Jump to content

Euroleague 2025/26 - Acropolis calling

Recommended Posts

Posted

Ne precenjuje se. Elitni je prašinar, vrhunski defanzivac i hustler. Diallo je takođe sjajan, i on bi mi bio starter u bilo kom kontenderu. On recimo šutira 32% za tri na nivou sezone. 32/100. 

• Like 1
Posted (edited)
51 minutes ago, le piaf said:

Bonga pokriva uspešno dve pozicije, starter je Evropskog i Svetskog šampiona, MVP nedavnog finala, najbolji defanzivac turnira, najbolji prašinar u EL, i uz Jonesa glavni igrač preskupog Partizana. Apsolutno može u petorku bilo kog kontendera, i ne samo da može, nego i mora, da li sa pozicije krila, ili sa četvorke. Svaki trener bi ga stavio u petorku, jer mora neko da radi i prljave poslove, a ne krkni pet privatnika na teren i gledaj ko tele. 

Do skoro su mi ljudi ovde objašnjavali da je Oyeleje bolji igrač 😂

Što se tiče Karlika, za njega važi da može, ali ne mora. 

Sve sto si rekao misleci da su jaki argumenti, zapravo su mnogo verovatnije false argumenti. To sto su to glavni igraci preskupog Partizana ne govori o tome kako su oni bogovi igre jer su najbolji u skupoom Partizanu, nego da je KKP ove godina jedna rastrzana ojebina sa suludo potrosneim parama.
To sto napises "Apsolutno" kako bi pojacao ubedjenost u svoj stav ne znaci da sebe ili nekog drugog priblizavas stanju gde tvoja projekcija postaje istina.
Bonga ne moze patike da brise Osmanu, molim te saberi se. I da, nikad ne bih izabrao Bongu ispred Ojeleye-a.
Niti Karlik moze da brise patike Nunn-u i Franciscu.
Carlik i CMM imaju maltene identicne statisticke brojke u napadu, CMM ima nesto vise asista, ovaj malo vise poena. Procenti jako slicni.
To sto CMM moze u odbrani kod preuzimanja, i koliko je to neverovatno vredna sposobnost za potrebe danasnje EL je nesto sto nije san za Karlika... nego ne znam. Da dodje svemoguci entitet odozdo, i da samo njemu, Karliku, produzi dan da mu traje 48h, da mu da mogucnost da se teleportuje sa jednog mesta na drugo, da mu duplira mogucnost regeneracije, da ga nadopinguje svime i svacime, i da Karlik moze 2 godine da paralelno treniria razvija to sto sad ima CMM u pitanju odbrane visokih kod switch odbrane, pitanje da l bi mogao da ga sustigne za 2 god.

Razumem ja sve, to vam 2 svetle tacke, pa imate dodatno divljenje za njih, ali molim vas, dajte malo realnosti.

Edited by BattleBender
  • Ha-ha 2
Posted
18 minutes ago, le piaf said:

Momak, Bonga u proseku igra oko tri minuta više od Ojeleya. I to mu je niži prosek zbog prve tri utakmice sezone gde je bio na oko 12 minuta. Bonga bi i u Zvezdi igrao koliko i u Partizanu. Na oko 26, 27. Deplasirano. 

Ne bi rekao da je 3 min ali nebitno.Koji su to kvaliteti sto toliko izdvajaju Bongu osim odbrane,sta on to još ima?Stalno se spominje kako je starter u Njemačkoj,a ko mu je konkurencija da ne bude starter?O nba karijeri ne bi,Odzelej imao solidnu ulogu u ozbiljnoj ekipi cak i u play ofu,obično čuvao najbolje igrače a Bonga nije mogao ni u razvojnoj,a i u evroligi Odzelej u Virtusu i Valensiji medju najboljim ako ne i najbolji igrač a Bonga i u Bajernu prašinar.Ne kažem ja koristan je igrač ali to sto svakih malo potenciras priču kako je tebe neko ubjedjivao da je Odzelej bolji,pa neko kao ismijavanje..Uzmi malo uporedi ih,segment po segment igre a mozes i dosadasnju karijeru pa možda shvatiš da nije baš za ismijavanje njihovo poredjenje..

Posted
16 minutes ago, m0k1 said:

Mislim da se Bonga malo precenjuje ovde. Odlican je igrac zaista, vrhunski u odbrani ali isto tako treba istaci da je ove godine uzasan u sutu za 3 - sutira 22/82 - poprilicno bednih 27%. Istina, popravio se u poslednje vreme (od kako se Karlik vratio) ali ako uzmemo u obzir da je igrac defanzive, da nema prodor igru ili igru na niskom postu vec da mu je najveci kvalitet u napadu sut za 3 - poprilicno losi procenti. Takodje u 28 od ukupno 31 utakmice je ubacio 0 ili 1 trojku. Takodje treba uzeti u obzir da je i u dve sezone u Bajernu bio samo malo bolji (33% i 30%) tako da pre mislim da je prosla sezona bila izuzetak (iznad 41%) nego da je pouzdan suter.

Dialo mi je slican tip igraca ali jos bolja verzija od Bonge npr i pre bih se otimao za njega nego za Bongu recimo.

Pored svega toga ozbiljan igrac i voleo bih ga u svom timu, ali sa ovim % nesto ne mogu njega da zamislim u NBA sa nekom ulogom a ni da bude starter u nekom Panatinaikosu recimo (posto je receno starter u bilo kom contenderu a tu pored Osmana i NHD zaista ne vidim da ima prednost) a ni Realu pored Hezonje/Lajlsa.

Bonga je jedan od najprecenjenijih igraca u EL, bas zbog toga te potrebe da se svrsava na taj arhaicni tip igraca.
Posledicno ce grobari da se loze na te sljakere i da ih preuvelicavaju da su najbolji igraci univerzuma. Fala bogu to traje preko 20 godina.

Lik je u napadu bez lopta debelo ispod prosecan igrac. Nema osecaj za cut-ove, nije stabilan i dobar spot up igrac, ne moze nikom nista da kreira, skromna post igra. Nikakav glue faktor nije, ne oseca spacing...
Pa i defanzivno mi je precenjen, tj to sto navijaci KKP-a pricaju da je nekakav jebem li ga sta... Kawhi, Pippen, Igoudala, to nije mnogo vezano za istinu. Dobar je u 1v1 odbrani, i za razliku od vecine KKP bandita ove godine pravi faulove. Ali izgleda da je navijacima KKP-a usled tolikog banditstva ove godine dovoljno da odgovorno pravis male faulove i najbolji si defanzivac u Evropi na svojoj poziciji. Postoji nesto sto se zove timska odbrana, rotacije. Ne kazem da je tu Bonga los, ali uopste nije toliko fascinantan.
To sto  Ojeleye moze da odigra na tom planu je misaona imenica za njega.

Posted

Da dodam da je Lyles bio startna petorka u 11 od 30 utakmica. Što naravno ništa ne znači, jer recimo kod Želimira nikad nije počinjala najbolja petorka. Važno je ko je na terenu kada se lomi, ko zatvara utakmice. 

Battle, oprosti, ali ovaj put ne mogu da trošim energiju na ove gluposti. 

Posted

Daj boze da ga Sasa i igraci Zvezde u narednim derbijima procenjuju kao sto ga procenjuju navijaci. A i Karlika.

Ali to se nece desiti jer dobro znaju kolike su pretnje, zato su (izmedju ostalog) ove sezone i tu gde jesu, visoko.

• Like 1
Posted

Ojeley je ipak solidno stariji od Bonge i rekao bih da je prešao neki svoj zenit. U prajmu nije bio samo šljaker i prašinar.

Posted

Ja bih isto birao Bongu pre Semija, prosto ima bolji motor i duži je (no homo). Takođe je po meni versatilniji defanzivac jer može da čuva i bekove i visoke. Sa druge strane, u pitanju je veoma limitiran napadač koji nema nijedno izraženo oružje pa ni taj spot up šut za 3. Zna malo bolje da taba loptu od većine igrača tog profila ali nema nikakvu kreaciju sa njom, više može da pomogne da se ona brzo prenese ili da napadne closeout pravolinijski. Za razliku od komšija koji smatraju da ima loš sudijski kriterijum, ja smatram da ima fenomenalan. Čovek je konstantno u kontaktu a pri čuvanju snažnijih igrača mu se konstantno toleriše čupanje, grebanje i ostalo. No i pored toga je vrh defanzivac i pravi igrač da popuni petorku na SF uz talentovanije saigrače. U prilog Bongi vs Semija je to što kod Bonge nema utakmica gde je potpuno nevidljiv što Semiju zna da se desi relativno često.

Carlik je super ali voleo bih da ga vidim u ekipi gde se ne vrti sve oko njega. Po meni je jedan od najboljih driblera u ligi, ima izuzetnu paletu trikova tokom driblinga, kreni stani, munjevite promene pravca, zna da menja brzine tokom kretnje u širokom rasponu. Takođe je vrlo potcenjena njegova snaga jer on može da iznese dosta nekih kompleksnih prodora pa čak i kad se zabije u protivničkog centra. Odličan je dodavač ali ne baš elitni. Taj šut za 3 ga dosta jebe, ima neki čudan izbačaj, uglavnom su mu sve lopte kratke. U odbrani se vidno šteka mada mislim da bi i na toj strani mogao da bude makar na pozitivnoj nuli. Da sam neki Armani verovatno bih se zaleteo na njega sa nekih 2m po sezoni ugovorom. 

• Like 3
Posted

+1 za upis i analizu, naravno. Samo ovo za sudijski kriterijum, ne znam gde si to zapazio, pa još za Bongu? Priča ide da generalno imamo loše suđenje. 

Što je u principu istina. 

Posted (edited)

Zvezda je nekoliko utakmica dobila najvise zbog Ojeleye-a. Ceo Partizan je do skoro imao 1 ili 2 pobede vise od tih nekoliko pobeda u celoj EL.
To sto je Ojeleye deluje manje zapazen igrac je zato sto je Zvezda ove godine bolji tim u EL, ima vise oruzja, i nema tu situaciju "Lele barem ova dvojica su svetle tacke"

Niko ovde ne potcenjuje KKP i njihove igrace, Zvezda je izgubila od Bayern pre nedelju dana maltene, debilno je misliti da je KKP sad plitak potok.
I pomenuta dvojica su dobri igraci, ali ove konstrukcije da mogu da se usetaju u prvu petorku svakog tima su neozbiljne.

Edited by BattleBender
Posted
30 minutes ago, le piaf said:

Ne precenjuje se. Elitni je prašinar, vrhunski defanzivac i hustler. Diallo je takođe sjajan, i on bi mi bio starter u bilo kom kontenderu. On recimo šutira 32% za tri na nivou sezone. 32/100. 

I 32% je malo ali to je za skoro 5% bolje od Bonge, sto nije beznacajna razlika, slozices se. 

18 minutes ago, le piaf said:

Da dodam da je Lyles bio startna petorka u 11 od 30 utakmica. Što naravno ništa ne znači, jer recimo kod Želimira nikad nije počinjala najbolja petorka. Važno je ko je na terenu kada se lomi, ko zatvara utakmice. 

Battle, oprosti, ali ovaj put ne mogu da trošim energiju na ove gluposti. 

Upravo je to poenta - ni Lajls nije startna petorka u Realu pored Hezonje tako da to samo govori u prilog tezi da ne bi ni Bonga bio starter u Realu pored njih dvojice.

Da se razumemo - cenim Bongu i odlican je igrac ali mislim da je preterivanje da bi bio u startnoj postavi u bilo kom timu EL.

Posted (edited)
9 minutes ago, m0k1 said:

I 32% je malo ali to je za skoro 5% bolje od Bonge, sto nije beznacajna razlika, slozices se. 

Nije beznačajna, ali nije dobra. Pritom se mora uzeti u obzir i to da je Bonga igrao 3/4 sezone bez prvog pleja i najvažnijeg igrača, u potpuno raspalom sistemu Partizana. Prošle sezone je šutirao preko 40%, kao i Alpha Diallo. Na prvenstvu je takođe imao vrhunske procente (mrzi me da kopam, ali verujem takođe iznad 40), uz Šrudera. 

9 minutes ago, m0k1 said:

Upravo je to poenta - ni Lajls nije startna petorka u Realu pored Hezonje tako da to samo govori u prilog tezi da ne bi ni Bonga bio starter u Realu pored njih dvojice.

Da se razumemo - cenim Bongu i odlican je igrac ali mislim da je preterivanje da bi bio u startnoj postavi u bilo kom timu EL.

Bonga je idealan igrač za popunu petorke u kontenderu. PAO je eventualno izuzetak zbog dolaska Najdžela Hejsa, oni su bukvalno all star ekipa na nivou EL. Ali bi izvesno i tu igrao oko 23, 24 minuta na jednoj od dve pozicije u toku utakmice.  

Edited by le piaf
Posted
58 minutes ago, sinisat5 said:

Ne bi rekao da je 3 min ali nebitno.Koji su to kvaliteti sto toliko izdvajaju Bongu osim odbrane,sta on to još ima?Stalno se spominje kako je starter u Njemačkoj,a ko mu je konkurencija da ne bude starter?

Tek sada vidim ovaj biser. Ko mu je konkurencija u Nemačkoj? Pa možda neki Franz Wagner, neki Tristan da Silva, ništa spec. 

To što ti ne bi rekao kroz crveno bele naočare, prosečna minutaža kaže. I to računajuči prve tri utakmice pod Sferopulosom/Tomovićem gde je igrao oko 12,13 minuta u proseku. 

Posted

Bonga je bio najgori kad je ekipa bila takva, čim je Bonga dobar, to je pravi znak da se ekipa podigla.

Van sistema naravno da ne može, a ukoliko postoji pravi sistem on je u njemu savršen igrac( ukoliko postoje spolja opcije koje su napadacki odlične).

Posted
24 minutes ago, le piaf said:

Nije beznačajna, ali nije dobra. Pritom se mora uzeti u obzir i to da je Bonga igrao 3/4 sezone bez prvog pleja i najvažnijeg igrača, u potpuno raspalom sistemu Partizana. Prošle sezone je šutirao preko 40%, kao i Alpha Diallo. Na prvenstvu je takođe imao vrhunske procente (mrzi me da kopam, ali verujem takođe iznad 40), uz Šrudera. 

Bonga je idealan igrač za popunu petorke u kontenderu. PAO je eventualno izuzetak zbog dolaska Najdžela Hejsa, oni su bukvalno all star ekipa na nivou EL. Ali bi izvesno i tu igrao oko 23, 24 minuta na jednoj od dve pozicije u toku utakmice.  

Isto tako Alfa Dijalo igra u timu gde vec par meseci ne primaju plate na vreme pa ces se sloziti da je to faktor koji jos vise utice na njihove igre i procente kao i samu motivaciju ?

Takodje ako je 5.2% nedovoljna razlika onda se istom logikom mozemo posluziti i da kazemo da ni Shields nije mnogo bolji suter od Alfe jer je slicna razlika u pitanju ? I na nivou sezone i na nivou karijere u EL. A u praksi je nebo i zemlja - Shield je vrhunski suter za 3 dok je Alfa u najboljem slucaju pristojan suter za 3.

Kao sto rekoh - Bongin procenat suta za 3 prosle godine bi trebalo da se smatra anomalijom imajuci u obzir veci uzorak od pune 4 sezone u EL - pre ce biti da je jedna sezona izuzetak a preostale 3 relevantne nego obrnuto ?

Pocetna premisa je bila da bi sigurno bio u prvoj petorci bilo kog contendera, a Panata iako je na papiru all star tim je trenutno na poziciji koja jedva vodi u PI pa ne znam zasto i oni ne bi bili uzeti u razmatranje a ja isto tako tvrdim da ne bi bio starter ni u Realu za pocetak. Da li bi skupio 20+ min u oba tima ? Verovatno da bi, slazem se ali nije to bila pocetna premisa.

Posted
17 minutes ago, le piaf said:

Tek sada vidim ovaj biser. Ko mu je konkurencija u Nemačkoj? Pa možda neki Franz Wagner, neki Tristan da Silva, ništa spec. 

To što ti ne bi rekao kroz crveno bele naočare, prosečna minutaža kaže. I to računajuči prve tri utakmice pod Sferopulosom/Tomovićem gde je igrao oko 12,13 minuta u proseku. 

A čekaj,on igra prije Franc Wagnera?Wagner i Sreder su sve u reprezentaciji Njemačke,ostali su pomoćno osoblje,i biti starter Njemačkoj nije ne znam ti kakav uspjeh.Pa kolike su im prosječne minutaže u evroligi?I nisi mi odgovorio koje to segmente igre toliko bolje ima Bonga kada je za ismijavanje njihovo poredjenje,ili možda dosadasnje karijere?

Posted (edited)
26 minutes ago, m0k1 said:

Isto tako Alfa Dijalo igra u timu gde vec par meseci ne primaju plate na vreme pa ces se sloziti da je to faktor koji jos vise utice na njihove igre i procente kao i samu motivaciju ?

Takodje ako je 5.2% nedovoljna razlika onda se istom logikom mozemo posluziti i da kazemo da ni Shields nije mnogo bolji suter od Alfe jer je slicna razlika u pitanju ? I na nivou sezone i na nivou karijere u EL. A u praksi je nebo i zemlja - Shield je vrhunski suter za 3 dok je Alfa u najboljem slucaju pristojan suter za 3.

Kao sto rekoh - Bongin procenat suta za 3 prosle godine bi trebalo da se smatra anomalijom imajuci u obzir veci uzorak od pune 4 sezone u EL - pre ce biti da je jedna sezona izuzetak a preostale 3 relevantne nego obrnuto ?

Pocetna premisa je bila da bi sigurno bio u prvoj petorci bilo kog contendera, a Panata iako je na papiru all star tim je trenutno na poziciji koja jedva vodi u PI pa ne znam zasto i oni ne bi bili uzeti u razmatranje a ja isto tako tvrdim da ne bi bio starter ni u Realu za pocetak. Da li bi skupio 20+ min u oba tima ? Verovatno da bi, slazem se ali nije to bila pocetna premisa.

Kraj januara, početak februara, a sada smo u martu, nije baš par meseci; tehnički jeste (par može biti i dva); ali si to naveo kao da je jednako dug period kao odsustvo Karlika Jonesa. Kašnjenje plate nikako nije u redu, ali i dalje mislim da situacija u Partizanu je bila toliko ne-košarkaška, toksična i loša da zasenjuje Diallove probleme u Monaku. Pitanje koliko su redovne isplate i u Partizanu. 

E, sad, ja uopšte ne dovodim u pitanje Diallov kvalitet, naprotiv, nevezano za procente sam napisao da bih i njega imao u petorci bilo kog kontendera. To mi je samo poslužilo da ga uporedim sa Bongom. 

Početna premisa da bi bio u startnoj petorci bilo kog pretendenta na titulu, je nesrećno izražena misao, jer biti starter kod nekih trenera ne znači ama baš ništa i nije dokaz ničega. Ciljao sam na to da Isak Bonga može komotno u pet igrača kada je najvažnije, kada se lomi, i kada se zatvaraju utakmice. I svaki trener bi ga imao tad na terenu. Nije ni Butler startna petorka u KKCZ, pa je izvesno jedan od tri najvažnija za Zvezdu i Obradovića. Počinjao je i Madar pre Exuma, Smajli pre Lesora, pa to ne mora biti merodavno za ovo o čemu pričamo. 

Edited by le piaf
  • Like 1
Posted
9 minutes ago, sinisat5 said:

A čekaj,on igra prije Franc Wagnera?Wagner i Sreder su sve u reprezentaciji Njemačke,ostali su pomoćno osoblje,i biti starter Njemačkoj nije ne znam ti kakav uspjeh.Pa kolike su im prosječne minutaže u evroligi?I nisi mi odgovorio koje to segmente igre toliko bolje ima Bonga kada je za ismijavanje njihovo poredjenje,ili možda dosadasnje karijere?

Ma jok, biti u najboljoj petorci sadašnje Nemačke nije uspeh. Sreća pa je uspeh biti član rotacije Zvezde. 

Ovo ostalo ti je odgovorio Kejos. 

A i to pomoćno osoblje je MVP finala, i najbolji defanzivac turnira. 

• Like 1
Posted
8 minutes ago, le piaf said:

Ma jok, biti u najboljoj petorci sadašnje Nemačke nije uspeh. Sreća pa je uspeh biti član rotacije Zvezde. 

Ovo ostalo ti je odgovorio Kejos. 

Pa kako sad član rotacije?I inače i Dobrić je bio član startne petorke reprezentacije koja je dobila Njemačku na olimp igrama i za malo Ameriku.

Posted
4 minutes ago, sinisat5 said:

Pa kako sad član rotacije?I inače i Dobrić je bio član startne petorke reprezentacije koja je dobila Njemačku na olimp igrama i za malo Ameriku.

Eto zašto sa vama- obojenim klupskim bojama u svakoj mogućoj priči ne treba ulaziti u diskusiju. Tri posta iznad sam objasnio, da nije bitno ko je starter, a Bonga je i to bio; što je opet irelevantno za ono što pričam. 

U svakom slučaju, ne želim više da gubim vreme i energiju na ovo; samo si me navukao bezveze sa ovim šaljivim upisima o reprezentaciji Nemačke, aktuelnom Evropskom i svetskom prvaku. 

Posted
3 hours ago, le piaf said:

Do skoro su mi ljudi ovde objašnjavali da je Oyeleje bolji igrač 😂

A mene ovi smajlovi,i to mislim ne prvi put ista rečenica.A da je Bonga toliko bolji, da je kao za ismijavanje poredjenje sa Odzelejom je malo više povezano sa tim klupskim bojama što spominješ.I pogledaj sastav Njemačke..

• Like 1
Posted
1 minute ago, sinisat5 said:

A mene ovi smajlovi,i to mislim ne prvi put ista rečenica.A da je Bonga toliko bolji, da je kao za ismijavanje poredjenje sa Odzelejom je malo više povezano sa tim klupskim bojama što spominješ.I pogledaj sastav Njemačke..

Pogrešna sam ti adresa za ovo, sumnjam da na forumu ima više od tri navijača Partizana koji više cene pojedine igrače Zvezde od mene, a to jasno i precizno izražavaju upisima, kao ja. 

Posted

Znas kako - bolji igraci u EL na pozicijama 3 i 4 od Bonge u EL po mom misljenju su:

Vezenkov, Lajls, Hezonja, Dijalo, Osman, NHD, Bejkon, Silds, Ledej. Namerno necu da navedem Monekea da ne bude da mesamo klupske boje mada mislim da je jasno da ova diskusija nema veze sa tim (barem sa moje strane). 

Bonga odlican i posten igrac, ali se jednostavno ne slazem da je u top5 na svojoj poziciji (sto mora biti da bi bio u 5 najbitnijih igraca EL contendera) iskljucivo jer je previse ogranicen u napadu. 

Posted

Koliko od navedenih igrača su trojke, krila? Prvo moraš da definišeš jednu poziciju, pa onda da navodiš imena, a ne tako da zbrajaš dve pozicije. NHD, Lyles, Vezenkov, Moneke, Leday su PF, Bonga nije po vokaciji četvorka. On to igra povremeno u KKP, može da pokriva naravno, ali je u principu SF, krilo. Sve njegove prednosti dolaze sa trojke. Tako da Bonga jeste u top5 na svojoj poziciji i time i u tvom kreiranom okviru ispunjava taj uslov, jer onda od tih igrača što si nabrojao ostajemo na Osmanu, DIjalou, Hezonji i Shieldsu. Bakona neću uzimati za ozbiljno u ovoj priči. Shiledsov zenit je prošao, a i malo malo pa je povređen. Niko ga ne bi birao pre Bonge.