Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted (edited)
7 hours ago, Вујке said:

Нећу фактурисати овај пораз ни Саши ни Батлеру, иако су за њега криви и један и други. Биће времена да се пише о томе.

Највећи кривац за пораз је организација која себе назива Делије север. Године су прошле откад сам последњи пут био у копу, али јуче се ситуација тако наместила да сам гледао утакмицу баш из срца навијачке трибине. Остао сам шокиран оним што сам доживео. Када сам у периоду од 2008. до 2012. пратио углавном фудбалски клуб и редовно ишао у коп, цео однос тих професионалних навијача према клубу је био потпуно другачији него данас. Иако је и тада међу вођама било криминалаца и профитера различитих фела, ипак је била присутна и искрена емоција према клубу. Кад би нас судија покрао, ишло се организовано испред ФСС-а да се врши притисак. Кад играчи играју важан меч, ишло се на тренинг, да се пружи подршка. Кад би играчи везали пар лоших мечева, дизале су се пароле посвећене њима, као опомена да морају боље. Сви су некако живели за титуле и победе, како симпатизаери, тако и професионални навијачи.

Синоћ сам остао забезекнут њиховом потпуном емотивном одсеченошћу од дешавања на паркету, чак и потпуном незаинтересованошћу за утакмицу. Три и по четвртине певало се само да би се вође навијачки препуцавале са вођама гробара, алудирајући на њихове везе са Сплићанима. Почетком треће четвртине, док се ломио меч, певало се неком њиховом преминулом другару. На крају је ваљда у четврој четвртини неки генијалац повео песму од Баје Малог Книнџе о Крајини, па се и то певало. Еј људи, наши момци играју најважнији меч у сезони, против љутог ривала, а њима је ово репертоар песама?  

Делије су постале саме себи сврха, а Звездине утакмице им дођу као повод да се окупе и певају о себи, ривалским навијачким групама, НАТО пакту, Русима, Хрватима, Косову, амбасадору Хилу, преминулим другарима и свему осталом, само не о клубу

Није то наравно сада почело, траје већ неко време. Али мени је вечерас све постало јасно кад сам видео својим очима да ти људи уопште не гледају меч, не окрећу се ка паркету, немају благе везе шта се дешава. Дошли су да отпевају списак својих унапред припремљених песама које немају везе са Звездом, да подигну пароле које такође немају везе са Звездом, па да иду кући.

Кад је последњи пут подигнута кореографија или парола посвећена играчима? Кад смо уопште на кошарци имали било какву кореографију која се не своди на дизање кринџ балона и најлона? Сећа ли се ко оних кореографија Гробара о Партизану на почетку Жељкове ере које су биле буквално уметничка дела? Да ли је наша трибина урадила ишта слично у овој потенцијално историјској сезони? Ништа, нула, евентуално балони у облику кифле, као синоћ. Јебига, ваљда кад зидаш зграде по Београду на води, изгубиш интересовање да се бакћеш по трибини.

Ovo je precizan opis osećaja gađenja koji kod mene izazivaju DeBe-je Sever...napatvoreno zlo

Edited by Drug Crni
slovo
  • Like 5
Posted

U sportu u celom svetu, a pogotovo kod nas postoji jedan problem, a to je sto sitnice odlucuju da li ce neko biti heroj i majstor ili neznalica i diletant. Poraz sinoc je tezak, ne samo zato sto je derbi u pitanju, vec i zato sto nam se ozbiljno smanjuju sanse za ulazak PO ili Play In sa neke solidne pozicije. Sinoc smo igrali veoma lose pogotovo u napadu, odbrana i nije bila toliki problem osim na pocetku 4/4 gde su oni ubacili mnogo trojki i tako resili mec. 

Ali po meni glavni razlog poraza su te neke sitnice koje pogotovo u kosarci odlucuju da li si pukovnik ili pokojnik, na primer bar jedno 3 situacije gde umesto kontre i lakih poena mi dajemo loptu u ruke protivniku i primamo trojku. To su situacije gde totalno gubis moral, a protivnik dobija na samopouzdanju i onda u poslednjoj cetvrtini dobijes brdo trojki kao posledicu velikog samopouzdanja. 

Takodje, mozda je Obradovic i neznalica kako mnogi to ovde pricaju, ali se olako zaboravlja na nedostatak bilo kakvog sistema u nasem klubu. Jedan trener sastavi tim, pa dobije otkaz posle par kola, pa onda dodje drugi i tako svake sezone. Potrebno je uspostaviti neki sistem, jer ovako nijedan dobar/odlican trener nece doci kod nas. I za kraj, po meni ozbiljan problem je ovoliki broj igraca u rosteru. Jednostavno ne moze to tako kao sto ljudi misle da neko dodje i kaze npr. Riveru ili Karteru e neces igrati uopste, ti ljudi su potpisali sa nama jer im je obecano nesto, pritom su to kvalitetni igraci, ozbiljan problem se pravi ako ih ne pustas da igraju, a sa druge strane sa ovolikim fondom igraca i minutazom kojom moras da ih ispostujes dolazi do toga da opada kvalitet u igri, jer podsvesno igraci znaju da im na klupi sedi zamena i da ce usled jedne, dve, tri greske biti zamenjeni. Nismo slucajno igrali najbolje kad su svi bili ispovredjivani, tako da cisto sumnjam da je od tada Obradovic zaboravio kako se spremaju i vode utakmice

• Like 1
Posted
2 hours ago, nunilo said:

I da i ne, morao bi imati neki plan b/c ... ako ekipa vec nije poenterski raspolozena.

Psiholoska priprema ekipe mnogo zavisi od trenera gde mislim da je Saletov najveci nedostatak.

Imao je i plan B i plan C...samo što su planovi B i C bili još gori od ovih od kojih se očekuje nešto...fulali su zicere, igrali lošu odbranu....

Jbg brate nmž trener biti kriv kad igrač fuli kontru 2 na 1 i kad onda cijelu utakmicu ne smije ništa, ostane sam na trojki i ne pomišlja da šuta, iako mu je to glavni zadatak... 

Promašena bacanja Nwore, Batlera, dva Ojeleja, one dvije kontre...za jednu smo kažnjeni za drugu nismo...

To je ovako iz glave +- 10p.... 

Šta je razlog tome?  Nzm. Sale kaže pritisak,  Kodi kaže da pritisak ne postoji i pominje mentalitet ekipe...jedno je sigurno podbacili smo kao tim...i Sale je morao bolje, neke igrače koji su zaslužili hlađenje nagradio je poverenjem i minutima...sjebao je i sebe i nas...jedino mu to zamjeram...

1 hour ago, Čočo said:

Neka je i celu zatvore samo da ne prebacuju na eventualni plej in. Još treba da budemo 7. , 8. ili 9. pa da igramo pred praznim tribinama. 

Divim se tvojoj pozitivi.... svaka ti čast , iskreno...

Posted

Јуче се само још једном показало колико ми заправо нисмо кошаркашка публика, или бар та екипа која води навијање. Имам осећај да ту долазе само због договора са управом. 

Уопште ме не би чудило да против Париза буде празна хала. Не знам колико од вас је испратило, али један од навијача је синоћ ударио некога из управе. Да се Давидовац није умешао ко зна шта би се ту десило. 

Са трибине је изгледало да су чак и Мотејунасу нешто претили јер је и он стајао ту близу. 

Срамотан смо ми клуби шта себи дозвољавамо. 

• Like 1
Posted

Izvinite za off, ali sve cestitke nasem Dusanu Alimpijevicu 💪

Mi jednostavno moramo bolje. Juce su nas prosto urnisali

Posted

Izgubili smo i oštrinu u skoku u napadu. Skupljamo mi lopte i dalje ali smo pre imali Izundua  koji je odmah lagano vrati u koš, Semi je stavi uz faul, Moneke izbaci povratnu. Sad se nekako zapetljamo, Bolomboj i kad dođe do lopte užasno se muči da je izbaci napolje. Za njega sam u fazonu da je i bolje da na silu završi jer je par puta otvorio kontru 1 na 0 lošim pasovima.

• Like 1
Posted

Očekujem 2-3 utakmice bez publike minimum. Posle onoga sinoc zasluzili smo da igramo u praznoj areni na duže staze.

Pojedini dolaze u halu da liječe komplekse, iživljavaju se i nanose direktnu štetu klubu.

Da smo normalna država onaj s laserom bi bio identifikovan, dozivotno zabranjen ulaz na sportske priredbe, uz debelo udaranje po dzepu. 

A "huligani" koji su se šibali s murijom bi vec bili u zatvoru. 

Ovako će zbog grupe maloumnika, i nespremnosti uprave i države da se obračuna sa istima, ispaštati velika većina pravih navijača i ljubitelja sporta koji dolaze da pruže bezuslovnu podršku i ljubav klubu, kao i sam klub. 

No, znamo da su mu navijačke grupe poslednji bastion odbrane i da je naučna fantastika da dodje do pomaka na tom polju. 

Tužno ali istinito. 

• Like 13
Posted
34 minutes ago, djole_ynwa said:

Јуче се само још једном показало колико ми заправо нисмо кошаркашка публика, или бар та екипа која води навијање. Имам осећај да ту долазе само због договора са управом. 

Уопште ме не би чудило да против Париза буде празна хала. Не знам колико од вас је испратило, али један од навијача је синоћ ударио некога из управе. Да се Давидовац није умешао ко зна шта би се ту десило. 

Са трибине је изгледало да су чак и Мотејунасу нешто претили јер је и он стајао ту близу. 

Pa ovde se to skoro svakodnevno pokazuje, pogotovu posle poraza.

Kao da se samo mi pitamo a protivnik nista, ovog puta rastereceni Partizan.

Zivot ili smrt, a to samo sport.

Posted
35 minutes ago, Dzo23 said:

Očekujem 2-3 utakmice bez publike minimum. Posle onoga sinoc zasluzili smo da igramo u praznoj areni na duže staze.

Pojedini dolaze u halu da liječe komplekse, iživljavaju se i nanose direktnu štetu klubu.

Da smo normalna država onaj s laserom bi bio identifikovan, dozivotno zabranjen ulaz na sportske priredbe, uz debelo udaranje po dzepu. 

A "huligani" koji su se šibali s murijom bi vec bili u zatvoru. 

Ovako će zbog grupe maloumnika, i nespremnosti uprave i države da se obračuna sa istima, ispaštati velika većina pravih navijača i ljubitelja sporta koji dolaze da pruže bezuslovnu podršku i ljubav klubu, kao i sam klub. 

No, znamo da su mu navijačke grupe poslednji bastion odbrane i da je naučna fantastika da dodje do pomaka na tom polju. 

Tužno ali istinito. 

Ovo je previše ružičasto. Navijačka grupa jeste veći deo problema, ali nije jedini. Ka terenu svašta leti i sa svih ostalih tribina. Protiv Valensije oni uošte nisu bili pa smo dobili kaznu jer je ubacivano svašta. 

Posted
48 minutes ago, djole_ynwa said:

Odavno je njima grupa(i sva ta navijacka subkultura) ispred kluba.

Vaznije je njima bilo sinoc da se docekaju grobare na penal zbog splicana, nego da prave atmosferu kako bi dosli do pobede.

Zivo me interesuje zasto su onako uleteli i nasrnuli na ove iz uprave

• Like 4
Posted
3 hours ago, Markoss said:

Ma, mi gubimo/dobijamo utakmice zbog Batlera i Nvore.

To je prosto tako. Da su oni odigrali dobro, bilo bi potpuno nebitno Jago vs Miljenovic i Rivero vs Izundu.

Obradovic je tako nastelovao ekipu. Nekad prodje, nekad ne, sto je stil koji mene ne uverava da je odrziv za velika dela. Penjaroja ga je juce razbio.

Ovo je bojim se i bio problem sinoc.

Te uloge i nacin na koji se igra kod Obradovica su upitne jer tek sam danas ugrabio da pogledam mec, pocelo se sa Riverom koji je bio ok u toj roli cak i fino nalazio nacine da poentira iz reketa, al sustinski njemu je dodjeljena ta Motiejunas rola, dje se pocne sa njim da se opipa malo ta protivnicka ekipa i napada preko njega dok se ovi ne prilagode i onda ulaze ovi drugi centri ili small ball specijali sa Semijem. Ono sto meni nije bilo jasno je da se odjednom krenulo da se switcha (dje je Rivero isti imao problema) i na terenu je bilo prakticno toliko missmatcheva dje su igraci poput Kalatesa i Karlika cesto birali dobra rjesenja i napadali te missmatcheve i iz toga skoro svaki posjed kreirali prednosti odakle se moralo pomagati, sto je dovodilo do and1 situacija, otvorenih suteva za 3 i generalno se Sterling Brown tako razigrao jer mu je usled toga i samopouzdanje skocilo pa je pogodio i neke teze suteve usput. Bas iz te konfuzije pri komunikaciji na switchevima i pomjeranju odbrane su dovele da dozvolite masu ofanzivnih skokova sto je bas nekarakteristicno ove sezone bilo za vas jer ste vi u tom segmentu dominantni bili i prilicno ste dobro kontrolisali i defanzivni skok, odakle ste jos tih poena "iskrvarili". Ta odbrana dje se switchalo i nakon toga ostajale rupe i missmatchevi je ultimativno bilo nesto sto je Partizan skoro citav mec koristio, bez da su oni nesto tu specijalno se spremali za to vec samo uzeli ono sto je odbrana ponudila, pogotovo sa 2 tipa u Karliku i Kalatesu koji te stvari umiju da eksploatisu. Kad je prvi put Semi iskoriscen kao small ball 5 reko sam svaka cast top specijal, no vremenom on postade legitimna rotaciona petica i opcija umjesto nesto sto je trebalo da posluzi kao neka change of pace opcija. Otud nijedan od centara nije se nesto posebno naigrao nit razvio sa tim bekovima neku dobru hemiju tokom sezone da mogu biti legitiman par da i drugi imaju benefit od njihovog uparivanja.

Da se vratim na Butlera i Nworu, ja zaista smatram da je Jared Butler jedan od najboljih igraca koji je ove sezone dosao u EL, na njegov individualni kvalitet ove sezone dobijeno je dosta meceva pa mi nije bas najjasnije da se on tu kritikuje previse. Mislim da je i ove sezone bilo dovoljno dokaza da je Butler dosta efikasniji igrac i da ima bolje procente kad se kreiraju pozicije za njega da uzme sut nakon sto se iskreira prostor ili pozicija za njega, bilo iz pindowna, staggera, bilo koji nacin gdje on ostane sam sa dovoljno prostora da sutne, o cemu uostalom i govore procenti da te nebranjene catch and shoot situacije rjesava sa skoro 50% uspjesnosti bilo za 2 ili za 3, dok sa druge strane taj procenat pada na oko 30% kad se pusti on da sam za sebe tu kreira i uzima teze suteve iz izolacija. Nemoguce mi je da treneri to nijesu znali ili primjetili kod njega dosad. Na racun tih prvih partija kad je kidao bas u svakom aspektu data mu je ta sloboda da moze da cini sto god oce, al takodje, u utakmici sa ovakvim ulogom, trebalo je vise igrati na njegove prednosti i pokusati da mu se pomogne da dodje do cistijih situacija da postigne poene umjesto da mu se uvali lopta, rasiri i snadji se majstore. Slicna situacija je i sa Nworom, mada je on oduvijek imao losu selekciju suta samo ti sutevi nekad i upadaju jer on nema tu svijest sto je dobar a sto los sut, on ce to da uzme kad mu se pruzi prilika. Tu je meni mozda ponajveci krivac za tako nesto Obradovic, jer od kako se krenulo sa tom praksom primjetan je pad taj u efikasnosti iz izolacija jer su se ekipe i prilagodile i znaju sto da ocekuju (prvenstveno napade iz tog spanskog pnr koji vam je dosta dobro prolazio ove sezone), a i preveliko oslanjanje na njih dvojicu da to rjesavaju iz izolacija sto su vremenom postali neefikasni nacini da napadate ekipe. Bas zbog tih ISO heavy napada kontrola izgubljenih lopti je kljucna jer je lopta obicno kod ballhandlera sigurna i ne trosi se i ne gubi previse njih, no sinoc ih je bas bilo previse sto je takodje tesko nadoknaditi ako se igra na taj nacin. Sustina je da Vas napad ima mnogo potencijala i dosta kvaliteta da bude medju elitnijim u EL ali da se to slabo koristi i da je previse fokus na neke neefikasnije nacine da se napada bez obzira na njihov individualni kvalitet.

Prastajte zbog predugackog posta, samo istece iz mene kad krenuh da pisem...

• Like 18
  • Love 1
Posted
5 hours ago, srlepajce said:

Svaka cast za izjavu 👏❤️

Car

"Nema pritiska u košarci. Obični ljudi imaju pritisak, vi imate pritisak, ljudi koji rade osećaju pritisak… Mi ovde dođemo i igramo košarku."

Alal ti vera 

Nego šta nego mora da ima pritisak jer je on na poslu za koji prima masnu platu.

Ako je predsednik kluba rekao da je cilj ove sezone plasman na F4 trebalo bi da oseti pritisak.

Ukoliko hoće da igra košarku ima jedan dobar termin subotom u Loli, a nedeljom na Tasu. Samo te termin mora da plati,a da ne pričamo da nema plate😛 

Mada i na tim terminima se ponekad oseća mali pritisak pa ne znam jel bi to našem Kodiju odgovaralo.

Posted

^ Promašena poenta Kodijeve izjave, on je izjavio da pritisak ne može da bude izgovor za loše igre i poraze, a ne da igra kao da mu je svejedno kakav je ishod utakmice.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Nakon istaknute tvrdnje da je pritisak na timu Crvene zvezde bio preveliki, Kodi je bio kratak i jasan.

“Kakav pritisak, brate”.

Mentalitet je nedostajao sinoć, prema rečima bugarskog reprezentativca. Ističe da sportisti, konkretno košarkaši, ne bi trebalo da imaju pritisak.

“Nema pritiska. Već sam govorio o ovome, nemojte me više pitati o pritisku. Nema pritiska, ovo je košarka. Nemamo pritisak od navijača. Nema pritiska… Nedostajao nam je mentalitet, da igramo utakmicu do kraja. Nema pritiska u košarci. Obični ljudi imaju pritisak, vi imate pritisak, ljudi koji rade osećaju pritisak… Mi ovde dođemo i igramo košarku. Sve je u glavi, moramo da shvatimo da nije kraj, dok na satu ne stoji nula”.

Ti ocigledno nisi razumeo sta je hteo reci.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, propolis said:

Nego šta nego mora da ima pritisak jer je on na poslu za koji prima masnu platu.

Ako je predsednik kluba rekao da je cilj ove sezone plasman na F4 trebalo bi da oseti pritisak.

Ukoliko hoće da igra košarku ima jedan dobar termin subotom u Loli, a nedeljom na Tasu. Samo te termin mora da plati,a da ne pričamo da nema plate😛 

Mada i na tim terminima se ponekad oseća mali pritisak pa ne znam jel bi to našem Kodiju odgovaralo.

Pritisak je stvar koja te sputava, čime god da se baviš i sa kojom živiš i boriš se... međutim stvar je psihe ...u realnosti ne postoj,  nego u našim glavama... i treba ga staviti na off

Puno je veći objektivni pritisak na doktoru nego na košarkašu...

I mislim da je Kodi na to ciljao... 

Igraš košarku baviš se sportom, neće pasti mrtva glava ako izgubiš... svi najveći igrači u svim sportovima su oni koji "pod pritiskom" preuzimaju odgovornost i pogađaju kad treba ... jer imaju u glavi namešteno da je svaki šut isti... jbg nije to lako...

Kodiju svaka čast na stavu ...

Jer ako kao Sale samo pričaš o pritisku pritisku PRITISKU napraviš čudovište od njega koje te na kraju j pojede...

Posted

Negdje sam baš danas naišao na komentar vezan te priče oko pritiska, pritisak je kad pojedini sportisti treniraju godinama da odu na olimpijadu pa od jednog skoka u dalj, u vis, od prestupa i ostalog može sve da se sje*e i padne u vodu, godine pripreme, odricanja i svega… ne može mene neko ubijediti da je pritisak igrati odbranu, onda rođaci promašili ste profesiju i počnite se baviti nečim drugim, može jednom, može par puta pritisak da te sjebe, ali komplet sezonu da se čupaš na priču pritiska je stvarno žalosno i smiješno, kao da ostalih 19 ekipa igra bez pritiska

• Like 1
Posted
1 hour ago, MrTripleDouble said:

Bukvalno deluje kao lik koji bi sutra potpisao za KKP da mu ponude posao i treniranje kluba u EL.

Ako KKP ostane član EL, očekujem taj scenario. Ali da ne trolujem topik. 

• Like 1
Posted

Meni je najvaznije da smo konkurentni do kraja, da se borimo za play of, play in, da nam sezona nije zavrsena u novembru, decembru.. Zadnjih godina najvise pratim evroligu,najveci strah mi je da cemo proci kao Partizan ove i da necu imati sta pratiti.. 

Ova ekipa je izgledala da je za nesto vise ali ipak nije sve kliknulo, pad forme vecine igraca u najgorem trenutku, jbg, nadati se prvo nekom losem danu Pariza pa onda u play inu ko zna, mi mozemo svakog dobiti ali i od svakog izgubiti.. 

Posted (edited)
56 minutes ago, Taki said:

Meni je najvaznije da smo konkurentni do kraja, da se borimo za play of, play in, da nam sezona nije zavrsena u novembru, decembru.. Zadnjih godina najvise pratim evroligu,najveci strah mi je da cemo proci kao Partizan ove i da necu imati sta pratiti.. 

Ova ekipa je izgledala da je za nesto vise ali ipak nije sve kliknulo, pad forme vecine igraca u najgorem trenutku, jbg, nadati se prvo nekom losem danu Pariza pa onda u play inu ko zna, mi mozemo svakog dobiti ali i od svakog izgubiti.. 

Upravo ovo. Jako je bitno da smo u igri za visok plasman do zadnjeg kola, pa makar to bio i plej-in, nego da smo završili sezonu u decembru i igramo rekreativno. Porazi su sastavni deo sporta kao uostalom i pobede i to treba tako gledati. Neka budemo opet u 10 najboljih opet smo se za nešto izborili i igrali doigravanje. 

Da budemo pošteni,  nije to sad neki VAU uspeh , ali opet nije ni mala stvar biti drugu godinu za redom u doigravanju, jer je to dokaz da si se za nešto borio do kraja. 

Sacekajmo još tri kola do kraja pa da damo konačnu ocenu, ali generalno po meni ovo nije loša kampanja i ono što je najbitnije i dalje traje. Ima ovde još da se igra i bori.

Edited by No name
  • Like 1
Posted (edited)
4 hours ago, djole_ynwa said:

DMo došao u kritičnom momentu za klub, preokrenuo sezonu na neki način, srodio se sa timom i klubom, postavio se kao mentor mnogim igračima, a evo ga sad u civilu i nije napravio ni najmanji problem. Svi znamo koliko mu je kao Litvancu još teže u ovoj toksičnoj sredini, čak je i u domovini bio na udaru jer igra za naš klub.

Nisam siguran šta se desilo jer se ni na snimku ne vidi najbolje, ali to uopšte nije važno za poentu posta jer me zapravo ne bi čudilo da mu je neko pretio. 

Znači "navijač" nema pojma o svemu ovome iz uvodnog dela posta, kako se sezona odvijala i šta je određeni igrač dao klubu, kakve je partije pružao i kako predstavlja klub na terenu i van njega, ali zna da preti tom istom igraču iz samo njemu znanih (100% debilnih) razloga.

I posle se pitamo zašto igrači ne žele da potpišu/produže ugovor sa nama.

Stoka!

Isto stoka koja ubacuje predmete na parket, drka lasere i baca topovske udare.

Još jednom - stoka!

Edited by Čvarkov
  • Like 1
Posted (edited)

Jedino što je odvratnije od naše sinoćnje bezmuude igre je ponašanje pavijana sa i bez lasera na tribinama. Ako sami ne želimo da se dovedemo u red neka to uradi EL. Bolje i pred praznim tribinama nego sa stokom na nima. 

Edited by Bejn