Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
23 minutes ago, Taki said:

Znaci tebi je napad problem, ok, jasno mi je sve.. 

Ne znam da li umeš da čitaš ili ne umeš da shvatiš napisano. Lepo ti piše između ostalog da se čovek krsti kako primamo 50p za poluvreme u svakoj utakmici.

20 minutes ago, The_Big_S said:

Pre bih pitao da li je uopšte realno da mi imamo bolje startere na 1 i 4 od njih?

Previše smo poleteli, a posle toga je prizemljenje i povratak u realnost jako teška

Pogledaj kakve plejeve ima Žalgiris i Valencia npr. sa manjim budžetima od nas. 

• Like 1
Posted (edited)

Razumijem ljutnju ...ali da ljudi koji prate košarku i Zvezdu o našim (skromnim) dometima pričaju kroz prizmu startne "jedinice" i "četvorke" i da se ta dva igrača etiketiraju kao razlozi tih "skromnih" dometa mi je zaista nevjerovatno...

Pogotovo što ova ekipa cijele sezone ima tolike KRATERE u vidu rezervnog pleja, nedostatku čiste dvojke, jednog veterana koji je minus faktor i u napadu i u odbrani,  za najviše ambicije skromne, krpljene i ispovređivane centarske linije... 

Ali lakše je uočiti frajera koji je odigrao 38/38 utakmica sa po 30+min u proseku..prvog asistenta lige sa 1a više od mamojebaca kakvi se priželjkuju...

I po brojevima top 5 krilnog centra i skakača lige i top igrača po indeksu korisnosti...

Edited by dunaj95
  • Love 2
Posted

Realnost zakucala na vrata pre nekoliko kola, sad je vec se lepo smestila u kauč.

Meč je bio kao kad gledaš KRK, i onda Borac se svim silama otima u prvom delu meča, pa onda Zvezda/Partizan izrutiniraju kako odmiče meč. Pre svega fizički.

Baš nas je urnisao def skok...

Svakako, to smo mi roster za 7-10, trener za 10-12 mesto, na kraju ce da budem tu negde izmedju. Velike brojke uvek ispeglaju sve.

Nažalost, ne vidim da mozemo da mozemo da pripretimo top ekipama, sve i da se uglavimo u PO.

• Like 7
Posted
47 minutes ago, fradler said:

Smeće odbrana, iso napad i rotacija da se niko ne naljuti - to je tvoja košarka.

Moram reci da ljudi govore cesto da sada svi igraju iso, posebno krajem sezone... Ali ako pogledamo danasnju utakmicu nas su sasuli sa svih strana, brdo minijatura u 3 pasa, maksimalno raznovrsno sa sve Ljulj trojkom od tablu u poslednjoj sekundi.

Kad smo izgubili prvu sa onakvim sutom, znao sam da ce biti lagan poraz, mi bolje od onog nismo mogli a opet smo gubili...

• Like 1
Posted

Sezona nije gotova. Možda i prođemo u F8. Nije to neka naučna fantastika kao potecijalna večerašnja pobeda. No, s druge strane ovakvu jadnu igru, bez ikakvih ideja, bez odbrane, sa prangijanjima u prvih 5s za tri... mučno je gledati. Nije to nikakva moderna košarka, to je besmislena košarka. Sad se ovde odgovornost pokušava svaliti na pojedine igrače i to one koji su nas vukli cele godine da bi se, po svaku cenu, abolirao ćelavi nemač pojma. 

Posted
19 minutes ago, Don Dusko said:

Koji je bio pazi sad kroz plej in.

Rekao sam da plej of imaju potvrđen, kako su došli tu, manje bitno. 

To ne znači da je to maksimalni plafon koji mogu da dostignu i u skupljem timu, jer bi to značilo da je Duško najbolji trener Evrolige. Što možda nije daleko od mog mišljenja, ali da se držimo objektivnih vrednosti. 

• Like 2
Posted
24 minutes ago, dunaj95 said:

Ekipi i treneru ozbiljno zamjeram samo jedno... KATASTROFALNU odbranu

Ovo je sustina i ono sto se treba zamjeriti Obradovicu i ekipi, nikakve izolacije lose rotacije i ne znam ti sta, mi dajemo sasvim dovoljno poena a imamo i asistencija, a zamislite kada bi nesto i odbranili i mogli igrati u tranziciji koliko bi tek tad dali poena.. 

Sto se tice Obradovica situacija je jasna, ako ne udje u play of ili ne osvoji aba ligu nema sta ulaziti u sledecu, to je to, a kukati sad konstantno nema nikakvog smisla, podrzati ekipu do kraja a na kraju svoditi racune i sasjecati, ako ne ispuni neki od ova dva uslova play of ili osvojena aba liga uz play in razlaz, nikakve price o tome kako nije selektovao ekipu koje su nam se godinama obijale o glavu.

• Like 3
Posted
37 minutes ago, Guru said:

Odigrali su oni odlične sezone, samo je pitanje koji je domet ekipe koja ima njih kao startere na 1 i 4... Ako je uopšte i pitanje, rekao bih da je prilično jasno.

Brate... koji plej u EL i krilni centar u EL dižu plafon ovoj ekipi Zvezde...

Dajem ti budžet 4m p/y

Posted

Btw, svaka cast Mekintajeru za ovu sezonu, mnogo mu hvala sto nije dozvolio epsko brukanje u nedavnom derbiju, stvarno je super momak i ekstremno posten igrac koji ima svoje (nemale) kvalitete. I zasluzuje da ode na visi nivo, Vokap uloga u Oliju je kao nacrtana za njega.

Ali stvarno mislim da cu se raniti ako nam on bude startni plej i trecu sezonu zaredom.

• Like 10
Posted
8 minutes ago, djenkoslav said:

Moram reci da ljudi govore cesto da sada svi igraju iso, posebno krajem sezone... Ali ako pogledamo danasnju utakmicu nas su sasuli sa svih strana, brdo minijatura u 3 pasa, maksimalno raznovrsno sa sve Ljulj trojkom od tablu u poslednjoj sekundi.

Kad smo izgubili prvu sa onakvim sutom, znao sam da ce biti lagan poraz, mi bolje od onog nismo mogli a opet smo gubili...

Ne slažem se. Kampaco je čitao našu 'odbranu' i organiizovao igru kao mali Bog. Jesmo mu i mi pomogli ali to je činjenično stanje. Danas smo videli na delu igru najboljeg pleja u EL Fakua i statistički najboljeg pleja u EL CMM. 

Posted
20 minutes ago, DijametralnoSuprotan said:

Ne znam da li umeš da čitaš

Nazalost umem i mjesecima citam o nekim izolacijama rotacijama kao glavnim problemima a malo ko spominje odbranu, mislim na ove glavne buntovnike kojima su glavni problemi izolacija, Odzelej na 5,lose izmjene, i ne znam ti sta a ne vide da mi samo slucajno nesto mozemo odbraniti,a kada bi nesto odbranili bilo bi i vise tranzicije i lakih poena..Da je glavni problem ove ekipe ODBRANA i da bi se to trebalo Obradovicu zamjeriti. 

• Like 1
Posted
1 hour ago, Čočo said:

Saša mora pod hitno da skrati rotaciju. Ne ide ovo ovako u ovom delu sezone kad se igra na max. 

Kodi

Batler 

Nwora

Moneke

Odzelej

Izundu

Bolomboj

+ Dobrić i Rivero. 

Bez kalinica? Are u kidding brother?

Ne moze se bez sablona

Kalina mora digra!

Posted
1 hour ago, Zadnji vezni said:

Evo defanzivno smo jezivi vec duze vreme.Nije nam dao 50 za polvreme samo ko nije hteo.

Istina. 

1 hour ago, Zadnji vezni said:

Psihološka priprema ekipe za ove utakmice koje si trebao pobediti ili si vec upisao pobedu su skandalozne.

Dobili Pariz i Asvel, ovaj Real bas i nije bila utakmica koju smo trebali dobiti

A sto se rotacija tice Rivero i Karter trebaju igrati samo u slucaju nuzde ako bas nista ne ide, sasvim su dovoljni Bolomboj i Izundu na 5,a Batler i Nvora trebaju igrati vise zajedno, mi svakako koja god da je petorka nista ne mozemo odbraniti pa bar da imamo vise opcija u napadu. 

• Like 1
Posted (edited)
31 minutes ago, DijametralnoSuprotan said:

Carlik Jones i Bonga 

Zanimljivo, CMM i Moneke su loši šuteri što je jedan od osnovnih problema u našoj pozicionoj igri, ali bi se problem rešio tako što bi se doveli još gori šuteri od njih, pri čemu su to igrači koji sami po sebi garantuju rezultate, ali nekim čudom u karijeri imaju ukupno 0 utakmica u doigravanju.

Ali dobro sve što je kod komšija je uvek bolje...

Edited by TB Told
Posted
1 minute ago, TB Told said:

Zanimljivo, CMM i Moneke su loši šuteri što je jedan od osnovnih problema u našoj pozicionoj igri, ali bi se prolem rešio tako što bi se doveli još gori šuteri od njih, pri čemu su to igrači koji sami po sebi garantuju rezultate, ali nekim čudom u karijeri imaju ukupno 0 utakmica u doigravanju.

Ali dobro sve što je kod komšija je uvek bolje...

Carlik nije lošiji šuter od CMM a o organizaciji na pozicioni napad da ne pričam. Generalno fluidnost, mindset, liderstvo, crunch time, muda sve što fali CMM. Roster kao što je naš ne vapi za napadom već odbranom i ne postoji segmenat u tom delu u kojem je Moneke bolji od Bonge. Ubaci njih dvojicu u ovaj tim i top 6 je minimum čak i sa Sašom.

• Like 1
Posted

Ovakav Kodi bez sumnje jeste kvalitet startnog EL pleja. Pa ne ide on u Olimpijakos da bude rezerva. Ako ode vjerujem da će igrati po 25 minuta po utakmici. Druga je stvar što spejsing pati jer su sa njim Čima+bilo koji naš centar. 

Karter od povratka sveukupno nije ubacio deset poena. Svi znamo da je on kvalitetan igrač i da je imao ozbiljan zdravstveni problem, ali treba reći istinu da on trenutno ne može ništa da ponudi.

Kalinić je potpuno nestao u drugom dijelu sezone. Kao da je sezona od 40 utakmica previše za istrošenog veterana. 

Top10 je realan rezultat. Neke ekipe sa manjim budžetom su ispred nas, mi smo ispred nekih ekipa koje imaju veći budžet od nas. Korektan rezultat kad se sve sumira. Ja sam mislio da imamo kvalitet za top6, ali objektivno gledano kad se sezona lomila nijesmo bili na nivou top6 ekipa. To su taman neke 2-3 pobjede koje prave tu razliku. 

• Like 1
Posted
6 minutes ago, DijametralnoSuprotan said:

Carlik nije lošiji šuter od CMM a o organizaciji na pozicioni napad da ne pričam. Generalno fluidnost, mindset, liderstvo, crunch time, muda sve što fali CMM. Roster kao što je naš ne vapi za napadom već odbranom i ne postoji segmenat u tom delu u kojem je Moneke bolji od Bonge. Ubaci njih dvojicu u ovaj tim i top 6 je minimum čak i sa Sašom.

Carlik Jones ima lošije procente za tri poena od Kodija na manjem broju pokušaja, tako da ne znam kako nije lošiji šuter. Pri čemu je u odbrani znatno lošiji od njega. A to o crunch time i mudima je tek besmislica, tim sa najviše poraza u neizvesnim utakmicama prošle sezone je bio upravo Partizan.

Posted (edited)

Још увек ми је врућа глава, а попио сам и пар пива, али намерно желим у таквом стању да напишем пар коментара са којима се неће сви сложити. 

1. Следеће сезоне желим плеја који неће бацати циглетине у најважнијем мечу у сезони, и за два и за три поена. Свака част на брзини, транзицији, снази, скоку, уласку у рекет, али ти пријатељу ниси бек, него плеј. Мораш да смириш екипу и повежеш редове чак и кад те не иде шут. Коди није тај тип играча, али је поштен и добар момак, и ред је да у неком Олимпијакосу наплати одличну сезону.

2. Саша Обрадовић је један од најгорих тренера у Евролиги. Који то још тим у најважнијим мечевима прима 56 поена по полувремену? Притом се то дешава редовно, а не само вечерас. Не разумем зашто наши играчи не могу или не умеју да затегну одбрану? Да нису можда веће звезде од играча који играју за Фенер, Реал и Олимпијакос? Наравно да нису. До тренера је.

3. Џордан Нвора је, уз све своје мане, убедљиво најбољи играч Црвене звезде, јер ниједан противник не може да га сачува кад је расположен. Батлер је прочитан и он ће морати или да се прилагоди и подигне ниво игре, или ће му следеће сезоне у Евролиги драстично опасти статистика. 

Edited by Вујке
  • Like 3
Posted
17 minutes ago, TB Told said:

Carlik Jones ima lošije procente za tri poena od Kodija na manjem broju pokušaja, tako da ne znam kako nije lošiji šuter. Pri čemu je u odbrani znatno lošiji od njega. A to o crunch time i mudima je tek besmislica, tim sa najviše poraza u neizvesnim utakmicama prošle sezone je bio upravo Partizan.

Bukvalno ovo - ja se ne secam koji je mec Karlik resio prosle godine sem vs Albe (doduse, ako se dobro secam vec su imali neresen rezultat + napad tako da je bilo opustenije i nije bilo bas do or die). A secam se vise utakmica gde je chokovao - ukljucujuci i derbi cini mi se u kupu. Pritom mislim da je Karlik overall bolji igrac, ali sto se tice clutcha ni jedan ni drugi se nisu bas pokazali tako da taj argument zaista ne pije vodu.

Posted (edited)

Uz ovakav tim, koji igrački nije loš, nama treba potpuno drugačiji par plejmejkera od Miler-Jago. Oni (tj Miler) su izgurali svoj maksimum (9-10 mesto), nema se šta zameriti i hvala.

Od ta dva pleja jedan da bude dobar i pametan defanzivac, fali nam dobra odbrana na pleju cele sezone, isprobali smo razne opcije i uglavnom ne rade, niko nije sposoban da probije blok, nego u startu preuzimamo. 

Drugi da bude dobar organizator koji ume da kontroliše tempo i organizuje fluidan napad i da ima pristojan (ne mora vrhunski) šut. Naravno, da ne bude baš "Jago" u odbrani.

Nijedan od njih ne mora da bude glavni igrač ekipe.

Pored toga, da obavezno produžimo Bolomboja i da aktivira šut za tri (kod nas za tri sezone šutira skoro 40%, sa 0.6 uzetih), to bi bilo novo oružje, potrebno timu sa Čimom na četvorci.

Nije mnogo, a nije ni strašno teško.

Edited by MarioKempes
  • Like 1
Posted

Ako ništa bar ovako naknadno treba raspršiti sve gluposti kako je ovo bogznakako dobro sklopljen, maltene F4 roster koji puca od kvaliteta na obe strane parketa. Ne puca braćo. Guru je to lepo sublimirao i ponavlja čovek stalno, ako nemaš domet za 3 sa ključnih pozicija 1 i 4, plus par defanzivnih rupa na 2, 3 i 5, rizikuješ da budeš kljakav i nekonstantan tokom svakog meča kamoli čitave sezone. I te sušte činjenice nemaju veze sa trenerskim vođenjem, eno i prizivani nam Paskval došao u Barsu pa ipak ne napravi od babe devojku.

Inače kakve glave nam sede u klubu ne bi čudilo da pljunu sve pare da zadrže prvu petorku bez ikakvog osvrta na nedostatke tima, bace Sašu pod voz i onda teraju novog trenera da gura kocku kroz rupu za trougao. 

• Like 4