih navijaca tvog tipa. Sto se tice Fedovog osvajanja RG, to nije nikakav user, kako bese, ne bira Novak sa kim ce da igra, finale slema i titula se pisu. Ako i uzmemo to Federeru za minus, ako se uporede protivnici u finalima slema sa sve "weak erom" Federera, Djokovic je imao mnogo vise takvih "usera" da igra sa nedoraslim teniserima. 2021. Medvedev, Cicipas, Rud, Medvedev za kalendarski slem, i tu je Medvedev skinuo taj jedan koji ce osvojiti do kraja. Osvojio jos jedan protiv Medvedeva, izgubio od Alkaraza tri puta, u 2022. i 2023. osvojio jos 3 protiv Kirjosa, Ruda i Cicipasa. To su protivnici mnogo slabiji od "smesnih" Filipusisa, Bagdatisa i Rodika. 42 minutes ago, berti said: A te gluposti oko weak ere... Isto kao kada bi se sada reklo da je MJ osvojio to sto je osvojio kada na svom vrhu nisu bili Magic i Bird. Tu weak eru nema potrebe da potezu Novakovi fanovi jer je situacija kristalno jasna. Fedovi se hvataju za to, za umetnicki dojam, znacaj za tenis, kretanje.... Besmislice teške. Ovo je najprostije receno - laz. Termin weak era su skovali navijaci Novaka Djokovica negde 2013. godine, kada su mislili da ce u toj trci po broju slemova Nadal da zavrsi prvi, Federer drugi, a Djokovic treci. Na kraju su dobili trku, ali im se ta weak era obila o glavu jer se sad sa pravom koristi za Djokoviceve uspehe, pa se oni bez stida i srama prave ludi da taj termin nije dosao od njih. Za ove tvoje upise klinci imaju jedan urnebesan punchline online - nisam kriv sto si toksican prema cinjenicama. Edited 6 hours ago by McLeod
JPM Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 43 minutes ago, McLeod said: sa pravom koristi za Djokoviceve uspehe
berti Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 35 minutes ago, McLeod said: To nikad nisam radio, ovo je klasicno ucitavanje i tvoje pogresno razumevanje jer si zbog navijacke zaslepljenosti neobjektivan. I to je generalno tvoja osobina koju pokazujes na forumu kada pises o sportu, ne samo ovde. Zao mi je zbog toga jer iskreno ne mislim da si los ovako i da je interakcija sa tobom gubljenje vremena, ali potpuno je isto i na kosarci i na fudbalu, gde iako si vec verujem u ozbiljnim godinama ne uspevas da potisnes ostrascenost i bar probas da pogledas stvari objektivno. Sto se Novaka konkretno tice, izuzetno si ostrascen i neobjektivan i tu nema pomoci, tako da misli sta god hoces, iako naravno da to nema veze sa istinom, imas pravo na to. To i dalje nema nikakve veze sa onim sto sam ja rekao, naravno da je sve deo igre i da su se stvari desile kako su se desile. To cu uvek da pominjem iz prostog razloga sto neobjektivni Djokovicevi navijaci stalno pominju neke poraze i stabibilokadbibilo da nije dobio ban u Australiji, pa da nije udario lopticom sudiju, gde imas ceo turnir da igras posle toga, ali sigurno bi osvojio. To je na mnooooooogo duzem stapu nego ovi mecevi koji su odigrani i stali su bukvalno u poen ili dva koji su iz nekog razloga, bila to sreca ili mentalna stabilnost otisli na Djokovicevu stranu. I to nije nikakvo omalovazavanje, da je sve te meceve izgubio, to ne bi promenilo nista u vezi odnosa prema njemu kao igracu. Cinjenicno stanje je takvo da Djokovic ima mnogo vise pobeda za dlaku u najbitnijim mecevima nego poraza. Pripisi to sampionskom genu, mentalnoj stabilnosti i cemu god hoces, lamentiranje nad tim sto jos vise nije osvojio je besmisleno kad se uporedi sa Federerom i Nadalom, koji mogu da lamentiraju s pravom mnogo vise. Odgovor je manje vise gore za prvi red, ne racuna se, prvo zato sto je mec bio na duzem stapu nego Vimbldoni i AO sa Nadalom, cak manje od Vimbldona 2018. protiv Nadala u polufinalu, gde je zatvoren krov bas kad Novaku treba i tu je dobio verovatno najvazniji mec u karijeri koji mu je posledicno doneo jedno 7, 8 slemova. Da nije tu pobedio mozda ne bi osvojio vise od 1-2 slema do kraja i bio bi u penziji vec 2 godine. Kako ti se dopada ova konstrukcija? Btw. mnogo realnija od onih koje cujem svaki dan od Novakovih navijaca tvog tipa. Sto se tice Fedovog osvajanja RG, to nije nikakav user, kako bese, ne bira Novak sa kim ce da igra, finale slema i titula se pisu. Ako i uzmemo to Federeru za minus, ako se uporede protivnici u finalima slema sa sve "weak erom" Federera, Djokovic je imao mnogo vise takvih "usera" da igra sa nedoraslim teniserima. 2021. Medvedev, Cicipas, Rud, Medvedev za kalendarski slem, i tu je Medvedev skinuo taj jedan koji ce osvojiti do kraja. Osvojio jos jedan protiv Medvedeva, izgubio od Alkaraza tri puta, u 2022. i 2023. osvojio jos 3 protiv Kirjosa, Ruda i Cicipasa. To su protivnici mnogo slabiji od "smesnih" Filipusisa, Bagdatisa i Rodika. Ovo je najprostije receno - laz. Termin weak era su skovali navijaci Novaka Djokovica negde 2013. godine, kada su mislili da ce u toj trci po broju slemova Nadal da zavrsi prvi, Federer drugi, a Djokovic treci. Na kraju su dobili trku, ali im se ta weak era obila o glavu jer se sad sa pravom koristi za Djokoviceve uspehe, pa se oni bez stida i srama prave ludi da taj termin nije dosao od njih. Za ove tvoje upise klinci imaju jedan urnebesan punchline online - nisam kriv sto si toksican prema cinjenicama. Dakle, obrazlozenje da je do osvajanja nekog trofeja došlo zahvaljujuci greskama protivnika je šta? Kako se to zove? Da li je to nipodaštavanje? Ne bi bilo da je posle konstatovanja te greške rečeno jedno ali i da se tu lepo kaze da ta greška nije cisti kiks, vec splet mnogo okolnosti. Fizicka sprema, manjak sampouzdanja, ukazak Novaka u glavu protivnika.... Ti direktno banalizuješ stvar do krajnjih granica. Da li sam ostrašceni Novakov fan, da li si ti prikriveno ostrašceni antifan Novaka... Nebitno jer su fakti takvi kakvi jesu. Da je Novaka protiv Sinera koštao meča onaj blentavi smeč na meč lopti, da li bi značilo to da je zahvaljujuci tom kiksu Siner dobio meč? Naravno da ne bi, ali po tvojoj logici bi. Neka bude da su i Novakovi fanovi smislili taj izraz weak era, ok. Sve je to bilo u jeku nipodastavanja Novaka sa svih strana, kao neki način odbrane. Danas Novakovi fanovi nemaju nikakve potrebe da to uopste pominju jer su činjenice takve kakve su. Toga se sporadično dohvate Fedovi fanovi i antinovak fanovi. Sada, da li se to Novakovim navijačima obilo o glavu? Naravni da ne, koga boli uvo za to više. A to što ti kažeš da im se sa pravom to obilo o glavu je ultra besmislica. Useri... U ono vreme osvojiti RG bez susreta sa Rafom je kao osvojiti Wimbldon bez susreta sa Fedom. Fed apsoltno nikada ne bi uzeo taj trofej, dok je Novak sve svoje trofeje osvajao i protiv najjacih. I ta 2021. I šta sad? Ne važe se te titule? Opet dolazimo do toga da je valjda MJ lako bilo da osvaja jer nije bili prajm Medzika i Birda. Kad vec pominješ ere... Nivo tenisa koji je više puta igrao Stan Wawrinka je misaona imenica za sve te Gonzalese i ostale Rodike. A u eri Rafe, Feda,Endija i tog Stana, Novak je osvojio veci deo svojih slemova. Tako da...
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Novak je najbolji teniser svih vremena. Tačka. Ta priča je završena zvanično osvajanjem Olimpijskih igara u Parizu. Nakon toga, više nema argumenata (koji bi izneli ljudi koji nisu umobolni) za tvrdnju suprotnog. To naravno ne znači da za nekog pojedinačnog teniskog fana to treba da bude biblija. Svako naravno može da navija za kog hoće. Lično me taj GOAT termin nervirao oduvek i smatram ga nekakvim ljugavim metodom dupeuvlačenja nekome od strane teniskih komentatora kakav je onaj bednik Vilander, kome je GOAT promenjiva kategorija kako ko osvoji sledeći GS turnir. Ali, ako GOAT tenisa postoji, kriterijumi moraju biti merljivi, a svi merljivi kažu - Novak. 3
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 6 minutes ago, berti said: Dakle, obrazlozenje da je do osvajanja nekog trofeja došlo zahvaljujuci greskama protivnika je šta? Kako se to zove? Da li je to nipodaštavanje? Ne bi bilo da je posle konstatovanja te greške rečeno jedno ali i da se tu lepo kaze da ta greška nije cisti kiks, vec splet mnogo okolnosti. Fizicka sprema, manjak sampouzdanja, ukazak Novaka u glavu protivnika.... Ti direktno banalizuješ stvar do krajnjih granica. Ne, ti banalizujes moje odgovore. Ja analiziram sport koji volim. Znam da je to cesto napredno i van opsega sposobnosti ili interesovanja ljudi koji generalno gledaju sport, pa onda oni moraju da banalizuju ono sto ja pisem. 7 minutes ago, berti said: Da li sam ostrašceni Novakov fan, da li si ti prikriveno ostrašceni antifan Novaka... Nebitno jer su fakti takvi kakvi jesu. Vidis, slazemo se, tacno je ovo, fakte sam predstavio taksativno u seriji ovih odgovora. 8 minutes ago, berti said: Da je Novaka protiv Sinera koštao meča onaj blentavi smeč na meč lopti, da li bi značilo to da je zahvaljujuci tom kiksu Siner dobio meč? Naravno da ne bi, ali po tvojoj logici bi. Ne, to bi bilo po tvojoj logici. Siner je taj mec mogao da dobije vrlo lako, da je uspeo da odgovori na Djokovicevo razbijanje sopstvenog paterna i promeni taktiku. Dobio bi ga rutinski kao sto ga je Alkaraz dobio rutinski, kada je nasao odgovor na ono sto je Djokovic spremio. Ali nije, zato sto je igrac kojem je to mana i Djokovic je to eksploatisao. I pored toga je moglo da bude drugacije naravno i to sto je jedan ili dva poena moglo da ode na drugu stranu moze da bude sreca, moze da bude mentalna nestabilnost, moze da bude blic publike sa druge strane, sve moze, razlog nije bitan, bitno je shvatiti da je ishod meca odlucilo nekoliko udaraca ili odluka, sto ocigledno ti ne mozes. 12 minutes ago, berti said: Neka bude da su i Novakovi fanovi smislili taj izraz weak era, ok. Sve je to bilo u jeku nipodastavanja Novaka sa svih strana, kao neki način odbrane. Danas Novakovi fanovi nemaju nikakve potrebe da to uopste pominju jer su činjenice takve kakve su. Toga se sporadično dohvate Fedovi fanovi i antinovak fanovi. Sada, da li se to Novakovim navijačima obilo o glavu? Naravni da ne, koga boli uvo za to više. A to što ti kažeš da im se sa pravom to obilo o glavu je ultra besmislica. Ovo je presmesno. Niko nikada nije omalovazavao Novaka, to je bilo samo u glavama Djokofanova koji su vecu podrsku Federeru i Nadalu pripisivali nekim glupavim teorijama zavere i zmurili na Djokovicevo ODVRATNO ponasanje na terenu koje je dolazilo s vremena na vreme, koje nikad nisi mogao da vidis od Federera i Nadala. Pre vise od 10 godina sam rekao da ako Djokovic ostane poslednji koji bude igrao, da ce na svakom slemu publika biti uz njega vise nego sto je ikada bila uz Federera, sto vidimo i prema ovom AO, kada ceo stadion skandira njegovo ime protiv Alkaraza, koji je apsolutno simpatican i omiljen teniser vecini fanova i Federera i Nadala i Djokovica. Naravno da Novakovi fanovi sada nemaju potrebe da pominju weak ere, jer je Novak postao najtrofejniji teniser u weak eri, definisanoj upravo od strane Novakovih navijaca za Federera. Jer ako je definicija tacna za Federera, tacna je i za Djokovica. I onda se bezi od sopstvenih teorija koje su ispredane godinama, gotovo deceniju celu se pisalo o tome. Isto kao sto recimo sad na Zvezdinoj temi jer je Zvezda pobedila 3 puta uzastopno na gostovanju u Evroligi oni koji kritikuju Sasu Obradovica samo lepo nestanu, vrlo su retki oni koji se pospu pepelom, kao sto ce se ova grupa opet pojaviti u trenutku ako Zvezda zaredja poraze. Isto kao sto Liverpulove navijace ne mozes da nadjes lupom jer se raspadaju, a na pocetku sezone su bili najvidljivija navijacka grupa na celom svetu. To ti je dragi berti osobina navijacke ostrascenosti, ciji si ti takodje eksponent. Ja nisam, ja sam savrseno objektivan i vrlo precizan kada pisem o ovim stvarima. 19 minutes ago, berti said: Useri... U ono vreme osvojiti RG bez susreta sa Rafom je kao osvojiti Wimbldon bez susreta sa Fedom. Fed apsoltno nikada ne bi uzeo taj trofej, dok je Novak sve svoje trofeje osvajao i protiv najjacih. I ta 2021. I šta sad? Ne važe se te titule? Opet dolazimo do toga da je valjda MJ lako bilo da osvaja jer nije bili prajm Medzika i Birda. Kad vec pominješ ere... Nivo tenisa koji je više puta igrao Stan Wawrinka je misaona imenica za sve te Gonzalese i ostale Rodike. A u eri Rafe, Feda,Endija i tog Stana, Novak je osvojio veci deo svojih slemova. Tako da... Kontradiktoran si. Jedan jedini slem, zamisli nije pobedio Nadala. Onda cemo lepo da oduzmemo Djokovicu RG 2023, jer nije igrao sa Nadalom, kao i 2016, jer takodje nije igrao sa Nadalom. Djokovic je preko Nadala osvojio jedan Rolan Garos. I to u polufinalu, ne u finalu, tako da i tu mozemo da mu oduzmemo pola. Vidis kako je smesno kad tvoje iscasene kriterijume primenimo na Djokovica? A apsolutno svaka glupost koja se pise za Federera, pa i Nadala, Djokovicu se ovako obija o glavu duplo. Ali su Djokofanovi isuvise toksicni i isuvise malo znaju o tenisu generalno da bi to shvatili. Poludobar pokusaj za Vavrinku, kada se pise o weak erama, on je u prelaznom periodu, posto je osvajao slemove od 2014. do 2016. I ovo nije tacno. Djokovic je osvojio od 2018. do danas 12 slemova. Jedan preko Federera i jedan preko Nadala u finalu. Ostali protivnici - Del Potro, Anderson, Tim, Medvedev (2), Cicipas (2), Beretini, Kirjos, Rud. Znaci 10 protiv igraca koji nisu Fedal. Poredjenje sa Federerovom "weak erom" do 2007 - Bagdatis, Safin, Rodik (3), Hjuit, Agasi, Filipusis, Nadal (2), Gonzalez, Djokovic. Tri osvojio protiv Nadala i Djokovica u finalu. Ostaje 9 protiv cetiri osvajaca slema (Djokovic ima 3), i tri tenisera sa jednim finalom, koliko ima i Djokovic. Zakljucak - Federerova "weak era" je jaca. 20 minutes ago, JPM said: Novak je najbolji teniser svih vremena. Tačka. Ta priča je završena zvanično osvajanjem Olimpijskih igara u Parizu. Nakon toga, više nema argumenata (koji bi izneli ljudi koji nisu umobolni) za tvrdnju suprotnog. To naravno ne znači da za nekog pojedinačnog teniskog fana to treba da bude biblija. Svako naravno može da navija za kog hoće. Lično me taj GOAT termin nervirao oduvek i smatram ga nekakvim ljugavim metodom dupeuvlačenja nekome od strane teniskih komentatora kakav je onaj bednik Vilander, kome je GOAT promenjiva kategorija kako ko osvoji sledeći GS turnir. Ali, ako GOAT tenisa postoji, kriterijumi moraju biti merljivi, a svi merljivi kažu - Novak. Vidis, ovo je sve super, ali bilo bi jos bolje da iko prica o tome. Samo jos jednom dokazuje koliko se zapravo ovde cita, sto je osnovni preduslov ako hoces da diskutujes o necemu. Ti i berti i jos neki se ukljucujete ovde i pisete o nekim stvarima koje sam pomenuo i izvodite zakljucke koji veze nemaju sa diskusijom. Kao da ja sad upadnem na thread o Stranger Things i kazem - Wire je najbolja serija svih vremena. Onda ljudi nastavljaju da pisu o Stranger Things, da li je poslednja sezona pomracila kvalitet serije u potpunosti i onda ja dodjem opet i kazem, dobra je estetika Stranger Things i tema, muzika je top isto, ali Wire je najbolja serija svih vremena. E toliko je ovaj post promasen i u krajnjoj liniji i smesan.
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 19 minutes ago, McLeod said: sto je osnovni preduslov ako hoces da diskutujes o necemu. Neću da diskutujem. Napisao sam činjenice. Edited 5 hours ago by JPM
Dracarys Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 12 hours ago, Helena said: Ja sam zapravo mnogo više počela da cenim Srđana u celoj Novak sagi. Ona priča kad je trebalo da uzme novac od zelenaša i ko zna šta su sve još radili da opstanu...da ne zaboravim Dijanu koja je čvrsta kao stena, a potpuno nenametljiva za razliku od Srkija. Kosi tata, kosim, ja je njegova potpuno privatna stvar. A mislim da je bio dovoljno pametan da se ne meša u stručni deo koji su radili najpre Genčić, pa Pilić pa svi ostali. Srđan je mnogo veći šampion, nego Novak. U Real life uslovima je odigrao mnogo jače poene. Koliko je ovakvih klinaca bilo kao Novak koji nisu imali uslova da se probiju, jer nije imao ko da bije bitke za njih. Shvatam da ljudima ne odgovara, jer ima nekad ima i seljobersko ponašanje, ali Novaku ova mentalna čvrstina nije pala s neba, već su mu roditelji bili učitelji života. 1 1
berti Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mek, osnovni tvoj stav, a samim tim i problem, je da je, sem 2011. godine koji izgleda teska srca ipak poštuješ, Novak vecinu trofeja osvojio jer su protivnici grešili. Uvek su se oni pitali, od njih je sve zavisilo i slicne besmislice. Najgore je što izgleda da ti u to delimicno i veruješ, da nije to samo kontriranje samo po sebi. Ove tvoje egzibicije da kojim slučajem podeliš sa Fedom lično, ubeđen sam da bi se on nasmejao. Weak era... Opet pominjem MJ jer bi se neki Mek koji ne voli MJ odmah za to uhvatio, usput pominjao slab procenat za tri, asistencije... Novak osvajao jer su drugi grešili.. Pa što su grešili, zašto on nije grešio kada je bilo najbitnije... Mlacenje prazne slame sa weak erom bi mozda imalo smisla da su izjednaceni sa trofejima, pa da se onda sitnice traže. Ovako to ostaje to što jeste, a to je baš mlacenje prazne slame. Pominjali su je Novakovi ranije? Da, mlatili su praznu slamu. Pominjanje te slabe ere danas ima za cilj šta? Šta zeli time da se dokaže? Da nije najveci svih vremena?
Malkolm Brogdon Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 22 minutes ago, Dracarys said: Srđan je mnogo veći šampion, nego Novak. U Real life uslovima je odigrao mnogo jače poene. Koliko je ovakvih klinaca bilo kao Novak koji nisu imali uslova da se probiju, jer nije imao ko da bije bitke za njih. Shvatam da ljudima ne odgovara, jer ima nekad ima i seljobersko ponašanje, ali Novaku ova mentalna čvrstina nije pala s neba, već su mu roditelji bili učitelji života. Ne znam ko je GOAT teniser ali je ovo GOAT post 3
alcesta Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Kako vas više ne mrzi, 15 godina ista priča, i svaki put sve ispočetka. Ali ajde, ionako se retko piše na Tenisu pa daj šta daš 1 1
le piaf Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Ne znam ko je GOAT teniser ali je ovo GOAT post Kako ne znaš? 🤨 1
Boxy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, alcesta said: Kako vas više ne mrzi, 15 godina ista priča, i svaki put sve ispočetka. Ali ajde, ionako se retko piše na Tenisu pa daj šta daš
Marko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Dracarys said: Shvatam da ljudima ne odgovara, jer ima nekad ima i seljobersko ponašanje, ali Novaku ova mentalna čvrstina nije pala s neba, već su mu roditelji bili učitelji života. 1
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pre će biti da su Novaka odgajali razni Pilići, Bolitijeriji i Genčićeve, nego li gospodin Đansr. Mislim, svaka čast čoveku za grajnd, ali ako ćemo o kulturi, možda je ipak zaslužnija Dijana. Just sayin...
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, JPM said: Neću da diskutujem. Napisao sam činjenice. Wire je najbolja serija u istoriji. 1
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minutes ago, McLeod said: Wire je najbolja serija u istoriji.
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Što su postovi duži, manje smislu imaju. Ja fakte nigde ni pomirisala nisam, klasika fakto su jer ja kažem tako Sve se svodi na -ja znam najbolje -ne čitaš -učitavaš U samoj stvari, i Mek zna istinu, ali ne može da je podnese
BattleBender Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 hours ago, McLeod said: To cu uvek da pominjem iz prostog razloga sto neobjektivni Djokovicevi navijaci stalno pominju neke poraze i stabibilokadbibilo da nije dobio ban u Australiji, pa da nije udario lopticom sudiju, gde imas ceo turnir da igras posle toga, ali sigurno bi osvojio. Au sta si nekad kvaran sunceti... 😞 Znaci ti ulazis u dugu diskusiju (GOAT status itd), inace u kontekstu sporta i svega jako kompleksnu i delikatnu, tako sto zelis da je obesmislis pominjanjem nekih stvari koje apsolutno nemaju veze sa celom pricom. Plakanje ljudi za te DQ su deo projekcije i ideje o 25, 26 GS-a, a ljudi sa tobom pokusavaju da diskutuju o onome sto je ostvareno.Znaci ljudi porede ono sto se desilo bez ikakvih projekcija... Ali ne, ti ces da se pozivas na emotivne reakcije vezane za nesto drugo. I da to koristis kao argument da bi diskreditovao svakog pripisujuci mu nerelevantne traits nekog arhitip koji si izgradio prenaglasavanjem tih emotivnih reakcija Vise puta sam ponovio, ti si toliko nekad toksicno destruktivan za diskutovanje. Samo na ovom forumu(sa prethodnim) u 95% slucajeva, moderatori su bili samo softy ljudi, podlozni da robuju kada starosedeoci maltretiraju ljude po forumu logickim manipulacijama. Ili ti ljudi rade pro bono, pa im se ne mlate da moderisu na osnovu nekog dubljeg konteksta jer moze da izazove pozare. A ne mlati im se sa time (sto razumem) U tvom slucaju ti ne diskutujes da bi dosao do smislene poente, ti diskutujes da drugom oduzmes vremena i iznova obesmisljavas diskusiju. Farbas ljude. 2
Recommended Posts