Jump to content

Euroleague 2025/26 - Acropolis calling

Recommended Posts

Posted

"Donta Hol je tražio da ga izvedem iz igre kako bi Nikola Milutinov dobio priliku da sakupi dovoljno skokova i završi sezonu kao najbolji skakač Evrolige. To je važnije od bilo kakve dobre partije. Zaista je divno videti takav mentalitet i to me je duboko dirnulo", izjavio je Barcokas.

• Like 1
Posted (edited)
9 minutes ago, Žilee said:

Kako ce Real da ometla Hapoel,samo ako se ukrste .

Zašto ako, to je definitivno četvrfinalni par.

Edited by TB Told
Posted

Zli  jezici bi rekli da je Hapoel dobio prijateljski savet da izgube od Monaka kako bi se izbegla neugodna PO serija izmedju njih i Fenera koja nikome nije potrebna.

Nemoguce je da ovako odigraju protiv ekipe sa 8 igraca u rotaciji u momentu kada mogu da obezbede prednost domaceg terena. Cemu da se nadaju onda protiv Reala?

Posted

Svi, ili gotovo svi, su ozbiljno podigli formu za sam kraj ovogodišnjeg izdanja eurolige.

Kako i koliko je bio interesantan i neizvesan ligaški deo tekuće sezone, ništa manje ne očekujem ni u plejofu. 

Niko ovde nema lakog protivnika, šta više, verujem i sam plejin da će biti veoma interesantan, i ne isključujem, pre svega tu mislim na Monako i njihovu trenutnu formu, i poneko iznenađenje. 

Posted
11 minutes ago, Gudura said:

Da li ce ova liga da bude cirkus do kraja, i da Real svoje utakmice PO igra bez publike🤔

Kakve veze ima liga sa tim? Nisam do sada dobio odgovor na koji način Evroliga može da utiče na špansku vladu.

12 minutes ago, MrTripleDouble said:

Zli  jezici bi rekli da je Hapoel dobio prijateljski savet da izgube od Monaka kako bi se izbegla neugodna PO serija izmedju njih i Fenera koja nikome nije potrebna.

Nemoguce je da ovako odigraju protiv ekipe sa 8 igraca u rotaciji u momentu kada mogu da obezbede prednost domaceg terena. Cemu da se nadaju onda protiv Reala?

Zašto neugodna? Zahvaljujući stavu tuske vlade da izraelski klubovi ne mogu da gostuju u Turskoj u bilo kom sportu, to bi bila najprijatnija serija za njih.

Posted

Išla je priča da bi Fener oko 2m izgubio ako bi igrao bez navijača tu seriju, mada eto i Španci su ,,problem" postali( jedino Ostoja sa kapicom na vrhu glave je podoban)

Sto napisa Losmi i meni deluje da bi Zalgiris mogao na F4, a ta njihova prica je vrhunska, vidim danas da vraćaju Blazevica, on je fin dodatak na Birutisa i nekog stranca na 5( ne sumnjam da ce uspeti iskopati odlične zamene za Franciska i Rajta).

Posted
3 minutes ago, Tex_Willer said:

Išla je priča da bi Fener oko 2m izgubio ako bi igrao bez navijača tu seriju, mada eto i Španci su ,,problem" postali( jedino Ostoja sa kapicom na vrhu glave je podoban)

Kome su postali problem, pošto se po ko zna koji put širi teorija zavere da izraelski klubovi imaju neke zahteve prema Evroligi?

Posted
3 minutes ago, TB Told said:

Kome su postali problem, pošto se po ko zna koji put širi teorija zavere da izraelski klubovi imaju neke zahteve prema Evroligi?

Nepoželjni su kao hulja nakon pada 

Posted
4 minutes ago, TB Told said:

Ajmo jos jednom, da ne sirimo vise ovu pricu...izraelski klubovi NE TREBA UOPSTE da igraju ovu ligu vec trecu sezonu, s obzirom na konstantno ratno stanje kod njih u zemlji

• Like 2
Posted

Neugodna iz ugla Fenera koji je 95% regularnog dela sezone proveo u top 4 i koji je za to mogao da bude 'nagradjen' igranjem domacih utakmica u plejofu na neutralnom terenu.

A ni za samu Evroligu ne bi bilo pohvalno da im se cela jedna PO serija igra na neutralnim terenima, pogotovo sto im NBA Evropa dise za vratom(kakvi god oni bili u ovom trenutku).

Ja kao neko ko gleda vecinu plejof utakmica, verovatno ne bih pogledao ni jednu u toj seriji u takvoj mrtvoj atmosferi. 

Posted
1 minute ago, Gudura said:

Ajmo jos jednom, da ne sirimo vise ovu pricu...izraelski klubovi NE TREBA UOPSTE da igraju ovu ligu vec trecu sezonu, s obzirom na konstantno ratno stanje kod njih u zemlji

I opet još jednom, u kom sportu je doneta takva odluka i na osnovu čega se očekuje da Evroliga bude prvo takmičenje koje će uraditi tako nešto? 

Posted
5 minutes ago, MrTripleDouble said:

Neugodna iz ugla Fenera koji je 95% regularnog dela sezone proveo u top 4 i koji je za to mogao da bude 'nagradjen' igranjem domacih utakmica u plejofu na neutralnom terenu.

A ni za samu Evroligu ne bi bilo pohvalno da im se cela jedna PO serija igra na neutralnim terenima, pogotovo sto im NBA Evropa dise za vratom(kakvi god oni bili u ovom trenutku).

Ja kao neko ko gleda vecinu plejof utakmica, verovatno ne bih pogledao ni jednu u toj seriji u takvoj mrtvoj atmosferi. 

Ali nije neugodna sa tačke gledišta Hapoela, a ovde smo čitali da su oni privilegovani.

Posted

Oduševljen sam Masiulisom i Žalgirisom. Kakva debitantska sezona...👏👏

Zavidim im do krajnjih granica jer  igraju košarku koju očekujem i čeznem da vidim od tima za koji navijam. 

Glava i rep...Baš onako kako treba da se igra. No, oni imaju sistem godinama i nema bacanja love u bunar. Prosto znaju šta rade.

Nas vodi ćacad koja veze sa sportom nema...

Vjerujem da mogu proći Fenera. Real će usrati Hapoela 3:0. Ovo ostalo ne bih prognozirao

• Like 1
Posted
33 minutes ago, Tex_Willer said:

Sto napisa Losmi i meni deluje da bi Zalgiris mogao na F4, a ta njihova prica je vrhunska, vidim danas da vraćaju Blazevica, on je fin dodatak na Birutisa i nekog stranca na 5( ne sumnjam da ce uspeti iskopati odlične zamene za Franciska i Rajta).

Navodno zamena za Franciska bas jedan iz danasnjeg protivnickog tima Robinson. On im je prva opcija

Posted

'Ajde pošto svake godine kukam nakon dodeljivanja nagrada u EL, da ovaj put probam malo da pokrenem diskusiju pre nego što su iste dodeljene... Pomalo random razmišljanja i nedoumice:

1. Imajući u vidu da se prva i druga petorka EL već godinama biraju positionless, da li je Milutinov kao igrač prvoplasiranog Olimpijakosa i igrač sa 3. najvećim "indeksom korisnosti" u takmičenju (20.1 PIR) siguran da se nađe u jednoj od njih? Da li to realno zaslužuje pre saigrača Dorsija, koji je u toj famoznoj kategoriji tek 22. u takmičenju (15.1 PIR)? Da li je Milutinovljevih 10.6 ppg i 7.1 rpg bilo značajnije za Olimpijakos od Dorsijevih 17.0 ppg, u kontekstu ostatka njihove centarske linije vs ostatka njihove bekovske linije? Čiji izostanak bi se više osetio? Da li obojica trebaju da se nađu u idealnim petorkama uz sigurnog Vezenkova, s obzirom da Oly iako prvoplasiran nije bio baš dominantan u odnosu na konkurenciju i imao je samo pobedu više od drugoplasirane Valensije? Da im ipak ne bude previše trojica predstavnika u sezoni u kojoj je EL bila ovako izjednačena?

2. Da li u ligi u kojoj bukvalno 50% ekipa ide u plej-of ili makar plej-in treba uopšte razmatrati za individualne nagrade igrače iz ekipa koje su završile ispod 10. mesta? Šta ako neko ima statistički izvanrednu sezonu, a ekipa mu završi na 11. mestu? Ili pak na 15. mestu?

3. Da li iko iz trećeplasiranog Reala zaslužuje selekciju makar u All-Euroleague Second Team i ako zaslužuje - ko je to?

4. Da li je Vezenkov kao najbolji strelac EL sa 19.4 ppg, uz impresivnih 54.3% šuta iz igre, 39.6% za tri (na 4.4 pokušaja) i 89.2% sa bacanja, sa najvećim "indeksom korisnosti" u takmičenju (23.1) i kao ubedljivo najbolji igrač najbolje ekipe EL siguran MVP, ili realne šanse za nagradu imaju i Fransisko, Brajant i možda još neko? Da li je Vezenkov i najbolji igrač EL? Da pravite tim od nule (ne fantasy, nego pravi) i da možete da dovedete bilo kog EL igrača, da li prvog birate baš njega i ako ne - koga birate?

5. Ko je DPOY? Da li je to zapravo mrtvi belac Meli, koji ne skače metar u vis i ne šalje blokadama lopte u drugi red tribina, al' arguably ima najveći uticaj u defanzivno najboljoj ekipi lige? Ko su uopšte kandidati za ovu nagradu?

6. Ko više zaslužuje da dobije Gomeljskog, Martinez ili Masiulis i zašto? Da li još neki trener može da se umeša u borbu za ovu nagradu? (oni što bi da troluju sa Penjarojom neka preskoče)

• Like 3
Posted (edited)

Ovako iz glave, bez neke analize i gledanja statistike, za mene su najbolji utisak ostavili:

Francisko, Montero, Kampaco

Nan, Dorsi, Horton-Taker

Brajant, Nvora, Dialo

Vezenkov, Šengelija, Lajls

Milutinov, Tavares, Kabengele

To su tri petorke, ako sme. Može biti da sam nekoga preskočio ovako na brzinu, Džejms i Boldvin su takođe imali super sezone ali ih nekako ne mirišem, pa sam ih izostavio.

Vezenkov mi jeste MVP, a veliki sam fan Melija - tako da, on mi je DPOY.

Kod trenera nemam dilemu, Martinez ispred Masiulisa (i svih ostalih), drugo mesto, konstantna sezona, bez padova od početka do kraja, atraktivna košarka (za mene), bez velikih zvezda, neki dosadašnji anonimusi kod njega izgledaju kao top EL igrači.

Edited by MarioKempes
  • Like 1
Posted

Evo mojih odgovora:

1. Dorseyev iskorak je mnogo važniji za Oly od učinka Milutinova, posebno u situaciji kad se Fournier raspada cele sezone i kad se taj mesija kreator nije pojavio (ni Evans ni Morris a posebno ne raspali Joseph). Ali nema nekih centara koji su imali previše jake sezone. Wright je tu isplivao kao esencijalan igrač PO tima, Oturu mi se više sviđa u ideji nego u praksi, Kabengele je jednosmeran igrač ekipe koja nije ušla u Play in, Tavares pada i dosadna je opcija...tako da ostaje Milutinov dok se ne pojavi neki uzbudljiviji igrač sa pravom dozom statistike, utiska i timskog uspeha. Dorsey je toplo hladno priglupi divljak koji je ove sezone bio dosta topao, ima boljih bekova od njega.

2. Razmatrao bi ako je neki igrač baš dobar i odudara uprkos skromnom ostatku tima. Ali za tako nešto bi morao da ima baš ludu sezonu što ne vidim da imamo ovog puta.

3. Verovatno niko iako bi se u krugu Campazzo - Tavares - Hezonja - Lyles mogao tražiti odgovor. Tavares je još uvek mega uticajan igrač za EL. 

4. Za mene je mvp Francisco. Mislim da je on od svih igrača u EL najviše podigao plafon svojoj ekipi ove sezone iako su Vezenkov i Bryant statistički impresivniji i svakako validni kandidati. Vezenkov je neka verzija Jokića za EL (ne po stilu igre naravno), mnogo pametan i stabilan igrač. Da se EL igra na serije do kraja bio bi još vredniji. Ipak, ja bih pravio tim oko imho najboljeg igrača u EL a to je uz sve mane - Kendrick Nunn. Smatram da ako PAO ne ode na F4 bar Atamana treba osmuditi, PAO je maltene all star EL ekipa.

5. Teško pitanje. I dalje mislim da je Tavares najuticajniji. Ali ne bih dao njemu dpoy nego nekom drugom. Možda Melli, možda čak i Butkevičius, možda Blossomgame...

6. Ne, jedan od njih dvojice mora biti. Meni lično Martinez jer njegova igra ne zavisi toliko od jednog ili dva igrača kao kod Žalgirisa iako mi se lično više sviđa kontrolisanija košarka Masijulisa. Međutim, Valensija igra vrhunski, poletno i nezavisno od par nosilaca, ako to nije pečat trenera onda ne znam šta je. Pedro for the win.

1st team: Francisco (mvp), Bryant, Montero, Vezenkov, Wright

2nd team: ovo je jako teško, nek bude Campazzo, Baldwin (jako potcenjen), Nwora, Lyles, Milutinov

• Like 1