Jump to content

Recommended Posts

Posted

Maj 2026. Nedelja je. Budim se jako rano, nisam mogao da spavam od uzbuđenja. Večeras je najvažnija utakmica trenera koji nije najveći u istoriji na klupi mog voljenog kluba. Idem da jedem, imam dobar apetit, razmišljam da li da pogazim svoju reč da naprednjački projekat neću gledati uživo dok se stanje ne promeni. Predajem se, tražim vezu za kartu (a kako drugačije u Srbiji), izlazim napolje u nadi da će mi nekakva aktivnost malo skrenuti misli. Naravno, ništa ne uspeva, a svakim trenutkom uzbuđenje raste. Iako je utakmica za 7h i Arena mi je ispred zgrade, krećem ka Areni i tamo zatičem gomilu obolelih koji su isto uradili...

23:05 Navijaci su uleteli na teren i slave zajedno sa igračima. Janis je nošen i bacan u vazduh prvo od strane igrača pa onda i publike. Čović je skinuo majicu da slavi, ali niko ne želi da ga zagrli. Količina emocija je najveća po kvadratnom metru u istoriji čovečanstva, pola ljudi vrišti, druga polovina plače. Bodiroga daje pehar Dobriću koji se leluja prvo levo, pa desno i podiže ga. Smenjuju se srpska i nigerijska tradicionalna muzika.

Prošla je 81 godina a ovo je Zvezdin najbolji dan u istoriji, ok, posle neponovljivog Barija.

Kakva godina, prvo se Srbija oslobodila a onda i ovo. Zaslužila je Srbija, posle toliko godina patnje. Razmišljam u sebi, pamti i upijaj svaki trenutak, jednog dana ćes ovo prepričavati unucima...

Spoiler

PS nadam se da drugar Magia ne zamera na lošem ciganskom humoru.

• Like 8
  • Love 25
  • Thanks 1
  • Ha-ha 10
  • Pumpaj! 1
Posted

To je to :Hail:

Neka nam je srećna nova sezona, braćo cigani. Pred Janisom i momcima je ozbiljan posao, na nama je da ih podržimo i ne polivamo na prvi poraz. Budimo ljudi iako smo ciganji.

uyy68qehpdfe1.gif 

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted

Nikad lepsi dres, i bas mi se dopada sto je grb u sredini..navodno je to pravilo El od ove sezone.

Srecno svima u novoj sezoni, nadam se puno pobeda i trofeja...

Idemo cigani ❤️🤍

• Like 1
Posted

Lokalna štampa javlja da je Baskonija navodno zainteresovana za Jaga i Stefana Jovića. Izvinjavam se ako je vest ovde pošto je prelazni rok zatvoren.

Posted
24 minutes ago, DameTime said:

Srećno vam bilo u novoj sezoni, da iskopirate KKP kao u otvaranju teme - osvojite KLS. :classic_tongue:

Iskopiracemo vas kao 92. :) SRECNO BRACO CIGANI!!!

Posted

Domaci dres je bas dobar, gostujuci mi se iskreno ne svidja. Nisam upucen jel EL naredila da grb bude u sredini, ili je to izbor na klubovima? Ispod loga adidasa imamo diskretnu reklamu Drceline gradjevinske firme...

Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Maj 2026. Nedelja je. Budim se jako rano, nisam mogao da spavam od uzbuđenja. Večeras je najvažnija utakmica trenera koji nije najveći u istoriji na klupi mog voljenog kluba. Idem da jedem, imam dobar apetit, razmišljam da li da pogazim svoju reč da naprednjački projekat neću gledati uživo dok se stanje ne promeni. Predajem se, tražim vezu za kartu (a kako drugačije u Srbiji), izlazim napolje u nadi da će mi nekakva aktivnost malo skrenuti misli. Naravno, ništa ne uspeva, a svakim trenutkom uzbuđenje raste. Iako je utakmica za 7h i Arena mi je ispred zgrade, krećem ka Areni i tamo zatičem gomilu obolelih koji su isto uradili...

23:05 Navijaci su uleteli na teren i slave zajedno sa igračima. Janis je nošen i bacan u vazduh prvo od strane igrača pa onda i publike. Čović je skinuo majicu da slavi, ali niko ne želi da ga zagrli. Količina emocija je najveća po kvadratnom metru u istoriji čovečanstva, pola ljudi vrišti, druga polovina plače. Bodiroga daje pehar Dobriću koji se leluja prvo levo, pa desno i podiže ga. Smenjuju se srpska i nigerijska tradicionalna muzika.

Prošla je 81 godina a ovo je Zvezdin najbolji dan u istoriji, ok, posle neponovljivog Barija.

Kakva godina, prvo se Srbija oslobodila a onda i ovo. Zaslužila je Srbija, posle toliko godina patnje. Razmišljam u sebi, pamti i upijaj svaki trenutak, jednog dana ćes ovo prepričavati unucima...

Reveal hidden contents

PS nadam se da drugar Magia ne zamera na lošem ciganskom humoru.

Hm... 🙃🙃🙃

Salu na stranu, odlicno otvaranje teme ajde barem da se nama ovo ostvari, ako vec komsijama ne bude moglo 😁

Posted
28 minutes ago, Amigo21 said:

Domaci dres je bas dobar, gostujuci mi se iskreno ne svidja. Nisam upucen jel EL naredila da grb bude u sredini, ili je to izbor na klubovima? Ispod loga adidasa imamo diskretnu reklamu Drceline gradjevinske firme...

Nije Evroliga nikom ništa naredila. Mogao si da staviš grb na sredinu dresa ili sa strane. 

Posted

Kodi - Grejam - Miljenovic

Kenan - Karter - Radosic

Kalinic - Nvora - Dobric

Moneke - Odželej - Davidovac

Rivero - Izundu - Plavsic (Bolomboj)

Sa ovim idemo pred Milosa, bolje nemamo a verovatno necemo ni dovesti, ostaje jedino jos nada da ce se Bolomboj vratiti sto pre i na taj nacin znacajno podici defanzivni plafon ekipe.

Na prvi pogled jasno je da se ovakvom selekcijom nastojalo da se ekipa fizicki, atletski i energetski unapredi i pritom podmladi.

Na ustrb kosarkaskog iq-a po kome smo se ranijih godina isticali, dodali smo misice i atletiku - trend na koji smo se kasno prikacili, ali bolje ikad nego nikad.

Osnovni utisak je da, ako zeli da ova ekipa dodje blizu svog plafona, Janis mora da nastavi da se prilagodjava, da uspostavi brzi tempo igre i omoguci vecu slobodu nosiocima.

Dakle vise igara na veliki broj poena, tranzicija uz odgovornu odbranu i mnogo svic odbrane.

Kodi, kome je ovo prva druga sezona u jednom istom timu u karijeri, je ocigledno fizicki i mentalno u mnogo boljem stanju nego prosle godine u ovo vreme. S toga ocekujem i njegovu najbolju verziju, igraca koji ce nastaviti da igra 25 plus minuta, ovoga puta sa boljim konituitetom u oba pravca. Ono sto nas je kostalo prosle sezone, a sto prati Kodija tokom citave karijere, jeste losa zavrsnica i neiskorisceni poslednji napadi na utakmici, brda dobre igre smo tako prosuli i na kraju ispustili top8 koji nam je po gotovo svemu pripadao.

Tu na scenu stupa najegzoticnije pojacanje Zvezde ovog leta - Davonte Grejam.

Njegova slicnost sa Jagom, igracem kojeg nominalno menja u timu, jeste sto se ne libi da sutne ali i pogodi, narocito iz driblinga sa pozicije PG-a, nakon jednostavnog bloka ili drugacije.

Ipak, njegova prednost je u tome sto mu kombinacija tehnike i brzine omogucava da napadne i drugacije, nije jednodimnzionalan i zna da prepozna i kazni razlicite odbrane na njemu, pritom nije siledzija i postuje slobodnog igraca.

U tom pogledu, on bi trebalo da bude Him ove sezone kada je zavrsnica u pitanju, a to treba da predstavlja veliki iskorak za nas tim.

Grejam i Kodi bi trebalo da predstavljaju jedan deo osovine koji drzi tim i daje mu stabilnost, njihova igra ce u dobrom delu odrediti i uspeh citave sezone.

Ne vidim ih puno zajedno na parketu ali ih vidim kao tandem koji se dopunjuje i smenjuje sa minutazom u zavisnosti od ptrebe i njihove forme, takav luksuz ranije nismo imali.

Miljenovic ce verovatno kupiti minute u ABA i traziti svoju priliku da se nametne kao ozbiljnije dugorocno resenje.

Na beku, imamo igraca koji nas je uzasno nervirao svojom odbranom i poslovicnom nezainteresovanoscu, kao i pridoslicu koja ne garantuje kvalitet ali garantuje novu energiju i mogucnost za napredovanjem u toku sezone - reklo bi se tanko u odnosu na pozicije 1-3-4, ali negde mora i da se pristedi i ostavi mesta za doselekciju, nismo mi ni Real ni Hapoel.

Kenan je prosle godine dao 70 trojki u Evroligi, ako budemo dobri pa ga castimo kojim procentom vise u odnosu na zvanicnu statistiku, rekli bismo da je sutiramo 2/5 trojke po utakmici - za nase uslove sjajan rezultat.

Osim toga gotovo sve je bilo problematicno, a nije pomoglo sto je cesto upravo on bio fokus protivnicke odbrane, ne dobijajuci pri tome odgovarajucu podrsku centara sa kojima bi nominalno trebalo da saradjuje, dobije ispravan blok itd, falio je zdrav Bolomboj i zdrava Filipova glava.

Ove godine bi taj fokus odbrane trebalo da malo popusti usled novih udarnih igala u timu (Grejam-Karter-Nvora-Moneke), pa nije nelogicno ocekivati da svoju statistiku ponovi ili je cak i poboljsa, sve ostalo od njega u ovim godinama bice cist bonus.

Njegov parnjak Karter morace da uskoci u patike Nedovica koji je predstavljao tog nekonstantnog 1v1 igraca i ponekad sekundarnog pleja.

Karter se u toj ulozi dokazao na nizem nivou, poznato mu je kako se igra u sistemu gde 5-6 igraca na spoljnim pozicijama gotovo ravnopravno dele minuta, nije mu potrebna velika minutaza da bi bio koristan i zbog toga predstavlja korektan fit u taktickom smislu.

Ostaje da se vidi koliko ce biti u stanju da iskreira poene sebi i drugima s obzirom na gradju, u zavisnosti od toga ce se i odredjivati hijerarhija izmedju njega i Kenana, u smislu ko je prvi a ko drugi bek ekipe.

Takodje, njegova odbrana ce uticati na Dobriceve eventualne minute na 2, ako bude bilo bolje od ocekivanog - Segija tu (stvarno se nadam) u evroligi necemo gledati.

Kao i kod Miljenovica, Radosic ce verovatno biti zaduzen da odmori igraca na svojoj poziciji u ABA ligi, konkretno najvise Kenana.

Nista vise ne vredi pricati dok ne budemo videli u kojoj ce meri on i ostatak podmaltka dobiti sansu.

Eto, izvinjavam se sto sam oduzio, ako ima volje da se ovo cita, mozda dam i neko svoje vidjenje krilne i centarske pozicije, kao i analizu strucnog staba.

Ako ne, bar je dat neki doprinos novoj temi.

Pozdrav svima, cestitke Kaosu na otvaranju teme i nek nam je svima sa srecom.

Ziveli!

• Like 13
Posted

Srećan nam početak nove sezone. Danas predstavljeni domaći dresovi. Sutra još jedna tekma iza zatvorenih vrata sa Igokeom. Misaoni eksperiment da se otvori tema je super. Fokus se sa Evrobasketa prebacio sad na EL. Ajmo! 

• Like 1
Posted
1 hour ago, Summerfunk said:

Nije Evroliga nikom ništa naredila. Mogao si da staviš grb na sredinu dresa ili sa strane. 

To me i zanimalo, necu da mracim otprilike mi jasno zasto je grb pomeren onda na sredinu. Nekome ce se vise svideti sto je na sredini nekome da bude na desnoj strani to je stvar ukusa...