Bobby Shurda Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Biće zanimljivo da se vidi ovaj najavljeni tolbol Justna. Inače od nekih bold predikcija možda bih išao na to da Bruklin neće biti tolika kanta kao što ih najavljuju. I prošle godine su umeli solidno da igraju a sezonu su odigrali praktično bez Cam-ova, još ako jedan od ova dva bela visoka pleja odmah bude servisabilni starter mogu svima da ga zaprže 🍳
Radalek Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 5 hours ago, Darko said: Mislim da je i sad dobar ugovor imajući na umu rastući salary cap. Može biti odličan ako nastavi da se dobro razvija. S obzirom da se spominjalo i 30 miliona ja sam zadovoljan. 2026-27 (prva godina ugovora) ce biti 22 miliona, nesto ispod 13% capa. Ima 24 godine i jos prostora da napreduje a veliki je radnik. Ono sto je pokazao u predsezoni takodje ohrabruje, vidi se da je radio na sutu za 3, izbacaj mu je malo brzi i pogadjao je u jako visokom procentu. Ako je radio sa istim trenerom za sut kao AG prosle sezone i ako timovi vise ne mogu da pomazu sa njega u playoffu, vredece on i vise od tih 25 miliona s obzirom sta donosi u tranziciji i u odbrani. Takodje su se videle i neke naznake akcija sa Jokicem i da mu je ballhandling bolji tako da bi mogao da pravi pritisak na obrucu i u halfcourtu a ne samo u tranziciji sto bi bila jedna dodatna dimenzija za jedan vec jako potentan napad. Sto se tice ostalih igraca, Gordon je u predsezoni nastavio da sutira jako dobro. Ako je ogroman napredak u sutu, koji je imao prosle sezone, permanentan i ako ostane zdrav ne bi me cudilo da po prvi put bude all star, cak i pre Jamala. Da dodam, izgleda da nece morati toliko vremena da provede na perimetru u odbrani kao prosle sezone sto ce pomoci ekipi u skoku i njemu samom da ostane sveziji za playoff. Jamal nikad ovako dobro nije izgledao fizicki na startu sezone, da kucnem u drvo. Mozda cemo napokon videti all star regularnu sezonu od njega. Po nekim pricama, on je bio neko na koga je najvise uticala cela drama izmedju Malona i Bootha koja je trajala 2 sezone i ko je bio najsrecniji sa Adelmanom kao izborom za prvog trenera tako da cemo mozda videti efekat toga. Cam Johnson se jos privikava ali je vec vidljiva razlika u tome kako napad izgleda s njim kao nekim ko moze da spusti loptu na parket i iskreira nesto. Klupa izgleda mnogo bolje, sto je bilo ocekivano. Jonas se nije ustrucavao da sutne za 3 u predsezoni kad god je ostao sam, THJ je izgledao dobro. Brown je izgledao solidno, moracu da ga gledam vise kad krene sezona da donesem neki zakljucak. Mislim da ce Strawther da ima manje minuta, mozda gresim. Watson nije dobio ugovor i Denver ce da ga pusti da postane RFA, morace da zapne da ga zaradi. Ocekivano, optimizam je tu. I dalje mislim da je Denver ubedljivo najgori matchup za OKC u celoj ligi iako su i dalje generalno kvalitetnija ekipa. Vidim da ljudi predvidjaju mozda i 60 pobeda. Nije nemoguce mada mislim da je i 55 dovoljno za drugo mesto na ovakvom zapadu. 4
Darko Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 17 minutes ago, Radalek said: S obzirom da se spominjalo i 30 miliona ja sam zadovoljan. 2026-27 (prva godina ugovora) ce biti 22 miliona, nesto ispod 13% capa. Ima 24 godine i jos prostora da napreduje a veliki je radnik. Ono sto je pokazao u predsezoni takodje ohrabruje, vidi se da je radio na sutu za 3, izbacaj mu je malo brzi i pogadjao je u jako visokom procentu. Ako je radio sa istim trenerom za sut kao AG prosle sezone i ako timovi vise ne mogu da pomazu sa njega u playoffu, vredece on i vise od tih 25 miliona s obzirom sta donosi u tranziciji i u odbrani. Takodje su se videle i neke naznake akcija sa Jokicem i da mu je ballhandling bolji tako da bi mogao da pravi pritisak na obrucu i u halfcourtu a ne samo u tranziciji sto bi bila jedna dodatna dimenzija za jedan vec jako potentan napad. Sto se tice ostalih igraca, Gordon je u predsezoni nastavio da sutira jako dobro. Ako je ogroman napredak u sutu, koji je imao prosle sezone, permanentan i ako ostane zdrav ne bi me cudilo da po prvi put bude all star, cak i pre Jamala. Da dodam, izgleda da nece morati toliko vremena da provede na perimetru u odbrani kao prosle sezone sto ce pomoci ekipi u skoku i njemu samom da ostane sveziji za playoff. Jamal nikad ovako dobro nije izgledao fizicki na startu sezone, da kucnem u drvo. Mozda cemo napokon videti all star regularnu sezonu od njega. Po nekim pricama, on je bio neko na koga je najvise uticala cela drama izmedju Malona i Bootha koja je trajala 2 sezone i ko je bio najsrecniji sa Adelmanom kao izborom za prvog trenera tako da cemo mozda videti efekat toga. Cam Johnson se jos privikava ali je vec vidljiva razlika u tome kako napad izgleda s njim kao nekim ko moze da spusti loptu na parket i iskreira nesto. Klupa izgleda mnogo bolje, sto je bilo ocekivano. Jonas se nije ustrucavao da sutne za 3 u predsezoni kad god je ostao sam, THJ je izgledao dobro. Brown je izgledao solidno, moracu da ga gledam vise kad krene sezona da donesem neki zakljucak. Mislim da ce Strawther da ima manje minuta, mozda gresim. Watson nije dobio ugovor i Denver ce da ga pusti da postane RFA, morace da zapne da ga zaradi. Ocekivano, optimizam je tu. I dalje mislim da je Denver ubedljivo najgori matchup za OKC u celoj ligi iako su i dalje generalno kvalitetnija ekipa. Vidim da ljudi predvidjaju mozda i 60 pobeda. Nije nemoguce mada mislim da je i 55 dovoljno za drugo mesto na ovakvom zapadu. Ako budu zdravi, sve osim ispadanja od OKC-a u plejofu bi bilo neuspeh po meni. Stvarno su imali sjajan offseason.
propolis Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 2 hours ago, Miki28 Lakers in 5 said: Vrijeme je da se ide po MVP Vidi se i ovde da je smršo 😎
propolis Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Adams ne može da skapira kretenje u ovoj svi visoki postavi.
Ludi za Poli Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago Morace Rocketsi svaku noc hvatat 20ak ofanzivnih skokova da kompenzuju probleme s driblingom ove postave
Bugl Khan Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Istok: CLE NYK ORL DET ATL MIL MIA INDPHI TOR BOS CHI CHA WAS BRK Zapad: OKC DEN HOU LAC LAL DALMIN GSW SAS POR NOP PHO SAC MEM UTA
mr clutch Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Jeste KD trazio timeout ali Hjuston je ispucao tajmautove ranije, tako da je trebao dobiti tehnicku. E, sad sudije su zasebna prica. Izgleda ko da su zazmurili na tu gresku KD i nisu htele da kvare tekmu u takvom momentu. Postoji mogucnost i da nisu videle, u koju sumnjam.
Bugl Khan Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mislim da Denver nema šanse doći do 60 pobjeda. Ne zato što možda ne bi mogli, nego zato što: 1. im vjerojatno neće trebat (osigurati će 2. poziciju), 2. su veteranska momčad s par mladih igrača koja ganja naslov (Jokic, Murray, AG, Bruce Brown, CB i Watson su zajedno uzeli prsten, a Cam, THJ, Valanciunas i Strawther razumiju zadatak) 3. je Zapad prejak. OKC vjerojatno ide na 60, s Denverom na 60, i sa par dobrih momčadi s Istoka, netko na zapadu bi u play in ušao s tipa 28 pobjeda. Btw, jako me Holmes zanima. Nadam se da će dobiti minute jer je u SL izgledao odlično. 1
Bugl Khan Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Prošle sezone su mu per 36 brojke bile gotovo iste iste kao Jokicu s 22 (osim što je Jokić bio puno efikasniji). Naravno da nikad neće bit Jokić, ali zanimljivo. Edited 3 hours ago by Bugl Khan
Bobby Shurda Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Žalibože ovog topika koliko stručnjaka na forumu koji pomno prate i granične NBA igrače a skoro niko ne piše ovde. 1 1
Tom Wambsgans Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Glavni utisci sa sinocne utakmice Oklahoma - Hjuston su: 1) Shai je verovatno "najelasticniji" igrac kojeg sam imao prilike gledati, covek se u toliko dribling situacija spusta toliko nisko i menja brzinu da ga je bukvalno nemoguce cuvati. 2) Mozda sam prerano iskljucio Hjuston iz borbe za sam vrh zapada, prva utakmica sa novim rosterom, lose partije Shepparda i Easona, 0/4 Duranta za 3, i pored svega toga izgledaju kao da je apsolutni pakao pobediti ih. 3) Ne mogu da verujem da je Sengun - Sabonis/Zubac poredjenje nesto sto je i dalje aktuelno na mrezama, on nije Jokic, ali je za njih Jokic.
aleksandar2806 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Koliko je stvarno visok Sengun,gledam ga nocas pored Duranta dosta je nizi mozda 2.06 do 2.07
Ludi za Poli Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago Nesto pozitivnih i vise negativnih ali i ocekivanih stvari u otvaranju sezone. Najpozitivnije je jasno da Luka izgleda 100% spreman i u stanju je gaziti sve ispred sebe. Apsolutna lakoca igranja kosarke. Fakticki poigravanje sa svime sto su Warriorsi sinoc bacili na njega. Izdvojio bih jos i generalno dobar mec Austina na ulazima iako je imao perioda kad se patio protiv presinga Warriorsa. To je problem koji se mora rijesiti boljim rasporedom u napadu i playcallingom jer ti se ne smije desavati da ti dva beka stoje fakticki jedan do drugog na 10 metara od kosa i time samo olaksavas protivniku pritisak na loptu. Ayton sto se zastite obruca u sredini kad je zapravo i bio pozicioniran u sredini sasvim korektan kao i u dosta situacija kad je preuzimao na perimetru. Taj njegov kvalitet nije nikakva novost i vremenom se to mora bolje i bolje koristiti. Defanzivni skok takodjer jako dobar, tu smo isto znali da je medju najboljim visokim u ligi. Smart dosta dobra energija u oba smjera iako je imao nekih umobolnih poteza tipa dva ofanzivna faula od kojih je posebno retardiran onaj kad je Stephu uhvatio ruku u polugu bez ikakve potrebe. LaRavia takodjer ocekivano aktivan i iz ove perspektive dok je LeBron out on bi vjerovatno trebao startati, pogotovo ako ce se i dalje igrati odbrana s puno preuzimanja. Negativno je sto smo na preuzimanjima bez lopte izgledali jako jako cesto pogubljeno i sto se generalno opet igralo ovoliko switch odbrane. Ako je vec doveden Ayton koji je jako dobar drop visoki i Vincent je instaliran u prvu petorku za Stepha, ne vidim ama bas nikakvu poentu da se ovoliko preuzima i izlaze Gabea missmatch situacijama protiv velikih scorera topa Jimmyja. Tu ce jednostavno uvijek biti labilnost dok je kao POA defanzivac protiv protivnickih bekova jako jako dobar. Za to najveci minus ide Reddicku. Rui mi je takodjer problematican u roli sa strane pomoci u ovakvim tipovima odbrane jer jednostavno nema to citanje igre da zna kad treba izrotirati, a kad treba ostati na svom igracu. Warriorsi su njemu generalno jako nepovoljan matchup jer zahtjevaju puno trcanja po perimetru sto on ne moze. I dalje mislim da je on igrac koji ce biti trejdovan u toku sezone za atletski mocno krilo tipa Wiggins. Ocekivano je takodjer bilo i da pnr kombinacija Aytona i Luke/Austina jos uvijek nije ni blizu uigrana i da ce Ayton biti generalno beskrvan u napadu u situacijama gdje mora puno jace. Draymond takve situacije ne prasta, bilo kakvo mekse napadanje protiv njega nikad nece proci. Kako sezona bude odmicala, taj combo ce biti siguran sam sve bolji i od Aytona cemo imati sigurnih 16-18 poena po mecu uz visoku efikasnost. Wolvesi u petak ce biti vec bolji matchup za njega jer bez obzira na Goberta, tu ce moci boraviti puno vise u sredini te umjesto ultra agresivnog switcha Warriorsa imat ce drop odbranu koja generalno odgovara vise i njemu i Luki. Ucinak Vandyja i Hayesa takodjer u skladu s ocekivanjima rekao bih. Od prvog smo dobili energiju i solidan playmaking u odbrani te apsolutnu crnu rupu u napadu. Ima specificne kvalitete al da bi ih iskoristio moras mu naci nekakvu rolu u napadu jer od stajanja u korneru ili na dunker spotu nemas ama bas nista, samo protivniku omogucavas da puno lakse brani. Hayes takodjer u skladu s ocekivanjima. Zavrsio ono malo sto mu je bilo servirano, smetao duzinom koliko je mogao i to je manje vise to. Za RS sasvim korektan backup visoki. Opcenito smo sinoc jako lose sutali iako je bilo povoljnih situacija sasvim dovoljno. Kriminalnih 8 od 32 za 3 i cak 11 promasenih bacanja. Da je tu bilo iole bolje, imali bi priliku uzeti utakmicu cak i pored svih problema u odbrani. Bez LeBrona imamo taj problem s masom na krilima tako da ovako lose suterske utakmice se ne smiju ponavljati.
Darko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Luka pleše i baš izgleda fit, mnogo se bolje kreće. Ali ostatak Lejkersa ... a još je i dalje defanziva ogroman problem. Edited 1 hour ago by Darko 1
Bojdo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sengun sa 23 vec je fizički jači od 99% centara u kontaktu.
Recommended Posts