GameChanger Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 minute ago, Radovan III said: Hvala za Smajlija. Još kada bi mi neko,mada sumnjam da je to moguće, objasnio šta je bilo Izraelcima pa su dali onolike pare Vasi? Svi na forumu pa i ljudi koji površno prate košarku su znali da je to glupost godine ali Izraelac se upecao.Razumijem da ne prati košarku ali zar nema nekog savjetnika koji mu je mogao da objasni da je to bačen novac. I tih astronomskih 5-6 miliona u evropskim okvirima su samo promil onoga sto Janaj kao verovatno najbogatiji vlasnik kluba u Evropi ima. Uprkos Vasinoj uzasnoj formi, Hapoel na celu sa Itudisom ima vrlo korektan skor i gotovo izvesno ce igrati plejof. U takvim utakmicama oni ce kao dobro podmazana masina imati svoje sanse, ali poseban tas na vagi moze da bude igrac Vasinog kalibra, neko ko je svojerucno donosio titule Evrolige, ima kredibilitet kod sudije i protivnika, a ima i dovoljno kvaliteta da nekom minijaturom resi utakmicu. Mislim da ni Itudis nije ocekivao da Micic nosi ekipu tokom cele sezone, ali verujem da se nada da ce mu ovaj bas tako nesto doneti, zavrsni detalj, neku sekvencu i taj oreol pobednika koji je Vasa stekao u Efesu. Da li to vredi 6miliona? Naravno da ne, ali nije ni izbor igraca letos bio bajan, posebno u situaicji u kakvoj su izraelski klubovi a posebno Hapoel, koji nema garancije da ce biti dugogodisnji ucesnik ovog takmicenja. Ocigledno je i njihov gazda racunao da ce dolaskom Micica otvoriti vrata drugim velikim imenima u perspektivi. 1
Petkovic Miroslav97 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago I sad se vidi koliko je ona pobeda Partizana nad Hapoelom bila bitna za nas. Pao, Real, Valensija, Žalgiris. Od srca im želim da dobiju ove 4 utakmice! Komšije da poprave utisak, a nas da malkice poguraju. 2
Cavani Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Moje misljenje je da je Janaj tim potezom hteo da pomaze da he means business celnicima EL. Kao neko ko nema garantovano mesto u EL, najbolji nacin da ostanes u takvoj organizaciji je da flesiras novac svima ispred nosa. Jos jednom hvala Spanulisu za Nedu. 3
Guru Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Verovatno jedini razlog zašto Barcokas nema još neku titulu je retardirani sistem takmičenja sa fajnal forom na neutralnom terenu i to nakon plej-of serije u četvrtfinalu, a sve to nakon (pre)duge regularne sezone. Najgluplji i najnepošteniji sistem ikada osmišljen, neka nakazna kombinacija zaostavštine iz vremena Kupa Šampiona i pokušaja da se po ugledu na NBA nabije što veći broj utakmica, bukvalno worst of both worlds. Inače trener koji definitivno izvlači maksimum iz svojih ekipa, mnogi igrači upravo kod njega igraju svoju najbolju košarku, vrhunski ofanzivni setovi, ume da postavi i elitnu odbranu, ekipe su mu konstantne, stabilne i sa jasnim identitetom, ima sjajne rezultate, veliko poštovanje svojih kolega, individualna priznanja... Daj mu do kraja prednost domaćeg terena kada istu zasluži igrama i rezultatima u regularnoj sezoni i izvesno će osvajati titule. 21 3
JPM Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ne znam za Barcokasa, ali svakako je sistem jedne runde plej ofa, pa onda F4 veoma nepošten. Praktično ne daje nikakvu prednost onog ko je prvi na tabeli nakon regularne sezone u odnosu na onog ko je četvrti. Umesto glupe predugačke regularne sezone, Evroliga treba da napravi sistem 24 tima u dve grupe, Istok i Zapad i onda sa ovima iz svoje grupe igraš po dve utakmice, to su 22 kola + 12 utakmica (6 kući, 6 na strani) sa ovima iz druge "konferencije". Ukupno 34 kola i onda lepo to kompenzuješ kroz plej of. Od 12 ekupa, 8 igraju plej of iz jedne, 8 iz druge konferencije. I na kraju istok protiv zapada. Jeste kopiranje NBA, ali je to zaista najpoštenije. 1
Estrella Roja Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, Guru said: Nikada mi nije bilo jasno na osnovu kojih kriterijuma se prave te forumaške rang liste trenera, a po kojima je neko obavezno overrated, neko prevara, neko prevaziđen/bivši trener itd. Prevaziđen: starijii od 60 godina, treba da se da šansa mlađima Nikakav: mlađi od 50, tek treba da se dokazuje, bolje nek uzme EK ekipu Prevara: bilo koji trener Zvezde koji nije DR, na osnovu kose (ili nedostatka iste) se dodaje dodatni pridev pa tako imamo ćelavu, zalizanu i repatu prevaru Bivši: osvojio već EL ali nije osvojio u poslednje 3 godine Overrated: nikad nije osvojio EL 1 9
Obi-Wan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Aha sistem takmičenja je kriv Barcokasu, isti taj sistem favorizuje Atamana!?
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, Guru said: Verovatno jedini razlog zašto Barcokas nema još neku titulu je retardirani sistem takmičenja sa fajnal forom na neutralnom terenu i to nakon plej-of serije u četvrtfinalu, a sve to nakon (pre)duge regularne sezone. Najgluplji i najnepošteniji sistem ikada osmišljen, neka nakazna kombinacija zaostavštine iz vremena Kupa Šampiona i pokušaja da se po ugledu na NBA nabije što veći broj utakmica, bukvalno worst of both worlds. Inače trener koji definitivno izvlači maksimum iz svojih ekipa, mnogi igrači upravo kod njega igraju svoju najbolju košarku, vrhunski ofanzivni setovi, ume da postavi i elitnu odbranu, ekipe su mu konstantne, stabilne i sa jasnim identitetom, ima sjajne rezultate, veliko poštovanje svojih kolega, individualna priznanja... Daj mu do kraja prednost domaćeg terena kada istu zasluži igrama i rezultatima u regularnoj sezoni i izvesno će osvajati titule. Sistem je isti za sve, ma sta mislili o njemu. Barcokas jeste (bio) vrhunski trener, ali da je pozeljan - sigurno nije. Uostalom, bice uskoro na trzistu verovatno pa cemo videti ko ce ga dovesti. 3
GameChanger Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Barockas stvarno ima sve, osecaj za igru, fenomenalne setove, sposobnost da izgradi unikatan sistem igre, bukvalno sve sem tog drugog trofeja evrolige. Da li je Ataman imao ludacku srecu da se Boldvin povredi i tako prodje na f4 i kasnije osvoji - da. Da li je Barcokas imao nesrecu da pedesetogodisnji Ljulj pogodi mandarinu preko 220cm visokog Fala - apsolutno. A ipak, kada se sve sabere, Ataman ima 3 evrolige u poseldnjih 6-7 godina, dok Barcokas u karijeri ima jednu za koju je umnogome zasluzan i njegov prethodnik - Duda. Dakle, iako je Barcokas verovatno bolji trener "na tabli" ili u nekom vakuumu u odnosu na Atamana - rezultat ne laze i ako gledamo strogo rezultat kao najvatniji kriterijum - Ataman je apsolutno bolji i uspesniji trener od Grka. Uzimajuci u obzir taj parametar, kao i sposobnost trenera da igra dopadljivu kosarku, da ima sistem, da je uspevao da napravi rezultat na vise mesta, ovo je moja lista trenutno aktivnih trenera u el: 1. Ataman - skoro da ga prezirem, ali kada bih bio na mestu nekog milionera koji hoce da napravi tim za trofej evrolige, ovaj bi mi bio prvi pik. Za bilo koju drugu varijantu ga ne bih ni razmatrao, a verovatno ne bi ni on mene. 2. Itudis - Jak rezime, ozbiljno iskustvo, dopadljiv stil, autoritet... 3. Jasikevicius - Manje dopadljiv od Itudisa ali covek koji tek treba da udje u najbolje trenerske godine, a vec ima titulu i onaj f4 sa Zalgirisom. 4. Barcokas - treba mu vremena i prostora, ali garantuje ozbiljan sistem i stabilan nivo igre. 5. Paskval - kao i svi gore navedeni, zna kako se uzima titula, pokazao je da ume da dotera i klub nizeg ranga do predvorja f4 (Zenit). Naravno, da se ova lista pravi deset godina ranije, Atamanovo mesto bi zauzeo Zeljko, ovako mislim da je njegovo vreme kao prvog pika ozbiljnih teskasa proslo. Tu su jos i Spanulis dobar izbor za duze staze, Dusko Ivanovic kao prvi pik za kratke staze i vadjenje iz krize, Katas, Herbert i Trinkijeri za one koji ne mogu da isprate zahteve prvog esalona, a imaju neku ambiciju. 3
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Lepo si ovo poslozio generalno argumentovano. Zasto jos jednom ne Barcokas, jer je ipak dosta rigidan trener pa bi to bio zajeb cak i da ima bolji CV i vise titula u EL. Recimo, kad gledas Oli, od svih vrhunskih timova mozes najvise znakova pitanja da postavis u vezi gradjenja tima, hijerarhije i uloga. Na primer sada Furnije, ima on CV i to sve ali je moglo da se pretpostavi da su mu dani gde moze da bude nosilac u EL prosli. Dovodjenje Petruseva pa neigranje, sad doveki Dzonsa koji je isti kao Hol i za jednog nema mesta i tako dalje. Postujem kod njega sto je jedan od retkih sistemskih trenera koji su ostali, ali kad se podvuce crta sigurno vise nije trener za najvisa dela. Ako hoces top 8 svake sezone ok, super, ali sumnjam da bi ga neko platio zbog toga.
alokin Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Po meni Olimpijakos igra najsmisleniju košarku, sa jasnim naznakama sistema. Posle Cz njih najviše volim da gledam. Tu mi malo iskaču Dorsi i Furnije sa svojim nerezonskim šutevima ali to se da istrpeti. 1
Kosjan Willavić Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago Asvel ugasio nade Virtusa za plej in. Eto ga jos jedno iznenadjenje u ovom kolu 1
Issey Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago Kako se Duško uvek oklizne protiv ovih prežaljenih ekipa... I u Zvezdi je beše izgubio od Asvela... 2
Don Dusko Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago Pa ekipa Virtusa mislila da moze u leru da dobije ekipu Asvela i to je to.Jbg nisu oni toliko dobri. Opet se pokazalo ako ne udju energeticno da su losi. 1
Placebo Lone star Posted 52 minutes ago Posted 52 minutes ago Ne znam sta je sa Virtusom.Ovo bas ne lici na play in ekipu.Angola burazer klasican…
Guru Posted 40 minutes ago Posted 40 minutes ago Virtus je generalno tanka ekipa, a večeras su igrali bez Morgana, Pajole i Diufa. 1
m0k1 Posted 30 minutes ago Posted 30 minutes ago Mislim da je predugo drzao Edwardsa na klupi u 4/4. Jeste da je igrao celu 3/4 ali 4:30 da ga drzi na klupi kada nema Morgana (da da poene) i Pajole (da asistira) u utakmici gde poraz prakticno znaci kraj je ipak previse.
Don Dusko Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago 10 minutes ago, Guru said: Virtus je generalno tanka ekipa, a večeras su igrali bez Morgana, Pajole i Diufa. +Smajli koji izlazi iz povrede.
Dzo23 Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago Samo me zanima da li će se desiti ono što je do skoro izgledalo nezamislivo... Da Nemanja Nedović i nakon ove sezone neće igrati top 8 EL!? 🤔
Recommended Posts