Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ma to sa afirmisanjem mladog domaceg igraca koji ce kod tebe da eksplodira, da pruzi ogroman doprinos, zadrzi se nekoliko sezona i kojeg ces na kraju prodati je bajka u rangu Kristijanovih devet metaka. 

Top talenti odu u Usa brze nego sto izgovoris Misko Raznatovic.

• Like 12
Posted
2 minutes ago, Cavani said:

Ma to sa afirmisanjem mladog domaceg igraca koji ce kod tebe da eksplodira, da pruzi ogroman doprinos, zadrzi se nekoliko sezona i kojeg ces na kraju prodati je bajka u rangu Kristijanovih devet metaka. 

Top talenti odu u Usa brze nego sto izgovoris Misko Raznatovic.

Nama i ne trebaju top talenti klinci, vec domaca osnova od 5-6 igrača koji imaju svaki od njih određeni talenat da se to onda fino uklopi u uloge prašinara. Dakle jedan će biti dobar odbrambeni, jedan dobar skakač, jedan snajper šuter. I tako imaš te igrače koji će biti tu kao osnova a nadograđuješ tim liderima koji su već izgrađeni igrači.

Naš greh nije domaća osnova sama po sebi, naš greh je što nismo obnovili domaću osnovu, pa smo ih doveli do statusa neupotrebljivih uhleba. Trebala nam je smena generacija domaće osnove.

• Like 4
  • Thanks 2
Posted
2 hours ago, fradler said:

Izgleda da nije patka za ovu mizeriju od Councila. 

Stvarno nekad pomislim da nas Covic preko svojih kadrova minira iznutra, nemoguce je da neko sa dobrim namerama bas ovoliko diletantski vodi klub.

Odakle info?

Posted
35 minutes ago, Cavani said:

Zasto, jer je proslo koliko, dva kola?

Svi, ali apsolutno svi klubovi su imali problema sa povredama igraca u proslosti, osim Zeljka one sezone kada su zamalo otisli na F4. Sada je jos produzena sezona, dodati su klubovi, ima vise utakmica, a poll igraca je sve manji i sve su stariji. Domacih kvalitetnih a dostupnih igraca nema.

Ako moraju povrede, bolje sada nego na kraju. 

Nama je sada zlata vredno da namaknemo 2 ili tri pobede kako znamo, neki skor recimo 3-6 bi bio itekako prihvatljiv u ovoj situaciji.

Pogotovo ako se po nekim prognozama Graham i Bolomboj vracaju u novembru.

Ps. Jel jebeno realno da se vec raspravlja za sledecu sezonu, koji smo mi svi skupa ludaci. 

Sesti oktobar.

Napisao sam posle prvog kola, da ima jos 38 kola da se igra i da ništa nije izgubljeno. Očekivao sam da će se Devonte brže oporaviti ali od toga izgleda nema ništa. Dok je nama Cmm prvi plej teško da ćemo išta uraditi. Plus još niko nije siguran ni kako će Devonte izgledati kada se vrati. Svako ko je gledao utakmicu protiv Milana uživo video je koliko je to mučenje za svaki koš. Od naredne 3 utakmice, veće su šanse da ćemo sve 3 izgubiti nego da ćemo dobiti jednu. Tako da verovatno idemo na 0-5 ili u najboljem slučaju na 1-4. Arena neće biti puna za duplo kolo, gotovo sam siguran u to. Jedino ako se nekim čudom dobije Fener. 

Nadam se da grešim i da si ti u pravu ali u ovom trenutku jako teško da se možemo nadati nečemu pozitivnom.

Posted
2 hours ago, Cavani said:

Ne bih da te razocaram previse, ali tu su dve stvari.

Prvo, atmosfera ako kluba i u zemlji ce kako stoje stvari na zalost potrajati, stvari su kompleksnije od rezultatske krize.

Drugo, necemo afirmisati mladjeg igraca i zadrzati ga na nekoliko sezona.

Ni mi, ni gotovo svi klubovi.

Atmosfera oko kluba je takva, jer smo je mi napravili takvom. Da smo dobili ove dve utakmice, bio bi takav hajp da bi vecinu bilo bas briga za prilike u zemlji (naravno samo na utakmici), a i ne cuh da se skandiralo nesto protiv velikog vodje, aj kop to i shvatam, ali bas niko u sali.

2 hours ago, Taki said:

Jesam čitao,ali nikako se ne mogu složiti sa tim da sezonu treba pustiti niz vodu i uloženih 20+ miliona sa nadom kako ćemo sledeće sezone sa novim trenerom izabrati 3-4 "prava" igrača. Samo na osnovu čega možemo vjerovati da neće doći novi Kodi, Kenan.. Da li je realno da ćemo afirmisati nekog mladog igrača? To tako lijepo zvuči, kao zadržaćemo neke igrače, dodati dodati na pozicijama gde je potrebno i to će biti pravi tim. Samo vrati se zadnjih nekoliko sezona od kad imamo ovaj veliki budzet kako je izgledala nadogradnja, sve promašaj do promašaja. 

Ako si procitao sta sam napisao, video bi da ja mislim da bi tako trebalo, a ne da ce se to i desiti. To koliko smo ulozili nema veze, jer po tvom bi trbalo da ulozimo na ovih 20 jos 5,6 i onda ce doci neki Nan koji ce da izvuce sezonu i mi cemo onda umesto 15 biti 9 i igrati plejin. Neki put treba znati kada saseci i ne praviti nove troskove. Inace se pise o tih 20 miliona, kao da je neki ogromni budzet, ali vise nije, sto ne znaci da nije moglo da se bolje raspolaze tim budzetom.

1 hour ago, JPM said:

Nama i ne trebaju top talenti klinci, vec domaca osnova od 5-6 igrača koji imaju svaki od njih određeni talenat da se to onda fino uklopi u uloge prašinara. Dakle jedan će biti dobar odbrambeni, jedan dobar skakač, jedan snajper šuter. I tako imaš te igrače koji će biti tu kao osnova a nadograđuješ tim liderima koji su već izgrađeni igrači.

Naš greh nije domaća osnova sama po sebi, naš greh je što nismo obnovili domaću osnovu, pa smo ih doveli do statusa neupotrebljivih uhleba. Trebala nam je smena generacija domaće osnove.

Potpisao bih tvoj post. Nama treba 5, 6 domacih koji ce da udju i pomognu, a ako nadjemo nekoga ko ce da eksplodira tim bolje. Tako i Zalgiris radi, svake godine neko novo talentovano lice i onda na to dodaju par vrhunskih stranih igraca sa velikim talentom. Znaci formula nije teska.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Atmosfera oko kluba je takva, jer smo je mi napravili takvom. Da smo dobili ove dve utakmice, bio bi takav hajp da bi vecinu bilo bas briga za prilike u zemlji (naravno samo na utakmici), a i ne cuh da se skandiralo nesto protiv velikog vodje, aj kop to i shvatam, ali bas niko u sali.

Ako si procitao sta sam napisao, video bi da ja mislim da bi tako trebalo, a ne da ce se to i desiti. To koliko smo ulozili nema veze, jer po tvom bi trbalo da ulozimo na ovih 20 jos 5,6 i onda ce doci neki Nan koji ce da izvuce sezonu i mi cemo onda umesto 15 biti 9 i igrati plejin. Neki put treba znati kada saseci i ne praviti nove troskove. Inace se pise o tih 20 miliona, kao da je neki ogromni budzet, ali vise nije, sto ne znaci da nije moglo da se bolje raspolaze tim budzetom.

Potpisao bih tvoj post. Nama treba 5, 6 domacih koji ce da udju i pomognu, a ako nadjemo nekoga ko ce da eksplodira tim bolje. Tako i Zalgiris radi, svake godine neko novo talentovano lice i onda na to dodaju par vrhunskih stranih igraca sa velikim talentom. Znaci formula nije teska.

Obično se slažem sa tvojim mišljenjem i sad me baš iznenadilo da dižeš ruke od sezone. Te uštede bi imale smisla kada bi mi do ovog budzeta dolazili kroz ulaznice, neka obeštećenja za igrače, generalno da dolazimo na težak način. A očigledno sada su takva vremena da nista ne dugujemo isplaćujemo igrače, kako punimo taj budzet možemo samo predpostaviti.. čini mi se da još 2-3 miliona neće biti neki problem. 

A nama ne treba puno, sa novim trenerom, Grejmom, Bolombojem i još kad bi doveli pravog beka ova ekipa bi bila u stanju napraviti seriju pobjeda. Partizan je prošle sezone čini mi se imao 2:8 pa je u jednom trenutku bio vidjen medju 6,a one sezone kada su igrali sa Realom čini mi se imali 4-9,mi kada je došao Ivanović mislim 1-6 pa došli brzo do pozitivnog skora.. 

Posted (edited)
33 minutes ago, Taki said:

Obično se slažem sa tvojim mišljenjem i sad me baš iznenadilo da dižeš ruke od sezone. Te uštede bi imale smisla kada bi mi do ovog budzeta dolazili kroz ulaznice, neka obeštećenja za igrače, generalno da dolazimo na težak način. A očigledno sada su takva vremena da nista ne dugujemo isplaćujemo igrače, kako punimo taj budzet možemo samo predpostaviti.. čini mi se da još 2-3 miliona neće biti neki problem. 

A nama ne treba puno, sa novim trenerom, Grejmom, Bolombojem i još kad bi doveli pravog beka ova ekipa bi bila u stanju napraviti seriju pobjeda. Partizan je prošle sezone čini mi se imao 2:8 pa je u jednom trenutku bio vidjen medju 6,a one sezone kada su igrali sa Realom čini mi se imali 4-9,mi kada je došao Ivanović mislim 1-6 pa došli brzo do pozitivnog skora.. 

Ko kaze da odustajem od sezone? Ja sam samo rekao da se gura sa ovim sto se ima do kraja, pa kako bude. Na kraju cemo znati ko moze, a ko ne ukljucujuci i trenera.

Nije problem ulupati jos 10 miliona, ali je problem ako potpises igraca na 3 godine i tako sebi vezes ruke za buducnost(opet kazem pominje se Hermason na 3 godine). Valjda smo nesto naucili iz sage Kenan, Kodi, Jago?

Oko Ivanoviceve sezone i proslogodisnje komsijske, na kraju opet dolazimo do mog zakljucka, a to je da strovalis jos par miliona i budes 11ti. Sto je to drugacije od 20ti? Znam da je Obradovicu bitno (malo sale), ali sustinski isti k....

Edited by VISOKOLETAC
Posted
5 hours ago, VISOKOLETAC said:

Nadam se da se salite sa Radonjom i Met Tomasom. Ja licno sada ne bih menjao trenera. Ova godina sa ovoliko povredjenih je verovatno otisla dodjavola. Sada se ukopavati sa novim ugovorima i za trenere i igrace (a prica se za Hermansona i 3 godine ugovora,rekla kazala, izvinjavam se, ako je tu mac) je bas lose. Sacekati ovu godinu i videti ko kosi,a ko vodu nosi. Na kraju ove godine ugovor istice Bolomboju Kodiju, Kenanu i Grejmu dok Izundu i Nvora imaju +1. Onda na miru mozes dovesti mozda novog trenera, a ja sam uvek za nekog mladog i perspektivnog, npr Ibon Navaro. Onda on bira plejmekere koji mu odgovaraju. Za ovo opet je potrebna struka, a mi je nazalost nemamo. Ovde ce Dozet i drugari dovesti neko provereno ime tipa Radonjic ili ne daj boze Sasa Obradovic i smire navijace.

Sto se tice mladjih kategorija? Zasto nam u Minhenu nisu igrali Miljenovic, Radosic i Stojkovic? Zasto u Valensiji igra De Larea? Igrao je i za njihovu reprezentaciju na EP, a kod nas Topic koji je talentovaniji od njega nije imao mesto. Kada smo prestali da verujemo mladim igracima, a to nas je izdvajalo u odnosu na druge? Ja garantujem da Miljenovic krene da igra svaku po 10ak minuta u EL, da bi postao solidan El plej, a o Stojkovicu da i ne govorim. Decko je ozbiljan talenat koji ce da presedi na klupi kod nas. Sramota, a kojoj smo i mi doprineli, jer eto Miljenovic nema pojma i nije za EL i kofe govana su prosute ovde na par stranica kako on ne moze, a sve to smo videli iz 3 utakmice od kojih su 2 bile na pripremama. Zato je ok da cekamo Kodija i Kenana 2 godine, Dzenkinsa i Lorenca pola godine........., jer eto moraju da se priviknu na stil igre u EL. To smo mi, tudje g... lepse mirise.

Valjda je jasno, jedan koji pravi razliku i oni koji to ne mogu ali opet bi i za njih mogao da se nadje neki minut barem u nebitnijem delu utakmice.

Posted
3 minutes ago, nunilo said:

Valjda je jasno, jedan koji pravi razliku i oni koji to ne mogu ali opet bi i za njih mogao da se nadje neki minut barem u nebitnijem delu utakmice.

Tako je to sada. Decko je mnogo talentovan, ali je dobijao sansu i prosle godine i u reprezentaciji. Kako bi izgledao bilo ko od ovih nasih momaka da je igrao ozbiljnu kosarku prosle godine i navikao se na brzinu i cvrstinu lige. Ne bi bili na njegovom nivou, ali bi mogli da pomognu.

Posted

Što se tiče našeg rukovodstva, ja bi samo izjavio za dnevnik...

...ne zna budala, šta je dobro, ali zato zna, šta je skupo.