Jump to content

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, Chaos Is Me said:

Taktički nivo mnogih ekipa u nba je baš bedan. Gledam sinoć ove Cavse koji su prvi favorit na istoku, tu nema t od taktike, samo jebiga imaju dosta dobrih igrača individualno. Skromni Majami bez 2 najbolja igrača im je održao čas košarke. Imam utisak da čak i u ovoj razvodnjenoj evroligi od 38 kola ekipe mnogo bolje stoje taktički, igra se logična, pismena košarka. Ovde uglavnom na individualni kvalitet koji je istina ogroman, al neke ekipe su i pored toga negledljive. Jedva čekam playoff kao i uvek, tad se sve dijamentralno menja.

90% utakmica u regularnoj sezoni su cirkus

Posted

Ne vidim da je ovo sto je Chaos napisao nesto kontroverzno. Regularka je sve besmislenija iz sezone u sezonu, vec solidno dug period. Citav je niz razloga za to, ali ne moze se ignorisati koliko su i same brojke u dobroj meri obesmiljene. Tolika inflacija je dovela do toga da danas partije od 50 poena nemaju gotovo nikakav znacaj, da xy igraca u ligi ima proseke od blizu 30 ppg, preko 6,7 apg, rpg...

• Like 4
Posted
15 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ne vidim da je ovo sto je Chaos napisao nesto kontroverzno. Regularka je sve besmislenija iz sezone u sezonu, vec solidno dug period. Citav je niz razloga za to, ali ne moze se ignorisati koliko su i same brojke u dobroj meri obesmiljene. Tolika inflacija je dovela do toga da danas partije od 50 poena nemaju gotovo nikakav znacaj, da xy igraca u ligi ima proseke od blizu 30 ppg, preko 6,7 apg, rpg...

Hoces reci Teo je samo trebalo da bude 10 godina mladji i sad da dodje u NBA i imao bi projektovanih 15 ppg

Posted

Kakav amaterski kos su primili Cavsi. Pre svega kriminalna rekacija Merilla, a ni odluka da Mitchell brani izvodjaca lopte nema nikakve logike. I to Jovica koji je visi za glavu.

• Like 1
Posted
20 minutes ago, McLeod said:

Hoces reci Teo je samo trebalo da bude 10 godina mladji i sad da dodje u NBA i imao bi projektovanih 15 ppg

Sigurno da bi mu bilo nesto lakse da dobije prostor, ali on je sam sebe sabotirao, tako da ne mislim da bi na kraju bilo neke velike razlike. Ni danas ni pre 10 ili 20 godina u NBA ne mozes sa navikama i pristupom kakve je on imao - ishrana, teretana, kondicija su must, pljuge, alkohol malko u ofsezoni i to je to. Predugacka je sezona, fizicki zahtevi previsoki da bi mogao da se sprdas, a da istovremeno isporucujes ozbiljno na parketu.

• Like 4
Posted
36 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Sigurno da bi mu bilo nesto lakse da dobije prostor, ali on je sam sebe sabotirao, tako da ne mislim da bi na kraju bilo neke velike razlike. Ni danas ni pre 10 ili 20 godina u NBA ne mozes sa navikama i pristupom kakve je on imao - ishrana, teretana, kondicija su must, pljuge, alkohol malko u ofsezoni i to je to. Predugacka je sezona, fizicki zahtevi previsoki da bi mogao da se sprdas, a da istovremeno isporucujes ozbiljno na parketu.

Teo bi procvetao da je sad u prajmu zbog postojanja Zyna

Posted

Dončić+Reaves lineups elite offensively to start the season, score 131.6 per 100 on 263 possessions.

Kad im se jos doda Smart, imaju 134 ORTG i 102 DRTG. Kreatorski kvalitet Lakersa cak i bez LeBrona je jednostavno ogroman sad kako se Austin potvrdio kao elitni kreator iz picka. Primjera radi, u dosadasnjem dijelu sezone ima 1.24 poena po posjedu iz pick igre na 10 pick posjeda po utakmici. Jasno ta brojka ce vjerovatno opasti vremenom ali sigurno ne znacajno obzirom da je Austin i prethodne 2 sezone bio oko 90ak percentile sto se PPP iz pick igre tice. LeBronov povratak i veci fokus na odbranu te eventualni trejd Ruija za krilo koje je defanzivno jace na lopti i na skoku ove Lakerse moze dici u sam vrh kontendera za titulu. Trenutno jos uvijek nije to to, previse je nebalansirano i problem POA defanzivca sem Smarta kako je Gabe out bas bas vristi.