Jump to content

End of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Malo sudije, malo njihov pritisak i kvalitet (čitaj ludilo Kodija), a malo više naš umor i IQ pokvariše utisak, odnosno istopiše onih predivnih +15.

U svakom slučaju, potpuno zasluženo! Bravo!

Posted

Svaka cast nasim igracima i Penjaroji, odlicno smo usli u mec sto me je najvise plasilo jer sem protiv Virtusa uvek smo zavrsavali ili pocinjali 1/4 sa finim zaostatkom.

Zadovoljan sam koliko stabilnije delujemo u ovih par nedelja, mislim da su strucni stab i igraci pristupom otkako smo odstranili Tajrika i Parkera zasluzili ovih lepih par nedelja.

Sada pred nasim celafutom ostaje da Dvejna uskoro ukljuci u sistem za zavrsnicu ABA lige, kakav je takav je znacice.

• Like 1
Posted

Rutinski... će nas oterati u ludnicu. :classic_biggrin:

Budalaste su priče o iznenadnom gubitku IQ na kraju. Po sećanju, jedina velika glupost je Sterlingovo glavinjanje u gužvu nakon osvojene lopte. Oni koraci Kalatesa su mislim izmišljeni. Sve ostalo je uobičajeno u takvom jurišu protivnika. Trebalo je da pogodimo nešto ali to nije manjak inteligencije.

Bili smo prinuđeni da igramo sa dva pleja od kojih je jedan sitan a drugi idealan da ga šalješ na liniju penala. Ko je još ostao - zadnji vezni Arijan i "nisam prisutan" Šejk. Oni imaju fizikalne pitbulove, pritisli su nas, zbog toga i nadskakali, promašili smo nekoliko šuteva a oni počeli da ubacuju sve. Na to, odavno smo bili u bonusu otud par laganih šetnji do koša. Opet, zadovoljan sam, prvo jer smo uspeli da uglavnom vodimo s onda i da napravimo razliku (ispade da je to nešto lako), zatim i da odbranimo par napada na kraju, što je uz mirnu ruku Karlika donelo pobedu. 

Za mene odličan derbi, u smislu posvećenosti i borbe. Od starta se krenulo jako na obe strane, sve je pucalo. 

Centri su takvi-kakvi su, ali mora se reći da su igrali protiv fizički jakih protivnika i da na četiri ne možemo da ostvarimo prednost, što im otežava posao. Čak je Dilan bio odličan u odbrani i lepo je video saigrače u napadu. Falila mu je bar jedna trojka.

Nesavršen je ovaj Partizan i ima dosta rupa, ali kida. Svaka čast ekipi i naklon Penji. 

Ostoja pk.

• Like 9
Posted

Bruno ima problem metiljavih ruku ali nije bežao od fajta i za promenu nije izgubio živce a tuklo se u reketu samo tako, svi centri obe ekipe. Svi su pravili po neki propust tako da mi se baš smučilo onoliko prozivanje njega na lajv temi, isključio sam se sa iste u nekom trenutku. Na kraju odlična borba i fine brojke za njega, plus bacanja kad je trebalo.

• Like 4
Posted

Zaista se treba osvrnuti na Penjaroju i reći da je dobro pripremio meč.

Primjetna je namjera već duže vreme da, u stilu naših DV dana, mečeve otvaramo sa pokušajem igre po dubini.( slina mi na usta ide kad to vidim).

Nekada je to otvaranje iz pika nekad low post igra sa finišom na obruču ili povratnim pasom. Ovdje i Dilan i Poku učestvuju u spuštanju lopte što je veliki forte.

Uglavnom uspstavimo dubinu, što otvara mnoge opcije.

Druga stvar je skok i građenje čini mi se puno bolje organizovano u zadnje vreme(nisam gledao statistiku).

Ovdje mora čovjek da pomene Bruna koji kad je u vinklu je dobra mrcina pod košem.

Kada smo uspostavili svoju igru jedino što je bilo bitno odgovoriti na njihov presing(dža ili bu igru zlobnici bi rekli). Srećom to se desilo već u drugoj četvrtini jer smo otišli bili na plus 9 ili 8, pa je junou Saša već tada posegao za tim. To je nas donekle pripremilo za drugi njihov pokušaj koji se desio već u trećem kvartalu na plus 15 za nas. Iako su nas gotovo stigli bilo je jasno da jedan koš i to kakav koš Karlika 2+1 utakmicu zatvara.

U suštini pet na pet igra je pripala nama. I često smo zaletanjem na skok u napadu sprečavali njihov pokušaj tranzicije. Uglavnom kontrolisali smo dešavanja na terenu što je lakše kad trener ima takva dva različita pleja kao Karli i Nik(bocnuo je svoju trojku).

Dobar put je ovo.

Bravo mi!

• Like 5
Posted (edited)

Mislim da je ovo moglo da se dobije laganije i bez nepotrebnog stresa na kraju da smo imali iole bolji šut, malo pameti (ali Sterling je dokazano nema) i malo više strpljenja.

Međutim... TOOO LUTKO!!! Hahahahhaha ovo je bilo top, bravo za sve, ne može bolje sem da daš reč - i održiš reč, i to gde, i to kako! 

Šta da kaže čovek za Karlika. Tri od tri trojke, lagano. Ne vidim kako možemo da ga zadržimo, Katalonci ga već svojataju po njihovim forumima (doduše oni sad kao da su uboli zlatnu žilu, samo fali Lebrona da dovedu), ako i ode - hvala za sve, it was a pleasure, majstore.

Sterling - jedini čovek koji je ubio sezonu u EL i Partizanu i Zvezdi. Automatik, ništa on ne misli, samo igra, ali je razlika da li igra odbranu ili ne. Ako je igra, onda je top 5 SG u EL, ako je ne igra, bottom 5 EL SG. Ne sećam se sličnog slučaja, molim nekog da me podseti ako nešto mašim?

Silent heroes - Bruno& Bonga, posebno ovaj drugi, što bi rekao Đurović Pogba, ušao je u poslednju četvrtinu tako što je dao dvojku, skočio u napadu iz čega je Karlik pogodio trojku, potom dao trojku, pa ponovo dvojku, pa ponovo trojku, u 13 poena je učestvovao! Bruno pronašao smirenost, dao šta je trebalo, nije mašio bacanja, top.

Posebna pohvala za trenera - kad je klupirao Šejka posle 2 i po minuta u drugom poluvremenu, znao sam da dobijamo. Nije bolje vodio ekipu ove sezone i zaslužio je sve što mu se trenutno dešava.

Sledeći!!

Edited by Dzep
  • Like 7
Posted
1 minute ago, Dzep said:

Sterling - jedini čovek koji je ubio sezonu u EL i Partizanu i Zvezdi. Automatik, ništa on ne misli, samo igra, ali je razlika da li igra odbranu ili ne. Ako je igra, onda je top 5 SG u EL, ako je ne igra, bottom 5 EL SG

Ovo iz bolda sam video sinoć i vrisnuo koliko je tačno. Al' baš što kažeš, ne razmišlja on ništa, ponekad ni ne vidi ništa, samo pegla na instinkt pa šta bude. 

• Like 1
Posted
7 minutes ago, odupri se ludilu said:

To je nas donekle pripremilo za drugi njihov pokušaj koji se desio već u trećem kvartalu na plus 15 za nas

Nije bilo u trećem kvartalu nego na 4-5 minuta do kraja. Ali par puta pre toga je isto tako moglo da ode na +10.

• Thanks 1
Posted

Bruno je baš izriljao i iz ove perspektivne bio je izrazito važan faktor sinoć. Jebiga, oni zicerčići koje nabije u obruč frustriraju u trenutku, ali odličan hustle i veoma važna rola. U više navrata se primetilo kada je Džekiri na parketu koliko nedostaje. 

Bald eagle-ova trica mi je highlight večeri. Prosto znaš da ulazi ka' kap zbog svega izriljanog i stvorenog. Pre toga je iz strašno teških situacija i uglova delio neverovatne lopte i dirigovao igrom do Karlikovog tejkovera. 

Coach Peña je očito uspeo da nađe neku zajedničku žicu i kohezivni ritam ekipi, vidi se od prvog dana da je pošten i predan izazovu koji je bio baš težak. Kao što sam pomenuo jedared, ovaj svojevrsni ispit je bio jako važan za celu priču (i njegovu ocenu), ostao je još jedan - ABA liga. 

If I may, da nas suci nisu usrali protiv Reala i da smo izvukli pobedu u grotlu nekadašnje Nokia arene, coach bi sada probijao play in barijere. :default_coffee:

• Like 7
Posted
6 minutes ago, Barkley#34 said:

Ovo iz bolda sam video sinoć i vrisnuo koliko je tačno. Al' baš što kažeš, ne razmišlja on ništa, ponekad ni ne vidi ništa, samo pegla na instinkt pa šta bude. 

Isto, najjači tvit u poslednje vreme, potpuna istina. Ali sad njega da pitaš koji smo na tabeli, koji je ovoooo grad koje je ovoooo mesto, ne bi imao pojma, dečko jednostavno ne zna ništa, dođe odradi ode. Kad mu vidim one sitne zmijske oči i taj prazan pogled, sve mi je jasno, to je to, tu su limiti jasni

• Like 3
Posted

Čestitam, još jednom ste pokazali da ste bolja ekipa. Rekreativni derbi u aba ligi ne uzimam za ozbiljno.

Karlik strašan igrač, svakako uz CMMa najbolji u obe ekipe.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Dugo dugo nisam pogledao KKP utakmicu, jos od onih sranja sa Zelimirom, i rekoh ajde da pogledam EL derbi, sto da ne. Mislim da i jedan i drugi tim imaju dosta potencijala, za vise domete. Mi smo posebno flopnuli zbog svih desavanja, lose investicije u Dzabarija, komsije jos i nisu lose, ali mogli su i bolje.

Ne znam samo da li bismo sa Washom ovo sinoc dobili +20 ili izgubili na kraju. 😄

• Like 2
Posted

Čestitke komšije! Potpuno zasluženo.

Ne stigoh sinoć da čestitam, morao sam tetki da odnesem lek Metalnom da proverim neke kablove.

• Like 3
  • Thanks 5