Jump to content

Recommended Posts

Posted

Srećno Frenku u daljoj karijeri pogotovo sa povredama, pa da bude dočekan kako dolikuje, nekad kad se ponovo sretnemo. Što se tiče Hakinena, verovatno najveći talenat iz Evrope trenutno, i da mislim da bi taj potpis doneo dosta toga dobrog Partizanu. Apsolutno bi dobijao velike minute (20+) u ABA ligi, a verujem i 10ak u EL. Kad je mogao Bošnjaković, pa i Tristan, periodično može i ovaj mali, a veći je talenat - dokazao je i na EP da može. I zato, daj ga vamo, ko zna, možda ne izađe na draft odmah sledeće godine - iako bi iz Evrope imao pravo, dok sa koledža mislim da ne, nego one tamo. Nisam baš najsigurniji. 

• Like 5
Posted

Uf kad se sad udruze Frenki i Vokap, pa kad mu ovaj drugi objasni da u Pireju moze da "bije" do mile volje a da mu ne sude nista. Kakav pakao ce to biti za protivnicke bekove, vec vidim.

• Like 12
  • Ha-ha 2
Posted
18 minutes ago, Marvin said:

Slabo sam Miku gledao na EP, jel on moze na peticu u EL uslovima?

Moće  mozda za 4-5 godina dok nabije mase i iskustva. Sad je pandan Veselom kad je došao kod Vujoševića. Skoro pa preslikani igrači.

• Like 1
Posted
17 minutes ago, Chaos Is Me said:

Murinen ima 18 godina i sledeće godine je draft eligible. Kakva srednja škola, čovek može odmah na koledž, a svi najeminentniji programi stoje u redu za njega.

Koliko sam ja citao, ako ostane u USA moze na draft tek 2027. valjda je to i razlog zasto zeli da ode negde.

Zbog toga i nisam bas previse srecan sa ovim potpisom jer nisam siguran da bi vec ove godine mogao da ima ogroman doprinos. 

Sa druge strane, ako bi ostao 2. godine to bi vec bila druga prica.

48 minutes ago, realno *w said:

Kako god, bilo bi zanimljivo. Moram priznati da sam pomislio kako bi to bilo da se on i Bonga nađu zajedno na parketu, tu nijedan pas protivničkle ekipe ne bi bio siguran.

Kontam da se Zeljku oci cakle kad zamisli petorku gde je Bonga na 3, Slim Jesus na 4 a Poku na 5.

• Like 1
Posted

Pravila kažu: To be eligible for the NBA draft, players must be at least 19 years old by the end of the draft year and have completed at least one year of high school.

Murinen puni 19 godina u martu sledeće godine, tako da može da izađe na sledeći draft koliko ja tumačim. Ima samo predstojeću sezonu da odigra negde drugde.

Posted

Jest veštačka, ali ipak jest i neka telegencija...

Can a player be eligible for nba draft with just finished high school?

No, a player cannot be eligible for the NBA draft immediately after finishing high school. The NBA's rules require that a player be at least one year removed from high school graduation and be at least 19 years old during the calendar year of the draft to be eligible.

The "One-and-Done" Rule

This rule, often referred to as the "one-and-done" rule, was put in place in the 2006 Collective Bargaining Agreement. 

It prevents players from entering the NBA draft directly after high school. 

The rule mandates that at least one NBA season must have passed since the player's high school graduation. 

Why the Rule Exists

Player Development:

The rule allows players more time to mature and develop their skills by providing a year of either college basketball or another professional league. 

Business Reasons:

The NBA uses the rule to evaluate players against higher competition before investing in them as draft picks. It also allows college programs to market top talent to fans for free, boosting viewership and revenue for the NCAA. 

What Players Do Instead

Players who are not eligible for the NBA draft can play one year of college basketball. 

Some players choose to play professionally for teams outside the NBA. 

They can then enter the NBA draft after they meet the eligibility requirements. 

• Like 1
Posted

To onda znaci da bi on ostao 2 sezone. Ne znam koliko bi igracki doprineo. Ali potpises multi year ugovor s njim, stavis buyout 1,5+m i posle 2 godine zaradis na njemu. On ako je projektovan visoko na draftu iznos koji mu odbiju od plate bice mizeran u odnosu na to sto prima. 

Posted
5 minutes ago, Alek The Great said:

To onda znaci da bi on ostao 2 sezone. Ne znam koliko bi igracki doprineo. Ali potpises multi year ugovor s njim, stavis buyout 1,5+m i posle 2 godine zaradis na njemu. On ako je projektovan visoko na draftu iznos koji mu odbiju od plate bice mizeran u odnosu na to sto prima. 

Mora i igrač da pristane na toliki buyout a to nije mnogo verovatno, mislim da NBA plaća neku standardnu cifru koja je značajno manja od te, pa bi dopunu do 1.5 morao sam igrač da plati. Menadžeri o glatko odbiju. Buyout u košarci može da se stavi par stotina hiljada evra, ovo što ste uzeli za Nilikinu, tako nešto.

Posted

A sto se tice njegove minutaze realno bi bilo da dobije 20ak minuta u Aba ligi. Ili ako trener odluci da odlaskom Natekline ne dovede nikog da bi se nasli minutu za finca i u EL. Znaci vise minuta za Sterlinga i Vanju na 2 i eto 10ak minuta za njega na 3. Cenim da je tesko da moze fizicki da odbrani vecinu cetvorki u EL.

Posted
21 hours ago, Chaos Is Me said:

U, super vam je ovaj kao "small logo" dizajn, dobra priča.

554182456_18399455380189740_193270035122

Onaj lik sa tw Colovic86, što je kritikovao Partizanov marketing, je pisao sledeće u onom jednom postu:

"Veliki revolt postoji i zbog konstantnog „guranje“ alternativnih grbova na majicama i promocijama, dok zvanični grb kluba često izostaje."

Hteo sam sad da pronađem to, pošto mi nije bilo baš jasno šta je tu problematično, pa naleteh i na ovaj post kao objašnjenje, pošto očigledno nisam bio jedini:

• Like 3
Posted

Ja tog Finca ne bi volio gledati u Zvezdi ni da znam da će ostati 5 godina i igrati kao Antony Davis.Dovoljno mu je pogledati oči i sve je jasno. 

• Like 1
  • Ha-ha 10
  • Tuzno 1
Posted
2 minutes ago, JPM said:

Mora i igrač da pristane na toliki buyout a to nije mnogo verovatno, mislim da NBA plaća neku standardnu cifru koja je značajno manja od te, pa bi dopunu do 1.5 morao sam igrač da plati. Menadžeri o glatko odbiju. Buyout u košarci može da se stavi par stotina hiljada evra, ovo što ste uzeli za Nilikinu, tako nešto.

Pa to sam i napisao. Maksimalan iznos koju nba klub placa je 750k (sem ako se nesto nije promenilo). Ostatak placa igrac. Ako on npr bude 5. pik on bi dobijao oko 4m neto godisnje, pa bi ono sto placa bilo mizerno. Naravno, ako se pregovara oko iznosa buyout-a onda bi mogli da se cenkamo obecavsi mu minute.

• Like 1
Posted (edited)
6 minutes ago, JPM said:

mislim da NBA plaća neku standardnu cifru koja je značajno manja od te, pa bi dopunu do 1.5 morao sam igrač da plati.

600k je fiksni iznos koji NBA timovi plaćaju u tim situacijama 

Edit: da preciziram, to je maksimalni iznos koji NBA timovi mogu da plate prema njihovim internim pravilima. Al ne znam ni za jedan slučaj gde su manje platili.

5 minutes ago, Taki said:

Ja tog Finca ne bi volio gledati u Zvezdi ni da znam da će ostati 5 godina i igrati kao Antony Davis.Dovoljno mu je pogledati oči i sve je jasno. 

Šta je jasno?

Edited by Shikamaru
  • Like 3
Posted

@uvrnuto

meni je lepa ova varijanta sa bakljom i 6 plamenova, ali se potpuno slazem sa gosn' tviterasem. 

Mislim da je posredi postepeno guranje petokrake u drugi plan. Uz ideju da se nekad mozda i promeni grb. Sa cim se apsolutno ne slazem i zbog cega pizdim iako nisam umeo to ovako lepo da marketinski objasnim 🙂

• Like 2
Posted
8 minutes ago, Shikamaru said:

600k je fiksni iznos koji NBA timovi plaćaju u tim situacijama 

Onda je suma baš smešna, nama su Sparsi za Bobija Marjanovića platili 650k dolara, ovo sad bukvalno manje nego tad. 

Posted

Pisu Ostojine kidare da bi uskoro trebalo da stigne bek, danas je media day i obracanje Mijailovica.

Najvise sto me oko centra plasilo jeste ono kako ce izgleda i biti, cekacemo kat u NBA ligi i igrati bez istog ceo oktobar sto je 8 utakmica, ogroman broj i preveliki rizik.

Posted

Vidim da pbg.news objavise da se ipak juri zamena za Nateklinu. Situacija na trzistu sa bekovima je mnogo bolja. Neko pomenu Hayes-a. Ok opcija, pogotovo sto ima iskustva igranja u Evropi, ali mislim da mozemo bolje. Ako se trazi igrac defenzivnih karakteristika Wright ili Peyton su odlicne opcije, mada mislim da bi ovaj prvi bio vise po zelji trenera zbog size-a. Plus sto ima odlican ball handling.