perikle Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 minutes ago, JPM said: Nije toliko cudno za Ojeleya, mada ovo svakako jeste bedan ucinak. Naime, tipovi igraca poput njega u mnogome zavise od suteva koje im iskreiraju bekovi. Mi na bekovima imamo Kodija koji je jednostavno nestao kao igrac, on prosto nije ovoliko los koliko lose igra, i Cartera koji je opasan mamojeb ali ocito prvenstveno skorer. Dakle, nema ko da mu iskreira sut. Jedina prava pozitiva sinoc mi je E-bookah, deckonja nije ni jednu losu stvar uradio. Kvalitativno to naravno nije neki elitni nivo ali ono sto on moze, radio je. Bio je jako aktivan na skoku, otvarao se nakon pika i to jako fino, zavrsavao oko obruca. Od njega se od ovoga sinoc ne moze ocekivati nista vise. Carter imao bljeskove i u njemu ima poena. Nwora sasvim solidan. Ostalo...mrtvo more. Bas nista. Janis deluje kao covek koji ne zna sta da uradi, sad su mu i ruke vezane enormno baksuznim startom sezone. Ima ovde potencijala da bude jako mucno u narednim nedeljama. Ebuka sinoc za mene na nuli sveukupno. U napadu solidno isporucivao ali u odbrani sve vratio na nulu. 2
Maverick88 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 12 minutes ago, Sector said: On nije centar već top20 četvorka u EL. Cekaj da vidimo sta Svero misli o tome, njemu je Nwora bek 1
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, Maverick88 said: Cekaj da vidimo sta Svero misli o tome, njemu je Nwora bek Trenutan roster: 1 plej koji to nije, Kodi 1 plej potencijal u 25 godina 1 bek Carter 3 niska krila Nwora, Ojeleye, Kalina 2 krilna centra Chima i Deda 1 centar Izundu. KOMA. 2
Stefi88 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Nadam se da je vracanje Yaga zbog Grahama, a da ce zamena za Cenana tek doci. Ako vrate Mitrovica e to je vec problem, on ne moze vise u EL nista, odavno nije nikakav faktor... Bolje ono drvo Kumadjea da su pojurili ili matorog Ibaku, opet bi vise znacili od Luke Mitrovica. 1 1
Maverick88 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ovde nije problem poraz kao poraz, novi tim mnogo igraca novih treba vreme bla bla bla sve to ok. Problem je sto igrom kakvom smo zavrsili i odigrali onaj najgori deo prosle sezone se gle cuda ponavlja na pocetku nove. Napad se sve svodi na 1 na 1 i kvalitet pojedinaca da rese isti. Kodi koji sutira neke suteve umesto da iskoristi onu telesinu i sto je fizicki jaci od svakog beka on istripovao da je Stef Kari. Odbrana preuzimanje svega i svacega klasicna alibi odbrana na koju su nas ubili. Kalina bukvalno i a ulogu koliko i Davidovac, Odzelej isto.
MarioKempes Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Koliko god da klub ima novca - sigurno nema dovoljno da u ovom trenutku dovede 3 nova igrača (pleja, beka i centra) da odmene trojicu povređenih koji će (prilično izvesno) duže odsustvovati. S tim u vezi, povratak Jaga koji je već na platnom spisku je normalna reakcija, koliko god smešno i tužno delovalo. Beka ćemo vrv dovesti čim uspemo nekoga da nahvatamo jer Kenan sigurno neće skoro. Ostaje da vidimo oko centra, ako ima para - mogao bi neko na kratkoročni (do Nove godine), da pridrži do povratka Rivera i/ili Bolomboja. Edited 2 hours ago by MarioKempes 2
Maverick88 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 9 minutes ago, Stefi88 said: Nadam se da je vracanje Yaga zbog Grahama, a da ce zamena za Cenana tek doci. Ako vrate Mitrovica e to je vec problem, on ne moze vise u EL nista, odavno nije nikakav faktor... Bolje ono drvo Kumadjea da su pojurili ili matorog Ibaku, opet bi vise znacili od Luke Mitrovica. Zavisi vrv od tezine povrede Rivera, Luka je i dalje pod ugovorom sa klubom koliko znam isto kao i Jago, zato sam i rekao da me ne bi cudilo da vrate Luku. Ako bude bas teza povreda Rivera onda ce morati na trziste da nadju centra. A kako ce ga navi sam Bog zna. Bek se koliko znam trazi ebsad da li ce se i naci ...
Krle Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Prvi sam kritikovao Sferopulosa za ona izdanja protiv Buducnosti i Spartaka, kao i za propusten ulazak u plej of EL, ali za ovu bolnicu koju imamo realno nije on kriv. Ne bih da bude da nekog opravdavam, ali imam utisak da se od uprave trazi da kad god se neko povredi dodje zamena za njega i to da bude u najgorem slucaju igrac istog kvaliteta kao i igrac koji se povredio. Ljudi se ponasaju kao da mi imamo neogranicen budzet, a tu su i pravila oko salary cap-a, muljati tu nesto moze samo da izazove efekat kao onda kad su nam zabranili registraciju novih igraca na par meseci, a mozda bi sad bilo i gore od toga. U povratak Mitrovica ne verujem, s njim je raskinut ugovor, a za Jaga ne bi bio ni prvi ni poslednji put u evropskoj kosarci da se tako nesto desava, kao Motli recimo prosle sezone sa Hapoelom. U krajnjem slucaju, Jago je svakako na platnom spisku i u ovoj situaciji sigurno ne moze da odmogne, videlo se koliko se Miljenovic muci da uopste sacuva loptu, jednostavno je preslab za ovaj nivo takmicenja. Igra se jos 37 utakmica, oprastati se od sezone je bas bezveze, nismo mi toliko losi kako se prica, niti smo sinoc izgubili od ekipe koja je kanta. Milano ima bas jake fizicke igrace i videlo se koliko im je Nebo vazan igrac i koliko je nedostajao prosle sezone
Dzo23 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Kakvi bjednici, kakvi pilićari oni najgori. Momku produže ugovor na 3 godine prošlo ljeto, da bi mu ovo ljeto preko zvaničnog klupskog sajta poručili "pa pa, možeš da potražiš novu sredinu..". I vidi sad k**** u slamenom šeširu... Traže ga opet nazad. Ovo je toliko jadno da ne znam evo šta da kažem. "Žao mi je što ste naša, a ne uprava našeg neprijatelja". Je zi vo Edited 2 hours ago by Dzo23 6 1
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, MarioKempes said: S tim u vezi, povratak Jaga je normalna reakcija, koliko god smešno i tužno delovalo. Reč koju tražiš je "očajnički". Ne znam kako bi bilo koji igrač reagovao da ga šutnu preko poruke pa da ga zovu nazad. U teoriji, profesionalizam se podrazumeva, ali u praksi biće tu dosta zle krvi. 4 1
Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago A ko kaže da su Jaga šutnuli preko instagrama? Šta kao nisu mu ništa rekli uživo nego su samo sačekali dan objave rostera i tako mu saopštili da ne računaju na njega? Dobro je ljudi niste zadovoljni ali može se malo i prikočiti, ne verujem da su baš toliki mentoli u klubu. 4
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Урош19 said: A ko kaže da su Jaga šutnuli preko instagrama? Ne tvrdi to niko ali deluje da to nije proslo bas najbolje, to jest da je sam igrac imao sta da zameri. To ne mora da znači ništa, ali zaista izgleda kao neka vrsta silent treatment-a od kluba prema Jagu. 1
zvezdsusrcu Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pocetak 4.cetvrtine bez Monekea, kad se lomi cuvas ga za sta, dok ne naprave razliku, pa posle da to juris? Veci deo 4. cetvrtine bez centra? Nwora presedi dobar deo zadnje cetvrtine dok se odlepljuju. U prelomnim trenucima petorka Kodi, Miljenovic, Karter, cini mi se i Davidovac, nisam to video ni na pripremama… igracima ne zameram nista, a ludilo trenera od prosle godine se nastavlja, neka nsm je Bog upomoc. Borimo se celu utakmicu i sve prospe ludackim potezima u zadnjij cetvrtini. Sve ostalo je nebitno dok je ovaj izlapeli (neznalica nije) trener na klupi. 1
Losmi17 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Postoje 3 ogromne rupetine i to ne moze da se resi properly, debelo se zakasnilo. Trener plej i centar. Sve ostalo je cuvanje vatre. Sfeki i CMM su samo vas mogli da preveslaju da su EL trener i startni plej. 7
astrix1402 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) AKo se ima novca (to stvarno ne znam), Calates je slobodan i sta god pricali, jos uvek dobar igrac na ovom nivou. U ovom trenutku bih zamenio CMM za njega, da ne trepnem. Sto se tice Yaga, daleko da sam ljubitelj negove igre, ali je za MIljenovica izmislio kosarku. Za Miljenovica bi sve ovo imalo smisla da ima 19-20 godina, ali on ima 25 i sinoc je prvi put stao na parket EL utakmice (daleko da nam je on najveci problem, ali i on je tu negde na spisku nejasnih poteza trenera). Neka kaze gore da Sferopulos nije kriv za pve povrede. Slazem se za to, nije kriv za povrede, ali je kriv za ovu bezidejnost, za forsiranje CMM, za ISO kosarku i na kraju kriv je za Spartak, posle kog nije trebalo da ostane (zabole me za KSS, u pitanju je princip i brukanje kluba). Edited 1 hour ago by astrix1402 2 1
Bogoljub Gagic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, astrix1402 said: AKo se ima novca (to stvarno ne znam), Calates je slobodan i sta god pricali, jos uvek dobar igrac na ovom nivou. U ovom trenutku bih zamenio CMM za njega, da ne trepnem. Sto se tice Yaga, daleko da sam ljubitelj negove igre, ali je za MIljenovica izmislio kosarku. Neka kaze gore da Sferopulos nije kriv za pve povrede. Slazem se za to, nije kriv za povrede, ali je kriv za ovu bezidejnost, za forsiranje CMM, za ISO kosarku i na kraju kriv je za Spartak, posle kog nije trebalo da ostane (zabole me za KSS, u pitanju je princip i brukanje kluba). Како је слободан када је пре 3 дана у првом колу француског првенства поделио 10 асистенција?
astrix1402 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Bogoljub Gagic said: Како је слободан када је пре 3 дана у првом колу француског првенства поделио 10 асистенција? Nisam ispratio, negde sam procitao da su on i Motejunas slobodni. Moguce da sam prebacio nesto.
Todo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Posle poraza, uvek volim da pišem nakon prespavane noći, a iskreno i da čitam postove tada napisane. Samu utakmicu i poraz, ne znam ni kako bi komentarisao ako smo je igrali sa jednim pleyom, jednim bekom i od 15min jednim centrom. Ne znam da li bi bilo šta uradili i protiv Asvela a ne jedne jako ozbiljne ekipe Milana (kada je kompletna). Ovo što se dešava nama sa povredama, nismo ni krenuli prvo kolo ozbiljno se kandiduje da nadmaši i prošlu godinu. Inače, mora se reći jako bezobrazno sudjenje sinoć, pogotovo poslednja čet, i kriterijum za faulove i bacanja za obe ekipe , čime su lagano pogurali Milano da rutinski privede meč kraju. Onaj ćelavi gospodin iz Izraela izrasta u ozbiljnog specijalca, primetio sam ga još prošle god i mislim da "dupli Perez" će imati odgovarajućeg naslednika. Medjutim, najveći utisak je dok smo u povratku sa utakmice u putu nas sačekala notifikacija o mogućem povratku Jaga i Luke?? Znate kako, kada se u firmi, ozbiljnoj, neko smeni sa neke pozciije jer je vremenom pokazao da nije dovoljno kvalitetan za tu funkciju i da planovi i ciljevi firme se ne mogu ostvariti sa tim ljudima, govori o njima a i ozbiljnosti firme da preseče i donese promene, radi napretka firme. Da se vratimo KK Zvezda, vraćanje ljudi kojima se klub zahvalio, rekao da ne računa na njih, da njihov kvalitet nije dovoljan da ispuni naše sportske ciljeve (što smo i mi kao navijači videli), nije panična rekacija ili kupovina, Zvezda je i definitivno klub bez vizije, strategije, stručnih ljudi i pre svega karakternih da stoje iza svojih odluka i klub poguraju ka boljem. Da pričali smo vi, videli smo svi, ali od sinoć i definitvo nema gram sumnje u to. A nama i igračima, srećno u Minhenu! 3
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nebitno, ubo je čovek poentu tačno. Janis je trebalo da bude bivši nakon poraza ONAKVOG od Spartaka, koji nije imao nekolicinu bitnih igrača za rotaciju, a koji je u finalu, jači za nekolicinu igrača, bio rutiniran od 1/3 Partizana plus tri deteta. 1
Sokmeniki Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 hours ago, Born Ready said: Vidi, potpuna je istina da veliki deo navijača CZ nema pojma o košarci. Međutim, oni koji sada prizivaju Duška umesto Janisa ne odskaču puno znanjem od te većine. Jeste Dušku falio Kampaco, ali je svakako uspeo da izgubi meč od Albe u Pioniru nekih 15 razlike na oko 10 kola do kraja, kao i da onda sa sve tim Kampacom izgubi dobijene utakmice prvo u Minhenu a onda i u Atini protiv one tadašnje olupine od Pao-a u praznoj Oaki. Nismo mi tu ni prismrdeli plejofu kao što neki pričaju, vezali smo pet pobeda kada smo već ostali bez šansi za plasman i tako završili na desetom mestu. Tim je takođe na početku naredne sezone izgledao kao totalna banda i tada je 95% upisa ovde bilo teranje njega. Duško je dobar izbor kada je ekipi potrebna šok terapija, ali očigledno preterano rigidan i zastareo za modernu košarku. Kako ta šok terapija prođe, tako i njemu kreće polako da ističe rok trajanja u većini ekipa u zadnje vreme. Potpuno je smešno ponovo ga prizivati sada i predstavljati njegov mandat na našoj klupi drugačijim nego što jeste. Takođe, isti ovaj Janis je, sa svim svojim manama, prošle sezone sa ovom ekipom do pred sam kraj sezone bio u top 6, tako da je prilično teško tvrditi kako je zavarao narod i ništa ne zna. Ispao je od Spartaka, bez dileme sramotno, ali u takmičenju koje bi svi navijači u toku sezone prodali za jednu pobedu više u EL. U toj EL nas je malo sreće sa povredama, sudijskim odlukama ili generalno odlučujućim trenucima nekih utakmica delilo od toga da igramo plej-of. Ne umanjujem ni Janisovu odgovornost za sve ovo, ali veličanje Duška a predstavljanje njega nekim totalnim dudukom je smejurija i upravo odraz toga kako razmišlja prosečan navijač KKCZ tj. koliko zaista pamti. Protiv Albe mu prvi plej i najbolji igrac te sezone ne moze prevesti loptu jer je pao u depresiju zato sto ga je cura ostavila i tako igra narednih skoro mjesec dana, jel mozda on tu kriv nesto? Nikad u istoriji kosarke nije zabiljezen onakav slucaj, da se igrac ne moze oporaviti nakon raskida sa djevojkom. Protiv PAO jeste kiks, ali tad smo igrali isto bez Kampaca koji je igrao minimalno jer je imao problema sa virusom. Mnogi zaboravljaju i da smo imali derbi u ABA ligi nakon toga koji je odlucivao prvo mjesto gdje nam se jedina dva beka povredjuju u prvom poluvremenu i Kampaco je morao sam da igra do kraja + najgore sudjenje u derbijima otkako je dosao Obradovic u KKP, budimo realni. Ipak ja ga ne prizivam, jer smo mi svoju sansu da napravimo nesto sa njim propustili i taj voz je prosao. Najveci krivac za to je Covic, koji je sastavio onaj Frankenstajn od ekipe i uvalio Dusku nekolicinu igraca, a nakon Covica i Dusko je skoro isto kriv jer je prihvatio da vodi onu ekipu. 3
Bode Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ovo vracanje Jaga o kome sad vec svi mediji pisu, mi je veci poraz od bilo kog evroligaskog. Ovakav cirkus ni najveci pesimista medju zvezdasima nije predvideo. Kad se neke od ovih povreda saniraju, nadam se da ce i ekipa koja vodi klub doci sebi. Jer oni ne da su dozvolili sebi da se vode emocijama, kao sto je neko gore napisao da ne bi trebalo da bude slucaj, nego je ovo cista panika, prouzrokovana trenerovom nesposobnoscu da se prilagodi. Ako je vec takva situacija, daj tog Plavsica i te klince koji juce ni minut nisu dobili. Necemo crci za pa par nedelja i par poraza (sto ne mora da znaci) doci ce do konsolidacije i uspostavljanja nekog balansa, kao i uvek. Eventualno igrac umesto Kenana, to ce biti bas duga pauza. Sta ce nam doneti vracanje Jaga? Malo ofanzivne stabilnosti i zagarantovanih 90+ primljenih poena svaki mec. 2
radoje Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Dobro jutro omladino. Ja samo naišao da vas pozdravim. 1 1
Todo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 21 minutes ago, astrix1402 said: AKo se ima novca (to stvarno ne znam), Calates je slobodan i sta god pricali, jos uvek dobar igrac na ovom nivou. U ovom trenutku bih zamenio CMM za njega, da ne trepnem. Sto se tice Yaga, daleko da sam ljubitelj negove igre, ali je za MIljenovica izmislio kosarku. Za Miljenovica bi sve ovo imalo smisla da ima 19-20 godina, ali on ima 25 i sinoc je prvi put stao na parket EL utakmice (daleko da nam je on najveci problem, ali i on je tu negde na spisku nejasnih poteza trenera). Neka kaze gore da Sferopulos nije kriv za pve povrede. Slazem se za to, nije kriv za povrede, ali je kriv za ovu bezidejnost, za forsiranje CMM, za ISO kosarku i na kraju kriv je za Spartak, posle kog nije trebalo da ostane (zabole me za KSS, u pitanju je princip i brukanje kluba). Koga bi ti sinoć stavio da nam organizuje napad i bude play? Pošto ova dva nije trebao. (slažem se Miljenović nije za EK, a nisam fan ni CMM). Samo sinoć koga bi stavio na pleya a da je bio u 12? 1
keli165 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja se nadam da je dezinformacija ovo vraćanje Jaga. To bi bio cirkus na više nivoa i potez zbog koga ostavku ne treba da da samo trener, nego i ceo sportski sektor i predsednik kluba i upravni odbor. 1
Recommended Posts