Kosjan Willavić Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Iako nisam za smenu trenera jer bi to zaista u ovom trenutku delovalo neozbiljno i neproduktivno za bilo koga posle, krajnje je vreme da se, sto bi Alimpije rekao pre, svi pogledaju u oci u svlacionici i kazu jedni drugima sta imaju. I igraci treneru,trener igracima, igraci jedni drugima. Pa ako im je stalo do na prvom mestu sopstvenih reputacija, dobrih ugovora , pa i samog kluba ( ja i dalje mislim, barem se nadam , da ovo nije skup samo placenika , vec da tu ima ljudi kojima je stvarno stalo ) neka progutaju ponose i vrate se u rudnik. Deluje da mozda ima ljubomore izmedju par stranih igraca ( Kodi, Nvora, Batler ), Kalinic je zreo za tribine nekih par utakmica dok se ne smisli sta zeli ( ono sto je cemerno je sto bih Dedu jos manje zeleo da gledam ), Grejemu je samopouzdanje kao streberu na srednjoskolskoj zurci, Jago je olupina ove godine ( bas ovoliko los igrac nije bio, iako smo svesni njegovih ogranicenja ), deluje da se vise ni Semi ne snalazi... Sale jeste koristio pre rec ego manijak za Monekea ( hmm, da nije autoprojekcija ), ali je Cima trenutno jedini igrac kod koga imamo i potreban kvalitet i borbenost, on mora biti glue guy ovog tima, posebno jer je jos i opicenjak i deluje da ga saigraci vole ili barem postuju. Ne znam koliko tu moze biti od koristi Dobric koji je benevolentan i zovijalan karakter, ali mislim da ga stranci ne jebu previse, jer je realno ne preterano bitan igrac u rosteru. Donatas i Izundu ,Miljen su super i posteni momci, ali je prvi u opadajucoj fazi, a drugi sirov ( danas doduse bolestan, te moram da ga opravdam ). Mozda Donatasova pozitivna energija i samokriticnist isto mogu biti od koristi kao role model za ostale. On se veceras barem dao koliko je mogao, pokazao je da ona izjava posle Valensije nije isprazna Edited 8 hours ago by Kosjan Willavić 1
Blade Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Nesto mora da se uradi, nikako da ostane na bilo-proslo-idemo dalje. Nekim igracima da se promene uloge i minutaza, neko da se hladi neku utakmicu,... Izgledali smo na momente lose, a na druge momente uzasno. Odbrana nije postojala, bez koje u Evroligi nema sanse da ikoga dobijemo, a ni pod razno ekipu koja se bori za F8. Nije nas hteo sut, ali i bez ideje i kreativnosti u napadu smo bili, uglavnom. Poene smo u velokoj vecini slucajeva postizali iz iznudjenih solo-resenja. Mora dalje, nisam za radikalne promene tipa da se menja trener, ali nikako ne sme da ostane na tome da je ovo jos jedan poraz i da se to desava. 2
Truman Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 45 minutes ago, Kosjan Willavić said: Deluje da mozda ima ljubomore izmedju par stranih igraca ( Kodi, Nvora, Batler ) Kodi je za ove 3 utakmice isao na prodor ukupno 3 puta, sto je meni nerealno da nesto sto je tvoje najvece oruzje, ti ne koristis. Deluje mi da je po Saletovom zahtevu smanjio trosenje lopte, sto bi bilo okej, da on kao za inat nije otisao u ekstrem, gde bukvalno preskace otvorene suteve, pravi pas viska, i generalno se ni u odbrani nesto ne cima. Kao da je u fazonu, neces me kao prvu violinu, e sad neces nista dobiti od mene. 2
fradler Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mi imamo 5 plejmejkera, a opet smo verovatno najimpotentniji u celom takmicenju na toj poziciji jer se rotiraju i igru nam organizuju labilni kamenjar Kodi i cirkuzant Jago. Nemamo nijednu cistu dvojku, vec tu silom prilika igraju plejmejkeri (Batler, Grejem, Miljenovic) koji se ne snalaze bez lopte u rukama i krila (Nvora, Dobric) koja se ne snalaze sa loptom u rukama. Na 5 rotiramo Motiejunasa u 36. godini i faulovima sklonu sirovinu Izundua sto je realno na nivou centarske linije nekog Lietkabilisa ili Ritasa. Zato silom prilika tu guramo sirotog Odjeleja, koji gro minuta provodi igrajuci nesto sto nikad nije igrao. Mesto u startnoj petorci uz 25 i kusur minuta rezervisano je za nervoznog i olinjalog Kalinica, bez obzira na njegove ovosezonske partije koje su mahom skandalozne na oba kraja parketa. A valja povremeno pronaci i 10-15 minuta za Davidovca, koji prespava 90% utakmica i suvisno ga je komentarisati. Grejem kao najzvucnije pojacanje, projektovani gejmcendzer i lider ekipe nema nikakvu ulogu. Dodaje peskire i ne dobija minute u konkurenciji otpisanog Jagise koji pritom igra uzasno. Na sve to, trener nam je legendarni Sale implementator, koji je nedavno ostao bez jedinog valjanog pomocnika. I onda jos dodje sns vepar Drchela i kaze sve sem F4 je za njega neuspeh, da natovari ovoj disfunkcionalnoj druzini pritisak na vrat. Ovo deseto mesto je premija. 4 1
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 hours ago, Geronimo said: On the bright side, pukli smo u sportu ko zvecke u smiraj Vuckove vladavine. Simboli (FKCZ i fudbalska reprezentacija) totalno, a ni KKCZ, KKP i kosarkaska reprezentacije nisu daleko. Nesto je trulo u drzavi srpskoj 🙂 A i ovo je najgora zima od 2012g kad su nazadnjaci zaseli.u Bas ima svuda simbolike, a tek su odbojku i vaterpolo uništili. 1
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 hours ago, Don Dusko said: Ovde su ga igraci izbusili najstrasnije. A tim koji 2x busi trenera mi je ono... Iako ima dosta do Saleta. Nisu bušili, intenzitet odbrane je bio dobar do pred kraj, jednostavno su ovi nalazili rešenja, plus Francisko sjajno reaguje na iskakanja( a i jebeno je da Donatas iskace). Bušenje bi bila neka mlohava odbrana, a moguće je da tipa Nwora nije zadovoljan što kreće sa klupe i ukupno gledano imamo manje minuta, kao i Kodi za ulogu.
Mile1 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Najlkase je kada ne ide na terenu, optuziti igrace da buse trenera kako bi se prikrila nesposobnost trenera da vodi utakmicu i rotira kako treba. Jel ga neko busi ili tera da stavlja Jaga pre Miljenovica i Grahama ili da zaboravi Monekea po 7 minuta a sa druge strane da Cmm gubi lopte, ne zalaze se na terenu i pored svega ima zagarantovanih 7,8 minuta po cetvrtini. Jednostavno ne ide budi covek podnesi ostavku a ne muciti sebe i srozavati se jos vise u ocima navijaca Te price o busenju igraca stvarno ne piju vodu. Imamo lepu sansu da uradimo nesto ove sezone samo ako se neki igraci premeste na klupu i da im se redukuje uloga. Skoro mesec ipo dana ne igramo nista jedinu promenu koju je napravio jeste Batler kao starter a Nwora na klupu. Sve ostalo je isto Cmm carinik lopte,kalinic koji uvek nervozno ulazi u utakmicu. Odzelej na 5 i to besumucno forsiranje necega sto stvarno ne ide. Mi mozemo sada da se zavaravamo da ce se nesto promeniti sa Obrom ali jednostavno ne ide ko sto nije islo ni sa Sferom. Miljenovic momak je odigrao vrhunsku utakmicu protiv Panate, a onda je bez razloga samo sklonjen nema ga na mapi, Jago koji nije pipao teren sada je redovan clan second unit ekipe. Graham koji je imao ulogu u nba sada ovde nije dobar jel me razume kosarku kao Jago Jucerasnja izjava Montija sve govori definitivno nije najbolja situacija, a to je sve zasluga trenera koji je imao izjave kakve je imao Mozemo mi da se zavaravamo Podesta igracima treneru, nije nam odgovarala Valensija zbog stila koji forsiraju itd. Izgledamo na terenu gore kao Asvel 4
3x3cz Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Dobro jutro. STIDITE SE. Sta je cilj, pokazati da i mi možemo kao komsije. SRAM VAS BILO. Ako hoćete da vam neko dodje protiv Dubai u EL pobedite ova tri gostovanja, neka bude najbeve iznenađenje ove godine u EL, tri pobede u gostima 2
bodo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Koliko god se neki podsmevali Đuroviću i govorili da je ishlapeo on je dobro detektirao naš najveći problem. Čak je i moja žena koja sporadično gleda mečeve primetila to u njegovim postgame analizama. Ukratko dokle god je CMM prvi plej Zvezde tu sreće nema. End of story za mene. Imamo mi problem i na poziciji 5 ali ne toliki koliki na jedinici. A uz sve to i trenera koji je najblaže rečeno nesnađen. 4
mister-no Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kakvo crno bušenje, jbt kao grobari ste.. Ni tamo ga nema, niti je bilo. Kao narod smo skloni mitovima i teorijama, umesto da se pogleda istini u oči. Momci se bore, nerviraju, vidi se frustracija i kod njih. Nvora je takav igrač, deluje nonšalantno i kad se gubi, i kad se pobeđuje, i gde god igra.. Samo sad bode oči na -30. Nema tu nikakvog bušenja. Samo trener. 1
YAO Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 hours ago, Nini3112 said: Ne znam da li je bilo ali kako sam se ismejao😂😂😂 Karijev duh usao u Saleta
TB Told Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 hours ago, Big Ticket said: Доста ових ликова у бити не осјећа клуб и ту негдје могу да разумијем присталице домаће основе, јер ни нама ни комшијама се не би овако често дешавале овакве ствари да игра више момака који осјећају клуб, традицију, ривалитет. Samo što su komšije sa tim neosećajnim igračima bile na korak od F4, a mi sa domaćom osnovom sem u Radonjićevim sezonama bili rekreativni učesnici El, pri čemu su se i kod njega dešavali ovakvi debakli. Pri čemu je svaki El tim skup stranaca pa se ne raspadaju svi kao mi u poslednjih par mečeva. Sve zavisi od selekcije i vođenja tima. Mi ovo drugo trenutno nemamo, jer Obradović se ne ponaša kao čovek koji zna šta radi. Njemu je jedina promena u startnoj petorci Batler umesto Nwore, pri čemu Nwora prekasno ulazi u igru. Kalinić i Motiejunas ne bi smeli da budu zajedno u petorci zbog sporosti, ali Obradović ne samo da to ponavlja već je sinoć (a i protiv Pariza) ista petorka počela i utakmicu i treću četvrtinu, iako je početak bio katastrofalan. Očigledan je nedostatak brzine i agresivnosti u spoljnoj liniji, a Miljenović ulazi tek na - 30, dok je Dobrić ostao van 12, jer je prednost dobio Davidovac, koji nije ni ulazio u igru. Obradović se ponaša kao da će se problemi rešiti sami od sebe. 1
Don Dusko Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago Svakako trenera ne treba menjati valjda nismo toliki cirkuzatni ali nije dobro kada igraci javno govore da je trener kriv i kada trener proziva igrace. Nikako trenutno stvari nisu dobre.
vlado75 Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago Ovo je vec greska trenera. ja bi bio vise zadovoljni da je ekipu ostao da vodi Tomovic. Za ovako suterske ekipe ,sto Motijunas da izlazi jos na centar da preuzima igrac.... uvek zbog tog razloga je ostajao jedan igrac u cosku sam na sutu. Jos od doba Radonjica pa ovamo imamo samo ciglare.... Pocetak 0 od 14 sut za tri. Daj bre jednog postenog sutera. Slobodna bacanja vec posebna prica. Ovo sa obradovicem nece da ide.
Plant Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago (edited) Nwora je bio medju prva 3,4 u EL po indexu ... i onda popije klupu. Pa sta ocekujes ? Umesto da sad pregovaramo o novom ugovoru, mi cemo coveka izgubiti, i za ovu i za sledecu sezonu. Zbog cega, da frustrirani Kalina u 36oj pravi sranja ? Pa samo te 2 uloge da promenis, dobijas 20 % vise. Slican odnos je izmedju Batlera i CMM. Ukratko, CMM i Kalina u second unit i nema ljutis ... ili nogobulj. A ima tu jos problema ... a nisam siguran da ih ovaj nas Obradovic vidi, a kamoli resava. E da, Jago i Deda na tribine jos juce BTW, jel ozdravio gospodin Herbert, ex Bajern ? Edited 24 minutes ago by Plant 1
Čočo Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago Sad kao ,, oni što su pomislili da smo F4 ekipa ". Pa bili smo F4 ekipa. Igrali smo najbolju košarku u Evroligi mesec dana. Isti ovaj tim. Ovaj tim je i dalje za F4 kad je posložen, kad se znaju uloge i kad nema eksperimentisanja. 2
Bonzika Posted 30 minutes ago Posted 30 minutes ago Da ne duzim puno. Bilo bi blamantno otpustiti trenera drugi put u sezoni ali to je jedino resenje. Covek koji krene na poluvremenu da cestita protivniku pobedu, koji izjavi da mu je CMM najbolji igrac a covek u 28 godini prvi put igra EL a do tad mu plafon bila Olimpija, Andora, Gazijantep… covek koji kanali Grejema i prica kako Jago razume bolje kosarku od coveka koji je davao 20 poena u proseku u NBA, generalno i ne zasluzuje da vodi Zvezdu i to ne samo Zvezdu nego ne sme da se bavi kosarkom. A da ne spominjem koliko je hvalio Miljenovica na konferencijama kako treba da se ugledaju svi na njega, dosli smo do toga da taj Miljenovic ne moze da igra 5 minuta a kvalitetniji je od Jaga a i od Kodija trenutno. Previse mana ima, small ball petorke, nelogicne izmene, neznanje trazenja tajmauta, ruke u dzepovima, gestikulacije gde se prstima udara u glavu, gde izbulji oci i vice na igrace nesto sto ni on ne razume… on covek i po nacinu na kom prica o igracima i kako ih redovno ponizava ne zasluzuje da bude trener. A o tome kako prica… ne bih, Milojevic ne zna da sastavi recenicu al poslozi on to lepo na terenu da mi izvucemo pobedu, a ovaj se bori da sastavi 3, 4 reci a da se ne zbuni i da ne izgubi misao. Ja iskreno ne smem da zamislim sta ce sad biti kad se vrate Rivero i Bolomboj i kada budemo imali Motejunasa, Izundua, Rivera i Bolomboja na 5… iskustvo kaze da kako se koji igrac vracao u rotaciju tim je bio sve gori i gori a bogami i pojedinci, a i on to nece znati da poslozi. I kao sto neko rece jos, sve je pocelo od derbija, kada si prosio 16 razlike u 7 minuta a i kada je nakon te utakmice Sasa izjavio u fazonu ma utakmica kao utakmica, kao svaka druga. Zato, nemojmo se cuditi sto nas trpaju svi redom ovde po 20 razlike bez da se umore, jer nama trenutno niko ne odgovara, dal protivnik igrao brzo, tvrdo, nama ne odgovara niko jer ne licimo na ekipu vec neko vreme. I pobeda protiv Efesa je plod toga sto su ljudi promasili lom otvorenih trojki koje Valensija i Zalgiris nisu, da su dali nesto, bila bi katastrofa i u Istanbulu. I za kraj, pojeli smo govno sto smo ga vracali, nije sramota zvati Deju Radonjica da bude bar prelazno resenje do leta, iako nisam za njega, u nedostatku kvalitetnih trenera na trzistu, on je jedino realno resenje koje nas moze koliko toliko izvuci iz ovoga, a nije jos uvek kasno. 3
Mile1 Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago 16 minutes ago, Don Dusko said: Svakako trenera ne treba menjati valjda nismo toliki cirkuzatni ali nije dobro kada igraci javno govore da je trener kriv i kada trener proziva igrace. Nikako trenutno stvari nisu dobre. Pa cekaj Dusko sta je po tebi resenje, da ostane ovako do kraja sezone iako je evidentno da jednostavno ne ide? Mi smo cirkuzanti po mnogim drugim pitanjima a tice se davanje ugovorima pojedinim igracima prevashodno to mislim na Jaga, a to dal ce nas voditi dva ili tri trenera koga briga Uostalom Drcelic vas je poslusao u vezi Sfera iako smo poslednju utakmicu pod njegovim patronatom odigrali jos u Nisu. Ostao je do kraja sezone igrali smo kako smo igrali, data mu je sansa da bira tim po svom ukusu prosao cele pripreme i dobio otkaz posle 3 utakmice 2
Don Dusko Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago Pa upravo ovo sto si napisao jesmo truba od kluba ej das jednom treneru da selektuje i ostane citave pripreme iako je trebao da leti na kraju sezone. Pa onda izaberes Saleta iako znas da ima mane zbog kojih je prosli put najuren. Jeste vezali smo jedan period strasne igre al izgleda cim su dosli prvi problemi mi smo se raspali. Sad ne znam kad bi mu dali otkaz ko bi hteo da sedne u klupu u kojoj klub menja trenere kao carape? 1
stefan81888 Posted 21 minutes ago Posted 21 minutes ago I ja mislim da bismo se samoubili smenom trenera za ovu sezonu, a loše bi izgledalo na duge staze - koji ozbiljan trener bi došao kod nas u budućnosti kad mu posao visi posle 2 meča? Verujem da će imati ozbiljan timski sastanak a da li će to podignuti tim, to je na Saši. Oni što takođe treba da se desi je da se igrači vrate u uloge koje su im prijale a da se više veruje onima kojima ne ide umesto što ih gura u još veći ambis: -Nwora nazad u startnu na 3, Kalinić klupa. Signal Nwori da mu se veruje kao prvom skoreru ekipe, to je radilo. I samo ga držati na 3 - Butler sa klupe ali minutaža velika. Samo on i CMM od bekova nešto igraju, mora makar jedan na parket dok drugi odmara, neka drže poziciju 1, mogu zajedno kako odmiče meč. - Dobrić/Miljenović/Graham na 2. Yago out iz rotacije. Vratiće mu ova trojica zalaganjem u odbrani, naći će i šut vremenom. Mora neko da se uvede u formu. - Kalinić/Dobrić minuti iza Nwore na 3 - Deda out iz rotacije. - Moneke i Semi na 4 - DMO starter. Malo više vere u Izundua. Jeste da pravi faulove i hoće da se pogubi u odbrani, ali jebi ga u takvoj smo situaciji, makar energija nije upitna, donosi skokove u napadu makar. Semi na 5 u ograničenoj minutaži i uz bolji ofanzivni plan, neki pravi 5 out offense a ne da rilja u reketu za poene. Pa kad se vrati Boki da im polako uzima minute sa 5. Verujem da bi se igrači ovako bolje osećali u svojoj koži, a ne da trener pojedince stavi u nepovoljnu poziciju na parketu pa ih kritikuje kad ne ide. 4
Losmi17 Posted 17 minutes ago Posted 17 minutes ago 8 minutes ago, Čočo said: Sad kao ,, oni što su pomislili da smo F4 ekipa ". Pa bili smo F4 ekipa. Igrali smo najbolju košarku u Evroligi mesec dana. Isti ovaj tim. Ovaj tim je i dalje za F4 kad je posložen, kad se znaju uloge i kad nema eksperimentisanja. Nije cak stvar ni da li ste za f4 ili ne. Nego sto je amplituda tako velika da od najbolje ekipe u ligi dolazite do toga da ste sad gori od kkp. E to je ozbiljan poduhvat. Ne znam kako ovi cuvari vatre misle da ce ovo da se preokrene, ali iskustvo govori da kod ovakvih situacija sledi potop, u najvecem broju slucajeva. Vas je i Milano vec stigao, a tu su i Virtus i Dubai. Mislim da necete ni plej in dokaciti, a i sam plej in bi bio neuspeh u odnosu na ulaganja, ocekivanja i sam start sezone. Ispod plej ina je potpuni debakl, sta god neki od vas pricali (citiram, tu smo gde treba da budemo). 1
Dzo23 Posted 17 minutes ago Posted 17 minutes ago Ne treba zaboraviti da je Saša nakon Olimpiakosa izjavio da ćemo igrati mnogo bolje u periodu koji predstoji. 🙂 Nakon toga došla je pauza i period "implementacije", sve ostalo je isrorija...
dunaj95 Posted 10 minutes ago Posted 10 minutes ago Koliko god to bilo (ne)ozbiljno ako u naredne 4 utakmice u EL, do kraja januara, skor ne bude 2:2 ... ili 1:3 uz opet ozbiljnu igru, Obradović će biti bivši...
Recommended Posts