Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, fradler said:

Pakao...

Ako sam dobro zapamtio, u Stambolu se Karter postavio nekom za faul u napadu, jbte mogao je umreti tad

• Tuzno 1
Posted (edited)

Kako je saopšteno, Karter se posle utakmice sa Fenerbahčeom požalio na bolove u grudima i stomaku, kao i na otežano disanje. Brza reakcija medicinskog osoblja i stručnog štaba bila je ključna, a igrač je odmah prebačen u Klinički centar, gde mu je dijagnostikovana tromboembolija pluća.

Iz kluba su uputili zahvalnost Kliničkom centru na brzoj i profesionalnoj intervenciji. Trenutno nema precizne prognoze kada bi Karter mogao da se vrati na parket, jer je pred njim period lečenja i potpunog oporavka.

Plućna embolija je ozbiljno stanje koje zahteva strogo mirovanje i terapiju, a zdravstveno stanje američkog plejmejkera biće redovno praćeno.

Još malo detalja. Teška priča onih mesec dana pauze što je najavio tips...

Edited by fradler
  • Like 3
Posted

Ако су захваћена оба плућна крила, то вероватно спада у један од најтежих, ако не и најтежи облик те болести. Много ми је жао, брз опоравак Тајсоне и надам се да ћеш наставити играти овај прелепи спорт. 

• Like 30
  • Love 2
Posted

Ali kad neko napise ne trebaju nam dva beka,ne treba zuriti,mozda jednog dovesti..

Imamo tacno 0 bekova u ekipi.

2 su pod obavezno da dodju.

• Like 10
Posted

Ima li nekog lekara na forumu da kaže da li je ovaj SK tekst pisan u nekom chat-gpt maniru (struktura teksta je 99% AI) i da li se u stručnoj praksi koristi termin embolija oba plućna krila ili na primer (moguće da grešim) embolija obe plućne arterije ili embolija obostrano ili tako nekako? Ajmo lekari @Eddard

• Like 1
Posted
5 minutes ago, avakss said:

Ali kad neko napise ne trebaju nam dva beka,ne treba zuriti,mozda jednog dovesti..

Imamo tacno 0 bekova u ekipi.

2 su pod obavezno da dodju.

Katastrofalne vijesti ako je istina. 

A sto se tiče beka, ništa nam ne znači da na brzinu dovedemo neka dva da popune broj, nit je to garant da ćemo dobiti utakmice koje slijede al je sigurno garant da dugoročno nam ništa ne znače. 

• Like 1
Posted
20 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Slika nazvana:,,Drzte gace". 😂

Pre je "seci usi, krpi dupe"...

Jebena sudbina za Tajsona... ne daj se decko, da nam se vratis jednom sto pre je moguce i bez posledica po zdravlje.

• Like 1
Posted

Brz oporavak Karteru pre svega mu zelim da se oporavi i ozdravi kako treba, kosarka je bukvalno u trecem planu trenutno

• Like 24
Posted

Mene nesto zanima, u slucaju ovakvih povreda izostanaka i svega sto prati odsustvo sa terena, negdje sam nacuo da određeni dio plate snosi osiguranje jer mi trenutno imamo 7 igraca van stroja cije su plate sve samo nisu male, pa da li neko zna da li je tacno to da osiguranje snosi neki dio

Posted
10 minutes ago, NMX said:

Ima li nekog lekara na forumu da kaže da li je ovaj SK tekst pisan u nekom chat-gpt maniru (struktura teksta je 99% AI) i da li se u stručnoj praksi koristi termin embolija oba plućna krila ili na primer (moguće da grešim) embolija obe plućne arterije ili embolija obostrano ili tako nekako? Ajmo lekari @Eddard

Tako je. Ne postoji tromboembolija oba plućna krila, postoji tromboembolija gde su zahvaćene obe plućne arterije, i to su masivne tromboembolije. I za to je potrebna ozbiljna terapija i ozbiljna mirovanja. Postoje i subsegmentne one su blaže kada je jedna pulmonalka zahvaćena i njih je lakše tretirati. Ima poseban skor za te masivne tromboembolije i detaljnije su je objašnjeno stepeni same bolesti i kako se tretiraju ali u to se iskreno ne razumem, time se već bave instituti specijalizovani za tu oblast.

• Like 5
  • Thanks 4
Posted (edited)
11 minutes ago, Taki said:

A sto se tiče beka, ništa nam ne znači da na brzinu dovedemo neka dva da popune broj, nit je to garant da ćemo dobiti utakmice koje slijede al je sigurno garant da dugoročno nam ništa ne znače. 

Mi smo beka MORALI dovesti onda kad se Kenan povredio. Nismo. "Skautiraju" ga i dalje. Sad pored tog beka, realno ti fali još jedan. Mislim da je trenutno neophodno dovesti igrače radi rotacije. Mi trenutno imamo, šta, 8 zdravih igrača sa nekom ulogom? Ja bih bio zadovljan da se guraju i klinci sad. Šta sad da radiš. Situacija je takva kakva je. Da se kao ložimo na TOP8 ili F4, a vamo nemamo 50% tima... nerealno je skroz. Čak i za najvećeg optimistu. Za njih idealna da se izbore za neke minute i pokažu se, kako u EL tako i u ABA. Ali ovi naši iz uprave moraju da reaguju i trebali su da reaguju što je pre moguće. Mi jebote nemamo igrača. 

Edited by Summerfunk
  • Like 2
Posted
22 minutes ago, MGinobili20 said:

Ако су захваћена оба плућна крила, то вероватно спада у један од најтежих, ако не и најтежи облик те болести. Много ми је жао, брз опоравак Тајсоне и надам се да ћеш наставити играти овај прелепи спорт. 

Eto sad možemo da pružimo podršku dečku, kao klub, da mu se nađemo, da ga ne zavlačimo, i svakako će želeti da ostane sledeće sezone.

3 minutes ago, Summerfunk said:

"Skautiraju" ga i dalje.

Ko god pusti ovakvu priču, taj te laže. Ne skautira se neko kad iskrsne problem, već se tada otvara skauting knjiga i bira se od onoga što si skautirao a dostupno je.

Posted
2 minutes ago, Summerfunk said:

Mi smo beka MORALI dovesti onda kad se Kenan povredio. Nismo. "Skautiraju" ga i dalje. Sad pored tog beka, realno ti fali još jedan. Mislim da je trenutno neophodno dovesti igrače radi rotacije. Mi trenutno imamo, šta, 8 zdravih igrača sa nekom ulogom? Ja bih bio zadovljan da se guraju i klinci sad. Šta sad da radiš. Situacija je takva kakva je. Za njih idealna da se izbore za neke minute i pokažu se, kako u EL tako i u ABA. Ali ovi naši iz uprave moraju da reaguju i trebali su da reaguju što je pre moguće. Mi jebote nemamo igrača. 

Imamo Miljenovića za rotaciju, Nvora sad definitivno mora na 2,šta je tu je, moramo spremiti utakmice na neki specifičan način, neke specijale, imamo Kodija, Jaga, Miljenovića i Nvoru na 1-2,na 3 i 4 smo dobro popunjeni, na 5 onako, igramo kući, ništa noke nemoguće..A sad da dovodimo neki prosjek samo zbog broja ne treba nam nikako.. 

I da, kakvo je osvježenje napokon slušati trenerada nešto čuješ a ne one one Sferopulosove šuplje oodgovore.. 

Posted
16 minutes ago, NMX said:

@keli165 je otprilike objasnio/la (izvini, ne poznajem opus). Očigledno je obostrana plućna embolija, ali koje konkretno arterije su pogođene određuje težinu i prognozu.

Za mene je bitnije pitanje zašto? 

U svakom slučaju minimum 3 meseca lekova protiv zgrušavanja krv, a return to sport zavisi od stepena i uzroka i trajanja terapije. 3, a verovatno 6 meseci ako je lakši oblik bez nekog određenog uzroka. Postoje tu razni skorovi, parametri i sl. koje baš i ne znam.

• Like 6
  • Thanks 4
Posted
4 minutes ago, JPM said:

Ko god pusti ovakvu priču, taj te laže. Ne skautira se neko kad iskrsne problem, već se tada otvara skauting knjiga i bira se od onoga što si skautirao a dostupno je.

Pa dobro, imamo Tomića i Dozeta u klubu koji služe toj svrsi. Od Kenanove povrede je prošlo, šta, mesec dana? Malo manje? I niko nije doveden, a bio nam je potreban bek i sa Kenanom i bez Kenana u timu. Još kad se i Devonte povredio, pa su znali da ga neće biti par meseci. Znači nisu želeli da dovedu nikog. Ok, evo rezultata toga. Bez bekova smo. Sem Miljenovića. 

3 minutes ago, Taki said:

Imamo Miljenovića za rotaciju, Nvora sad definitivno mora na 2,šta je tu je, moramo spremiti utakmice na neki specifičan način, neke specijale, imamo Kodija, Jaga, Miljenovića i Nvoru na 1-2,na 3 i 4 smo dobro popunjeni, na 5 onako, igramo kući, ništa noke nemoguće..A sad da dovodimo neki prosjek samo zbog broja ne treba nam nikako.. 

Imamo i Stojkovića, Radošića, Nedeljkovića... Ja bih njima dao šansu. Nemaš bukvalno šta da izgubiš. Ovakav deficit sa igračima i to kakvim igračima ne bi Real ili Panata pokripila, a ne mi. Što se mene tiče, ne moraju ni da dovede nikog. Ako uprava misli da je ovako najbolje, onda u redu. Gurajte klince, svakako se većina i loži na igrače koji imaju naš pasoš + su klinci. Daj ih odma u vatru. 

Posted

Molićemo se za Karterovo zdravlje. To je sada najbitnije, jebeš karijeru i sport. Drži se brate! 🙏🏼

• Like 10
  • Love 2
  • Thanks 1