Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
36 minutes ago, Čočo said:

Ajmo sad jedna retrospektiva. 

Zvanično otišao:

Teo, Daum. 

Najavljen odlazak:

Mitrović, Lazić, Braun III, Nedović, Rokas. 

Pod ugovorom a očekuje se odlazak:

Jago. 

Došli:

Miljenović, Karter, Nwora, Odzelej, Moneke, Izundu, Plavšić. 

Očekuje se dolazak:

Rivero.

Sad čitanje između redova:

Uz ostanak Kodija kao pleja i Jaga kao nekog ko ima jak ugovor i neće ga niko i dolazak Miljenovića zatvara se pozicija 1.

(Kodi, Jago, Miljenović). 

Ostankom Kenana kojeg su takođe hteli da liferuju iz kluba ali koji ima isto jak ugovor i neće ga niko, ostaće u timu. U objavi kluba pri dolasku dali su na znanje svima da Nworu vide kao 2/3 igrača i samim tim zatvara se i bekovska pozicija. 

(Karter, Nwora, Kenan). 

Krilna pozicija se prva popunila i dolaskom Odzeleja i ostankom Kaline i Dobrića zatvara se i pozicija 3.

(Kalina, Odzelej, Dobrić) 

E sad ide najzanimljivije deo. 

Moneke kao naše najzvučniji pojačanje ove sezone ( do kraja prelaznog roka zadržaće taj epitet) i uz ostanak Davidovca i najnovijih izjava našeg stručnog štaba gde navode da Petruševa vide kao krilnog centra koji može da igra i centra dovodi do toga da se zatvara i pozicija 4.

( Petrušev, Moneke, Davidovac) 

I ako se obistine trenutne najave da uz Petruševa dolazi svakako i Rivero a uz dolazak Izundua i povratka Plavšića, zatvara se i pozicija 5 do povratka Bolomboja. 

(Rivero, Izundu, Plavšić + Bolomboj) 

Sve u svemu do početka sezone očekujemo još dva ozvaničenja (Petrušev i Rivero) i mnogo više odlazaka (Nedović, Rokas, Braun III, Mitrović, Lazić, Ilić). 

Pa ovo jeste prilicno realan scenario, svidjalo se nekome ili ne. Naravno da postoje sanse da ce biti jedno pojacanje jos spolja ako se Yagu pronadje klub, ali sto se tice tog pojacanja ocekivanja treba da budu da je bolji od Yaga, a ne da je prva zvezda ekipe, od toga nema nista.

To nam je sto nam je, ima materijala za rad, da je idealno nije, ali moglo bi biti uz malo srece sa povredama bolje nego prethodne sezone.

Svakako price o F4 postoje samo u junu i julu svake godine.

• Like 1
Posted

Naša spoljna linija je baš problematična, ne bi tu ništa drastično promijenio Lo da je došao. 

Nit ima lidera nit dovoljno kvaliteta. 

• Like 11
Posted

Moje misljenje je da bi sa Kodi/Vasa parom plejmejkera imali najdrveniju poziciju jedan u Euroligi. Tako da izbegli smo metak... 😁

• Ha-ha 1
Posted

Vas najveći problem je što ste prosle godine imali dva pleja koji su odlični u tranziciji i kada se igra u brzom ritmu, dok su u pozicionom napadu snalaze jako loše. Tapkaju loptu u mestu 20 sekundi i onda uvale loptu na isteku napada Kalinicu ili Kenanu.

Nije problem toliki ni u igracima, vec do trenerove filozofije da igra suprotno od onoga u cemu mu se plejevi dobro snalaze.

Ukoliko odluči da ubrza igru u novoj sezoni bićete jako nezgodno, imate Kodija, Kartera i Monekea koji se odlicno snalaze u tome.

Mislim da vam je potreban plej koji je odlican u pozicionon napadu i koji ce povezati ekipu na terenu.

Vasa kao takav je bio najbolje moguće rešenje na tržištu. 

• Like 9
  • Thanks 1
Posted

Олимпијакос доводи играча ког "тренер не жели", има пет двојки у саставу и продужава маторог Шекила, Панатинаикосу су резервна решења за попуњавање рекета после неуспеха са Валанчијунасом пензионер Данстон и распали Кузелоглу, а Рогавопулос као додавач пешкира је вредан пакета од пет милиона евра, Реал задржава Љуља од 38 година, Барселона формира стратегију за наредну сезону око долазака Клајбурна и Шенгелије који имају у збиру 70 лета, Фенербахче после одласка најбољег играча као замену доводи Метуа који десет месеци не игра због кидања Ахилове тетиве, Хапоел има пет центара под уговором, Ефес и Виртус заједно једну чисту тројку, Бајерну су центри неартикулисани Гејбријел и гузати Елијас Херис, Валенсија на уговорима има 17 играча, Асвел има шест...

Добро је за руководиоце ових тимова да немају форумашку струку да их коментарише и објасни им свима да су оболели и да то све не треба тако. Притом је већ 10. јул и за само два и по месеца је прва утакмица у сезони па времена више нема да се оформе квалитетни тимови. Срећа њихова бар да им није генерални менаџер Милан Томић за којим се балавило годинама, али је преко ноћи постао незналица која ће да преузме полтронску улогу од два фикуса у оделима који су досад били главни кривци за сваки неуспех.

51 minutes ago, Čočo said:

Uz ostanak Kodija kao pleja i Jaga kao nekog ko ima jak ugovor i neće ga niko i dolazak Miljenovića zatvara se pozicija 1.

Ostankom Kenana kojeg su takođe hteli da liferuju iz kluba ali koji ima isto jak ugovor i neće ga niko, ostaće u timu. U objavi kluba pri dolasku dali su na znanje svima da Nworu vide kao 2/3 igrača i samim tim zatvara se i bekovska pozicija. 

(Karter, Nwora, Kenan). 

И шта ће се десити кад ово твоје маестрално читање између редова не буде тачно? Хоћеш наћи други наратив да наставиш да трујеш или ћеш престати да пишеш?

57 minutes ago, Čočo said:

Moneke kao naše najzvučniji pojačanje ove sezone ( do kraja prelaznog roka zadržaće taj epitet) i uz ostanak Davidovca i najnovijih izjava našeg stručnog štaba gde navode da Petruševa vide kao krilnog centra koji može da igra i centra dovodi do toga da se zatvara i pozicija 4.

I ako se obistine trenutne najave da uz Petruševa dolazi svakako i Rivero a uz dolazak Izundua i povratka Plavšića, zatvara se i pozicija 5 do povratka Bolomboja. 

Зар ниси рекао пре десетак дана да ти је пао камен са срца што Петрушев не долази и да нам је центарска линија Изунду-Плавшић-Митровић? Одакле сад у овом коначном ростеру #14 и Петрушев и Риверо? Митровић испарио? Нешто си се изгледа опет збунио.

• Like 15
Posted (edited)
6 minutes ago, aleksa7 said:

Олимпијакос доводи играча ког "тренер не жели", има пет двојки у саставу и продужава маторог Шекила, Панатинаикосу су резервна решења за попуњавање рекета после неуспеха са Валанчијунасом пензионер Данстон и распали Кузелоглу, а Рогавопулос као додавач пешкира је вредан пакета од пет милиона евра, Реал задржава Љуља од 38 година, Барселона формира стратегију за наредну сезону око долазака Клајбурна и Шенгелије који имају у збиру 70 лета, Фенербахче после одласка најбољег играча као замену доводи Метуа који десет месеци не игра због кидања Ахилове тетиве, Хапоел има пет центара под уговором, Ефес и Виртус заједно једну чисту тројку, Бајерну су центри неартикулисани Гејбријел и гузати Елијас Херис, Валенсија на уговорима има 17 играча, Асвел има шест...

Добро је за руководиоце ових тимова да немају форумашку струку да их коментарише и објасни им свима да су оболели и да то све не треба тако. Притом је већ 10. јул и за само два и по месеца је прва утакмица у сезони па времена више нема да се оформе квалитетни тимови. Срећа њихова бар да им није генерални менаџер Милан Томић за којим се балавило годинама, али је преко ноћи постао незналица која ће да преузме полтронску улогу од два фикуса у оделима који су досад били главни кривци за сваки неуспех.

И шта ће се десити кад ово твоје маестрално читање између редова не буде тачно? Хоћеш наћи други наратив да наставиш да трујеш или ћеш престати да пишеш?

Зар ниси рекао пре десетак дана да ти је пао камен са срца што Петрушев не долази и да нам је центарска линија Изунду-Плавшић-Митровић? Одакле сад у овом коначном ростеру #14 и Петрушев и Риверо? Митровић испарио? Нешто си се изгледа опет збунио.

Moje maestralno čitanje može biti netačno samo u segmentu da Jago ipak ode iz kluba. Jedino tu očekujem onda neku promenu. Do tada Jago je igrač našeg kluba do 2027.godine.

Drugo i dalje nisam za Petruševa naročito jer ga prvo, naši vide kao krilnog centra a tu smo već doveli Monekea. A drugo jer imam mišljenje kakvo imam o njemu. 

A što se tiče Mitrovića, nešto si pomešao. On mi nije u planu od početka. Ali Plavšić jeste. Tako da, da. Centarska linija će nam biti Rivero, Izundu, Plavšić bilo da Petrušev ostane ili ne. A kako stvari stoje obojica mogu biti deo tima ako je verovati navodima dozvoljenih insajdera. 

Edited by Čočo
Posted
1 hour ago, Čočo said:

Ajmo sad jedna retrospektiva. 

Zvanično otišao:

Teo, Daum. 

Najavljen odlazak:

Mitrović, Lazić, Braun III, Nedović, Rokas. 

Pod ugovorom a očekuje se odlazak:

Jago. 

Došli:

Miljenović, Karter, Nwora, Odzelej, Moneke, Izundu, Plavšić. 

Očekuje se dolazak:

Rivero.

(Karter, Nwora, Kenan). 

Krilna pozicija se prva popunila i dolaskom Odzeleja i ostankom Kaline i Dobrića zatvara se i pozicija 3.

(Kalina, Odzelej, Dobrić) 

Sve u svemu do početka sezone očekujemo još dva ozvaničenja (Petrušev i Rivero) i mnogo više odlazaka (Nedović, Rokas, Braun III, Mitrović, Lazić, Ilić). 

Ona dva igraca iz spoljne linije sto iz strucnog staba najavise da trazimo dje ih vidis?

Iza kosa ili..

Posted
Just now, avakss said:

Ona dva igraca iz spoljne linije sto iz strucnog staba najavise da trazimo dje ih vidis?

Iza kosa ili..

U doselekciji. Tamo decembra. Kad se ratosiljamo Jaga i Kenana. 

• Like 1
Posted

Stvarno ne znam gde vi vidite prostor za dva igrača iz spoljne linije? Pustite vi njih šta pričaju. Godinama nam mažu oči i uvek u sezonu uđemo sa nepotpunim rosterom. Voleo bih i ja dva pojačanja spolja ali trenutno ih imamo šestoricu i od toga nema ništa dok  Kodi/Jago i/ili Kenan ne budu bivši. A za to je jako mala verovatnoća jer niko neće preuzeti njihove ugovore. 

• Like 2
Posted
19 minutes ago, Čočo said:

Moje maestralno čitanje može biti netačno samo u segmentu da Jago ipak ode iz kluba. Jedino tu očekujem onda neku promenu. Do tada Jago je igrač našeg kluba do 2027.godine.

Drugo i dalje nisam za Petruševa naročito jer ga prvo, naši vide kao krilnog centra a tu smo već doveli Monekea. A drugo jer imam mišljenje kakvo imam o njemu. 

A što se tiče Mitrovića, nešto si pomešao. On mi nije u planu od početka. Ali Plavšić jeste. Tako da, da. Centarska linija će nam biti Rivero, Izundu, Plavšić bilo da Petrušev ostane ili ne. A kako stvari stoje obojica mogu biti deo tima ako je verovati navodima dozvoljenih insajdera. 

Znaci Moneke je dosao da bude bekap Petrusevu ili da deli minute s njim?

I Petruseva ce da prebace na 4 da bi bilo mesta na 5 za Plavsica?

Razmisli malo molim te.

• Like 4
  • Ha-ha 2
Posted (edited)
4 minutes ago, tejlor said:

Znaci Moneke je dosao da bude bekap Petrusevu ili da deli minute s njim?

I Petruseva ce da prebace na 4 da bi bilo mesta na 5 za Plavsica?

Razmisli malo molim te.

To nisam ja rekao nego Janisov pomoćni trener pre neki dan. Da je Petrušev krilni centar koji može da igra i kao centar. Znači da ga vide prvenstveno na poziciji 4. 

Edited by Čočo
Posted

Kenana se otarasiti nećemo sve i da pokrivamo pola njegovog ugovora. Jednostavno smo ga precenili.

Za Jaga ima i šanse i vremena ako je tačno da mu je plata ipak 650k. Pokrijemo 250k ali da uzmu i Dalibora na pozajmicu.

• Like 1
Posted
35 minutes ago, aleksa7 said:

Добро је за руководиоце ових тимова да немају форумашку струку да их коментарише и објасни им свима да су оболели и да то све не треба тако.

Imaju.

Posted
4 minutes ago, Čočo said:

To nisam ja rekao nego Janisov pomoćni trener pre neki dan. Da je Petrušev krilni centar koji može da igra i kao centar. Znači da ga vide prvenstveno na poziciji 4. 

Sto znaci....? Da ce i igrati centra.

Ako me pamcenje sluzi Janis je prosle sezone rekao da obe pozicije igra podjednako dobro, dok je Petrusev sam rekao da mu vise prija igranje na poziciji 5.

Posted
1 minute ago, tejlor said:

Sto znaci....? Da ce i igrati centra.

Ako me pamcenje sluzi Janis je prosle sezone rekao da obe pozicije igra podjednako dobro, dok je Petrusev sam rekao da mu vise prija igranje na poziciji 5.

- Dobri igrači se uklapaju svuda. Moneke je igrač koji igra na poziciji ‘četiri’, ali u niskoj postavi može da igra i na ‘petici’, pa čak i na ‘trojci’ u drugačijoj formaciji. Petrušev je takođe ‘četvorka’, ali daje rešenja i kao centar. Istina je da su šanse protiv nas, ali ako ostane sa nama, pokrivaće obe pozicije - kaže Grk. 

Znači i Moneke će da igra centra. Stvarno ne znam šta će nam onda Rivero, Izundu i Plavšić. 

Posted
4 minutes ago, Čočo said:

- Dobri igrači se uklapaju svuda. Moneke je igrač koji igra na poziciji ‘četiri’, ali u niskoj postavi može da igra i na ‘petici’, pa čak i na ‘trojci’ u drugačijoj formaciji. Petrušev je takođe ‘četvorka’, ali daje rešenja i kao centar. Istina je da su šanse protiv nas, ali ako ostane sa nama, pokrivaće obe pozicije - kaže Grk. 

Znači i Moneke će da igra centra. Stvarno ne znam šta će nam onda Rivero, Izundu i Plavšić. 

Opet ponavljam, Moneke nije dosao da bi delio minute sa Filipom ili igrao iza Filipa, Filip mozda uzme neke minute na 4 kao sto je i prosle sezone, ali mu to sigurno nece biti primarna pozicija.

• Like 6
Posted
3 hours ago, Bogoljub Gagic said:

Васа Пушица у репрезентацији на ОИ
13.3 поена - трећи стрелац
4.5 асистенција - други асистент
13.3 индекс - деоба трећег са Петрушевом.
У физички најзахтевнијој утакмици против Јужног Судана ол раунд партија 15/7/7.
Против Аустралије у 1/4 финалу је у 4/4 од 15 поена наших убацио 11, остала 4 је асистирао.
У мечу за бронзу најефикаснији уз Јокића по 19 поена.

I sta kazes vasa pusica i filip choker bili treci po indexu na OI. Ma da, stace nam.

Posted
3 hours ago, Fromthecorner said:

Klub koji je prosle sezone najveci problem imao na bekovskim pozicijama, dovede dva najskluplja pojacanja na poziciji 4

Godinama unazad najveće probleme imamo upravo na četvorci. Potpuno podržavam što su dva najskuplja pojačanja za sada dovedena na toj poziciji, iako mi se Odželej nimalo ne sviđa.

Što se tiče bekovskih pozicija doveden je Karter, koji bi vrlo lako mogao da bude pun pogodak, a sva je prilika da će na tim pozicijama doći još jedan igrač, i svakako da neće biti anonimus, već po svemu sudeći veliko pojačanje.

Ne slažem se sa mnogo stvari po pitanju prelaznog roka, ali ovog puta baš podržavam što smo toliko uložili u poziciju broj četiri.

• Like 2
Posted
38 minutes ago, Brajant Danston said:

Godinama unazad najveće probleme imamo upravo na četvorci. Potpuno podržavam što su dva najskuplja pojačanja za sada dovedena na toj poziciji, iako mi se Odželej nimalo ne sviđa.

Što se tiče bekovskih pozicija doveden je Karter, koji bi vrlo lako mogao da bude pun pogodak, a sva je prilika da će na tim pozicijama doći još jedan igrač, i svakako da neće biti anonimus, već po svemu sudeći veliko pojačanje.

Ne slažem se sa mnogo stvari po pitanju prelaznog roka, ali ovog puta baš podržavam što smo toliko uložili u poziciju broj četiri.

Slazem se osim ovog po svemu sudeci veliko pojacanje?

Otkud takav optimizam?

Posted
1 hour ago, berti said:

Obesicu se ako opet vidim Jaga u nasem dresu.

Ugovor je prošlog juna parafiran na dve godine, ali čini se – rodila se ljubav za sva vremena.

Da, želim da ostanem sledeće sezone, ali i one tamo i naredne i sledeće, i sledeće, i sledeće”…

Logično potpitanje – do kraja karijere?

Da!”, kao iz topa je odgovorio Jago.

Pripremaj konopac 😄

• Like 2
  • Ha-ha 19
  • Tuzno 1