Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Čini mi se da se planira da Nwora bude startni bek (iako on to nije). To ne isključuje dovođenje još jednog šutera, ali sve liči na to da startnog beka već sad imamo. Fali još samo rezervni plej (ako Jago ode), i otprilike tim je zatvoren. Naravno ako je tačno da su Petrušev i Rivero "done deel". 🤣

• Like 1
Posted

Meni se Kenan ne sviđa kao igrač, al' mi je malo degutantno i bahato to da se tretira kao da je amater i neko koga se klub baš po svaku cenu mora rešiti, ili ga pak potpuno skrajnuti (dok prima milionsku platu). Taj isti klub je sa njim potpisao dvogodišnji ugovor i predstavio ga kao kapitalca, a pre dolaska u Zvezdu je igrao za ozbiljne timove i imao vrlo konkretan doprinos (sezonu pre je bio 2. strelac ekipe koja se plasirala na F4 Evrolige). Ako je procena da igrač koji je u Oliju bio starter više nema kvalitet da to bude i u Zvezdi, onda ga lepo pomeriš na bekapa i dovedeš startera drugačijih karakteristika, neće ti sezona propasti zato što je 1 Ajzea Kenan druga opcija na dvojci. Postoji valjda i nešto između tog izmaštanog kapitalca/mamojeba i igrača koji je neupotrebljiv na EL nivou, pa ako je Kenan negde između te dve krajnosti, gledaj da iz njega izvučeš trenutni maksimum u nešto manjoj/drugačijoj ulozi u odnosu na onu koju je imao prošle sezone, a kada mu istekne ugovor traži bolje rešenje na toj poziciji. 

• Like 36
  • Thanks 5
  • Tuzno 1
Posted
5 minutes ago, Guru said:

Meni se Kenan ne sviđa kao igrač, al' mi je malo degutantno i bahato to da se tretira kao da je amater i neko koga se klub baš po svaku cenu mora rešiti, ili ga pak potpuno skrajnuti (dok prima milionsku platu). Taj isti klub je sa njim potpisao dvogodišnji ugovor i predstavio ga kao kapitalca, a pre dolaska u Zvezdu je igrao za ozbiljne timove i imao vrlo konkretan doprinos (sezonu pre je bio 2. strelac ekipe koja se plasirala na F4 Evrolige). Ako je procena da igrač koji je u Oliju bio starter više nema kvalitet da to bude i u Zvezdi, onda ga lepo pomeriš na bekapa i dovedeš startera drugačijih karakteristika, neće ti sezona propasti zato što je 1 Ajzea Kenan druga opcija na dvojci. Postoji valjda i nešto između tog izmaštanog kapitalca/mamojeba i igrača koji je neupotrebljiv na EL nivou, pa ako je Kenan negde između te dve krajnosti, gledaj da iz njega izvučeš trenutni maksimum u nešto manjoj/drugačijoj ulozi u odnosu na onu koju je imao prošle sezone, a kada mu istekne ugovor traži bolje rešenje na toj poziciji. 

Bravoo

Posted

Kenan je odličan šuter i sto se šuta tiče imao je sasvim dobru sezonu.Bilo je očekivano da ne igra puno sa loptom jer tako igra godinama.Al meni je veliko razočarenje bila njegova odbrana,tu sam mnogo više očekivao,a i oni glupi faulovi,to je stvarno nedopustivo naročito što ima toliko iskustva u evropi i dolazi iz jednog ozbiljnog sistema i trenera kod kog je to nedopustivo.

I da,ne svidja mi se taj njegov stav,taj govor tijela,kao ono pobjediš izgubiš nema veze,dobra je zabava,sutra nova utakmica,taj neki kont..možda griješim ali tako mi izgleda..

I slažem se da bi mogao biti koristan sledeće sezone ako mu se nadje prava uloga i naravno ne prva opcija na 2.Ostaje taj veliki ugovor, ali šta da se radi,takvo je vrijeme,ne treba se s tim opterećivati..

• Like 2
Posted
42 minutes ago, Fromthecorner said:

Ostojin portal javlja da je Rivero pao na medicinskim pregledima pa je transfer stopiran. Znam da nije na dozvoljenim izvorima ali mi zvuci kao realna prica a i prija mi

Lijepe vijesti moraju biti dozvoljene sve i da su najveći lažovi u pitanju. 

• Like 3
  • Love 2
  • Ha-ha 7
Posted (edited)
1 hour ago, Guru said:

A sta cemo onda sa Karterom? 

Meni je utisak da smo prebrzo potpisali Kartera i Izundua i tako zatvorili prostor za neke opcije. Trebali smo prvo sacekati da se razrese pozicije 2 i 5 sa igracima koji su vec u rosteru, pa tek onda da potpisujemo druge ili trece opcije na tim pozicijama. 

Lepe vesti ako Rivero otpadne. Naravno, njemu momku brz oporavak zelim i da se brzo vrati na parket, ali u dresu nekog drugog kluba. 

Edited by СтелаРоса
Posted

Zlobnici bi rekli da je pao na testu inteligencije...

Salu na stranu dobra vest ako je tacno, aj sad na njegovo mesto da se dovede igrac koji zapravo ume da igra odbranu.

10 minutes ago, СтелаРоса said:

Meni je utisak da smo prebrzo potpisali Kartera i Izundua i tako zatvorili prostor za neke opcije. Trebali smo prvo sacekati da se razrese pozicije 2 i 5 sa igracima koji su vec u rosteru, pa tek onda da potpisujemo druge ili trece opcije na tim pozicijama. 

Lepe vesti ako Rivero otpadne. Naravno, njemu momku brz oporavak zelim i da se brzo vrati na parket, ali u dresu nekog drugog kluba. 

Mozda se od Kartera planira da za pocetak preuzme Teovu ulogu 3. Beka rotacije koji ulazi da promeni dinamiku igre, igrom pnr-a ili izolacijom.

Ako Karter pokaze da moze da napravi razliku u igri 1v1 na ovom nivou, brzo ce se on nametnuti na ustrb bekap pleja i nekoga od bekova.

• Like 1
Posted
14 minutes ago, GameChanger said:

Zlobnici bi rekli da je pao na testu inteligencije...

Salu na stranu dobra vest ako je tacno, aj sad na njegovo mesto da se dovede igrac koji zapravo ume da igra odbranu.

Mozda se od Kartera planira da za pocetak preuzme Teovu ulogu 3. Beka rotacije koji ulazi da promeni dinamiku igre, igrom pnr-a ili izolacijom.

Ako Karter pokaze da moze da napravi razliku u igri 1v1 na ovom nivou, brzo ce se on nametnuti na ustrb bekap pleja i nekoga od bekova.

Mislis da igrac koji je igrao u najjacoj evropskoj ligi i koji je pravio razliku i protiv Reala i Barse dolazi da uskoci na Teovo mesto i da ulazi na par minuta da promeni ritam utakmice? Ne bih bas rekao

• Like 2
Posted
26 minutes ago, СтелаРоса said:

Startna dvojka, pa kako se pokaže. Bio je 1. strelac verovatno najbolje ekipe van EL, ima 27 godina i igrač je koji je u usponu. Nije bomba, al' ima određeni kvalitet i drugačijih je karakteristika u odnosu na Kenana - donosi znatno bolju igru sa loptom i više kreacije za sebe i saigrače. Mana jeste što obojica imaju ograničen defanzivni potencijal - jedan zbog toga što je izrazito undersized, drugi zato što je izrazito lagan, al' ne može (a i ne mora) sve da bude baš savršeno.

26 minutes ago, СтелаРоса said:

Ne bih stavljao Kartera u isti koš sa Izunduom, smatram da je ipak igrač sa većim potencijalom. Idealan scenario bi bio da Karter bude bekap nekom krupnijem beku, al' pitanje da li bi to bilo realno i da nema slučaja Kenan. Svakako mislim da je važnija pozicija PG i da li će se tu dovesti igrač koji može legitimno da se bori sa CMM-om za status startera. 

• Like 8
Posted
1 hour ago, Guru said:

Slazem se, takodje treba napomenuti i da je apsolutni rekorder u broju datih trojki u Evroligaskoj sezoni u istoriji Crvene Zvezde, 70 trojki.

Ima tu dosta faktora, 4 kola vise, procenat ispod 40% itd. ali niko drugi nije dao preko 55.

Ne moze da se kaze da je imao dobru sezonu ali ponasati se prema njemu kao da je smece nije realno.

• Like 3
Posted
39 minutes ago, Guru said:

Startna dvojka, pa kako se pokaže. Bio je 1. strelac verovatno najbolje ekipe van EL, ima 27 godina i igrač je koji je u usponu. Nije bomba, al' ima određeni kvalitet i drugačijih je karakteristika u odnosu na Kenana - donosi znatno bolju igru sa loptom i više kreacije za sebe i saigrače. Mana jeste što obojica imaju ograničen defanzivni potencijal - jedan zbog toga što je izrazito undersized, drugi zato što je izrazito lagan, al' ne može (a i ne mora) sve da bude baš savršeno.

Ne bih stavljao Kartera u isti koš sa Izunduom, smatram da je ipak igrač sa većim potencijalom. Idealan scenario bi bio da Karter bude bekap nekom krupnijem beku, al' pitanje da li bi to bilo realno i da nema slučaja Kenan. Svakako mislim da je važnija pozicija PG i da li će se tu dovesti igrač koji može legitimno da se bori sa CMM-om za status startera. 

Mislis li da uz navodjenog Micica na primjer bi mogao i Kenan donekle da profitira, jer Micic je makar za te pozicione napade u kojim dosta puta cmm ostsne bez resenja moze da odigra drugacije?