fradler Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) Obradovic je prosto los trener koji nema nikakav plan B, a plan A se u najvecoj meri oslanja na individualni kvalitet igraca, njihove izolacije i improvizacije. Nikakav trenerski pecat i identitet nemamo, iz meca u mec se prilagodjavamo protivniku. Porazavajuce je bilo gledati juce potpunu bespomocnost u napadu i bezidejnost sta i kako da se napadne, a u isto vreme nemoc u odbrani gde igracima Zalgirisa treba par sekundi da dodju do mecapa koji zele ili iskreiraju otvoren sut za tri. Igraci su provalili da je sarlatan, ne prija im da se nervozni bezveznjak dernja na njih i kritikuje po konferencijama dok sebi pripisuje zasluge za pobede, ugasila se varnica i nestao elan koji nas je nosio neko vreme. Ja prvi ne mogu da ga podnesem kad krene s onim "you know ... like ... you know", kao da mi neko udara cekicem u glavu, mogu misliti koliko je njima mucno da slusaju to svaki dan i pokusavaju da protumace sta nemusti celavi drekavac hoce od njih. Edited 14 hours ago by fradler 14
Losmi17 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Iz ove vizure, mislim da niste trebali da otpustate Duska. Sugurno najbolji vas trener nakon Karija od 2000ih pa na ovamo. Njegovi 'gresi' deluju smesno naspram ovog sa O'bradovicem sada i one blamaze Rotiropulosa. Naknadna pamet, ali je trebalo istrpeti sefa stanice. Dodatno, posto O'bradovic bukvalno visi na litici trenutno (apsolutno zasluzeno), ogromna je steta za vas sto je Toma otisao u Rusiju. Na trzistu necete naci proper trenera jer generalno birate poznate varijante. Iako bih ja recimo pojurio Bankija. Namazan je i njegove ekipe su igrale fin basket. 13
aleksa7 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Кад наступи криза, последње о чему треба да размишља појединац, група, тим, управа, клуб, компанија, држава је "шта ће чаршија рећи". Бориш се за себе, за свој успех, да изађеш из проблема и извучеш максимум из онога чиме располажеш. Шта ће рећи домаћи и страни Пушикурцкаси за микрофоном и тастатуром је небитно. Ако је тренер сујетник ког играчи не слушају, он мора да лети, био први, други или пети у сезони. Ако играчи праве проблем, они морају да лете колико год то коштало. Ако нико не прави проблем него су само уморни, нека се одморе и нападну на следећој утакмици. Ако им није био дан, нека се искупе на следећем гостовању. Томе служе анализе и разговори одраслих људи. Сви су добро плаћени и на њима је да поправе ситуацију. Ако су неспособни да то ураде, заменљиви засполени нека буду замењени. А не да се дозвољава да се проблеми укорене/наталоже само јер ће не знам ко не знам где не знам кад рећи не знам шта. Чуј "зла Звезда мења тренере као чарапе, сигурно је лоше вођена и место за избегавање"... Не зна се ко нас пре избегао између етаблираних евролигашких тренера Душка, Сферопулоса и Обрадовића, елитних играча Монекеа, Кенана и Калинића или вансеријских талената из Америке попут Батлера, Нворе и Нејпира. Пешке ће свако доћи у Звезду са евролигашком лиценцом ако нема посао и добија шансу да се покаже на другом највишем нивоу у свету кошарке и/или заради добар новац. 5 1
chimamoneke Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 9 minutes ago, Losmi17 said: Iz ove vizure, mislim da niste trebali da otpustate Duska. Sugurno najbolji vas trener nakon Karija od 2000ih pa na ovamo. Njegovi 'gresi' deluju smesno naspram ovog sa O'bradovicem sada i one blamaze Rotiropulosa. Naknadna pamet, ali je trebalo istrpeti sefa stanice. Dodatno, posto O'bradovic bukvalno visi na litici trenutno (apsolutno zasluzeno), ogromna je steta za vas sto je Toma otisao u Rusiju. Na trzistu necete naci proper trenera jer generalno birate poznate varijante. Iako bih ja recimo pojurio Bankija. Namazan je i njegove ekipe su igrale fin basket. Pa ne bi bas tako o Janisu pričao, objektivno je trener sa najvećim uspehom u Crvenoj Zvezdi u poslednjih 10ak godina i njegov tim je do onog kupa jako lepo izgleda cak ni pred kraj sezone u Evroligi sto cini mi se ljudi zaboravljaju izgubili smo play-off u tri utakmice koje su isle u produžetke a generalno se po njegovom postulatu vodila ekipa manje vise do reprezentativne pauze od koje je i krenulo na losije, sad da je on perfektan naravno da nije i negde je on izgubio konce i mozda malo losije poslozio uloge no mislim da se u trenutku populistickoh dovodjenja Saše čije su mane znatno gore nego Janijeve mozda trebalo porazgovarati ozbiljno sa Janisom i da je došlo do pobede nad tad užasnim Fenerom sumnjam ja da se ne bi uhvatio pozitivan zalet. A što se Duška tiče da definitivno se mnogo ogresilo o njega i jedan je veliki trener mada ne mislim da je čovek koji je ono što ovde ljudi žele odnosno neko ko stvarno vodi ekipe do završnice takmičenja višeg ranga. 1
Carl Johnson Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Ferari je dat u ruke ljudima koji ne znaju da voze Punta i tu je kraj svake diskusije. Ognjen Dobric koji ima mesecnu platu od 100 hiljada evra, ne dodje sedmog na redovnu terapiju, gde pet doktora oporavlja nasu putujucu bolnicu, sa izgovorom “pa Bozic je”. To je sve sto treba da se zna o stanju u klubu, i zasto u tri dana gubimo ukupno 60 poena razlike. 10 2
Summerfunk Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 minute ago, Carl Johnson said: Ferari je dat u ruke ljudima koji ne znaju da voze Punta i tu je kraj svake diskusije. Ognjen Dobric koji ima mesecnu platu od 100 hiljada evra, ne dodje sedmog na redovnu terapiju, gde pet doktora oporavlja nasu putujucu bolnicu, sa izgovorom “pa Bozic je”. To je sve sto treba da se zna o stanju u klubu, i zasto u tri dana gubimo ukupno 60 poena razlike. Tako će i biti sve dok država sipa pare. Onda se možeš razbacivati, zaposliti svoje drugare iz teretane, komšije, ujaka, brata od tetke... Medicinski staf završio školu preko zoom-a 2020. 😭😄 Sve dok se ne privatizuju klubovi, a to se neće desiti nikad. Jer onda neće biti zajebavanja oko ovakvih stvari, već će sve morati da bude na nivou. Do tad, menjaj trenere i igrače, a ove ostale u upravi koji tabore godinama, ko ih jebe, neka ih. Povećaj im svima plate x5 jer sipa država i ne pita. 3
srlepajce Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 21 minutes ago, Losmi17 said: Iz ove vizure, mislim da niste trebali da otpustate Duska. Sugurno najbolji vas trener nakon Karija od 2000ih pa na ovamo. Njegovi 'gresi' deluju smesno naspram ovog sa O'bradovicem sada i one blamaze Rotiropulosa. Naknadna pamet, ali je trebalo istrpeti sefa stanice. Dodatno, posto O'bradovic bukvalno visi na litici trenutno (apsolutno zasluzeno), ogromna je steta za vas sto je Toma otisao u Rusiju. Na trzistu necete naci proper trenera jer generalno birate poznate varijante. Iako bih ja recimo pojurio Bankija. Namazan je i njegove ekipe su igrale fin basket. Ma Dusku se obilo o glavu pominjanje socijalne ustanove Koliko god ga zeleo ovde stvarno ne bih zeleo da ponovo ima posla sa ćacijima jer se vidi da je covek na mestu 9
chimamoneke Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) 7 minutes ago, Carl Johnson said: Ferari je dat u ruke ljudima koji ne znaju da voze Punta i tu je kraj svake diskusije. Ognjen Dobric koji ima mesecnu platu od 100 hiljada evra, ne dodje sedmog na redovnu terapiju, gde pet doktora oporavlja nasu putujucu bolnicu, sa izgovorom “pa Bozic je”. To je sve sto treba da se zna o stanju u klubu, i zasto u tri dana gubimo ukupno 60 poena razlike. Ovo ako je tačno, za neispunjavanje obaveza prema klubu ostao bi bez te mesečne plate Ja razumem sve praznike i nas je momak i sve al sine moj idu neki i za 500-600e mesečno na isti taj Bozić na posao I drugo kao vrlo bitna tema van trenera a malo se tiče igrača našeg tima a važi i za komšije, mićko od tebe se očekuje da isporučuješ onaj drugi deo izreke "hleba i igara" i to ne za male pare uopšte i da budeš apsolutni profesionalac i zabavljaš masu, nema tu porodični problemi ili ne znam ostavila me riba, umro mi pas, jel te terao neko da se baviš tim poslom drugo pogotovo cu napomenuti za domaće igrače vrlo dobro oni znaju kako se ovde zivi i da njih ne gleda prebogata elita iz Monaka no obični normalni ljudi sa normalnim platama koji dobar deo njihovih plata finansiraju iz svojih džepova. Edited 13 hours ago by chimamoneke 1
MV91 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 hour ago, fradler said: Ne mora Bosna, eto gostovanja u Zadru vec za 7 dana. A pre toga igramo u MIlanu. Ako te dve izgubi, verujem da ce F4 Drchela poceti da razmislja sta mu je ciniti, iako bi zaista komicno bilo smeniti i drugog trenera. Прво сменити Дрчелу и послати га у Јовањицу па све остало. Пошто то није реално, мора да лете Дозет и Васиљевић, одмах затим Томић следећи, велика мистерија и прехајпован човек као и коврџави Тома. Прва двојица се разбацују државно-мафијашким новцем као да га штампају, а неквалификованији су од било код подкастера Нвора је Звездин Двејн Вашингтон, човек игра за себе и само за себе, велики проблем кад му не иде, одбрана поново скандалозна. Са Обрадовићем то је што је, слично се развија сезона као и у првом мандату, мада је овде огромна одговорност новопечених становника БгХ2О који незаслужено глуме звезде, дошли на уговоре каријере и сад лагано одрађивање. Скандал на шта личи група људи која пере новац преко клуба чије су навијаче и грб узурпирали да би себи купили друштвени статус. Сећам се Вујошевића како је издушио 2014. године када је Богановић шутнуо милион бацања у финалној серији КЛСа па изјавио - џаба вам новци моји синовци. Е то сад може комотно да се каже. 4 1
Carl Johnson Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 3 minutes ago, chimamoneke said: Ovo ako je tačno, za neispunjavanje obaveza prema klubu ostao bi bez te mesečne plate Ja razumem sve praznike i nas je momak i sve al sine moj idu neki i za 500-600e mesečno na isti taj Bozić na posao Tacno je, verovatno ima ljudi na forumu koji mogu da provere ili vec znaju. 1
Losmi17 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) 14 minutes ago, chimamoneke said: Pa ne bi bas tako o Janisu pričao, objektivno je trener sa najvećim uspehom u Crvenoj Zvezdi u poslednjih 10ak godina i njegov tim je do onog kupa jako lepo izgleda cak ni pred kraj sezone u Evroligi sto cini mi se ljudi zaboravljaju izgubili smo play-off u tri utakmice koje su isle u produžetke a generalno se po njegovom postulatu vodila ekipa manje vise do reprezentativne pauze od koje je i krenulo na losije, sad da je on perfektan naravno da nije i negde je on izgubio konce i mozda malo losije poslozio uloge no mislim da se u trenutku populistickoh dovodjenja Saše čije su mane znatno gore nego Janijeve mozda trebalo porazgovarati ozbiljno sa Janisom i da je došlo do pobede nad tad užasnim Fenerom sumnjam ja da se ne bi uhvatio pozitivan zalet. A što se Duška tiče da definitivno se mnogo ogresilo o njega i jedan je veliki trener mada ne mislim da je čovek koji je ono što ovde ljudi žele odnosno neko ko stvarno vodi ekipe do završnice takmičenja višeg ranga. Rotiropulos je imao ozbiljnu zalihu i uspeo je da izgubi skoro svaku neizvesnu zavrsnici u EL poslednja 2 meseca prosle sezone. A onda ga je torpedovao Spartak mocni. Na sve to je sastavio novi tim ove sezone, i ekipa mu je na pocetku ove sezone imala iste lose paterne kao proslogodisnja koja je zavrsila sezonu u Subotici. Ja nista slicno u zivotu nisam video, za ovih 25 god koliko pratim basket. Edited 14 hours ago by Losmi17 5
TB Told Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, MV91 said: Нвора је Звездин Двејн Вашингтон, човек игра за себе и само за себе, велики проблем кад му не иде, одбрана поново скандалозна. Smešno poređenje. Niti igra samo za sebe, niti mu je odbrana skandalozna. Više od polovinu pobeda donele su njegove dobre utakmice, druga je stvar što je on žrtva zamisli trenera pa ulazi u igru kad je ekipa u dvocifrenom minusu, i tu se onda od njega očekuju čuda. 7
chimamoneke Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 8 minutes ago, Losmi17 said: Rotiropulos je imao ozbiljnu zalihu i uspeo je da izgubi skoro svaku neizvesnu zavrsnici u EL poslednja 2 meseca prosle sezone. A onda ga je torpedovao Spartak mocni. Na sve to je sastavio novi tim ove sezone, i ekipa mu je na pocetku ove sezone imala iste lose paterne kao proslogodisnja koja je zavrsila sezonu u Subotici. Ja nista slicno u zivotu nisam video, za ovih 25 god koliko pratim basket. Pošteno, ne slažemo se u svemu verovatno ali objektivno validan razlog Ja mislim da je trebalo pustiti ga još malo jer sam želeo da vidim nekoga duže od 1.5 sezone kod nas i da se polako izgradi sistem iole kakav mada je i to iz ugla sada kad smo izgubili nekoliko utakmica vrlo subjektivno Edited 13 hours ago by chimamoneke
MV91 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Just now, TB Told said: Smešno poređenje. Niti igra samo za sebe, niti mu je odbrana skandalozna. Više od polovinu pobeda donele su njegove dobre utakmice, druga je stvar što je on žrtva zamisli trenera pa ulazi u igru kad je ekipa u dvocifrenom minusu, i tu se onda od njega očekuju čuda. Само се ти смеј, драго ми је, али си нешто слично писао и на почетку сезоне, а екипа тренутно изгледа тотално исто као и тада, против Арманија и Бајерна када Нвора да 20, а преко њега се прими 35 поена. Као volume scorer имао је добру фазу у оној лудачкој серији победа, али чим је поново дошао на ниво да више штети него користи, узима Двејн Бејкон шутеве док у одбрани ништа не ради, то се одразило на екипу.
dunaj95 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Meni Sfero nakon svega viđenog djeluje bolji trener od Obradovića ... imao je i slabiji roster, jer je ovo ubedljivo najkvalitetnija Zvezda od kada igra EL, uz onaj top8 Zvezdin tim ... Kad god je imao 7 dana da spremi utakmicu to je bila ozbiljna priprema i vrhunski skauting... ovdje sad imaš vreme da se spremiš za rivala...izgubiš u prvoj četvrtini.. 3
nunilo Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 15 hours ago, MarioKempes said: Kakvog Paskvala, brate mili, je l' realno da se to i dalje pominje i da neko stvarno misli da bi Xavi došao u Zvezdu? Kao da u fudbalu kažemo: eto, Klop nema klub, a mi pre njega biramo Stankovića... Naravno da bi dosao, ne bi dosao za karamele nego za novac ali kad je Penjaroja vidjen kao bivsi i on poceo pregovore sa Barselonom vise nije bilo sanse da se dovede. Covek radio u omrazenoj Rusiji sto ne bi radio i u Srbiji sa klubom koji igra evroligu, svestan si da paralela izmedju fudbala i kosarke ne moze da se pravi jer su razlike u novcu astronomske. Nisam bio za Saleta niti sam sad ali tako je kako je, gledacemo ga do kraja sezone sigurno, da se nadamo da ce uspeti nekako da zakotrlja tocak. Roster koji imamo je sigurno najmanje za play-in pogotovu povratkom Bolomboya i ne znam da li sam u pravu, mislim da se krije budzet i da smo otisli dobro preko 30 miliona ali to necemo nikad saznati. 1
ScepanScekicSto Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Nisam pisao na vasem topicu jer ne zelim da neko misli da je provokacija, a i na kraju krajeva o svojoj se muci pozabavismo... napiscu ovde, ono sto sam i pisao na nasem topicu, klub koji izmedju igraca i trenera ma kako se on zvao, izabere igrace taj klub prestaje da bude klub. Nemam ja sta vama da pisem i drzim predavanje, mogao je Fener da smeni Sarasa, Panata Atamana prosle godine ali nisu... ljudi veruju u neki sistem.. zato ce uvek postojati neki Penjaroja, Sferopulos i njima slicni koji ce se vuci od kluba do kluba, uzimati pare, a nikad nista nece napraviti... 2
MV91 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 2 minutes ago, dunaj95 said: Meni Sfero nakon svega viđenog djeluje bolji trener od Obradovića ... imao je i slabiji roster, jer je ovo ubedljivo najkvalitetnija Zvezda od kada igra EL, uz onaj top8 Zvezdin tim ... Kad god je imao 7 dana da spremi utakmicu to je bila ozbiljna priprema i vrhunski skauting... ovdje sad imaš vreme da se spremiš za rivala...izgubiš u prvoj četvrtini.. Осредњи тренер који је игром случаја и епским распадом Партизана оплеменио свој CV триплом круном, сличан пут као у Макабију, распад прошле и сам почетак ове сезоне су за враћање пола уговора.
Nini3112 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 32 minutes ago, Carl Johnson said: Ferari je dat u ruke ljudima koji ne znaju da voze Punta i tu je kraj svake diskusije. Ognjen Dobric koji ima mesecnu platu od 100 hiljada evra, ne dodje sedmog na redovnu terapiju, gde pet doktora oporavlja nasu putujucu bolnicu, sa izgovorom “pa Bozic je”. To je sve sto treba da se zna o stanju u klubu, i zasto u tri dana gubimo ukupno 60 poena razlike. Kapiten,kapitenski 2
TB Told Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 2 minutes ago, MV91 said: Само се ти смеј, драго ми је, али си нешто слично писао и на почетку сезоне, а екипа тренутно изгледа тотално исто као и тада, против Арманија и Бајерна када Нвора да 20, а преко њега се прими 35 поена. Као volume scorer имао је добру фазу у оној лудачкој серији победа, али чим је поново дошао на ниво да више штети него користи, узима Двејн Бејкон шутеве док у одбрани ништа не ради, то се одразило на екипу. Izgleda isto zato što trener menja stvari koje fukcionišu u želji da prikrije one koje ne fukcionišu. Ovo boldovano je naravno netačno, evo protiv Bajerna je dao 27 poena, i bili smo u plusu sa njim (+4). Neko drugi je +- rekorder u ovoj seriji loših rezultata. Nwora je i u ovoj seriji poraza imao odlične partije, druga je stvar što je ili ulazio prekasno ili ga je trener u završnici držao na klupi (Partizan) predugo. Na jedine dve pobede u poslednjih 8 utakmice je dao 20+ poena. 1
liv7 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 hour ago, Losmi17 said: Iz ove vizure, mislim da niste trebali da otpustate Duska. Sugurno najbolji vas trener nakon Karija od 2000ih pa na ovamo. Njegovi 'gresi' deluju smesno naspram ovog sa O'bradovicem sada i one blamaze Rotiropulosa. Naknadna pamet, ali je trebalo istrpeti sefa stanice. Dodatno, posto O'bradovic bukvalno visi na litici trenutno (apsolutno zasluzeno), ogromna je steta za vas sto je Toma otisao u Rusiju. Na trzistu necete naci proper trenera jer generalno birate poznate varijante. Iako bih ja recimo pojurio Bankija. Namazan je i njegove ekipe su igrale fin basket. Bjankija cak ni Partizan nije hteo😁 Za sefa stanice se slazem.
Losmi17 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, liv7 said: Bjankija cak ni Partizan nije hteo😁 Za sefa stanice se slazem. Pa nisam siguran da su uopste razmisljali o njemu. Banki je bar klasa iznad Celaroje. 3
Sinnerman Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Kad već lupamo na temu ponovne promene trenera, TrinkiWinki je možda i jedino ok rešenje ali on je nekim svojim izjavama zatvorio tu opciju.
Chaos Is Me Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago Duško je dobio otkaz zasluženo. Igrali smo grozno u periodu kad je dobio otkaz, ništa bolje nego u momentu kad je Sfero dobio otkaz ili kako sad izgledamo sa Sašom. Izgubio je i regionalne trofeje od KKP pri čemu se i dosta kurčio u izjavama. On je svakako objektivno najbolji trener kog smo imali od Pešića ali treneri nisu čarobnjaci što vidimo na primeru uspešnijeg Obradovića. Svakako da je Duško imao i tu nesreću da je sarađivao sa Čovićem pa je bilo još manje sluha za krizni period ali de facto nismo izgledali dobro. Posle se desio Shabazz i sve je otišlo niz vodu. Takođe i dobra serija koju je Duško napravio u EL je bila kad smo imali dobar raspored, isto kao i ove sezone sa Sašom. Mora nešto biti i do igrača. Sinoć Deda nije igrao, Butler je dobio pun protagonizam i raspao se, Yago nije igrao previše (mada ne treba da igra ni minut u EL) itd. Moneke je jedini naš igrač koji drži stabilnu formu od početka sezone a i on zna da izađe iz opanaka. Mečevi protiv Italijana mogu ili da nas vrate na kolosek ili potpuno zakopaju. To su ekipe po meri. Monako tamo će biti teško. Nakon toga imamo 3 kod kuće koje su pobedive. 4
Disfruto Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 6 minutes ago, Chaos Is Me said: Butler je dobio pun protagonizam i raspao se Jedino sto je dobio je startnu petorku i to uz CMM-a sto ne funkcionise i disfunkcionalne petorke oko njega bez spacing-a. Sta ocekivati od njega onda? 1
Recommended Posts