Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Daiki Ito said:

Zato sto je dobio takvo obecanje u trenutku dolaska od naseg trenera , da ce igrati sa loptom i imati svu slobodu . 🙂

Mogu da razumem da su svi iz kluba pa i trener njega stavili u poziciju nekog prvog skorera ili prve opcije u napadu. Nije baš da se slažem, ali mogu da razumem.

Ali u tom slučaju, on treba da igra na poziciji koja mu je najprirodnija. Tu će najpre ispuniti svoj potencijal. A to smo i videli na ovoj utakmici sa Monakom. A ako hoće da izdominira protiv nekog slabijeg beka pa da tu traži šansu uvek postoji pick igra koju su recimo igrači Pariza savršeno koristili u prvoj utakmici. Tako da ne mora on da igra na poziciji beka da bi ulazio u te, da kažemo povoljnije situacije, nego da mu tim i napad to omoguće..

Posted

A da li se neko pitao da li su pravo iz teretane izasli na teren. Nwora je sigurno bolji suter od ovoga sto je pokazao. Polako i sa porazima i sa pobedama. Pravo stanje stvari cemo videti 30 septembra.

• Like 3
Posted
6 hours ago, Taki said:

Ja bi Kenanu dao taj zadnji šut al da mu neko drugi kreira 🙂, da je dobar šuter to mu se ne može osporiti. 

...to mu se ne može oprostiti.

Posted
42 minutes ago, VISOKOLETAC said:

A da li se neko pitao da li su pravo iz teretane izasli na teren. Nwora je sigurno bolji suter od ovoga sto je pokazao. Polako i sa porazima i sa pobedama. Pravo stanje stvari cemo videti 30 septembra.

Ja sam se pitao odakle toliko mašenih tabli, obruča, cigala... Bar svi super izgledaju, dobro ajde Deda je bio neko vreme s reprz, a hormoni su im tu prisutni i par dana posle teretane (pogledati Kenanov ples). To što šut za 3 nekad liči da kao da se digao za mrtvo dizanje je normalno, kažu da je broj teških serija u teretani srazmeran broju airballova na sledećoj utakmici. 💪

Posted
11 hours ago, VISOKOLETAC said:

Da, ljudi obično dolaze na KKCZ live topic sa racionalnim pretpostavkama a ne sa - idem da jebem majku i oteram pola tima, ceo stručni štab i upravu.

Što se pretpsotavke tiče, nisam siguran koliko je ta teorija teške noge, teške ruke u današnjoj košarci primenjiva. Nisu ovo više devedesete da ih neki Sead Krdžalić ili slični gonič robova otera da trče maratone po Kopaoniku/Zlatiboru i da se prepričava ko je više povraćao od umora. Danas se fizička sprema igrača maltene pretpostavlja i sigurno da niko od njih pripreme ne počinje od nule što se tiče fizičke spreme. Teško da je prvi dan priprema ijedan igrač bio sa viškom kg ili manjkom kondicije. 

Videli smo i tokom leta brojne kampove na kojima su bili naši igrači (eno Kaline sa Džimijem Batlerom na nekom kampu). Hoću da kažem, ima sigurno do umora ali da ne pridajemo tome previše značaja. 

Meni je iz ovih pripremnih utakmica apsolutno najvažnije da se niko ne povredi (evo komšije kubure sa povredama od starta). Posle ide isprobavanje svake moguće kombinacije po cenu da Izundu igra pleja ako treba. I na kraju dolazi rezultat. Ako uopšte i dolazi. Mislim da tako i treba posmatrati svaku moguću prijateljstku.

Sezona je preduga, rekordan broj utakmica nam sledi. To će zapravo biti mini ciklusi u kojima će treneri morati da dižu formu tokom sezone ili svesno spuštaju gas pa šta se uradi, kako bi se sačuvala ekipa i kako bi se (idealno) pikirala forma za najvažniji deo sezone. Sfero je prošle godine big time omanuo u ovom poslednjem i to ne sme da se ponovi (kad malo razmišljam, jebeš mi sve ako čovek nije nagazio sezonu vodeći se onim - ko u Zvezdi preživi decembar miran je do leta, pa gazio formu odmah na startu :lol_2:)

• Like 1
Posted
12 hours ago, Creed Bratton said:

Mnogo veci problem od ballhandlinga je nedostatak sutera u ovakvoj petorci. Uz Kodija tu je i Moneke koji cesto igra sa loptom, a pored njih imas i Rivera i Kalinu koji mogu da igraju na postu sto bi rasteretilo dodatno ove koji igraju sa loptom u rukama. Nwora u ovakvoj postavci izgleda lose jer protivnik moze da puni reket i gubi onaj segment igre koji mu je uz sut najbolji, a to su katovi, utrcavanja iza protivnicke odbrane, prodori iz prvog koraka itd..  Jasno je svima (nadam se i Janisu) da on ne treba da bude organizator ili neki iso skorer ali isto mislim da bi u odredjenim petorkama mogao biti upotrebljiv na dva pogotovu sto je fizicki nadmocniji od vecine bekova i iz dobrih kretnji bi vrlo lako mogao da dodje blizu obruca. 

kontam da ce devonte da startuje kad se malo pohvata i navikne 

• Like 1
Posted
1 hour ago, NMX said:

Nisu ovo više devedesete da ih neki Sead Krdžalić ili slični gonič robova otera da trče maratone po Kopaoniku/Zlatiboru i da se prepričava ko je više povraćao od umor

:lol_2: