Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Šiljokapi said:

Kako god, samo da se nekako dovučemo do srede veče

Za nas cigane bi jedini spas bio da sezona u EL ima 82 utakmice kao u NBA. Onda bi samo po dan-dva slavili pobede ili kukali na sudije ... I ne bi imali vremena za dubokoumna promišljanja glede povreda, dovodjenja ili teranja, razglabanja o povredama do 101 i nazad itd 😀

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted (edited)
3 hours ago, Čočo said:

Ovako nešto nas očekuje u najboljem slučaju do kraja sezone i sa čim idemo u Atinu:

1. Kodi (20min)

2. Grejm 1/2 (25min)

3. Batler 2/1 (25min)

4. Nwora 2/3 (25min)

5. Kalina (25min)

6. Dobrić (5-10min)

7. Moneke (25min)

8. Odzelej (15min)

9. Davidovac (0-5min)

10. Bolomboj (20min)

11. Motejunas (10min)

12. Izundu (10min)

Ukupno 215 minuta. To je tačno 15 minuta više ( od 200 min po utakmici) koje će Dobrić i Davidovac da dobiju a na uštrb nekih drugih igrača. A verujem da će biti i za njih neki minut u nekim,, specijalima". 

Ovo je sasvim realna i dobra brojka minuta gde će svi biti dobrano pokriveni dobrom minutažom koja je sasvim dovoljna da se pokaže da li je nekom dan ili ne. U zavisnosti od toga ali i problemima sa ličnim greškama će na spoljnim pozicijama da varira minutaža pa će negde Kodi da ima 30min a možda Grejm i/ili Batler po 10,15min.

Na poziciji tri će najviše uzeti Kalina i Nwora, ako Kalina, kao što često zna, uđe u samoubilački mod. Tako da Nwora je tu a koji minut i Dobrić će tu pokupiti. 

Isto tako i na poziciji četiri gde će gro minuta deliti Moneke i Semi pa u zavisnosti od problema tokom meča sa ličnim greškama(čitaj Moneke) ili taktičke prirode će i minuti varirati. Deda će tu sigurno pokupiti neki minut ako situacija dozvoli. 

Centarska linija će nam najbolje na kraju biti raspoređena kad svi sa te pozicije budu na okupu.

Ne ako, nego kad Bolomboj krene sa ekipom biće na 100% i ne sumnjam glavni baja u reketu a iza sebe će imati dva centra koja i te kako mogu da ponude svašta iz svog repertoara. Imaćemo jednu od najraznovrsnijih centarskih linija u Evroligi. 

Sve u svemu, ne brini ciganijo, niko neće biti ljut zbog minuta. Biće za sve poprilično dovoljno. Samo je pred nama drugi i teži izazov sad. Da se konačno kompletiramo i kliknemo jedni sa drugima. A kad se to desi...

,, Συγγνώμη, θα ήθελα να πάρω ένα μεγάλο γύρο. Τρέχω στην αίθουσα, σε λίγο θα παίξει το αστέρι μου".

(,, Izvinite, ja bih jedan veliki giros za poneti. Žurim do hale, uskoro igra moja Zvezda".) ❤️

Iako nisam CMM-ov fan u ovom trenutku ovo je njegova ekipa! Igra najbolju kosarku u zivotu, konacno ga koristimo na oravi nacin, mislim da je vrlo komplemetaran sa butlerom i da ce njih dvojca deliti gro minuta. Codi voli da igra vise i to mu fizicki ne predstavlja problem. Tako da mislim da ce minutaza biti obrnuta. 20-25 minuta za codija, 20-25 butler i 10-15 minuta za grahama. Ne znam sta to graham izuzev suta ima da ponudi ovoj zvezdi, a da joj je potrebno. U ovom trenutku i samo da kvalitetnije zameni yaga, nama bi znacilo. Razjebavati hemiju i tempo koji imamo i davati mu kljuceve u ruke bi bilo suludo. Ja bih pokusao da ga koristim kao neki varijantu barona ili jaycee carrolla. 10-15 minuta sa visokim proce tima za tri i puna kapa.

Edited by Nate
  • Like 1
Posted
16 minutes ago, Nate said:

Iako nisam CMM-ov fan u ovom trenutku ovo je njegova ekipa! Igra najbolju kosarku u zivotu, konacno ga koristimo na oravi nacin, mislim da je vrlo komplemetaran sa butlerom i da ce njih dvojca deliti gro minuta. Codi voli da igra vise i to mu fizicki ne predstavlja problem. Tako da mislim da ce minutaza biti obrnuta. 20-25 minuta za codija, 20-25 butler i 10-15 minuta za grahama. Ne znam sta to graham izuzev suta ima da ponudi ovoj zvezdi, a da joj je potrebno. U ovom trenutku i samo da kvalitetnije zameni yaga, nama bi znacilo. Razjebavati hemiju i tempo koji imamo i davati mu kljuceve u ruke bi bilo suludo. Ja bih pokusao da ga koristim kao neki varijantu barona ili jaycee carrolla. 10-15 minuta sa visokim proce tima za tri i puna kapa.

Slazem se,ali mislim da je on bolji asistent od Butlera,znacio bi nam kad nam stuca i kreacija.

• Like 2
Posted

Mislim da se precenjuje njegova kreativnost i da ljudi od njega ocekuju da bude neki floor general sto on nikada nije bio, nikad nije bio ni vodja, makar ne pobednicke ekipe. Ali eto nek odmeni yaga kad skripi, odmori par minuta CMM-a i pogodi neku trojku, ne divlja sa sutevima, to je to. Verujem da sa 10-15 minuta moze da doprinese a da ne bude minua u odbrani, sve preko toga ce biti problematicno

Posted (edited)

CMM - Butler

Graham - Nwora

To bi u teoriji trebali da budu komplementarni parovi na 1 i 2, i defanzivno i ofanzivno. E sad, teorija i praksa ... jbg, videcemo.

CMM - Nwora sljaka provereno 

Graham - Butler ... soft, sto rece Kobe

Edited by Plant
Posted

Zavisice od toga kako se Graham "privikne" i koliko mu se bude igralo na kraju krajeva. Ja mislim da je on opasniji igrac i od Butlera ako mu se igra na 100% sadasnjih mogucnosti, da je jedostavno agresivniji igrac i ima ipak vise iskustva. 

• Like 1
Posted
19 minutes ago, Nellthe said:

Zavisice od toga kako se Graham "privikne" i koliko mu se bude igralo na kraju krajeva. Ja mislim da je on opasniji igrac i od Butlera ako mu se igra na 100% sadasnjih mogucnosti, da je jedostavno agresivniji igrac i ima ipak vise iskustva. 

Moguće, ali sviđa mi se što će postepeno u tim. 
Recimo, ono na kipru sa punom minutažom je izgledalo blago rečeno očajno. 

Posted

Treba predstojeći sns derbi da se otvori sa najjačim kartama spolja i grobari i mi. Da poreski obveznici uživaju u gladijatorskoj predstavi koju plaćaju.

Pa na trio Wash-Sterling-Milton odgovorimo spolja sa Graham-Butler-Nwora. Kodiju objasnimo da je to utakmica za pravdanje budžetskih sredstava i da tu nema mesta organizovanoj košarci i odbrani. Da vidimo ko brže, jače i bolje pripaljuje spolja. 

Pa da saznamo čija je patka prangija duža.

Spoiler

spoiler alert - naša. 

• Like 3
  • Ha-ha 2
Posted
29 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Moguće, ali sviđa mi se što će postepeno u tim. 
Recimo, ono na kipru sa punom minutažom je izgledalo blago rečeno očajno. 

To je sad nasa prednost jer ipak imamo odlican skor i imamo igraca za rotaciju sada, pa mozemo postepeno sve. 

To je neka prethodna sezona, bacio bi se on u vatru vec prije 2 sedmice,. tako da super, i slazam se sto sporije to bolje za ekipu i uloge.

• Like 1
Posted

Што више одмиче време и што је ближи евентуални повратак Боломбоја, ја сам све више скептичан око њега. 

1. Јако дуга пауза од тешке повреде па је питање како је та повреда утицала на њега. Да ли ће и даље играти исто, ићи на сваки скок и у сваки контакт свом снагом или ће се ипак штекати због страха од нове повреде што је нормално, ко ће га знати. 

2. Он је овде фактички нови играч. Нови тим, нови тренер, све је ново. 20 играча имамо а он познаје 6-7 њих. Није прошао припреме са екипом па ће и он морати да се уиграва са свима најмање месец дана док похвата све… 

3. Његов профил играча ми никако није комплементаран са Кодијем и Чимом. Њима двојици је неопходан празан рекет што јако често имају кад је Мотејунас са њима у петорци јер је он итекако претња у шуту споља за разлику од Џоела с чијим шутем можеш да ризикујеш да би затворио рекет Чими и Кодију. Дакле у првој петорци га не видим скоро па никако а опет није ми ни за бекап центра јер за то што Џоел ради најбоље (скок, чврсти блокови, одбрана на преузимању) имамо Изундуа који се враћа ускоро а који је већ уигран са овом екипом од почетка. 

Приметно је да Мотејунас не може да изнесе више од 10-12 минута по утакмици а нама би много значило да имамо таквог играча којем није проблем да игра 20+ минута у просеку. 

Сигуран сам да Саша зна боље од мене и да има неки план како да уклопи Џоела у овај тим тако да се надам да ћу бити демантован али овако на прву ми делује да би он и поред свих квалитета које има био “проблем” него што би донео нешто ново тиму. 

Posted
10 minutes ago, Гвозден Чекић said:

Што више одмиче време и што је ближи евентуални повратак Боломбоја, ја сам све више скептичан око њега. 

1. Јако дуга пауза од тешке повреде па је питање како је та повреда утицала на њега. Да ли ће и даље играти исто, ићи на сваки скок и у сваки контакт свом снагом или ће се ипак штекати због страха од нове повреде што је нормално, ко ће га знати. 

2. Он је овде фактички нови играч. Нови тим, нови тренер, све је ново. 20 играча имамо а он познаје 6-7 њих. Није прошао припреме са екипом па ће и он морати да се уиграва са свима најмање месец дана док похвата све… 

3. Његов профил играча ми никако није комплементаран са Кодијем и Чимом. Њима двојици је неопходан празан рекет што јако често имају кад је Мотејунас са њима у петорци јер је он итекако претња у шуту споља за разлику од Џоела с чијим шутем можеш да ризикујеш да би затворио рекет Чими и Кодију. Дакле у првој петорци га не видим скоро па никако а опет није ми ни за бекап центра јер за то што Џоел ради најбоље (скок, чврсти блокови, одбрана на преузимању) имамо Изундуа који се враћа ускоро а који је већ уигран са овом екипом од почетка. 

Приметно је да Мотејунас не може да изнесе више од 10-12 минута по утакмици а нама би много значило да имамо таквог играча којем није проблем да игра 20+ минута у просеку. 

Сигуран сам да Саша зна боље од мене и да има неки план како да уклопи Џоела у овај тим тако да се надам да ћу бити демантован али овако на прву ми делује да би он и поред свих квалитета које има био “проблем” него што би донео нешто ново тиму. 

Ti se salis?

• Like 11
Posted
12 minutes ago, Гвозден Чекић said:

Ispade da Motejunas na skrgama i neiskusni Izundu izgurase iz rotacije jednog Bolomboja koji je bio t3 centar lige prethodne 2 godine...

Ako se Dzoel vrati na 80% onog starog on nakon uigravanja i vracanja na 100% spremnosti ima komotnih 25 minuta u ovom timu, gde ce nasa odbrana biti JEZIVA.

• Like 8
Posted
11 minutes ago, Гвозден Чекић said:

To što imaš od Izundua (koji je odigrao sasvim Ok do povrede) Dzoel to radi na znatno višem nivou. Baš te stavke što si stavio u zagradi.

Ono što Dzoel ima a što malo koji centar ima (na prvu mi na pamet pada samo Lesor iz sezone u Part i prve u Pao) je njegovo prisustvo u reketu koji mjenja šuteve protivničkih igrača i od koga bukvalno zaziru svi. To statistika ne pokazuje, a strahovito mnogo znači.

Nevjerovatan karakter i neko ko će uvijek davati 100% ako može da igra. On nije taj koji hoće i koji zna da se šteka. Pravi vojnik, prosto tako mu je podešen mentalni sklop. 

Ubjedljivo naš najbolji i najvažniji igrač u prethodne dvije sezone. Vidili smo nakon povrede kako je išlo bez njega. 

• Like 3
Posted
7 minutes ago, Tom Wambsgans said:

Ispade da Motejunas na skrgama i neiskusni Izundu izgurase iz rotacije jednog Bolomboja koji je bio t3 centar lige prethodne 2 godine...

Ako se Dzoel vrati na 80% onog starog on nakon uigravanja i vracanja na 100% spremnosti ima komotnih 25 minuta u ovom timu, gde ce nasa odbrana biti JEZIVA.

Нисам ништа рекао за одбрану, то се подразумева да је он врхунски дефанзивац већ не видим шта може нападачки да допринесе што већ немамо а да притом не угуши наша два од три најбоља играча ове сезоне. Један од разлога (ако не и кључни) што је Коди овако подивљао и што је агресивнији на продиру ка обручу ове сезоне је тај што му је рекет отворен због центра који шири. Боломбој то једноставно није. 

Posted
11 minutes ago, Tom Wambsgans said:

+ da svi budu zdravi.

Imace Sasa posla da sve to poslozi.

Ako uspe ... i jos onaj bolid Barcokas dovede ekipu u red, zazalice zeleni sto su urgirali za oaku.

Atina cela, crveno bela

Posted

Bolomboj samo ne koristi šut spolja ali i te kako zna da bude opasan i u šutu spolja. I bukvalno je centar koji ako zatreba može čak i to. Tako da ja ne brinem za Bolomboja. Ako nam se vrati sa 70,80% a neće, vratiće se na 100%, biće opet naš najbolji igrač. 

• Like 6
Posted
1 minute ago, Čočo said:

Bolomboj samo ne koristi šut spolja ali i te kako zna da bude opasan i u šutu spolja. I bukvalno je centar koji ako zatreba može čak i to. Tako da ja ne brinem za Bolomboja. Ako nam se vrati sa 70,80% a neće, vratiće se na 100%, biće opet naš najbolji igrač. 

Не може да буде опасан у шуту споља неко ко погоди једну тројку у 10 утакмица и кога противник свесно пушта да шутне кад остане сам. Нама треба неко ко је КОНСТАНТНА претња у шуту за 3 са те позиције због већ постављене основе у нападу Коди-Нвора-Чима која јако често напада рекет и обруч. 

Posted
2 minutes ago, Гвозден Чекић said:

Не може да буде опасан у шуту споља неко ко погоди једну тројку у 10 утакмица и кога противник свесно пушта да шутне кад остане сам. Нама треба неко ко је КОНСТАНТНА претња у шуту за 3 са те позиције због већ постављене основе у нападу Коди-Нвора-Чима која јако често напада рекет и обруч. 

Bukvalno Motijunas u 10 odigranih utakmica ima 3/8 za 3. Znaci niti sutira mnogo niti pogadja mnogo trojki tako da nisam bas siguran da se on uklapa u ovo KONSTANTNA pretnja u sutu za 3...

Posted
2 minutes ago, Урош19 said:

Umeo je Bolomboj da ubode otvorenu trojku prošle sezone, čini me se da nije bio ništa lošiji od Moteijunasa.

Procenti su gotovo identicni. Nije se ni Motejunas ni prošle a ni ove našutirao trojki. Šutne samo ako baš mora a ne zato što mu je to namera. Isto kao i Bolomboj. 

• Like 1
Posted
1 minute ago, Гвозден Чекић said:

Pa nije ni Moteijunas nikakva konstanta pretnja na šutu za 3, do sad je bilo više utakmica na kojima je šutnuo 0 trojki nego utakmica na kojima je ispalio više od 1. Trenutno je na 0.3 ubačene i 38% a Bolomboj je prošle sez bio na 0.2 sa istim takvim procentom. Sve u svemu tu su negde njih dvojica.

• Like 1
Posted

obojica su karijerno na nekih 32-33% za 3 u EL

donatas mozda ukupno uzima vise suteva, ali posednjih godina je taj broj manji

opet nekako vise verujem sutu litvanca

nije to mnogo ni bitno, ne treba nama igrac profila donatas za 25min

sasvim dovoljno je njegovih 10-15, i da se vrate izundu i bolomboy

moze i kubanski stimac samo da gledamo sto manje plavse

imamo sasvim dovoljno materijala i razlicitih profila da petorke mogu lepo da se iskombinuju da ima i odbrane i switcha, i hustle i prodor i sut i sveeeeee

samo da ostanemo zdravi sto je vise moguce

• Like 1
Posted

Po kvotama je sutra cak i Olimpijakos favorit u gostima, iskreno dosta sam ih gledao ove sezone i blago receno me nisu odusevili do sada, ako borba bude kao u dosadasnjim domacim utakmicama prilicno sam optimistican.

• Like 3
Posted (edited)

Ako je neki centar komplementaran sa Kodijem i Čimom to je Bolomboj. A da ne govorim tek o saradnji sa Grejmom i Batlerom. Pa ne igra se košarka tako što ako je centar u reketu ne sme niko više da zalazi u njega. Bolomboj čisti prostor, uvek na skoku, igra pnr. Od njega možeš sve da tražiš i očekuješ kako u napadu tako i u odbrani. Da ne govorimo i o tom čuvenom skupljanju u napadu gde uvek ima 3 igrača na sebi. Brisan prostor za Batlera, Grejema i Nworu u šutu spolja. Kodi najčešće u reket zalazi u tranziciji a Moneke svakako nabada kad god stigne. Niko njemu neće smetati. 

Edited by Čočo
  • Like 9
Posted
5 minutes ago, Čočo said:

Ako je neki centar komplementaran sa Kodijem i Čimom to je Bolomboj. A da ne govorim tek o saradnji sa Grejmom i Batlerom. Pa ne igra se košarka tako što ako je centar u reketu ne sme niko više da zalazi u njega. Bolomboj čisti prostor, uvek na skoku, igra pnr. Od njega možeš sve da tražiš i očekuješ kako u napadu tako i u odbrani. Da ne govorimo i o tom čuvenom skupljanju u napadu gde uvek ima 3 igrača na sebi. Brisan prostor za Batlera, Grejema i Nworu u šutu spolja. Kodi najčešće u reket zalazi u tranziciji a Moneke svakako nabada kad god stigne. Niko njemu neće smetati. 

Шта тачно можеш да тражиш од њега у нападу што већ немамо? И по чему је то комплементаран са Кодијем и Чимом? Кажем опет, није случајно да Коди игра овако агресивно сад кад нема Џоела да му затвара рекет. За сарадњу са Грејмом и Батлером се и слажем и ако и Батлер воли често да иде на обруч.. 

28 minutes ago, m0k1 said:

Bukvalno Motijunas u 10 odigranih utakmica ima 3/8 za 3. Znaci niti sutira mnogo niti pogadja mnogo trojki tako da nisam bas siguran da se on uklapa u ovo KONSTANTNA pretnja u sutu za 3...

Знам да није много шутирао али није често ни остајао сам управо због тога што сви знају да лако може да погоди ако остане сам. А ако се добро сећам неки од тих шутева су и били на истеку напада. 

• Ha-ha 1