Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted (edited)
41 minutes ago, Guru said:

Čovićevska politika skupljanja i preplaćivanja dostupnih domaćih igrača je prevaziđen i dokazano neuspešan koncept na EL nivou.

Ово је 100% тачно. Само ми није јасно ко заговара ту политику сада па да морамо да је се подсећамо? Ова управа се растала са Недовићем, Митровићем, Петрушевим, Теодосићем, па чак и капитеном Лазићем. Ова управа такође на лето неће довести Јовића, Ристића, Момирова или Стефана Николића, нити ће продужити уговор Давидовцу. Тренутно причамо о момку који осим држављанства нема додирних тачака ни са једним од тих играча. Иза њега су већ добре сезоне у сениорској кошарци, има одличне физикалије и спортске гене који потичу из квалитетне породице, тек 22 године и љубав према Звезди. Чиме је заслужио да га прекрстимо у човићевско популистичко појачање?

Од следеће сезоне ћемо у тиму од домаћих играча имати само Калинића и Добрића којима уговор истиче наредног лета и Миљеновића који се показао као коректан додатак овом тиму. Плавшић нема теорије да игра у 26/27 Звезди, од Давидовца се извесно опраштамо, Радошић очито није капацитет, а Стојковић иде у Америку на колеџ. За мене је поразно да лето 2027. године дочекамо са једним Србином на уговору што је тренутно реалност ако никога више не доведемо. Не морамо да причамо ни о КРК, ни о КЛС, ни о мерењу патке са вечитим ривалом на конто броја домаћих играча... Сува логика и историја овог клуба говоре да је брука да нам једини српски играч буде трећи плејмејкер. Не знам одакле потреба да се позивањем на тврдоглавост људи из прошлости инсистира на томе да би сваки наредни домаћи трансфер био њихова политика.

У ростеру од 15-18 имена, ако нема места за 4-5 српског порекла онда смо ми баш јако бахати. А ако на позицију Ђуришића која би вероватно био трећи бек или треће крило инсистирамо да доведемо странца онда смо помало и ненормални. Али ок, Markoss каже да га тренер и управа желе, тако да је то ваљда разјашњено. Само остаје да одоли момак притиску свог агента и имаћемо још једног младог Србина који игра кошарку за Звезду.

Edited by aleksa7
  • Like 14
  • Love 1
Posted
6 minutes ago, aleksa7 said:

А ако на позицију Ђуришића која би вероватно био трећи бек или треће крило инсистирамо да доведемо странца онда смо помало и ненормални.

Treca opcija bez perspektive za role igraca u EL

Ako ce biti tu samo za abu neka dodje, ali dovoditi igraca samo jer ima srpski pasos je ista prica kao Covic

Da nema pasos bio bi u opticaju za Spartak, Megu, Igokeu i slicne timove

Posted (edited)
1 hour ago, Guru said:

Čovićevska politika skupljanja i preplaćivanja dostupnih domaćih igrača je prevaziđen i dokazano neuspešan koncept na EL nivou

Где виде преплаћивање? Буквално нема потврде ни да су успоставили контакт с њим. Тако да, полако, нико му није дао плату од 3 милиона годишње. 

Друго, дечко је звездаш, са добрим телом. Ако је уз то и радник, шут се може довести на пристојан ниво (погледајте само колико је Калина напредовао у шуту кроз каријеру. Причао је о томе код Луке и Кузме како је то ишло). 

Домаћи играчи у тимовима попут Звезде су апсолутно неопходни, јер добро осећају клуб, познају менталитет навијача и у могу да пренесу странцима своју емоцију. Жалгирис је најбољи пример тима у којем домаћа основа ради свој посао. Није случајно што су малтене једини клуб у претходних 10ак година који има Ф4 Евролиге а да не долази из плејаде највећих фаворита, а ево видимо и ове године да играју одличну сезону. 

Edited by Вујке
Posted

Pa mozda Guru potencira da nam trenutno Djurisic ne donosi ko zna bog sta sem toga sto je domaci igrac.

Ako se uklapa u roster doveo bih ga ali ako ne onda ga ne bi po svaku cenu dovodio.

Jer ako dovedes ga pa posle zbog svojih karakteristika ne dobije pravu sansu onda jbg nije to dobro ni po klub ni po igraca.

Posted (edited)

Što se tiče domaćih igrača uvek sam za to da imamo par mladih u rosteru. U najgorem slučaju mogu igrati domaća takmičenja da malo rasterete nosioce. Ali ne mladi kao mali Lazarević od 27 leta.

Edited by Урош19
  • Like 1
Posted
23 minutes ago, Don Dusko said:

Pa mozda Guru potencira da nam trenutno Djurisic ne donosi ko zna bog sta sem toga sto je domaci igrac.

Ako se uklapa u roster doveo bih ga ali ako ne onda ga ne bi po svaku cenu dovodio.

Jer ako dovedes ga pa posle zbog svojih karakteristika ne dobije pravu sansu onda jbg nije to dobro ni po klub ni po igraca.

Realno da ove sezone od njega necemo imati neke koristi, ova statistika nikako ne obecava, pitanje u kakvom je stanju.. Ali opet Djurisic prije odlaska u Ameriku je bio zanimljiv igrac, koliko se sjecam sa ne bas ovako losim procentima. Ne znam, s obzirom na ove siroke rostere sto se prave ja bi ga uzeo, naravno uz neki normalan ugovor jer realno nakon ove epizode u Americi nije bas trazena roba, potencijal ima pa da vidimo sta ce biti.. 

• Like 1
Posted

Meni on bio na spisku igrača koje bih voleo da vidim u Zvezdi, pre 2 ili 3 godine nisam siguran, pre Amerike. Pozdravljam akciju, ako je za sledeću sezonu. I punoooo da se radi u međuvremenu!

Posted
5 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Jel moze Djurisic da se registruje? Ako moze, pakuj

Kako pouzdani sport klub javlja, direktno su kontaktirali evroligu, imamo jos dva mjesta :) 

Posted
3 hours ago, aleksa7 said:

Само ми није јасно ко заговара ту политику сада па да морамо да је се подсећамо?

Pa možda i ne moramo da je se podsećamo, al' se meni upali crvena lampica svaki put kada naletim na narativ o (mladom) domaćem igraču kao prilici koja se ne sme propustiti. Smatram da se i te kako može propustiti ako igrač ne zadovoljava kriterijume koje sam naveo u prethodnom postu.

Ова управа се растала са Недовићем, Митровићем, Петрушевим, Теодосићем, па чак и капитеном Лазићем.

Petruševu je ponuđen masan ugovor koji je on odbio i to ako se dobro sećam dva puta, tako da bih pre rekao da je on odjavio ovu upravu i KKCZ, nego obrnuto. Isti slučaj je bio i sa Micićem i Gudurićem, što ukazuje na to da je inicijalni plan verovatno bio da se istresu paruštine i da se sirotinjska domaća osnova zameni luksuznom varijantom... Sreća da je taj plan propao. 

Ова управа такође на лето неће довести Јовића, Ристића, Момирова или Стефана Николића, нити ће продужити уговор Давидовцу.

Drago mi je ako imaš takve informacije i ako su pouzdane. S tim što i među ovim imenima ima 2-3 za koje bi komotno moglo da se napiše šta fali, neka gule ABA ligu, dobri su za treće opcije na svojim pozicijama, moramo imati i neke domaće igrače u širokom rosteru

Тренутно причамо о момку који осим држављанства нема додирних тачака ни са једним од тих играча. Иза њега су већ добре сезоне у сениорској кошарци, има одличне физикалије и спортске гене који потичу из квалитетне породице, тек 22 године и љубав према Звезди. Чиме је заслужио да га прекрстимо у човићевско популистичко појачање?

Ja ga nisam ni prekrstio u čovićevsko populističko pojačanje, u poslednje dve godine sam odgledao jednu celu utakmicu i možda po 50-ak ofanzivnih i defanzivnih poseda iz prošle sezone. To je premali uzorak da bih tvrdio bilo šta, samo sam izrazio skepsu prema nekome ko je kao draftovan igrač u G-League šutirao ispod 40% iz igre, ispod 20% za tri i bio hodajuća izgubljena lopta. To po mom mišljenju nikako nije no brainer pojačanje za EL klub, znači moraju postojati još neki razlozi za dovođenje tog igrača sem što je Srbin, Zvezdaš, ima dobre fizikalije i bio je u Americi... Pre svega košarkaški razlozi.

Од следеће сезоне ћемо у тиму од домаћих играча имати само Калинића и Добрића којима уговор истиче наредног лета и Миљеновића који се показао као коректан додатак овом тиму.

Pa to je 3, nije to tako loše... Zadržimo strance koji valjaju, zamenimo dvojicu-trojicu za bolje i top priča. 

Плавшић нема теорије да игра у 26/27 Звезди

Domaći centar u najboljim godinama, 217 cm a pokretljiv, osvajač bronzane medalje na OI, veliki Zvezdaš, top sezona u Megi sa 15+8 prosekom, iskustvo iz Evrokupa i turske lige, ima važeći ugovor za sledeću sezonu... Reklo bi se sasvim zadovoljavajuć CV za trećeg centra, nismo valjda toliko bahati i borderline nenormalni da i tu dovodimo stranca. 

Znači umem i ja ovo... a isto ništa nije netačno.

За мене је поразно да лето 2027. године дочекамо са једним Србином на уговору што је тренутно реалност ако никога више не доведемо.

Daleko je leto 2027. godine... Svašta može da se promeni do tada... Baš svašta.

Сува логика и историја овог клуба говоре да је брука да нам једини српски играч буде трећи плејмејкер.

Ako srpski igrači nemaju kvalitet i ako smo profesionalni i takmičarski klub to nije nikakva bruka, nego ispravna košarkaška odluka. Na stranu što se to neće desiti.

У ростеру од 15-18 имена, ако нема места за 4-5 српског порекла онда смо ми баш јако бахати. А ако на позицију Ђуришића која би вероватно био трећи бек или треће крило инсистирамо да доведемо странца онда смо помало и ненормални.

Treći bek može da bude i Miljenović, pošto je uglavnom to i igrao ove sezone. Treće krilo nam ni ne treba pored Kalinića, Dobrića i Nvore. Pod ugovorom imamo još i Kartera koji je dvojka, nadamo se da će ostati Batler... Znači moj utisak je da nam uopšte ne treba igrač na toj poziciji. A sve i da nam treba, koje konkretne kvalitete donosi Đurišić i koja je to rola? Primarni ball handler - nema šanse, sekundarni ball handler - možda ako značajno popravi decision making, off ball igrač - jedino ako drastično popravi šut i promeni navike (u Meginom sistemu su ga baš forsirali da igra sa loptom), defanzivni specijalac - ima visinu i telo, pitanje da li ima fokus, mentalitet i želju da se kao bivši NBA prospekt žrtvuje u toj ulozi.

Ako nisam bio dovoljno jasan - nemam apsolutno ništa protiv dečka i ne tvrdim da bi njegovo dovođenje bilo promašaj, samo želim da klub za koji navijam donosi smislene košarkaške odluke i ne ispunjava na silu nekakvu kvotu domaćih igrača koju je sam sebi odredio.

• Like 4
Posted

Baš da je Đurišić neka igračina i klasa pa da se seku vene i nije. Možda će da bude ali za sada je predaleko od toga.

• Like 1
Posted

Dovoljno sam video od Barne ,uhvatio sam zavrsnicu ,neka nije potreban zvezdi. Kakav zadnji napad covek odradio ,ovo je ala Kodi Miler stil.

Posted

Kad Vasu Izraelci nogom u dupe išutiraju iz Hapoela, a Armani ponovo shvati da su bacili pare u bunar sa ovogodišnjim projektom, očekujem sledeće domaće igrače kod nas:

Vasa (za 1/4 cijene)

Miljen

Đurišić

Dobrić

Gudura (za 1/3 cijene)

Kalina

Mirota (za slavu i navijače 🤷‍♂️)

Eto domaće osovine uz Batlera, Nvoru, Samija, Čimu, Izundua, Bolomboja i još jednog centra. 

Uradio sam šta je do mene. 

Nema na čemu.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted

Ne znam cemu stavljanje Vase i Gudure u isti kos. Guduru bih u zvezdi u svako doba dana,Vasu bogami i ne

Sto se mene tice ako su odrali ovog ludog izraelca i ove milaneze,jos nasi ljudi sta ces lepse,nek bar bacaju pare na njima.A sto se tice Djurisica zasto ne probati njega,vidim ga itekako korisnog u zvezdi.

• Like 1
Posted

@Guru Хвала на одговору! Мислим да је могао да садржи мало мање ироније и карактеристичног пасивно-агресивног тона, али ок разумем, можда их и ја користим кад инсистирам на неком ставу. Ја се у основи не мачујем са тобом и углавном имам исто или слично мишљење на већину тема, само сам реаговао на упис који ме је подсетио на често неутемељено писање о томе како се у раду клуба ништа није променило у протеклих годину дана.

1 hour ago, Guru said:

Petruševu je ponuđen masan ugovor koji je on odbio i to ako se dobro sećam dva puta, tako da bih pre rekao da je on odjavio ovu upravu i KKCZ, nego obrnuto. Isti slučaj je bio i sa Micićem i Gudurićem, što ukazuje na to da je inicijalni plan verovatno bio da se istresu paruštine i da se sirotinjska domaća osnova zameni luksuznom varijantom... Sreća da je taj plan propao. 

Сложићеш се да Петрушев ни не може да иде у исти кош са осталом четворицом које сам поменуо... Он је врхунски кошаркаш и логично је да желимо да га имамо у тиму, посебно ако је већ био у саставу и само се тражи наставак сарадње. Не слажем се са тобом да смо на исти начин комуницирали и са Гудурићем и Мицићем. Квалитетне уговоре им јесмо понудили, али не и масне — масне су добили тамо где су отишли, а ми смо (исправно) одлучили да се повучемо. Као српски клуб који жели велики успех у Европи, нисам сигуран да смо погрешили покушавши да доведемо најбоље српске играче у Европи.

1 hour ago, Guru said:

moglo da se napiše šta fali, neka gule ABA ligu, dobri su za treće opcije na svojim pozicijama, moramo imati i neke domaće igrače u širokom rosteru

Могло би, али не стичем утисак да смо помислили на ангажовање тих играча ове сезоне? Отуд и моје мишљење да неки заокрет у трансфер политици јесмо направили.

1 hour ago, Guru said:

Pa to je 3, nije to tako loše... Zadržimo strance koji valjaju, zamenimo dvojicu-trojicu za bolje i top priča. 

Није лоше, али мислим да није ни четири катастрофа. Ја сам пре неки дан искоментарисао слично што и ти овде — задржимо оне који ваљају и доведемо једног плејмејкера. Слажем се са тобом, али мислим да ништа погрешно не би било у томе да том плејмејкеру додамо и младог, талентованог Србина чији је потенцијал неко већ препознао драфтујући га. Можда није од тада напредовао, али можда и може у фамилијарнијим условима у клубу који воли.

1 hour ago, Guru said:

Domaći centar u najboljim godinama, 217 cm a pokretljiv, osvajač bronzane medalje na OI, veliki Zvezdaš, top sezona u Megi sa 15+8 prosekom, iskustvo iz Evrokupa i turske lige, ima važeći ugovor za sledeću sezonu... Reklo bi se sasvim zadovoljavajuć CV za trećeg centra, nismo valjda toliko bahati i borderline nenormalni da i tu dovodimo stranca. 

Znači umem i ja ovo... a isto ništa nije netačno.

Умеш, али си можда и претерао јер случајеви нису исти. Плавшића смо довели са 26 година, Ђуришић има 22. Плавшић такође игра на позицији на којој зависи од саиграча, а колико год волео да убациш неку позитивну о Јагу, он и Мекинтајер извесно нису идеални додавачи за центра попут Плавшића. Ђуришић је играч којем не морају други да сервирају све да би био продуктиван. Уосталом, пробали смо са Урошем резонски и поздравио сам тад тај потез, није блистао, није се наметнуо и могуће да је време за разлаз. Боломбоја сви волимо и желимо да задржимо, Изунду је заслужио да буде ту, Риверо има уговор, Вучевића ћемо питати за здравље... Просто не видим сценарио у ком он остаје. Да се ја питам можда бих га и задржао јер није случајно имао 15+8, али очито кубури са самопоуздањем, а за центра је то вероватно и највећи проблем.

1 hour ago, Guru said:

Ako srpski igrači nemaju kvalitet i ako smo profesionalni i takmičarski klub to nije nikakva bruka, nego ispravna košarkaška odluka. Na stranu što se to neće desiti.

Овде се не слажем са тобом и не капирам због чега си увек тако суров у том погледу. Представљамо Србију, традиционално смо као звездаши поносни на то, ако је играч који би требао бити рецимо 12-13-14-15. у ротацији за 10% лошији од неког странца (одакле гаранција да странац уопште вреди?) не треба га пропустити. Pool перспективних играча у Србији је премали да бисмо тако лако игнорисали оне који су наговестили неки ниво талента. Да не патетишем превише о емоцији, борби за грб, бацању на паркет... чињеница је да и то може да игра улогу да се надомести тих 10% мањка квалитета. Не код матораца који су нам дизали притисак прошле сезоне, али код клинаца сигурно да.

1 hour ago, Guru said:

Primarni ball handler - nema šanse, sekundarni ball handler - možda ako značajno popravi decision making, off ball igrač - jedino ako drastično popravi šut i promeni navike (u Meginom sistemu su ga baš forsirali da igra sa loptom), defanzivni specijalac - ima visinu i telo, pitanje da li ima fokus, mentalitet i želju da se kao bivši NBA prospekt žrtvuje u toj ulozi.

Са 22 године сматрам да је и даље далеко од готовог производа и да уз поверење стручног штаба и напоран рад има сваку шансу да се оствари у једној од те две улоге, ако не и у обе. Ако не уради то, најмањи проблем је да се разиђемо. Добио шансу, није искористио и то је то. Звезда би штетовала у не много чему, зар не? Неће тражити баснослован новац, неће бити на терену кад се ломи, неће имати загарантоване минуте; једино ћемо моћи рећи да је на његовом месту могао бити неко други, а нисам сигуран ко би био на том месту јер ће наша деца сва отићи за Америку. Ако тврдиш да уопште и не постоји то место о ком причам и да би био само вишак — поштујем, али мислим да ниси у праву.

1 hour ago, Guru said:

Ako nisam bio dovoljno jasan - nemam apsolutno ništa protiv dečka i ne tvrdim da bi njegovo dovođenje bilo promašaj, samo želim da klub za koji navijam donosi smislene košarkaške odluke i ne ispunjava na silu nekakvu kvotu domaćih igrača koju je sam sebi odredio.

Могуће да сам стекао погрешан утисак да си категорички против... Моја грешка. Још је и колега @Dropkick Murphys појачао тај утисак коментаром да си везан за капитена. У сваком случају, нисам као ни ти за довођење домаћих само да би се довели, али мислим да је Ђуришић шанса коју треба искористити.