Pletilja Posted July 2 Posted July 2 (edited) Necu da lazem (nemam nista u Blizancima😋) pratim vec 25 godina jedan sajt, nemacki, znam gde mi je sta i pocetkom svake godine pogledam sta su izdvojili kao bitne aspekte za tu godinu i to je sve. Ja sam Lav/Bik kombinacija, ta spora, prozdrljiva krava me saplice celog zivota, mene, kraljicu sharma, elokvencije, dobrog ukusa i stila! 🤣Retrospektivno, razumem da sam, tokom zivota, sasvim fino manipulisala znakom i podznakom, vec prema potrebi trenutne situacije, znaci, JA se igralo potenicjalima planata, kuca, njihovih odnosa. Venera u Devici mi je malefik, gubim se u detaljima, Mesec u Vagi, nezna dushica me je uvela u carstvo lepih umetnosti, moju utehu za sva zla ovoga sveta, moje sigurno mesto. Jupiter je na lepom mestu ali retrogradan, dobicu vecinu odgovora koje sam trazila ali tek pred kraj zivota i ako je potreban dokaz za istinitost astroloskih tvrdnji, onda je bas taj retrogradni Jupiter dokaz, sve dobro i lepo sam morala da cekam, cekam, cekam.... Sin Blizanac, surova inteligencija na ivici Aspergerovog sindroma, cerka Vodolija, divan osecaj za pravednost, biser devojka lepe dushe...Nase 3 natalne karte, kada se preklope, cine pun krug, lepo se dopunjujemo. Bez obzira na sve podsmehe a propos atrologije, da sacekamo jos malo, kvantna fizika ce dokazati da tu ima neke univerzalne logike. Do tada, moje uvazavanje astrologije neka bude dokaz da niko nije savrsem, n est ce pas?😃 Edited July 2 by Pletilja 1
Div Posted July 2 Posted July 2 Beše li Nils Bor držao potkovicu na zidu iznad zlaza, pa kad ga je neki prijatelj pitao : -Nije valjda da i ti veruješ u ove gluposti, odgovorio: -Ma, ne verujem ja, ali sam čuo da pomaže i onima koji ne veruju, pa neka je. Ili -Ja nisam sujeveran, kad mi mačka pređe put, samo se prekrstim tri puta i idem dalje. 2 1
Jezebel Posted Friday at 01:53 PM Posted Friday at 01:53 PM On 7/2/2025 at 10:03 AM, Div said: -Ja nisam sujeveran, kad mi mačka pređe put, samo se prekrstim tri puta i idem dalje. pa jeste, mi koji imamo macke treba da se krstimo po ceo dan n'est-ce pas 🤣 1
Div Posted Saturday at 04:56 AM Posted Saturday at 04:56 AM 14 hours ago, Jezebel said: pa jeste, mi koji imamo macke treba da se krstimo po ceo dan n'est-ce pas 🤣 Mojemačke, dok sam imao, nikad nisu prelazile put ispred mene, uvek se nekako upletu oko nogu tako da se ne zna ko je kome prešao put, Nepogrešivo se obmotaju oko jedne, pa oko druge noge. Tu se prekrstim da zahvalim bogu što nisam pao.😄 3
vilhelmina Posted yesterday at 04:48 AM Posted yesterday at 04:48 AM Ja verujem u horoskop od pre tridesetak godina, kad mi je dugarica napravila prvu natalnu kartu. Do tada sam verovala da sam Jarac, jer sam to po datumu rodjenja u svim horoskopima, ukljucujuci i ovaj iz pocetnog posta. Na granici s Vodolijom, ali ipak Jarac. I nista mi se tu nije uklapalo, to kako se opisuje taj znak, to jednostavno nisam bila ja. I onda saznam da sam ipak Vodolija, podznak Devica, i sve kockice mi se sloze. Ima jos razloga zasto verujem u horoskop, ali tu bi mi jos manje verovali, pa necu o tome 😁. 1 2
Klotzen Posted yesterday at 08:25 AM Posted yesterday at 08:25 AM Što te astrolog/gledač u pasulj bolje zna to će prognoza da bude tačnija. Ima ona čuvena iz "Marš na Drinu" kada kuvar objašnjava kako vara vojnike tako što ih ispita o njima samima pa im onda izokrene priču tako da se sve uklapa a on kao gleda u pasulj. I ništa se nije promeinlo unazad 1000 godina, to je zanat a pošto današnji čovek teško da će poverovati da to može da se vidi u pasulju ili kafi eto nama atrologije koja je mističnija i "pitkija" za ljude.
Dragan Posted yesterday at 08:47 AM Author Posted yesterday at 08:47 AM Jedna stara, ali interesantna knjiga. Mile Dupor - Ne vjerujte - Provjerite 1
Pletilja Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 21 hours ago, Klotzen said: Što te astrolog/gledač u pasulj bolje zna to će prognoza da bude tačnija. Ima ona čuvena iz "Marš na Drinu" kada kuvar objašnjava kako vara vojnike tako što ih ispita o njima samima pa im onda izokrene priču tako da se sve uklapa a on kao gleda u pasulj. I ništa se nije promeinlo unazad 1000 godina, to je zanat a pošto današnji čovek teško da će poverovati da to može da se vidi u pasulju ili kafi eto nama atrologije koja je mističnija i "pitkija" za ljude. Postovani, verovatno nikad niste zavirili u natalnu kartu? Mrak da vam padne na oci koliko je to egzaktno, koliko geografskih sirina i duzina, sati i minuta ima, koliko uglova, trouglova, kvadrata i nesto sto se zove "konjunkcija" a sto ce mi, pored ostalog, ostati vecna tajna. U astrologiji ima toliko matematike, geometrije da time ne moze da se bavi svako. Naravno, danas je astolozima sve lakse, zahvaljujuci tehnologiji ne gube se sati u izracunavanju aspekata, ne koriste se astroloske tablice, programi sve odrade za sekund. Tumacenje je izazov i u tom delu ima dobrih astrologa i ima pravih majstora. Lepsa strana astrologije su price o samim planetama, tu ima toliko lepih prica iz vremena kada su bogovi hodali zemljom i nebom da je pravo uzivanje citati o tome. Astrologija nije prosta k o pasulj, nikako. 4
Recommended Posts