melankolic Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Motiv za pokretanje ovog topica jeste da se svi malo bolje upoznamo sa filmovima i autorima koji su nas, a i širu publiku ostavljali bez daha. Dakle, govorim o filmovima koje ili nismo uspeli da odgledamo do kraja ili pak oni koje smo zapamtili po brutalnim scenama, filmovi /autori koji su se bavili kontradiktornim temama ili su obične teme obrađivali na način da su izazivali zgražavanje publike i kritike. Želja mi je da se na ovoj temi bavimo i raritetnim filmovima, trash produkcijom (koju btw nikada nisam nešto preterano cenio ali nikad nije kasno da me neko ubedi u suprotno), priznatim rediteljima i njihovim manje poznatim delim, njihovim top listama itd. Prvo što mi pada na pamet, a vezano za ovu temu su sledeći filmovi : Guinea Pig - japansko ostvarenje, jedan jedini film koji nisam mogao da odgledam do kraja pre svega zato što mi nije jasan koncept destrukcije ljudskog tela The Human Centipede I Stand Alone Bennys video ... I ima ih još ali za početak ovo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e4_guy Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Life of Pi nikad nisam odgledao do kraja. Djeca mi kažu da je kraj surov, ali ja sam mudro preskočio taj zadnji dio. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alen13ASC Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Dobra tema. Da dodam: Srpski film, Martyrs, ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekoviti Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Nacho Cerdà - "Aftermath". Pravi porodični film. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melankolic Posted May 30, 2019 Author Share Posted May 30, 2019 Gruz 200.Cela atmosfera je užasna od početka do kraja filma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 (edited) Za mene je ovaj film bio najšokantniji koji sam ikad pogledao tj. pokušao da pogledam, nisam daleko dogurao: Begotten Edited May 31, 2019 by Chaos Is Me Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 Begotten ima onu scenu za koju ne znam da ijedan muskarac moze da je odgleda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melankolic Posted May 31, 2019 Author Share Posted May 31, 2019 Bilo bi dobro kada bismo mogli malo više da pišemo o filmovima koje navodimo kako onaj ko ih nije gledao ne bi morao da kopa o čemu se tu zapravo radi. Eto meni npr. u filmu “Gruz 200” je mračna cela ta atmosfera Rusije za vreme rata u Avganistanu, ta izgubljena omladina, ljudi sa dna društvene lestvice ili oni koji drže silu u svojim rukama na lokalu, sivilo panorame gradova i industrije u ruševinama a naposletku i lik psihopate i njegove majke koji su za mene vrhunac iščašenosti viđene na filmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekoviti Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 Ima filmova koji se ne mogu opisati rečima, jednostavno im izmiču. "Aftermath" je upravo jedan od njih. Nacho Cerdà uspeva da upakuje neviđenu boleštinu u vizuelnu majstoriju jezivo obojenu Mocartovim Rekvijemom. Nekrofilija verovatno nigde više nije ovako smelo i briljantno eksploatisana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 2 hours ago, The Walking Dravot said: Begotten ima onu scenu za koju ne znam da ijedan muskarac moze da je odgleda. Ne znam tačno na koju misliš jer, ako se dobro sećam, mislim da nisam pogledao više od 10 minuta. Jeziv uradak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali_man Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 The English Surgeon Dokumentarac. Odgledah ga pre par godina na Slobodnoj zoni. U najavi je stajalo, otprilike, samo engleski neurohirurg koji radi u Ukrajini. Na kraju projekcije je "radila" hitna pomoc. Dvoje onesvesceni, mi ostali bledi k'o krpe. Film je za ljude sa bas jakim zeludcem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 1 hour ago, Chaos Is Me said: Ne znam tačno na koju misliš jer, ako se dobro sećam, mislim da nisam pogledao više od 10 minuta. Jeziv uradak. Moja greska, pomesao sam sa Schramm-om. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasha arsenal Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 The Act Of Killing - prekinuo na pola. Posle nekog vremena sam ipak završio.Bilo je mučno gledati one face. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melankolic Posted June 2, 2019 Author Share Posted June 2, 2019 The Act Of Killing - prekinuo na pola. Posle nekog vremena sam ipak završio.Bilo je mučno gledati one face. Neki bi mogli reći da je ideološki obojen ali je zaista brutalan.Neverovatno kako nekima ljudski život ništa ne znači. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Necromentia (2009) Bizarno, nadrealno ostvarenje na granici horora. omnibus koji povezuje sudbine četvoro ljudi. Nekrofilija, heroinska ovisnost, potraga za ključem od vrata Pakla istetoviranog na leđima žrtve, profi - sadizam, šizofrenija, ketaminski tripovi, izvolite molim lepo... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Naravno, ne zaboravimo i pravi "klasik", koji ne treba posebno opisivati: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Pink Flamingosi su odavno opste mesto, daleko su danas od nekakvog sokera i bizara. Mnogo su inspirativniji Votersovi manje poznati radovi - Female Trouble i Polyester. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 (edited) . Juznoafricki ""Shepherds and butchers". Tezak i zanimljiv. Edited June 6, 2019 by Plavi Golub Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Trierov The house that Jack built. Vec spominjan na totalnoj preporuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero_Cameron Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Ova scena iz 'The corpse of Anna Fritz' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 (edited) Ne može ni da se meri po šokantnosti sa onima pominjanim na prvoj strani ove teme. edit: mislio sam na The house that Jack built, al svakako jako dobar film Edited June 7, 2019 by Chaos Is Me Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 ako ste uspeli da odgledate Salò o le 120 giornate di Sodoma, Pazolini... onda mozete da gledate sve, iako priznajem da ima jos par tesko gledljivih a da sam ih gledala... volim da prepricavam, ali ovog pazolinija ne bih, mucila sam se gledajuci... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
melankolic Posted June 8, 2019 Author Share Posted June 8, 2019 ako ste uspeli da odgledate Salò o le 120 giornate di Sodoma, Pazolini... onda mozete da gledate sve, iako priznajem da ima jos par tesko gledljivih a da sam ih gledala... volim da prepricavam, ali ovog pazolinija ne bih, mucila sam se gledajuci... Meni je bilo mučno prvi put da ga odgledam a onda mi je postao jedan u top 10. Inače, za mene neki film ne mora biti mučan po svojim specijalnim efektima nego pre svega po atmosferi koja ga prati. Pri tome pre svega mislim na filmove gde neki zli likovi imaju potpunu kontrolu nad situacijom i ti znaš da kraj neće izaći na dobro. Npr. jedan od tih je Hanekeov “Funny Games” iz 1997. Gledalac još iz prvog susreta sa dvojcem oseća neku neverovatnu nelagodnost. Reditelj te bukvalno uvlači u tu kuhinju gde dvojac na početku uspostavlja komunikaciju sa ženom. Kao da sam ja sam bio tamo pa mi neprijatno kako se odvija cela situacija. Nešto slično me prati i kroz život u kontaktu s ljudima koje osećam po nečemu da zrače nečim lošim a onda me uhvati neka jeza pa zbog nelagodnosti napuštam susret. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 20 hours ago, Mama_mia said: ako ste uspeli da odgledate Salò o le 120 giornate di Sodoma, Pazolini... onda mozete da gledate sve, iako priznajem da ima jos par tesko gledljivih a da sam ih gledala... volim da prepricavam, ali ovog pazolinija ne bih, mucila sam se gledajuci... Salo je mala maca za neke od filmova sa prve stranice ove teme, npr. Begotten. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melankolic Posted June 9, 2019 Author Share Posted June 9, 2019 Salo je mala maca za neke od filmova sa prve stranice ove teme, npr. Begotten. “Salo” je mračan zato što prikazuje šta sve može da se desi ako nekolicina ljudi stekne neograničenu moć.Nažalost, istorija nas je naučila da su takve bizarnosti moguće i u realnom svetu.Uostalom, i sam Pazolini je platio glavom zbog svojih pogleda na svet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts