Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ne znam koliko naš (svaki?) stručni štab gleda ovu +/- statistiku ali dosta zanimljivo da najveći +/- ima Batler (+11) pa onda D-Mo i Kalina. Ostatak tima u minusu. 

Batleru se mora pronaći uloga (verujem da će je i sam pronaći kako vreme bude prolazilo). Deluje da mu petorke sa Kodijem odgovaraju (mada su se juče nešto pokačili, Kodi je dao i izjavu o tome pa se ekspresno izmirili). Jeste ga Kodi par puta preskočio ali nije samo njega. To je verovatno jedina stvar kod Kodija koju da kažem ne volim što ga kao original kamenjara lako povuče lopta kad pogodi par šuteva. 

Videćemo kad se Graham pojavi, kako će se rasporediti ti minuti na 1 i 2.

Nwora je suvo zlato. Bio sam dosta skeptičan ali momak se ne štedi uopšte i pored arsenala u napadu u odbrani hapsi redom. Šteta juče za onaj nesrećni odbitak posle banane što je udario na šutu pa smo primili trojku. Falio mu je ritam juče, evidentno a opet je na bazi kurca imao 14p i 3sk. 

Slatke muke su pred Saletom ali se mora biti jako pažljiv. Tražili smo full roster, polako ga dobijamo. Treba pažljivo minute rasporediti. Ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim je da će se momci šibati u svakoj utakmici bez izuzetka. Da će biti i nervoze i tehničkih i kačenja sa protivnicima -  svega onoga što pokazuje da im je stalo. To sam i grobarima neki dan napisao, ona letargičnost njihovih igrača bi mene ubijala više nego rezultat.

edit...raspored

Mi opet ostajemo u Beogradu preko 20 dana sa jednim izletom do Sarajeva. Onda Hapoel (Sofija?) i Pariz (pred januarsku turneju od 5/6 putovanja). Valjalo bi iskoristiti te dane u BG, da se Buka vrati i da se ekipa našpanuje nakon povreda

Edited by NMX
  • Like 14
Posted
10 minutes ago, NMX said:

Videćemo kad se Graham pojavi, kako će se rasporediti ti minuti na 1 i 2.

Grejem za pocetak treba da uzme minute od Jaga. I da ne mora CMM da igra po 35min i EL i ABA. Ima minuta za njega. Potreban nam je bez obzira na to da li imali Nvoru i Batlera kao ubice u top formi. 

Mislim da si bas ti rekao pre koji dan, a neko mozda i ponovio isto - sada nam je bitnije da se Izundu vrati sto pre nego da Grejem zaigra na 100%. D-Mo pada, ocekivano, neke utakmice ce odraditi kako treba, ali za vecinu nam nece biti dovoljni on i Plavsa. Odzelej nesto i pokrije tu u nekoj small ball varijanti, cak i Moneke, ali ne treba njih trositi na takvo rudarenje... 

Samo da svi budu zdravi i da povredjeni krenu da se vracaju.

BTW ima li neka vest o DeDi? Sto nije igrao? Promaklo mi mozda?

• Like 1
Posted
16 minutes ago, NMX said:

edit...raspored

Mi opet ostajemo u Beogradu preko 20 dana sa jednim izletom do Sarajeva. Onda Hapoel (Sofija?) i Pariz (pred januarsku turneju od 5/6 putovanja). Valjalo bi iskoristiti te dane u BG, da se Buka vrati i da se ekipa našpanuje nakon povreda

Ovaj izlet do Sarajeva bi mogli i odložiti, nije da se nije dešavalo do sada u ligi.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Kooineeperk said:

Grejem za pocetak treba da uzme minute od Jaga. I da ne mora CMM da igra po 35min i EL i ABA. Ima minuta za njega. Potreban nam je bez obzira na to da li imali Nvoru i Batlera kao ubice u top formi. 

Mislim da si bas ti rekao pre koji dan, a neko mozda i ponovio isto - sada nam je bitnije da se Izundu vrati sto pre nego da Grejem zaigra na 100%. D-Mo pada, ocekivano, neke utakmice ce odraditi kako treba, ali za vecinu nam nece biti dovoljni on i Plavsa. Odzelej nesto i pokrije tu u nekoj small ball varijanti, cak i Moneke, ali ne treba njih trositi na takvo rudarenje... 

Samo da svi budu zdravi i da povredjeni krenu da se vracaju.

BTW ima li neka vest o DeDi? Sto nije igrao? Promaklo mi mozda?

Mislim da je više nas reklo da je Izundu treutno najvažniji pa posle ostali uključujući Grahama. Slažem se, neka uzme Jagove minute, sve sa pola noge neće biti ništa lošiji.

Nisam siguran da je Dedi išta falilo (možda mi promaklo). Rekao bih da je Sale video kako je to ferceralo u prvom sa Dedinom brzinom i ovim indijancima

• Like 2
Posted (edited)
5 hours ago, Zvezdaš sa Temua said:

e l to ta neprilagodjenost na evropu? Je l nespremnost? Drugacije se igra u NBA , manje kontakta? Pritisak? Igra nesto sto inace nije? Nema ulogu kakvu zeli? Nesto deseto?

Prvo što se da uočiti je da Batler još nema formu za više od 5-6 minuta na parketu...i maksimalno 15mpg.

Još mu je glava setovana na regularni deo NBA gde se 75 posto poseda završava izolacijama bez većeg pritiska na loptu i ranim šutevima.

Sinoć je jedan takav, izuzetno besmislen šut, bez visokih pod košem, uputio sa jedno 9 metara i Sale je hteo da se izbode šrafcigerom. 

Većina njegovih izgubljenih lopti je usledila nakon udvajanja gde on deluje kao iznenadjen što su mu loptu dva puta skinuli ,,sledja''. 

Zbog prosečnog frejma i neatletičnosti ne može sebi dozvoliti da tako ovlaš gradi loptu u driblingu...tu je baš mekan i ta ruka mu je preblizu telu i nisko.

Trebaće i da poradi na fokusu jer kada nije skoncetrisan to izgleda i prilično lelemudaški pošto mu i body language i stil igre imaju taj neki lakoćemo-šmekerski vajb.

Batler ima prosečan index 6 iz pet susreta ali mu je onih 15 protiv Monaka izgledalo baš kao čašu vode popiti.

To je ono što obećava kao i sinoć dva Nworina prodora i jedna polukontra gde ih je bratina razgrnuo kao Geri Oldman zavesu sa perlama u ,,Profesionalcu''.

(za ove mladje koji tu kultnu scenu još nisu ,,ekranizovali''...pogledati ispod ).

c9186bca7a08c0b45ce6eb629c394ff5.jpg

Batlerovih 57.1% za dva i 46.2% za tri i najveći plus-minus u timu su bombona iako je mali uzorak ali svima je jasno koja je to klasa i tačno profil koji nam nedostaje još od Lorenza. 

Čak i trenutnih 15mpg će biti dovoljno kada podigne formu i fokus i kada se Bože zdravlja i Davonte dovede na iste cifre za taj mpg. Jared deluje ozbiljno i znatno je elokventniji od prosečnog NBA ,,rinfuza'' pa verujem da će brzo ispraviti greške i da će ih sve redje ponavljati. Pretpostavljam da kao i većina u tom periodu karijere sanja povratak nazad preko bare pa će se potruditi da to zasluži.

Siguran sam da će pored zebnje i fejk kuknjave šta ćemo mi kada nam se vrate u rotaciju Davonte, Izundu i Bolomboj ipak najlakši baja u EL biti upravo Saša Obradović. Taj neće spavati par dana dok mu mozak prihvati tu činjenicu i dok nauči kako da prikrije  nasmejani brk na KZN.

Da nas pogleda ciganjska sreća da taj period potraje bar 10 EL tekmi u nizu i da se samocipeliramo šimikama po golom dupetu. 

Edited by Wingwalker
  • Like 21
  • Thanks 2
Posted (edited)

Ja bi Batleru smanjio broj ISO napada za 50% barem na neko vreme. Protiv Monaka se u 4/4 uveo u ritam posle protoka lopte, gde je ostajao sam i dizao za 3, a onda je iz izolacije napadao redom i pogadjao.

Razumem i Sasin rezon da zeli sto pre od njega dobiti igraca kojem ce u tesnim momentima dati loptu, ostale igrace rasterati okolo i da Batler napada iz izolacije. Medjutim to mu za sada ne ide bas od ruke i ja bi ga od toga oslobodio i pravio mu neke lakse situacije koje ce drugi kreirati za njega. Ako to ne, onda bi mu sada na treninzima tokom ove pauze za reprezentacije iskljucivo trazio da ISO napade zavrsava u “cugu” sto se kaze. Nema “zastajkivanja” nego dirketno i konkretno, pa makar je bacakao na obruc, mozda neko i skoci ali ovo da stane u mestu i uvali nekome nikako.

I mora bre covek vise da šutira za 3, odlican je suter.

Edited by Medranotzz
  • Like 2
Posted

1. Valensija je predivan grad. Danas prepesacili tacno 12km, i nismo znali koji je deo lepsi. 

2. Meni licno je Roig Arena bas lepa, kako spolja, tako i iznutra. Klinci i Daca su se odusevili. Samo sto su zatarabili sankove u nasem prstenu, a deca zedna......

3. O utakmici ste vec sve rekli. Bice bolje drugi put, nije bilo nase vece (a ipak bili u egalu). Moji klinci koji se raduju zbog Zvezde i navijaju -> priceless! Hebes poraz pored takvih pojacanja. :)

4. Sutra nazad za Bec, presvlacenje kuci, pa u sledecu halu. U ponedeljak cu verovatno morati na bolovanje.

• Like 27
  • Love 8
  • Pumpaj! 1
Posted (edited)
51 minutes ago, Dobar Los Milos said:

4. Sutra nazad za Bec, presvlacenje kuci, pa u sledecu halu. U ponedeljak cu verovatno morati na bolovanje.

Што би рекао један старији колега, а од понедељка, здравље Боже, на боловање : D

Edited by Big Ticket
  • Ha-ha 10
Posted

Valensija je, za mene, jedan od najlepsih gradova u Evropi, bio pre dve sezone da gledam Valensija-Zvezda kad nas je Odzelej unistio, a mi na kraju zamalo da dobijemo.

Ove sezone sam zeljno iscekivao izlazak rasporeda utakmica Evrolige, utakmica u Valensiji je bila zaokruzena i ne mogu opisati svoje razocarenje kada sam skontao da od cele godine, gostovanje Valensiji pada na krsnu slavu. Nadam se da cu sledece sezone ici, iskreno zavidim svakome ko je juce bio i preporucio bih svakome posetu Valensiji, jos ako se spoji i Zvezdino gostovanje, bilo bi idealno.

• Like 4
Posted

Butleru ne treba smanjiti broj ISO napada kao takve, vec napad mora da makar deluje kao da je opasnost sa vise strana. Ako mu samo predamo loptu, odbrana zna da ce on da je drzi i da zavrsava napade. Dakle treba i ostali da budu aktivniji, a takodje i sam Butler ne treba po svaku cenu da zavrsava napade. To je Saletova uloga i kada se to postigne bicemo mnogo opasniji.

• Like 4
Posted
3 hours ago, DijametralnoSuprotan said:

Uzimajuci u obzir ABA i EL Obradovic nije dobio nijednu utakmicu van Beograda ove sezone. Nije bas mali uzorak i povrede su sigurno uticale ali moramo da dobijamo malo i utakmice na strani.

Evo ja odoh sutra da gledam uživo kako Obradović dobija prvu utakmicu ove sezone van Beograda. A uz pobedu možda debituje i Graham ove sezone, to bi bio potpuni užitak 🔴

• Like 3
Posted

Nije bilo slučajno što smo sinoć imali toliko izgubljenih lopti. Mi, generalno, na pleju imamo Kodija koji igra sezonu karijere ali dešavaju mu se bagovi da se zaleti na koš pa baci povratnu gde se lako čita šta će uraditi. Imamo Jaga koji u ovakvoj formi jednostavno može da bude eventualno spot up šuter u EK ekipi, ali plej definitivno ne. I Batler koji loše reaguje na pritisak i generalno se još uvek muči sa EL odbranama, što je naročito vidljivo sa agresivnim, atletičnim ekipama. Pored toga sekundarni kreatori, Kalina i Nwora nisu imali svoje veče.

Dosta lopti su nam presekli jer su prosto znali kome ide i bili su korak ispred. Mislim da su odradili ozbiljan skauting i toga će biti sve više. Sa druge strane Batler i Nwora se tek navikavaju da igraju zajedno, a i nedostatak atletičnog centra pravi malo pometnju. Osim toga imam osećaj da momci ponekad prekombinuju iz želje da budu nesebični pa se tu i prave greške.

Imao sam malo posle tekme onaj vajb "jedna od onih koje ćemo se sećati na kraju".. Međutim verujem da ovoga puta imamo ozbiljan tim, da mesta ima za sve, i da ćemo, kad se Devonte i Izundu vrate da šibamo redom. Ima da meljemo i sa prvom postavom i sa klupom. 

Defanzivno imamo petorke koje mogu da uguše svakog, a ofanzivno širok arsenal. 

Što se tiče igrača za završnice tu su Batler, zatim Nwora a verujem i Greem kad se vrati i adaptira. 

Dakle imamo sve, samo bez povreda.

Ipak sve to natkriljuje osećaj da možemo da igramo sa bilo kim bilo gde i da nismo autsajderi, da možemo i da se pobijemo sa svakim i da se nadmećemo napadom i lepotom igre. 

Uz one sezone sa Mwilom i Bobijem, i Jovketom i Kvinsijem ovo mi je najdraža ekipa i najlepša košarka.

• Like 3
Posted

Evo par utisaka nakon hladjenja glave. Mi smo imali ozbiljan problem da se prilagodimo na njihovu agresivnu odbranu, opet s jedne strane to je deo skautinga i kocka sto su oni radili. Iskakali su na dodavanja i sekli nas i to back to back vise puta. Sto je uzrokovalo da se odlepe da odu na 10 razlike. Medjutim mi smo u drugom poluvremenu stisli odbranu i oni nisu mogli da se opasulje. Usli su im neki sutevi koji su ispadose zlata vredni, ona trojka koja je skalutala po obrucu, trojka Pradilje koji je realno random lik u toj ekipi. Bekovska linija im je ubitacna igraju u svom ritmu, cim smo ih uveli u 5 na 5 igru mnogo smo ih usporili i poteskoce su krenule. Medjutim moram priznati da smo mi jako kiksnuli u toj trecoj cetvrtini gde imas priliku par puta da se odlepis. Opet pravis neke ludacke turnovere, ona nerezonska trojka Monekea koji pokusava time da se uvede u mec, nerezonska trojka Batlera, nismo iskoristili one faulove u napadu, gde su opet oni ostali tu gde jesu, na nekih poen zaostatka, koliko god da smo im ugusili napad bili smo konstantno u nekoj nervozi i frustracija je pocela da radi svoje. Nwora u drugom poluvremenu poenterski nije postojao sto je opet krivica i Kodija, odnosno ne direktno Kodija ali umnogome je doprineo tome. Umesto redukovane potrosnje i uzimanja suteva, Kodi je dizao neke suteve gde nije trebao iako je pogadjao. Zanimljiva stvar sa Butlerom na terenu imali smo +11, misljenja sam da njih dvojica trebaju odvojeno da se koriste ali dobro otom potom, Nwori treba vremena, kada se i Graham prikljuci ima tu mnogo varijacija, ja bih licno ciljao na kombinacije Kodi-Graham, Batler-Nwora gde ti je kod Batlera i Nwore obojica ne manjkaju kreacije za sebe, peglaju izolacije dobro, a opet imas i kreacije za druge, Graham moze biti ozbiljna pracka na ovom nivou gledajuci na procente iz Nba. Znamo da je to bilo pre 2/3 godine, ali iz tranzicije je sutirao tako dobro da se kotirao poenterski u top 10 po tom statistickom parametru. Znaci Kodi da trazi sto laksa resenja iz te tranzicije, ali mora se poraditi na napadu 5 na 5. Ide sezona, lakse ce te skautirati ako nemas bolji 5 na 5 napad. Sve u svemu bice dobro sve kada se prikljuci i Graham, i sa nekom mizernom minutazom da se uvodi, pa da vidimo sta mozemo i koliko. Nama najveci problem pravi sto je medeni mesec D.Moa prosao i ne moze on na tolikim minutazama da isporucuje, a zamene adekvatne na centru nema u ovom trenutku, pogotovo protiv ekipa kao Oly koja nam je prva sledeca u EL. 

• Like 2
Posted
8 hours ago, Урош19 said:

Na na na na na na na na na na

Na na na na na ZVEZDA ŠAMPION

O ooo ooo ooo ooo

O ooo OLIMPIJAKOS

U sredu ocekujem svadbarsku atmosferu i pevanje ove pesme do iznemoglosti. 

• Like 1
Posted
15 hours ago, DijametralnoSuprotan said:

Uzimajuci u obzir ABA i EL Obradovic nije dobio nijednu utakmicu van Beograda ove sezone. Nije bas mali uzorak i povrede su sigurno uticale ali moramo da dobijamo malo i utakmice na strani.

Dobicemo, kao sto cemo i kuci izgubiti 

Posted

Mora se voditi računa o potrošnji igrača, malo preterujemo sa Kodijem i Kalinićem. 
Kodi -  Valensija 31 minut 

Kalina - 30 minut 

Kodi - Cedevita 33 minuta

Kalina - 29 minuta 

Kodi - Monako 34 minuta 

Kalina 35 minuta

Kodi - Dubai 31 minut 

Kalinić 25 min

Treba ih malo poštedeti, prevelika je ovo minutaža, a bitke tek predstoje. 
Danas ako se “skidaju” nadam se da to nece biti više od 10 minuta, a voleo bih  i da preskoče. 
Jago, Grejem 

Batler, Miljenović

Nvora , Dobrić

Moneke , Odzelej , Davidovac ( Ako nije povređen) 

Motiejunas , Plavšić

Tim koji priželjkujem danas protiv Beča, a koji je kvalitetan.

• Like 2
Posted (edited)

Ne treba ništa sad štedeti jer nismo u situaciji i u škripcu smo sa vremenom. Imamo dva povratnika u ekipi i kao što je Saša rekao ponovo se gradi hemija. Protiv Valensije su u jednom trenutku na terenu bili Batler i Nwora prvi put zajedno. Sada mora sve od nule. Protiv Beča danas nema kalkulacija sa minutažom. Potrebno je da ekipa ponovo klikne i da se Nwora, Batler i možda Grejm integrišu u tim. Vremena za treninge nemamo i sve će morati preko utakmica. Zato utakmice u ABA ligi bar sad u predstojećem periodu iskoristiti da se najjačih 12 ponovo pronađu i kliknu.

Edited by Čočo
Posted

Ja se baš i ne slažem sa time, mora se voditi računa o potrošnji. Iz umora najviše dolazi do povreda, a ova dvojica su nam glavni igrači.. Zaista ne bih podneo da nam se desi ono sa komšijama i Karlikom koga su cedili 2 godine i na nekim manje bitnim utakmicama. 
Uostalom, nije ni bitno šta mi mislimo, videćemo večeras kakva će minutaža biti ove dvojice. 

Posted
22 hours ago, harmonajzer said:

Kodi izgleda nije ni osetio da ga ovaj povlači. Da jeste, verovatno bi tražio čelendž. Kako bi to Kampaco odglumio i pritisnuo sudije...

Ne znam da li je Sale već potrošio sve čelendže pre te situacije.

Ne moze se traziti celendz za nesto sto nije ni sudjeno, moze napr kad se sudi faul da se trazi za nesportsku itd ... tako da nista nije moglo da se uradi, apsurd.

17 hours ago, NikadProtivKaline said:

odzelej...da, odlican u switch odbrani, skok, strana pomoci, hustle

u poslednje vreme ga i sut sluzi

ono sto mi se ne svidja je kako resava mismatch

guraju mu dosta nasi loptu dole kad je protiv nizeg/slabijeg igraca...ali on jednostavno nema nikakav post potez. neki okret oko ramena, zakorak, bilo sta

to njegovo na postu se uglavnom svodi na neki sut iz okreta unazad

i jeste mu to solidno prolazilo neko vreme...ali to jednostavno nije kvalitetan sut

On nikad nije bio post igrac, ne moze se traziti od igraca da bude dobar u necemu sto mu nije nativno niti zna to da radi.

Njegova post igra ce se svesti na to da se koliko-toliko priblizi obrucu da bi sutem probao da resi, tesko ce se spojiti sa kosem, kao sto si i sam primetio.

Semi nije centar, silom prilika igra igra tu poziciju i sasvim dobro mu se pronasla uloga pogotovu u odbrambenim zadacima a kad je na 5 kao solidan spot-up suter jedan bonus vise u napadu za njega.

• Like 1