Markoss Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Grejem da pocne da ubacuje u dobrom procentu i bice koristan. U odbrani ima brze ruke, deluje da dobro prati i cita. Naravno, ako nastavi da ciglari bice promasaj, ali sumnjam u to. Ima skolski sut, u NBA je dobro gadjao i nema razloga da ne dodje na svoj procenat. Elem, slazem se sa svim komentarima oko Kaline i Dede, i Sasinog vodjenja utakmica. Ali neka smo dobili. Posle dva poraza, dobro dodje i tesna pobeda. Meni bi okosnica svakako bila: CMM - Batler - Nvora - Moneke - Izundu Semi kao 6th man. I tek onda Kalina, Grejem i Motejunas kao prateci orkestar. Miljenovic, Dobric i Deda u skladu sa potrebama, ali ne previse. Mada jbg, na ovoliko utakmica je tesko skratiti rotaciju na devet igraca. Edited 6 hours ago by Markoss 17
Mejdanac Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 4 hours ago, Dzo23 said: 10 godina je prošlo kao tren... Kvinsi Miler, čovječe! Kako je on samo igrao... 😱 Bio je samo jednu sezonu ali je ostavio neizbrisiv trag. Ono što je on demonstrirao nije nijedan igrač prije, a ni posle njega. Dovoljno je reći da smo tad jedini put igrali top 8. Dobro, bilo je tu sjajnih igrača poput Kinsija, Gudure, Cirbesa, Jovketa... ali ovaj nam je promjenio sezonu za 180 stepeni instant, i učinio je vjerovatno najuspješnijom zadnjih xy godina. Ostaje velika žal zbog povreda, i prije svega što su on i Cirbes potpisali ugovor s Makabijem prije kraja sezone. Imao je potencijal da dominira 10 godina u EL i bude najbolji igrač. 🤷 "Gasi požar Pablo Laso..."❤️ Utakmica protiv Reala, krcat Pionir, jedva se ulazi pod krov. Ne može se disati. Napravimo razliku, Real preokrene i misliš gotovo je i onda kreće šou. Jović u svlačionicu, Rebić zamirisao na evroligaškog igrača a Kvinsi trpa. Možda naša najbolja utakmica u posljednjih desetak godina. 5
Igor_ Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nelson najavio da dolazi u Arenu brzo😁. Pokrenuo je Kvinsi lavinu. 10 25
Igor_ Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Jeste Obradovic lose vodio mec, i nije mu prvi ali mora da se batali ovo pljuvanje. Ne trazim alibi za coveka ali moramo biti svesni da on nije selektirao ovaj tim, i da smo svi pisali o tome kao problemu kada smo menjali Sfera. Na sve to uvek ima nove povrede, verovatno on jos isprobava i trazi resenja koja mu odgovaraju, i to sa DeDom je verovatno pokusaj da ga iskoristi (igrace za slicnu ulogu je imao i u Monaku). Najbolje da menjamo trenera opet. Ocekujem da ce Sasa izgledati sve bolje na klupi. 20
No name Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Trenutno najveći zvezdin problem na terenu je Kalinic I njegova minutaza. Pišem non stop o njemu još od prošle sezone. Ima preveliku minutazu za ono što pruža. Redovno igra po 30 minuta , nekad i više da bi sakupio svojih 5-6 poena . U odbrani je kriminalan, obilaze ga kao čunj, covek prosto ne postoji. Redovno greši u dodavanju, gde masu kontri otvara, a i ono što "doda" je rizično i na ivici. O nervozi koju unosi u tim je suvišno bilo šta reći. Pod hitno mora da ga dovede u red, prvo kroz minutazu, gde će on uz manje minuta biti produktivniji. Mi smo sinoć dobilo samo iz razloga što je on dobio petu ličnu grešku i sam sebe izbacio. Suludo je da on i Davidovac imaju toliko minuta , a da jedan Batler sedi na klupi i igra 11 minuta. Sinoć nas je samo sreća pogledala. Bili smo zreli za poraz itekako. A onda bi videli da li je Obradović I dalje onako vickast kad daje izjave kad pobedimo i da li će ponovo svojim odlukama da kumuje porazu. Sledeći put sreća će da okrene ledja, ako ne naučimo lekciju.
Molina23 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Lepo je bilo pozdraviti čika Duškeca sinoć i čuti odgovor u njegovom stilu. Nadam se da će ga zdravlje poslužiti kao Karija i da će imati šansu da se još jednom vrati na klupu da i on završi nepravdno oduzeto. Ovog puta bez udbašine i podguznih muva iznad sebe. Niti je izlapeo, niti je prevara, Virtus ga ispoštovao i sa jednim skromnim a vrlo skladnim sastavom pravi štetu i nemir gde god se pojavi. In-game reakcije gde tačno dozira Pajolu u odnosu na brata lelemuda Vildozu ili Akelea umesto Alstona je ono što treba Saša da radi na relaciji Kalinić, Dobrić - Nvora i Čima - Davidovac. Jednu socijalnu ustanovu smo prekasno rešili, 2.0 je već previše. 5
Sector Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Igor_ said: Nelson najavio da dolazi u Arenu brzo😁. Pokrenuo je Kvinsi lavinu. Znači i Nelson prije Bolomboya. 3 2
Bejn Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 21 minutes ago, Molina23 said: Lepo je bilo pozdraviti čika Duškeca sinoć i čuti odgovor u njegovom stilu. Teško da on može biti Duškec. Samo Dušančina.
Gudura Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, srlepajce said: Jako dobra glava, zadovoljstvo je imati ovakvog igraca, i pre svega sjajnog momka u ekipi 3
NikadProtivKaline Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Igor_ said: Ocekujem da ce Sasa izgledati sve bolje na klupi. problem je sto izgleda sve losije 1
stefan81888 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ja ne mislim da je Saša vodio utakmicu toliko loše koliko se ovde piše. Virtus je igrao dobar meč, nije da smo se samo mi pitali. U periodu druge i prve polovine treće četvrtine smo primili 50 poena, od polovine treće do kraja meča 23. Očigledno mu je fokus bio da nađe petorku koja može da donese nešto i u odbrani pa otud i "zaboravljanje" igrača na klupi. Svakako smo dali 90 poena ukupno. To nešto govori o našem napadu, i to protiv vrlo dobre defanzivne ekipe. 6
Disfruto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 13 minutes ago, stefan81888 said: Ja ne mislim da je Saša vodio utakmicu toliko loše koliko se ovde piše. Virtus je igrao dobar meč, nije da smo se samo mi pitali. U periodu druge i prve polovine treće četvrtine smo primili 50 poena, od polovine treće do kraja meča 23. Očigledno mu je fokus bio da nađe petorku koja može da donese nešto i u odbrani pa otud i "zaboravljanje" igrača na klupi. Svakako smo dali 90 poena ukupno. To nešto govori o našem napadu, i to protiv vrlo dobre defanzivne ekipe. Cuj nije lose vodio mec. Izviljava se na Batleru opet sa 12’ posle onakve partije, Kalinic najgori na terenu igra 32’, ne vraca se u odbranu zbog svadje sa sudijama ali ne sme nista da mu kaze, small ball 25 minuta opet??? Izundu 11’ je sramota jer 2. utakmicu za redom ga klupira, a on solidno igra. Procenti iz reketa uzasni, a forsira small ball. Za kraj najtuznija stvar od svih da Kalinic nije napravio 5 licnih Batler ne bi ni usao i resio mec. Jos jedna u nizu uzasno vodjenih utakmica…. sve gore i gore 2
djurava Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Aj ovako, Batler je za 11 minuta imao 3 faula i 3 izgubljene lopte i sut 1/4, dakle nije bas da je klupiran bez razloga. Takodje i ta prica da je resio, jeste jer mu se srecom vratila lopta koja je lako mogla da bude i izgubljena. Iz nekog razloga Sasa forsira small ball sa Odzelajom na 5 i izgleda da pri takvim petorkama on vise voli da igra sa Nworom na 2 , pretpostavljam zbog skoka. Ja vidim neku takvu logiku jer je Nwora igrao na 3 samo prvih 5 min dok je u petorci bio DM. Da li je to pametno ja nisam siguran al pretpostavljam da je to neka logika. To dovodi i do prevelike minutaze za Kainica i Dedu jer 3 i 4 pokrivaju samo 3 igraca ,Ciba, Deda i Kalina. Odzelaj je skoro stalno 5 a Nwora 2. 20
Taki Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 7 minutes ago, Disfruto said: Cuj nije lose vodio mec. Izviljava se na Batleru opet sa 12’ posle onakve partije, Kalinic najgori na terenu igra 32’, ne vraca se u odbranu zbog svadje sa sudijama ali ne sme nista da mu kaze, small ball 25 minuta opet??? Izundu 11’ je sramota jer 2. utakmicu za redom ga klupira, a on solidno igra. Procenti iz reketa uzasni, a forsira small ball. Za kraj najtuznija stvar od svih da Kalinic nije napravio 5 licnih Batler ne bi ni usao i resio mec. Jos jedna u nizu uzasno vodjenih utakmica…. sve gore i gore Dali smo 90p da smo bar 5 od 10 promasenih slobodnih bilo bi 95p,to je za tebe malo poena? Imali smo 33 skoka 13 ofanzivnih, oni 27 samo 4 ofanzivna, mislis da je moglo bolje od toga? Mislis da bi bolju odbranu igrali sa Batlerom i Izunduom ili Montejunasom da nismo igrali small ball?
srlepajce Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Sector said: Znači i Nelson prije Bolomboya. Svi ce doci pre njega 😁❤️ 1
Disfruto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 minutes ago, Taki said: Dali smo 90p da smo bar 5 od 10 promasenih slobodnih bilo bi 95p,to je za tebe malo poena? Imali smo 33 skoka 13 ofanzivnih, oni 27 samo 4 ofanzivna, mislis da je moglo bolje od toga? Mislis da bi bolju odbranu igrali sa Batlerom i Izunduom ili Montejunasom da nismo igrali small ball? Resenja iz izolacije za nas nisu odrziva. Juce smo pogadjali sledeci put necemo i tako zavisice od dana. Skok je resio Moneke sa pozicije 4. Najveci doprinos small ball-a je sto nam protivnici sutiraju 77% na obrucu jer zastita obruca ne postoji
Nate Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mnogo stvari moze da se zameri sasi, mnogo stvari mu i sam zameram, ali mislim da ne poatoji nikakvo "izivljavanje" nad butlerom. I sale i butler su vise puta isticali uticaj onog drugog. Ne znam koja je bila sasina ideja, ali sam siguran da nema nikakvog izivljavanja. 4
Mikel Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, No name said: Trenutno najveći zvezdin problem na terenu je Kalinic I njegova minutaza. Pišem non stop o njemu još od prošle sezone. Ima preveliku minutazu za ono što pruža. Redovno igra po 30 minuta , nekad i više da bi sakupio svojih 5-6 poena . U odbrani je kriminalan, obilaze ga kao čunj, covek prosto ne postoji. Redovno greši u dodavanju, gde masu kontri otvara, a i ono što "doda" je rizično i na ivici. O nervozi koju unosi u tim je suvišno bilo šta reći. Петорка Коди, Нвора, Калина, Чима, Семи је вероватно наша најјача снага тренутно, и визуелно и статистички. Међусобно су кликнули, одбрамбено готово перфектни, а тим који добија на треба да се мења, старо правило. Зато и доминирају по минутажи нарочито у критичним интервалима када се ломи јер тимски делују најбоље. Коментари типа да се било коме од њих појединачно смањи минутажа зато што се посматрају изоловано, су нерелевантни. Петорка која је силом прилика настала као алтернатива са Нвором на два након повреде Картера и са варијацијом Семија на пет након повреде Ривера, испоставиће се као најјача, физички, атлетски и по учинку. У овој ударној петорци, свима осим Кодија су измешане природне позиције и на њима играју можда по први пут у каријери. Калина је поливалентан играч, код Радоње је играо на 4, код Жоца у Фенеру чак и на 5 у ултра смол бол варијанти, у другом мандату код Радоње као скорер... Сада игра номинално два у одбрани а три у нападу, опет силом прилика јури за најбржим бековима да Нвора не би морао, тако да и њему самом није сасвим комфорно. Оног тренутка, када Нвора или Семи пређу на његову позицију, доћи ће до смањења минутаже за Калину али док ова петорка доминира и побеђује, једноставно све друге комбинације су у другом плану.
Petkovic Miroslav97 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, Igor_ said: Nelson najavio da dolazi u Arenu brzo😁. Pokrenuo je Kvinsi lavinu. Bilo bi lepo videti ih sve. Nelson, Kvinsi, Kinzi, Cirbes, Dzenkins.. Kad god se sretnemo, uvek se zalije! 2
Sector Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 12 minutes ago, Mikel said: Петорка Коди, Нвора, Калина, Чима, Семи је вероватно наша најјача снага тренутно, и визуелно и статистички. Међусобно су кликнули, одбрамбено готово перфектни, а тим који добија на треба да се мења, старо правило. Зато и доминирају по минутажи нарочито у критичним интервалима када се ломи јер тимски делују најбоље. Коментари типа да се било коме од њих појединачно смањи минутажа зато што се посматрају изоловано, су нерелевантни. Петорка која је силом прилика настала као алтернатива са Нвором на два након повреде Картера и са варијацијом Семија на пет након повреде Ривера, испоставиће се као најјача, физички, атлетски и по учинку. У овој ударној петорци, свима осим Кодија су измешане природне позиције и на њима играју можда по први пут у каријери. Калина је поливалентан играч, код Радоње је играо на 4, код Жоца у Фенеру чак и на 5 у ултра смол бол варијанти, у другом мандату код Радоње као скорер... Сада игра номинално два у одбрани а три у нападу, опет силом прилика јури за најбржим бековима да Нвора не би морао, тако да и њему самом није сасвим комфорно. Оног тренутка, када Нвора или Семи пређу на његову позицију, доћи ће до смањења минутаже за Калину али док ова петорка доминира и побеђује, једноставно све друге комбинације су у другом плану. Nema potrebe da Kalina igra 32 minuta ako je loš, a loš je, činjenica. Ako igra dobro neka ga svih 40 minuta što se mene tiče. Razumijem da je jedini domaći igrač u KKCZ koji ima reputaciju EL igrača ali je on daleko od prajma i u kontantnom padu, ne vidim poentu ovolikog forsiranja ako nismo primorani zbog izostanaka.
chimamoneke Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ne igra Kalinic bas toliko losu sezonu do poslednjih par utakmica mada je cinjenica da on u ovim godinama i sa sve pedigreom koji vuce jedan od ljudi koji treba maksimalno da provede 15-20 minuta na terenu i da bude ono gde Sale zamislja Dedu u poslednje vreme i da se otvori Nvori prostor na 3 a Batler/Grem da konačno igraju malo i da Deda bude preseljen na tribine daj boze jer je on bas jedan od onih sto su trebali letos da lete iz kluba iz te skupine otimača para poreskih obveznika i kombinacija Čovića i kad bi se to promenilo procvetali bi i ta prica oko F4 koju forsiraju bi postala realna
Mikel Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, Sector said: Nema potrebe da Kalina igra 32 minuta ako je loš, a loš je, činjenica. Ako igra dobro neka ga svih 40 minuta što se mene tiče. Razumijem da je jedini domaći igrač u KKCZ koji ima reputaciju EL igrača ali je on daleko od prajma i u kontantnom padu, ne vidim poentu ovolikog forsiranja ako nismo primorani zbog izostanaka. Opet pojedinacno gledanje na igraca van konteksta taktike i podele uloga. Za najuvezbaniju petorku sa Nvorom na dva i Semijem na pet, trenutno nemamo drugog igraca koji bi mogao bolje da odgovori zahtevima pozicije. Dobric mozda ali je povredjen verovatno zato je i Kaliniceva minutaza u porastu. Primorani smo, jer nam trebaju pobede. Nema nikakve veze sa temom domaci /strani igrac. I da, treba nam po karakteru bar jedan prljav i prgav igrac, prikenjavanje sudijama je borba za kriterijum, imamo mi vec dosta dobrica u rosteru. Edited 1 hour ago by Mikel ispr.
kokodakalo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 17 hours ago, Todo said: Uf, jako težak meč psihički. Ovde se malo potcenjuje Virtus,koji je večeras odigrao sjajnu utakmicu, ne pitamo se samo mi na terenu. Sjajna energija, sjajni procenti, odlično vodjeno od strane Duška, tako da smo na mišiće i želju večeras dobili ekipu koja je imala odličan meč. Ja ne znam ni šta trener da radi kada se lomi utakmica tvoji igrači od 10 bacanja promaše 9 i to skoro u nizu. Ja ne znam da li sam skoro a možda i ikad video ovako nešto. Očigledan je bio ogroman pritisak i jaka nervoza kod igrača, baš je bilo teško za igru. Preživeli smo, sada ide Pariz,koji igra puno bolje od rezultata, mora jednom da ih krene....valjda neće protiv nas. Mislim da je to zbog toga sto se gleda stanje na tabeli bez dubljeg zagledanja u istu. Virtus ima 8 pobeda, ali je samo 7 utakmica igrao kod kuce, sto ce reci da ima brejk viska. sa druge strane mi smo bolje plasirani ali nam je odnos brejkova i izgubljenih kod kuce neresen. U prevodu ako bismo i mi i Virtus branili domaci teren do kraja, a ne bismo pobedjivali na strani Virtus bi bio ispred nas na tabeli. Ako zelimo Top bilo sta mi moramo imati bar dve pobede na strani vise nego sto bismo imali poraza kod kuce. 10 utakmica pred domacom publikom je odigrao jos samo Makabi, a samo sedam pored Virtusa, Bajern i Asvel. Slozicemo se da je Virtus mnogo bolje plasiran od te dve ekipe. 1
Recommended Posts