Plant Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Jedina ali jedina korist od onog Sasinog sranja sinoc ce biti postepena preraspodela minuta i ovlascenja za bekove. Batlera i Grema cemo dobiti samo povecanom minutazom, zna se na ustrb koga. A moramo ih dobiti ako hocemo nesto vise. I da, vrlo pristojnu odbranu igraju ... daleko su od igraca manje pozadi 1
Сандро Лаки Ђентиле Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, Plant said: Jedina ali jedina korist od onog Sasinog sranja sinoc ce biti postepena preraspodela minuta i ovlascenja za bekove. Batlera i Grema cemo dobiti samo povecanom minutazom, zna se na ustrb koga. A moramo ih dobiti ako hocemo nesto vise. I da, vrlo pristojnu odbranu igraju ... daleko su od igraca manje pozadi Волео бих да у то верујем, али на основу чега мислиш да ће се ишта променити, поготово ако је заиста само "честитао играчима"? Овако не може да се игра за победу, надам се да му је Монеке и то рекао, пошто му је наводно и раније скретао пажњу да "не може овако".
Nate Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 21 minutes ago, rodriguez said: jel okej da se ovo okači ovde? ako nije, recite gde kačimo ovakve snimke Da li je ovo uopste podlozno celendzu?
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago pojavila se i fotka "nenamernog igranja nogom" džonsa gde je on u pozi rukometaškog golmana, uz kontakt s leđa drugog igrača. ali neću da delim dok ne dobijem zeleno svetlo da je dozvoljeno.
Сандро Лаки Ђентиле Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, Nate said: Da li je ovo uopste podlozno celendzu? Мислим да не, може само јесте/није неспортска ако је већ свиран фаул. 1
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, Nate said: Da li je ovo uopste podlozno celendzu? moji poznanici kažu da nije 1
Nate Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Isto mislim, ali vidim da neki eksperti prozivaju sasu sto nije trazio celendz.
Čočo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Meni je ispod časti da govorim o suđenju u utakmici gde si imao +16 protiv duplo lošijeg protivnika koji te na kraju dobije dok su i dalje u fazi raspada. 3 2 1
TB Told Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Može da se traži čelendž za situacije u kojima treba da se proveri da li je odbrambeni igrač zauzeo pravilan stav ispred polukruga.
Plant Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 24 minutes ago, Сандро Лаки Ђентиле said: Волео бих да у то верујем, али на основу чега мислиш да ће се ишта променити, поготово ако је заиста само "честитао играчима"? Овако не може да се игра за победу, надам се да му је Монеке и то рекао, пошто му је наводно и раније скретао пажњу да "не може овако". Mogu samo da se nadam ... i u Monaku je igrao sa napadacki potentnim bekovima. A moze da bude trvdoglav kao prezimenjak mu ... ali onda gotovo izvesno zavrsava kao doticni Edited 1 hour ago by Plant
Nate Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Slazem se, ali nekad te sitne sudijske greske mogu da okrenu utakmicu. Ako se ne varam posle onog 2+1 smo dobili i trojku i utakmica je otisla na drugu stranu. Nas poraz, ali jbg, bas da se pusta igranje nogom u bukvalno zadnjem napadu nije basu uobicajeno. Dosudjena noga bukvalno ne utice na rezultat, jer zvezda treba da zaradi poene, ovako su direktno uticali na ishod. Ali slazem se, sramotan poraz 2 minutes ago, TB Told said: Može da se traži čelendž za situacije u kojima treba da se proveri da li je odbrambeni igrač zauzeo pravilan stav ispred polukruga. I sta onda se promeni odluka u faul u napadu? Vise puta smo ovde diskutovali da je pravilo celendza pomalo obesmisljeno time sto sudija ne moze da promeni odluku. Da li u ovoj situaciji moze? 1
Truman Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 21 minutes ago, Plant said: Jedina ali jedina korist od onog Sasinog sranja sinoc ce biti postepena preraspodela minuta i ovlascenja za bekove. Batlera i Grema cemo dobiti samo povecanom minutazom, zna se na ustrb koga. A moramo ih dobiti ako hocemo nesto vise. I da, vrlo pristojnu odbranu igraju ... daleko su od igraca manje pozadi Voleo bih vec protiv Spartaka da vidim vecu minutazu za Butlera i Grahama. Sa doziranjem Kodija i polakom prepustanju kljuceva kluba. Bilo je lepo dok je trajao period Kodijeve najbolje igre mozda i u karijeri. Nije bilo realno da se odrzi takav ritam kroz celu sezonu. Sada ohladjenje glave, manje krivim Obradovica sto je drzao Kodija u poslednjoj cetvrtini. Skupio je kredita kod njega svojom kosarkom iz proslih utakmica. Medjutim, on je i razlog zasto do sada nismo implementirali ovu dvojicu u tim kako dolikuje. Dva vrhunska NBA igraca, koje ne mozes da ubacujes sa klupe u nadi da ce se zapaliti, i ako ih ne krene, odmah ih vratis na klupu. Takodje hocu vise organizacije igre od njih dvojice, jer smo videli da mogu. 1
Jakob Aman Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 25 minutes ago, rodriguez said: pojavila se i fotka "nenamernog igranja nogom" džonsa gde je on u pozi rukometaškog golmana, uz kontakt s leđa drugog igrača. ali neću da delim dok ne dobijem zeleno svetlo da je dozvoljeno. A Kalinicev moravac u poslednjem napad ima li fotka? 1
TB Told Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 5 minutes ago, Nate said: I sta onda se promeni odluka u faul u napadu? Vise puta smo ovde diskutovali da je pravilo celendza pomalo obesmisljeno time sto sudija ne moze da promeni odluku. Da li u ovoj situaciji moze? Da, može da se promeni odluka u toj situaciji.
Nikom nista Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago 1 hour ago, K.Dot said: Druže moj, celu noć sam spavao na smenu, nisam sklopio duže od sat vremena, to je bolest, šta će meni to u životu? Ja bih iskreno voleo da mogu da odgledam utakmicu i da mi bude 120/80 nevezano za rezultat. Biće teško odvići se kao od svake zavisnosti ali bolje to nego da uništim sebi zdravlje zbog kluba koji i ne zna da ja postojim. Bukvalno od sinoc isto razmisljam. Ne znam da me neki poraz više potresao od ovog sinoć... možda druga utakmica finala Kupa Koraća posle pobede u Italiji. I jos me drzi odluka da se neko vreme distanciram i ne gledam... da idem da trčim dok traje utakmica... Znači, od sinoć imam potrebu da nekog ujedem 1
VISOKOLETAC Posted 49 minutes ago Posted 49 minutes ago 8 minutes ago, Jakob Aman said: A Kalinicev moravac u poslednjem napad ima li fotka? Nema. jesmo li dali kos i da li je to uticalo na konacni rezultat kao na primer ovaj faul Dzounsa u napadu? 1
Dzo23 Posted 47 minutes ago Posted 47 minutes ago Nedostaje mi košarka i Zvezda, a nije prošlo ni 24h od završetka derbija. Srećom već sutra je nova utakmica, pa onda opet za dva dana. Zgazi ih sve!
Summerfunk Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago 31 minutes ago, Čočo said: Meni je ispod časti da govorim o suđenju u utakmici gde si imao +16 protiv duplo lošijeg protivnika koji te na kraju dobije dok su i dalje u fazi raspada. Pa svima je, ali eto, Saši nije. Kao što ni najvećem svih vremena nije bilo. Uvek je neko drugi kriv ili se nisu adaptirali na sudije. Nema veze što je tvoja tvrdoglavost koštala pobede, uvek se pozoveš na sudije i rešiš stvar.
VISOKOLETAC Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago 19 minutes ago, TB Told said: Može da se traži čelendž za situacije u kojima treba da se proveri da li je odbrambeni igrač zauzeo pravilan stav ispred polukruga. Moze, posto je mentol od sudije pokazao rukom da je u polukrugu. Sada jedino ako nismo imali vise celendza u tom trenutku. Sudija Vornik: "Nažalost po goste, u ovoj situaciji donete su dve pogrešne sudijske odluke. Prvo, u borbi za loptu posle njenog izbijanja, Tajrik Džons zamahuje rukom i udara Kodija Milera-Mekintajera u lice. To je bio prekršaj koji nije dosuđen u korist Crvene zvezde. Zatim Džons snažno kreće ka košu i ostvaruje kontakt sa Dejvontijem Grejemom, koji zauzima ispravnu odbrambenu poziciju, čak i izvan defanzivnog polukruga, ali se uprkos tome dosuđuje blokirajući faul Grejemu", piše Vornik i dodaje: "Umesto da Zvezda dobije loptu uz vođstvo od osam poena i dodatni momentum posle Grejemove legalne odbrane, Džonsu se priznaje koš, a zatim pogađa i dodatno slobodno bacanje, čime smanjuje zaostatak na pet poena (62:67). Takođe se vidi da sudija signalizira kako je Grejem bio unutar defanzivnog polukruga. Nije bio – nalazio se izvan njega – ali to je u ovoj situaciji i nebitno, jer se pravilo defanzivnog polukruga primenjuje samo ako je napadač u vazduhu, što u ovom slučaju Džons nije bio. Još jednom vidimo da sudije Evrolige ne fokusiraju pravilno na odbrambene situacije, zbog čega donose pogrešnu odluku." 1 1
Plant Posted 43 minutes ago Posted 43 minutes ago Ljudi nemojte vise o sudjenju. Jeste da su navlacili i odredili tok ali to je najvise uradio Sasa. Dajte da se ne zavaravamo ... samoubili smo se kasikarom. Ono je bilo zrelo za 20+
forumko topic Posted 21 minutes ago Posted 21 minutes ago Time što raspravljamo o sudijskim greškama, opravdavamo brainfart Saše Obradovića. Bilo je grešaka, ali to nije presudilo. Da smo zadržali prednost, ne bismo ni došli u situaciju da pominjemo sudije i bližu familiju im.
Diogen Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago Malo su mi nejasni tačnije rečeno neodbranjivi pojedini upisi protekcije Kodija od sasvim opravdanih kritika u svetlu njegovih igara od početka uvodjenja Butlera i Grahama u tim. Naravno da niko normalan ne umanjuje njegov doprinos ove sezone, nakon kriminalne prošle koju je maltene celu odigrao na bazi q i u skrivanju od lopte. Ali u nas je kratka pamet nasledna bolest. Hvala mu ove sezone za Olimpijakos, za Real, hvala mu za to što je vukao u nekim utakmicama kad nije drugačije išlo, i hvala mu što je ove sezone bio savestan i disciplinovan kao retko ko da radi sa ličnim trenerom preko leta i da dodje na prozivku zategnut kao praćka. Ali, mi nismo doveli Butlera od 3,8 mil $ zato što nismo imali problem na pleju i tog igrača koji će da rešava kad se lomi, već upravo suprotno - što nismo imali dovoljno dobrog takvog. I ne znam šta je tu problem, dobrog je zamenio bolji, i bolji treba da dobije mesto u prvom timu. Kodi je odličan kad radi ono što treba da radi, biće verovatno naš (a i šire) najbolji 6. igrač ekipe, specijalac i potencijalno igrač sposoban da promeni tok utakmice promenom tempa i nekom serijom kao tom protiv Olija rešava mečeve. Na žalost, on ni izbliza ne može to da radi u kontinuitetu, jer da može, ne bi Butler ni nosio naš dres danas. I dalje… Mi danas na top 10 PIR listi EL imamo dvojicu igrača - ali Kodi nije nijedan od njih. Jedan je od igrača sa najviše minuta na terenu u EL ali do skora, ponajviše iz prinude. Dakle celu sezonu je spreman kao puška, u punom je takmičarskom ritmu i u svojoj najboljoj sezoni, ali njegovi procenti su i dalje jako upitni za pleja uopšte, kamo li za vodju čopora: 52,2 za 2, 30,7 za 3, i za pleja kriminalnih 59,6 % sa slobodnih bacanja. Ako u ovoj sezoni dok je držao ključeve tima nije mogao da podigne te brojke na viši nivo, neće nikad. Kao što Guru lepo reče koji upis ranije, čovek je celu karijeru kamenjar u šutu i najmanje je koristan timu kad uzima šuteve sa distance umesto da radi ono što najbolje zna. A u poslednje vreme radi sve suprotno, očajna selekcija šuta, loše odluke, uzima neke hero šuteve preko ruke i van balansa, pokušava da igra završnicu protiv Olimpijakosa svaki meč… Samo što nije svaki dan Badnji dan… Već je mnogo puta rečeno i pisano da će Saletu biti teško uklopiti nove bekove i kvalitetno odraditi preraspodelu minuta. Kodiju je potpis Grahama i Butlera očigledno poljuljao samopouzdanje, pa u zadnjih par utakmica kako se ovi polako uvode u igru, on sve više počinje da se dokazuje više sebi samome ali i “čoporu” ali je problem što to ne donosi ništa dobro timu. Sale jednostavno mora Kodiju objasniti da će i dalje biti bitan ekipi, ali ne kao vodja (jer iskreno on to nikada i nigde nije ni bio, pa neće to postati ni u suton karijere), nego kao 6. igrač, defanzivni specijalac, igrač uloge, promene ritma, sa brojem uzetih šuteva srazmerno svojim brojkama kroz karijeru. I to nije ništa strašno, ružno, niti bezobrazno prema bilo Kodiju, i može doneti samo dobro prvo timu a onda i Kodiju. Osim ako on nema mentalitet deteta od 6 godina i super ego koji mu govori da je veći od života. Ključeve tima dati Butleru, za Grahama “otkinuti” minute od Dede i Ogija, Kalinu malo preslišati i resetovati na svoju ulogu ako je moguće pošto očigledno na njega utiču i faktori van terena. Nama se uskoro vraćaju centri koji će promeniti fizionomiju ekipe, što će značiti i mnogo veći fokus u front courtu, a to znači sve manje doprinosa Kodija sa pleja u pozicionom napadu. Ako već nije, taj njegov jednodimenzionalni doprinos će biti pročitan ako već nije i lako skautiran kad krene odlučujući rasplet. Tu je Batler jednostavno savršeno jasan prvi izbor i kao organizator, a naročito kao skorer iz više opcija, i daleko je više sposoban i skillom i glavom da uzme loptu u ruke kad se rešava. Dakle nije nikakva nezahvalnost prema Kodiju, jedino zdrav razum, logika, i sportski interes. Što se mene tiče, rado bih ga video i sledeće sezone ali kao backup pleja Butleru i igrača odredjene, dozirane uloge. Po 8 trojki po tekmi kod nas bi imao dozvolu da uzima eventualno Graham koji svojim procentima kroz karijeru to opravdava, a pravo da pripaljuju bi pre Kodija trebalo da imaju i Kalina sa 43 % ili Ojeleye sa skoro 39 %. Kodi je jednostavno previše dao sebi slobode potaknut razvojem dogadjaja i osećajem uzdrmane pozicije, i nadam se da će Sale umeti da ishendluje taj psihološki momenat kod njega na pravi način. Ali svakako, da je potrebna ta suštinska promena u našoj ekipi i u tome nema ničega lošeg ni nezahvalnog prema Kodiju. Sport je takmičenje u kojem bolji pobedjuje, i isto važi i za borbu za poziciju u sopstvenim redovima. 1 1
rodriguez Posted 18 minutes ago Posted 18 minutes ago To kako smo igrali je jedna stvar A sasvim drugo kumulativno dejstvo pogrešnih sudijskih odluka Ovo se tumači kao "nenamerno igranje nogom" iako je Džons u stavu rukometnog golmana (koji se bukvalno navodi kao primer na sudijskim obukama). Da ne komentarišem potencijalno faul igrača iza Nwore, to nismo dobro videli. Jedna je stvar Sašino bahaćenje i gubljenje kontrole utakmice a sasvim drugo koliko je poena dobio protivnik na račun suđenja. Na jedan posed razlike, bitno je koliko god da smo džentlmeni. A imamo i ono kada je Batleru suđen faul u napadu što je rukom ophrvao Washa a ovaj mu uklizao kolenom u prepone i flopovao. No dobro, jedino što bi me zadovoljilo je malo jača pauza za Pereza ili Perugu ili ko je već bio glavni. Baš me zanima. 1
Taki Posted 6 minutes ago Posted 6 minutes ago Ljudi nemojte da se brukamo i kukamo na sudjenje, ovo smo sami krivi igraci i trener, svi su ucestvovali u ovoj katastrofi, i nije to samo zadnja cetvrtina, ni ostale 3 nisu bile sjajne, samo je protivnik bio katastrofalan 32 minuta pa smo napravili onu razliku.
Tex_Willer Posted 4 minutes ago Posted 4 minutes ago Iskreno ne želim da se prepucavam, ali konstantno su Odzelej pa i Izundu držali sa 2 ruke i gradili Bruna i Tajrika koji nisu znali da prodaju te kontakte, na noz ste debelo iznad kkp igrali a ipak ste gosti bili. 4 faul Kalatesa koji nije ni postojao je odlučio mec, to je tek smejurija sta se sviralo, ali to je i odlučilo mec. Van ovoga, Batler je baš opak, on nema ništa spec niti brzinu niti sajz, ali dribling kao i težište su mu bas niski, dok imam osećaj da otvoren šut nije jos promašio dok je kod vas, pogotovo iz kornera ono što je dao na kraju.
Recommended Posts