Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Mi moramo da imamo tri centra. Januar je tako daleko i ko zna šta može još da se iskomplikuje do tad. Ako se vrati - sjajno. Ako se ne vrati, imamo tri centra. Samo još da nađemo tri centra, a da to nisu olupine koje jurimo. 

• Like 4
Posted
6 minutes ago, Estrella Roja said:

Slažem se, mada iskreno ona prva njegova povreda je prouzokovana neregularnim uslovima na parketu.

Ono što meni nije jasno je to da mi dovodimo još jednog (ili čak dva) centra i onda svi čekamo januar da se Bolomboj oporavi jer ovi igrači što se pominju ne igraju ni približno dobro odbranu kao on. 

Očito da ne znamo mi baš sve. I Mile i Markos i mnogi ovde koji imaju neke info, imaju pojedine ali sigurno da ne znamo šta se dešava svakog dana na relaciji Sfero - Tomić. Prelazni rok je živa stvar. Da sačekamo početak priprema pa onda možemo da dajemo sud o planiranom sastavu za sezonu.

• Like 1
Posted (edited)
2 hours ago, Filbi said:

Deluje kao da je zamoljen da napiše nešto poput toga što je napisao

Ja mislim da si u potpunosti u pravu sa ovim.

Kao da žele da nam saopšte da se Bolomboj vraća, da na miru možemo još dugooooo da čekamo Filipa, pa iako Filip ipak odluči da ode, Bolomboj je tu.. samo što nije..

za 3-6 nedelja na parketu a za to vreme će da pokrpe Rivero, Iznudu + Luka/Džon Braun/Plavšić

Edited by The_Big_S
Posted

Ako se Joelov povratak očekuje tek u januaru ili februaru, računajući da će i nakon toga imati smanjenju minutažu u početku i morati da se uvede u ritam nakon skoro godinu dana pauze, po meni je totalno suludo planirati sada ekipu prema tome da nam je i on član rotacije za narednu sezonu. Jedino mi ima smisla gledati ga kao neki eventualni bonus za završni deo i to je to, svakako će propustiti veliku većinu utakmica i treba sklopiti ekipu kao da ga nemamo za celu sezonu.

• Like 4
Posted
8 minutes ago, Golijat said:

Stranica "Dnevna doza kosarke" je objavila da se Bolomboj uspesno oporavlja i da ce biti spreman za pocetak EL

Uff bas tesko,mislim da su lose razumeli njegov post na instagramu samo. Najvise bi voleo da se on vrati ali teska prica za pocetak sezone

• Like 1
Posted

Bocko-Odzelej-Kalina-Karter-Kodi stvarno moze da bude beton petorka, ako na mesto Kartera bude neki dvosmeran igrac koji nije kamenjar - jos bolje.

Ima tu svega, snage, brzine, suta, kreacije preko Kaline ili sa dvojke, mogu i da trce solidno a mogu i hrkljus 5v5.

Postoji odredjeni manjak visine ali to se danas sve manje reflektuje na stanje na terenu, narocito sto su i Bolomboj i Odzelej atletski daleko iznad proseka.

Vec sa Monekeom na 4 bi to bilo previse kameno i bez spejsinga, on nema sut Kaline ili Semija ali je zato ballstoper i koci protok lopte.

Zato je trebalo da se u odnosu na njega bira drugi centar, tu ni Rivero ni Izundu nemaju sta da traze u duzim vremenskim intervalima, jedino ako se planira da je taj centar Filip.

U tom slucaju u napadu ima bezbroj opcija, u najgorem slucaju bila bi to apgrejdovana verzija tandema Braun-Filip koji smo gledali u zavrsnici sezone, apgrejd bi se odnosio na skok i Monekov 1v1 u napadu.

One lopte koje je Braun dobijao a nije umeo da sprovede u kos Moneke lako resava.

Sto se odbrane u toj varijanti tice, bas bi nas raznosili krupniji centri i u tom smislu opet nista ne pomaze dogovoreni centarski duo, cak bi vise smisla imalo da se jos jednom pokusa sa Plavsicem ili da se dovede igrac tog tipa, samo kordinisaniji i normalniji.

Aj Izundu je i telesina a i bice sigurno motivisan pa mozda i pokaze nesto na kratke staze, ali Rivero je totalno bezvezan potez.

Naravno, ostacemo uskraceni za centra sa dometom za 3 koji bi dosta olaksao zivot Monekeu, ali to i jeste luksuz u danasnje vreme, verovatno se i tu ocekuje da Filip da svoj doprinos.

Za pocetak, mogao bi da prestane da trza na izbacaju ko Luka Mitrovic i da vrati formu suta iz ranijih sezona, tada su i procenti bili vrlo pristojni.

Zaključak je da u perspektivi mozemo da spakujemo dve sjajne petorke, ali za tako nesto potrebno je da Bocko bude sto pre zdrav i da Filip ostane.

Dolazak Rivera je bezvezan i nepotreban, koliko ce stete napraviti po kompatibilnost sastava zavisice od faktora iz prethodne recenice.

• Like 2
Posted
25 minutes ago, GameChanger said:

Bocko-Odzelej-Kalina-Karter-Kodi stvarno moze da bude beton petorka, ako na mesto Kartera bude neki dvosmeran igrac koji nije kamenjar - jos bolje.

Ima tu svega, snage, brzine, suta, kreacije preko Kaline ili sa dvojke, mogu i da trce solidno a mogu i hrkljus 5v5.

Postoji odredjeni manjak visine ali to se danas sve manje reflektuje na stanje na terenu, narocito sto su i Bolomboj i Odzelej atletski daleko iznad proseka.

Vec sa Monekeom na 4 bi to bilo previse kameno i bez spejsinga, on nema sut Kaline ili Semija ali je zato ballstoper i koci protok lopte.

Zato je trebalo da se u odnosu na njega bira drugi centar, tu ni Rivero ni Izundu nemaju sta da traze u duzim vremenskim intervalima, jedino ako se planira da je taj centar Filip.

U tom slucaju u napadu ima bezbroj opcija, u najgorem slucaju bila bi to apgrejdovana verzija tandema Braun-Filip koji smo gledali u zavrsnici sezone, apgrejd bi se odnosio na skok i Monekov 1v1 u napadu.

One lopte koje je Braun dobijao a nije umeo da sprovede u kos Moneke lako resava.

Sto se odbrane u toj varijanti tice, bas bi nas raznosili krupniji centri i u tom smislu opet nista ne pomaze dogovoreni centarski duo, cak bi vise smisla imalo da se jos jednom pokusa sa Plavsicem ili da se dovede igrac tog tipa, samo kordinisaniji i normalniji.

Aj Izundu je i telesina a i bice sigurno motivisan pa mozda i pokaze nesto na kratke staze, ali Rivero je totalno bezvezan potez.

Naravno, ostacemo uskraceni za centra sa dometom za 3 koji bi dosta olaksao zivot Monekeu, ali to i jeste luksuz u danasnje vreme, verovatno se i tu ocekuje da Filip da svoj doprinos.

Za pocetak, mogao bi da prestane da trza na izbacaju ko Luka Mitrovic i da vrati formu suta iz ranijih sezona, tada su i procenti bili vrlo pristojni.

Zaključak je da u perspektivi mozemo da spakujemo dve sjajne petorke, ali za tako nesto potrebno je da Bocko bude sto pre zdrav i da Filip ostane.

Dolazak Rivera je bezvezan i nepotreban, koliko ce stete napraviti po kompatibilnost sastava zavisice od faktora iz prethodne recenice.

A možda Ojeleye kao dosta bolji šuter preskoči u lancu ishrane Kalinića koji polako ali sigurno ulazi u veteransku fazu karijere. 

Moneke nam je za sada najvažniji igrač, jebiga kladili smo se na njega i u skladu sa tim ga i platili. Ja očekujem da on u nekim smallball petorkama uzme neke minute i na 5.