Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)
1 minute ago, Petar1995 said:

Ima li istine za Hajlanda?

Jedna od opcija da ,nista vise od toga za sada. 

1 minute ago, bosMan_jr said:

Umesto Kenana ili uz Kenana?

nema mi to mnogo smisla

Umesto Kenana, Kenanu je kao i Jagu receno da se na njih ne racuna. E sad sta kako dalje ce klub da nadje nacin kako da ih se resi. 

Edited by Maverick88
  • Like 2
Posted
1 minute ago, Maverick88 said:

Jedna od opcija da ,nista vise od toga za sada. 

Umesto Kenana 

Pa to i ajde, ima vise smisla, ali svakako ne jbmi Bouns, koji ni po cemu nije ono sto nam treba. Bolje ovaj da ostane majke mi.

Kad bi bio neko tipa Bostona, to bi bilo lepo, al nije ni on realan.

Zaludjivanje sa Beasleyem necu da kom vise

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, bosMan_jr said:

Pa to i ajde, ima vise smisla, ali svakako ne jbmi Bouns, koji ni po cemu nije ono sto nam treba. Bolje ovaj da ostane majke mi.

Kad bi bio neko tipa Bostona, to bi bilo lepo, al nije ni on realan.

Zaludjivanje sa Beasleyem necu da kom vise

Bostona nismo ni trazili. Bizlija jesmo ali ne verujem da ce on dolaziti u evropu,ali ako se odluci onda ce da vidimo.

• Like 1
Posted (edited)

Batalite sekiraciju dal smo u Davonteovu sezonu uložili milionče ili pak tri.

Od Žocovog EC rostera pa kasnije bombe Fakunda, 2,7m Panteru...etc jasno je da genge nisu problem ako postoji volja. Ni Vasilije ni Gudura ne vrede ni blizu tih namudjenih ugovora kao i većina istih ali celo tržište je u haosu još od potpisa Mirote za Barsu.

Pre toga je samo Šved kod pijanih ruskih milijunaša sa 2 milke po sezoni bar 5 godina bio najplaćeniji EL igrač ali sa 50% učešća ugovara u budžetu rostera a sezona 2025/6 će bar 6 kluba imati prvu petorku koja je skuplja od 10 miliona.

Brzo se od dvomilionskog Jamesa, Larkina i Vase stiglo do Furune, Nana i Vezenkova.

Sada se ludilu Hapoela i Grka pridružio i novi igrač...Dubai.

Ludilo mozga u franšizi gde su svi osnivači u finansijskoj dubiozi na kraju sezone još od CSKA titule.

Dobio sam neverovatan info iz druge ruke da će Avram za tri sezone u Dubai-u dobiti 5 milki.

Ako je to tačno onda su Musa i Filip dobili ponudu koja se ne odbija.

Ako je Vasilije izboksovao da ne igra izraelsku ligu (poput Rivera) i tehnički vidi Izrael samo prilikom potpisivanja ugovora, onda ima najboljeg menadžera u svetu sporta...ako ne i šire.

Edited by Wingwalker
  • Like 7
Posted

bolomboj.png

Možda bi mogli blagovremeno da obaveste javnost o procesu oporavka, imajući u vidu da je prošlo tačno tri meseca od operacije... Suvišno je pisati koliko bi fizionomija ekipe bila drugačija sa zdravim Bolombojem, sve bi odmah postalo neuporedivo bolje i smislenije. 

• Like 34
Posted

Koja lozana prethodnih godina na Bentila, Tobija, Tea, Gedraitisa, Šabaza, Kampaca, Vildoze...

Ove god egzodus domace osovine koja za sve ove god provereno ne dade nista, a na topiku lele i kuku.

Najatleticniji, najbrzi, najizbalansiraniji i najsmisleniji prelazni rok od kad znam za Zvezdu je ovaj sada.

• Like 18
Posted
11 minutes ago, Guru said:

bolomboj.png

Možda bi mogli blagovremeno da obaveste javnost o procesu oporavka, imajući u vidu da je prošlo tačno tri meseca od operacije... Suvišno je pisati koliko bi fizionomija ekipe bila drugačija sa zdravim Bolombojem, sve bi odmah postalo neuporedivo bolje i smislenije. 

Pocece sa individualnim radom u novembru pa ce se vidite kako i sta i da li moze. Msm to je plan za sada oporavak ide i brze od planiranog po recima iz kluba.

• Like 6
  • Love 3
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
Posted

Hajland je cisti divljos, ubacice na dvije od deset utakmica po 20 poena a ostale ce imati 1/11 iz igre uz uzasnu selekciju suta.Momak je poprilicno glup, sjecam se jedne utakmice kada je Jokic ganjao neke poene da ne bi igrao zadnju utakmicu, i citava ekipa radi za njega da ubaci taj jedan kos i da izadje ali ovaj ne konta vec pripaljuje tri napada za redom.Devonte moze biti dobar ubod, ako mu se jos igra kossrka.

• Like 1
Posted
14 minutes ago, Guru said:

Suvišno je pisati koliko bi fizionomija ekipe bila drugačija sa zdravim Bolombojem, sve bi odmah postalo neuporedivo bolje i smislenije. 

И мене највише сврби то у каквом је стању Боломбој. Више бих волео да се он појави спреман за рад на припремама, него да доведемо још једног NBA бека.

Чак и петорка Коди-Картер-Нвора-Оџелеј-Риверо је евролигашког калибра, а камоли Девонте-Кенан-Калинић-Монеке-Боломбој. Само што обе постају осетно лошије кад се на место Боломбоја пребаци Риверо, а на место Ривера Изунду. Далеко од тога су неконкурентне, али је значај Боломбоја немерљив. Ако он није спреман за почетак, много бих се више обрадовао неком покретљивом скакачу у рекету него још једном бек-шутеру, поготово ако би тај бек био Боунс Хајленд.

А опет све информације које се пуштају указују на то да су и даље фокусирани на спољне позиције што значи да су или сигурни да ће Џоел брзо бити спреман или довољно глупави да сјајан прелазни рок упрскају тиме што ће сезону почети без играча који иоле може да га одглуми док се не врати... Или да је Изунду нешто што нико од нас досад није провалио! 😃

• Like 12
Posted
11 minutes ago, Crni said:

Koja lozana prethodnih godina na Bentila, Tobija, Tea, Gedraitisa, Šabaza, Kampaca, Vildoze...

Ove god egzodus domace osovine koja za sve ove god provereno ne dade nista, a na topiku lele i kuku.

Najatleticniji, najbrzi, najizbalansiraniji i najsmisleniji prelazni rok od kad znam za Zvezdu je ovaj sada.

Dosta pausalna izjava naravno. Na topiku nije nista losija atmosfera nego bilo kog drugog leta, rekao bih da je i blago iznad visegodisnjeg proseka.

Ja sam licno zadovoljan ekipom 1-4, nezadovoljan na 5, sve u svemu ok prelazni rok i rezultatski se nadam dobroj sezoni.

Ali to ne menja cinjenicu da imamo 1 domaceg igraca sa sigurnom minutazom u EL, i siguran sam da značajnoj većini Zvezdinih navijaca (ne na forumu nego u pravom zivotu) zbog toga nije drago. Svesni su trenutne realnosti srpske kosarke, i naravno da ce podrzati ovu ekipu, ali da je ljudima drago da gledaju 10 stranaca u ekipi, i nije.

• Like 4
Posted

mislim da je najveci problem za ove Amere koji dolaze u EL a nisu bili bas NBA marginalci motivacija u prvoj sezoni, tj oni misle da je to za njih lagano...kada naidju na tvrdo, posle malo ozbiljnije shvataju to...

mislim da ce uskoro krenuti lavina odlazaka jer ocigledno nismo uspeli da "uvalimo" ugovore drugim timovima pa cemo i mi placati deo tih ugovora...

Posted
1 hour ago, Wingwalker said:

Dobio sam neverovatan info iz druge ruke da će Avram za tri sezone u Dubai-u dobiti 5 milki.

HAHAHAHAAHAHAH

Daj Jaga da stavimo na štule i da im ga uvaljamo kao 3/4, kad su već popunjeni na 1/2.

• Love 1
  • Ha-ha 1
Posted
12 minutes ago, bosMan_jr said:

Ali to ne menja cinjenicu da imamo 1 domaceg igraca sa sigurnom minutazom u EL, i siguran sam da značajnoj većini Zvezdinih navijaca (ne na forumu nego u pravom zivotu) zbog toga nije drago. Svesni su trenutne realnosti srpske kosarke, i naravno da ce podrzati ovu ekipu, ali da je ljudima drago da gledaju 10 stranaca u ekipi, i nije.

Sve u redu sa željom da bude više domaćih igrača, ali stvarno ne vidim razlog za primedbe. 

Probalo se sa Gudurićem i Petruševim, otišli tamo gde misle da im je bolje. Micić je bio nerealan. Dovedeno je par mladih igrača. 

Sem ako ne smatraš da bi logika trebalo da bude "ako ne može Gudurić, dobar je i Lazić i ako ne može Petrušev onda neka ostane Mitrović".

• Like 14
  • Thanks 2
Posted

Normalno je da je masa skeptična i podozriva prema klubu koji nema apsolutno nikakvu komunikaciju sa navijačima. Niti kurcem mrda da bilo šta koriguje i žaliči na odgovoran klub. A tu spadaju budući ili sadašnji sezonci koji plaćaju sasvim lepe svote za njihovo zajebavanje i amaterizam.

Kao da je 1984 i nema potrebe da javnost bilo šta zna osim sastava tima i povremeno statusa trenera. To nema nigde. Očekujem da mučenog Džoela startuju negde na ulici u Americi ne bi li dobili kakav info o čemu se radi. 

• Like 1
Posted
30 minutes ago, bosMan_jr said:

ali da je ljudima drago da gledaju 10 stranaca u ekipi, i nije.

Ja mislim da ce im biti drago

• Like 1
Posted

Kako uopšte da imaš domaće koji će ti doneti rezultat ili mlade od kojih će možda postati nekad igrači kad prve ne možeš da nateraš da se vrate šta god im ponudio, a drugi samo gledaju priliku da zapale na koledž kao da je to magičan trenutak kad postaju vrhunski košarkaši i sva vrata im se otvaraju....

• Like 2
Posted
1 hour ago, TB Told said:

Sve u redu sa željom da bude više domaćih igrača, ali stvarno ne vidim razlog za primedbe. 

Probalo se sa Gudurićem i Petruševim, otišli tamo gde misle da im je bolje. Micić je bio nerealan. Dovedeno je par mladih igrača. 

Sem ako ne smatraš da bi logika trebalo da bude "ako ne može Gudurić, dobar je i Lazić i ako ne može Petrušev onda neka ostane Mitrović".

Mesam tebe i jos jednog forumasa, posto imate slicnu boju avatara i neretko populisticki replicirate, pa se unapred izvinjavam, ali mislim da sam vrlo jasno napisao da su navijaci svesni trenutka u kome se nalazi srpska kosarka, i uopste ne vidim primedbe na upravu u mom postu (nema ih).

i ne, ne smatram da bi Lazic resio problem, niti sam to napisao. Samo sam izrazio delimicno zaljenje zbog date situacije.

Posted (edited)

Nije mi bas najjasnije kukanje za domacim igracima.

Od ovih koji su tu u Evropi i vredni pomena, to je svega par imena - Micic, Guduric, Milutinov, Petrusev, ajde i Avramovic (ako bas hocemo petorku da skrpimo). Sve ostalo vredno pomena (da imaju neki kvalitet a da nisu bas pri kraju karijere - tipa Nedovic, Lucic, pa i Kalinic) je vec u Zvezdi i Partizanu (Dobric, Marinkovic, DeDa, Pokusevski...). 

Petrusevu je nudjeno, Guduri takodje, Micica smo zeleli ali realno nije u nasem plateznom rangu. Milutinov i Avramovic su "zauzeti". 

Dakle mozemo samo da kukamo za Petrusevim (koga pola ljudi ovde, nekada i s razlogom, pljuje), i sto nismo ispali bas tolike pijane bogate budale da Micica mi ucinimo najplacenijim igracem EL. Realno, samo za Guduricem zaista mozemo plakati, i to iz razloga sto je otisao u bedni Milano, doduse za fine pare i on, ali kao sampion EL mogao je da trazi sta hoce od koga hoce. Sreca da i tu nismo ispali pijani milioneri, jer prosto, ne treba preplacivati. 

Ne znam kako je u KKP, ali KKCZ trosi vise nego sto imamo. Mi sponzorske ugovore za naredne godine, trosimo sada, unapred. Zivimo na kredite i faktoring. Zalazemo sponzorske pare koje su nam namenjene za naredne godine a ne sada. 

Budimo malo realni, iako smo cigani. 

Edited by Kooineeperk
  • Like 1
Posted (edited)

Meni je žao i krivo što imamo samo Kalinića od srpskih igrača u timu za EL. Smatram da Davidovac i Dobrić komotno mogu i treba da budu makar 11. i 12. čovek u rotaciji. 

Hebe mi se za Odželeja za kog platiš obeštećenje i dvogodišnju platu da bi igrao 15min iza Monekea.

Isto i za Izundua, koji će da ima 5-10min ako je planiran za trećeg centra.

Ako imaš kintu, a imaš, dovedi 9-10top igrača i uz njih Deda i Dobri, dok makar za tu ulogu ne stasaju neki Radošić, Miljenović i sl.

Svi EL timovi osim Baskonije su prošle sezone imali 2+ domaća igrača među 12, sad ćemo mi da im budemo najbliži sa jednim. Jer, jbg, nema Srba za EL, al' zato Turaka, Grka, Nemaca, Francuza, Italijana, Izraelaca ima...

Edited by MarioKempes