Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

Treba biti mudar i vešt, pomalo vidovit :), ali suština na pravom mestu (sportska pitanja) treba imati čoveka koji poznaje materiju i tržište, koji nije uvredljiv i koji lako ne odustaje. Nadam se da je to Milan Tomić.

Što se tiče Petruševa, iz naše vizure nama se žuri jer tržište visokih je pogotovo tanku i sa limitima u kvalitetu. Ali koliko god bili ponosni i nervozni ne možemo vrata nikome zatvarati. Trenutno nas on i Miško vuku za nos, jer sa njegovog gledišta za sada on ima sigurnu situaciju (klub spreman da plati obeštećenje i gde je među glavnim igračima, a ima i ugovor sa Olijem gde bi opet pronašao neko mesto), i sada ispipavaju tržište šta može da se nađe bolje ako uopšte može (NBA,Real,Dubai...). Na neki način to je vrlo ne lojalno od njih i nezahvalno, ali imaju taj luksuz da ceo jul i avgust možda ispipaju tržište, koliko god se mi ljutili mi bi ga opet doveli u septembru, jer mala je verovatnoća da dovedemo 2 kvalitetna centra. Čim mi ispipavamo puls Holu i sličnima, dosta njih imaju izlaz iz ugovora ali to košta, e sad objektivno koliko ima kvaliteta u Evropi ili čekati NBA što je samo po sebi rizik jer igrači čekaju do zadnjeg momenta ugovor.

Edited by NightKingle
  • Like 1
Posted

Filip Petrušev uopšte nije tražena roba. Pre svega zbog visokog obeštećenja a onda i zbog ponašanja na terenu. I to će vrlo brzo i on sam da uvidi. Da je slobodan igrač, druga bi priča bila. Platio bi ga neko do 1.5 miliona. Ali pošto mora i obeštećenje onda su mu samo dve opcije. Da bude treći centar Olija ili prvi Zvezde.

• Ha-ha 1
Posted

Filip jeste individualno najkvalitetniji centar kog mozemo imati sledece sezone.

U praksi, moze se sastaviti skroz fin tim i bez njega, koji bi bio kompatibilniji jer poene ne bismo trazili kroz centra vec kroz spoljnu liniju, klasican pnr i preko Monekea.

Verujem da je i Janisu da radi sa centrima sa kakvima je bio celu karijeru, a to su atlete i dobri defanzivci, sve sto Filip nije.

Hejs, Oturu pa i Odijase su propustene prilike, Tajs bi bio premija ali teska prica, treba videti trziste preko bare i u Australiji, svakako ce se neki takav centar mnogo lakse uklopiti u evropsku kosarku od igraca iz spoljne linije.

Ako se ovo ispostavi kao istina nece biti dobra vest, ali daleko da je to neka tragedija i najbitnija odrednica naredne sezone

• Like 2
Posted
3 hours ago, Čvarkov said:

Nadam se da im neće pasti na pamet da mu oporavljamo karijeru po treći put ako je sve ovo istina. 

Ako opet flopuje u Oliju pa bude kukao da se vrati kod nas.

Glatko ga odbiti.

Aj razumem talentovan si, domaci si i sad hocemo da te pretplatimo(znamo prednosti i mane) i ti nas valjda odbijes...

I odes tamo gde te nece.

Nemoj da bude mislio sam da se promenilo...

• Like 10
Posted

Valjalo bi da se sve teme na forumu zakljucaju i da ostane samo otvorena ona o studentskim protestima. Ovo stanje više ne moze da se izdrzi. Represija nad decom, jebanje u mozak svakog normalnog, šljam na medijima koji se podsmeva svima nama... Užas.

Da danas Jokić potpiše za nas, ne bih se osetio srećnim uopšte. 

Ovo sve je strašno, užasno...

• Like 8
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
  • Pumpaj! 3
Posted

Ne vidim zašto bi Petrušev imao bilo kakvu obavezu prema Zvezdi, pa samim tim nema ni mesta za neku ljutnju sa naše strane.

I za nas i za njega je dobro da što pre znamo na čemu smo, dok još ima adekvatnih opcija na tržištu za obe strane, a ima ih sigurno.

Ako su istinite cifre koje su se pojavljivale u medijima Filip bi nas za dve god koštao ukupno blizu 5mil. To je ozbiljan iznos i mislim da bi za približno 2.5mil godišnje mogao da se dovede dosta kvalitetan igrač, tj. ne znam da li u EL postoje 2-3 centra koja su plaćena u tom rangu. 

Ostaje pitanje da li smo mi spremni da preusmerimo taj novac na drugog igrača ili je ovo važilo samo za srpskog reprezentativca.

Sve u svemu, i da Petrušev ode i da ostane - želim mu sve najbolje u nastavku karijere.

Nisam pristalica njegovog stila igre, radije gledam drugačije centre, ali da ima kvalitet i visok plafon - ne sporim. Živ bio.

• Like 5
Posted
6 minutes ago, srlepajce said:

Ubedjen sam da se Filip dvoumi zbog sveopste ludnice u kojoj zivimo ovde.

Ja evo ne mogu da mislim na kosarku 

Nije Filip takva licnost, niti ima kapaciter za tako nesto

Decko prosto kao i uvek gleda samo svoj interes.

• Like 16
Posted

Olimpijakos zacepio 1.2m obeštećenje, iako Barcokas ne želi Petruševa u timu. 

Petrušev odluči da želi da se vrati i bori za mesto, a u realnosti, samo tim postupkom pokušava da smanji obeštećenje, jer će i Olimpijakosu biti frka da toliko plaćaju igrača kog trener ne želi. 

Niti će Filip igrati sledeće sezone tamo, niti će klub, koji ga uzme, platiti 1.2 miliona. 

• Like 6
Posted
12 minutes ago, božija noga said:

Nazivni sponzor uradio skauting Ebuke. 

Ovo veze nema sa skautingom, lik ispričao pričicu a da verovatno nije pogledao jednu utakmicu Izundua. 

• Like 1
  • Ha-ha 5
  • Pumpaj! 1
Posted
5 minutes ago, Stefi88 said:

Nije Filip takva licnost, niti ima kapaciter za tako nesto

Decko prosto kao i uvek gleda samo svoj interes.

Ko od nas moze da zna kakav je Filip

Posted

Slazem se, bukvalno kao da je chat gpt generisao tekst na temu "centar fizikalac sa dobrom statistikom iz turske lige".

Nego, sta radi drug Danston, je l zavrsio karijeru?

Jes da ima 40 godina, ali covek se bukvalno ne povredjuje i deluje da je i te kako bio od koristi Zalgirisu sa svojih 15mpg.

Zapravo, njih su zajebali Birutis i pogotovo Smajlagic od koga se ocekivao vise, Danston je svoje odradio.

On i Birc su dobre opcije ukoliko se Bolombojev povratak ocekuje na zimu, nisu skupi, mogu da pokriju 10-15 minuta iza startnog centra pa da izmedju nekoga od njih i Izundua vremenom jedan ispadne iz rotacije.

Naravno, mnogo vise smisla bi imalo da je takvo pojacanje dovedeno upravo umesto Izundua, a da bekap centar bude igrac sa dometom za 3, neka 5/4 varijanta al avaj.

Svakako, dovodjenje prvog centra ce biti ozbiljan izazov i ziv nisam da vidim kako ce se tu snaci nas novi GM.

Posted
1 minute ago, srlepajce said:

Ko od nas moze da zna kakav je Filip

Jbg sada, dovoljno je videti njegove poteze i razmisljanje do sada u karijeri...

Znas kako ga zabole za stanje u zemlji itd...

Covek ne moze u isti kos sa Kalinom i stavovima itd a znamo sta Kalina misli o svemu...

Posted
27 minutes ago, Guru said:

Ovo veze nema sa skautingom, lik ispričao pričicu a da verovatno nije pogledao jednu utakmicu Izundua. 

Ja sam pogrešio izvini 

Semi je

• Love 1
Posted
Just now, СтелаРоса said:

Ne secam se da su ranije ovoliko curele informacije iz kluba, sva tri pojacanja do sada smo znali poprilicno ranije da ce potpisati. 

Morala se umiriti nezadovoljna masa navijaca 

• Like 12
  • Ha-ha 1