Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Svi mi dobro znamo da su Zvezdini ultimativni testovi zrelosti u EL, iz sezone u sezone, bili Asvel u Vilerbanu i Alba u Berlinu. Albu smo prošle godine položili, sad evo i Asvel... 

Posle ovoga je moguće svašta očekivati 😄

• Like 3
Posted
1 hour ago, Losmi17 said:

Vi treba da navijate za Bayern i Hapoel poslednje kolo. Time zavrsavate na 8om mestu i imate 2 sanse za PO.

I nije uopste nerealno da oba tima dobiju, Barsa ne moze metlu da odbrani a Kari nece pustiti.

Jarane malo da sjašeš sa svojim kalkulacijama pošto očigledno provociraš s tim ne dajući Zvezdi promil šanse u madridu, uzmi prodaj stan i stavi na Real kad si tako siguran, bice kvota 1.3 pa počasti se novim kolima i kurvama

• Like 7
Posted

Два сценарија која нас шаљу у топ6 без обзира на исходе осталих утакмица:

• победа у Мадриду и два пораза Хапоела
  • победа у Мадриду, пораз Жалгириса, победе Монака и Панатиниакоса

По кладионицама шансе да се деси једна од ове две комбинације резултата је око 9.8% што је по мом мишљењу и више него довољно да се оправда веровање у идеалан завршетак регуларног дела сезоне. Далеко од тога да ико сме претити Реалу, али надати се можемо.

Останак у доњем делу плеј-ин зоне свакако јесте реалнији, али била је реална и победа Дубаија против Ефеса, па се ипак није десила. Једино што је битно је да смо дали себи шансу да победом у последњем колу завршимо на рекордно високој позицији и то треба да послужи као гориво за претежак, али не и несавладив изазов.

• Like 14
Posted (edited)

Nije bilo lako ali smo ostvarili ono po šta smo došli. I to je najvažnije. Znao sam da će Dubai izgubiti jer su u evidentnom padu forme već par sedmica i onaj njihov meč u Kaunasu je izuzetak i više neobjašnjivi sunovrat Žalgirisa nego bilo šta drugo. Čak sam uveren da bi izgubili od Valensije i da su kojim slučajem dobili ovaj meč. Na kraju dana zasluženo smo u završnici a sad ostaje samo pitanje sa koje pozicije. Lepo je jedan kolega forumaš sročio Realu se ne preti ali imamo se pravo nadati. Rasterećeni brige oko daljneg učešća u PO/PI možda možemo i do malog podviga u Madridu.

Edited by bodo
  • Like 2
Posted

CMM protiv pariza 36 minuta ,protiv asvela 35 🙆‍♂️ ,alal mu vera iskreno se nadam da ima prostora protiv Cluja da odmori dobrano sada kada je otisao Jago,Miljen i Karter bi mogli po 30ak da odigraju tu utakmicu .

Ozbiljno bih razmislio za ubacivanje DMOa(umesto Rivera) protiv Reala,nas najvisi centar pritom koji voli da širi a protiv takvih centara Tavares se najvise muči. Ili se osloniti na Bokijevu vrucu ruku.

• Like 9
Posted

Mi kad smo dobili Real, uticao je domaci teren svakako, ali mi smo u tom periodu stvarno igrali timski i igrali smo stvarno beton odbranu. 

Ako nadjemo tu zicu ponovo, ni to sto oni imaju jedan poraz kuci u EL ne igra ulogu vise jer kad stvarno zategnemo odbranu mi mozemo mnogo. 

Ja verujem da mozemo da iznenadimo, a posle u petak noge pod astal i laganica.

• Like 1
Posted (edited)

Сад сам гледао видео са поенима. Кад апсолутно никога није ишло крајем треће четвртине, кад се увукла вода у уши јер је противник са -12 отишао на +4, што је активирало добро познати страх и менталитет губитника, Батлер је преузео одговорност и два пута поентирао на нимало лак начин. Прво улаз на минус 4, па потом, након тројке противника, флоутер на минус 5. То су кључни поени синоћ, уз Чимину тројку која је уследила. Карактер играча се показује у тешким ситуацијама, а Батлер га дефинитивно има. Надимак ”господин клач” који су му наденуле друштвене мреже је мало генерички, али није случајан. Треба додати да ни Нвора није фрагилан под притиском, и он уме да погађа кад је најважније. Са утегнутом одбраном и њима двојицом расположеним, небо је граница. Надајмо се да улазимо у серију добрих резултата у најважнијем тренутку. То би некако било и најпоштеније јер смо целу сезону одиграли у серијама.  

Edited by Вујке
  • Like 9
Posted

Ja bih def zadrzao Nworu, tesko je naci igraca koji moze da te resi na vise nacina.

Sa njim jeste da moze otici i na drugu stranu ako ga ne krene, ali cu pre da rizikujem sa njim nego da cekam vrsnog poznavaoca Dozeta sa njegovim skautingom.

• Like 22
Posted

"Nisu bitni nasi kiksevi,jer eto,imao ih je i Zalgiris"...ali,eto,taj Zalgiris je nekako  ipak ispred nas na tabeli...matematikom je ipak malo teze manipulisati.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, Dr.J said:

Ja bih def zadrzao Nworu, tesko je naci igraca koji moze da te resi na vise nacina.

Sa njim jeste da moze otici i na drugu stranu ako ga ne krene, ali cu pre da rizikujem sa njim nego da cekam vrsnog poznavaoca Dozeta sa njegovim skautingom.

Samo Nwora i Batler mogu da prave razliku na ovom nivou kosarke.Bolomboj i Kodi su fenomenalni,ali mislim da Zvezda ne bi trebala da potpisuje strance koji imaju 32+ godina...trebaju nam igraci koji Zvezdu vide kao stepenik ka potpisu za one najbogatije klubove.

• Ha-ha 1
Posted
40 minutes ago, Вујке said:

. Са утегнутом одбраном

Ja se vise ne nadam da je moguce, zasto je to tako kada imamo igrace koji itekako mogu igrati odbranu.. ostace mi najveca misterija ove sezone..

Posted
26 minutes ago, liv7 said:

"Nisu bitni nasi kiksevi,jer eto,imao ih je i Zalgiris"...ali,eto,taj Zalgiris je nekako  ipak ispred nas na tabeli...matematikom je ipak malo teze manipulisati.

Baš tako matematikom je teško manipulisati. Niko ne kaže da svi moraju da imaju podjednak broj kikseva, samo to da ne kiksiramo samo mi. Caka je da jedino naše kijseve vidimo, jer nas bole. Žalgiris je ispred nas jer je imao manje poraza u "dobijenim" utakmicama...

• Thanks 1
Posted
On 1/5/2026 at 11:51 AM, Dzo23 said:

11-8 je dobar rezultat posle prvog dijela. 

Sad sam opet pogledao raspored i ostajem pri onome što sam rekao ranije da ćemo imati 22-16 ili 21-17 skor. 

Valensija - W

Žalgiris - L

Milano - W

Monako - L

Virtus - L

Dubai - W

Hapoel - W

Makabi - W

Olimpiakos - L

Efes - W

Bayern - W

Fener - L

Pao - L

Baskonija - W

Barsa - L

Partizan - W

Pariz - W

Lyon - W

Real - L

Ako ne bude nekih većih povreda i neplaniranih situacija to je ta projekcija. Naravno da će se negdje pobjediti gdje se ne očekuje, ali isto tako i obrnuto. 

Ovo je realan skor našeg tima za ovu sezonu.

Ostaje još Madrid. Ok, treba odigrati nešto rasterećenije jer imamo osiguran play in, ali je velika razlika da li završiš 7. ili 8. u odnosu na 9. ili 10 mjesto. 

Real ima 17-1 skor kod kuće, ali pobjedili smo i Fener nakon njihove serije od 19 pobjeda kao i Monako koji je bio u ozbiljnoj seriji pobjeda. 

Samo hrabro ali i pametno, u još jednoj utakmici sezone. 🍀

• Like 1
Posted

Kakvo rasterecenje za Real, nama ta utakmica moze toliko mnogo da donese. Ok, usli smo u play in i to treba da bude neka vrsta olaksanja ali i dalje nismo u zgodnoj poziciji.

Ne bavim se digitronom pogledacu kad zavrsimo ligaski deo sta se nudi ali pisao sam da pre, 9. ili 10. mesto tesko da cemo videti play off.

Posted
1 hour ago, Čočo said:

Mi moramo po svaku cenu da zadržimo četiri igrača za sledeću sezonu Kodija, Batlera, Buku i Bolomboja. Za sve ostale se može naći zamena. 

Pet igrača. ⬆️, Nworu i Monekea. 

Užas kako se navijači Zvezde odnose prema Čimi, kako ga podcenjuju i koliko ne shvataju i ne cene šta on radi za klub mimo terena. A juče je da podsetim dao užasno bitnu trojku za 67-67.

• Like 5
Posted
1 hour ago, Taki said:

Ja se vise ne nadam da je moguce, zasto je to tako kada imamo igrace koji itekako mogu igrati odbranu.. ostace mi najveca misterija ove sezone..

Ma gde imamo, Odželej, Bolomboj (koji nije na prošlosezonskom nivou), eventualno Karterova agilnost i agresivnost na lopti (s tim što je baš prelagan)... CMM može fino da zategne, al' ne kada je na 35 mpg.

• Like 3
Posted

Možda je do mene ali čini mi se da igramo lošu odbranu sa Bolombojem na terenu, protiv ekipa koje imaju brze, pokretne centre. Prilikom njegovih iskakanja, redovno nam puca odbrana i primamo lake poene. Da li je do njega ili do saigrača to ne znam.

Pogledao sam statistiku, i +/- mu je u tim utakmicama redovno u minusu. Sinoć -4, lošiji od njega samo Dobrić, koji je imao -16 za 8 minuta!?

Protiv Pariza Bokijev +/- je bio -4, protiv Baskonije čak -13. Tako mi je i delovalo. Protiv takvih ekipa igra loše ili ga loše koristimo. Inače ove sezone +/- mu je bio pozitivan samo u prvoj utakmici koju je igrao, protiv Dubaija, +3.

Druga stvar je Dobrićeva odbrana na nekim igračima koji mu uopšte ne odgovaraju. Sinoć protiv Ergela, protiv Karlika itd. Ti igrači se raspucaju i primamo lake poene, kao na treningu. Nisu mogli ni drugi čuvari da ih zaustave, ali mi se čini da se razigraju baš kad ih on čuva. Po meni on ne treba da čuva najbolje protivničke bekove, naročito ne niže igrače.

• Like 2
Posted
14 minutes ago, Sinnerman said:

Pet igrača. ⬆️, Nworu i Monekea. 

Užas kako se navijači Zvezde odnose prema Čimi, kako ga podcenjuju i koliko ne shvataju i ne cene šta on radi za klub mimo terena. A juče je da podsetim dao užasno bitnu trojku za 67-67.

Da ne dade tu trojku preko ruke ni iz cega, ko zna koliko bismo se jos mucili i u kom bi smeru utakmica otisla. Sto rece Vujke gore, on i Batler su juce povukli kad nije islo, a posle ih je Nvora dotukao 

• Like 2
Posted

Nworu obavezno zadrzati. Decko je mlad, ovo mu je prva ozbiljna sezona/uloga u EL. Može biti samo bolji. Tandem Nwora/Butler je core tima za sl sezonu, pre bilo koga drugog. Stalno smo kuburili sa igračima koji mogu da izmisle poene, sve ostalo mozemo da nadoknadimo nekako

• Like 2