Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

JB3 može da ide podignute glave. Pošteno je odradio svoj ugovor, šteta i za nas i za njega što više nije ni senka onog igrača od ranije.

Malo mi je žao što ide, ali mislim da nam poziciji 12/15-og igrača, uz koncepciju tima i unutrašnjih pozicija kakva se sad naslućuje, zaista nije potreban.
Ako već jurimo hasl igrače da popune broj, mislim da treba da probamo sa nekim mlađim, domaćim rešenjem. Neki tip igrača kao Arijan Lakić u Partizanu, samo naravno na poziciji 4/5.
Uštedimo neki dinar, ojačamo domaću osnovu za KRK, i možda ako imamo sreće dobijemo legitimnog člana rotacije za budućnost.

Neću da licitiram sa imenima jer nema potrebe pošto se ne povezujemo ni sa kim, ali to je svakako pravac u kome bih je gledao.

• Like 4
Posted
2 minutes ago, NMX said:

Pa ne radi Vasa prepodne na mešalici a uveče pika Evroligu, ko da ave te gradjevinske projekte ne moze da ima i dok je napolju. Plus ih ne vodi on, samo investira ko i svi ex/sadasnji sportisti.

Zamisli Milan Rodic usao u gradjevinu, kao sto jeste, pa se zaista i bavi time. Sineeee, podrum bi se urusio a ne zgrada

Investitor koji ne kontroliše radove i nije blizu radova je na savršenom putu da bankrotira u roku od 6 meseci bez završetka projekta.

Izvođači obožavaju takve investitore. Curi na sve strane. A Vasa baš nije milijarder. U karijeri je možda zadardio 30-ak miliona evra, ne više od toga.

To naravno nije nikakva najava dolaska, ali ne može to baš tako, ja igram u Turskoj a niko ne nadgleda radove.

Posted
2 minutes ago, JPM said:

Investitor koji ne kontroliše radove i nije blizu radova je na savršenom putu da bankrotira u roku od 6 meseci bez završetka projekta.

Izvođači obožavaju takve investitore. Curi na sve strane. A Vasa baš nije milijarder. U karijeri je možda zadardio 30-ak miliona evra, ne više od toga.

To naravno nije nikakva najava dolaska, ali ne može to baš tako, ja igram u Turskoj a niko ne nadgleda radove.

Radice sa Drcelom na kompenzacuju za grubu gradnju😎

• Love 2
Posted
2 hours ago, Born Ready said:

A da je ostao JBIII neki koji su sad žustro protiv toga bi prvi kukali kako je katastrofalan fit ostavljati ga na ekipu već upitnog šuterskog potencijala. Možda bi imalo smisla ostaviti ga u ekipi sa više dobrih šutera, ovako nikako ne, hvala mu na zalaganju.

Ovo Hapoelovo natrpavanje bekovske linije bi možda moglo da nam otvori put do Marcusa Fostera, šta upućeniji misle o njemu? Izvinjavam se ako nije po pravilima.

Prve informacije posle zvanicnog rastanka sa Hapoelom su bile da ide u Japan, a onda sam video intervju koji je nakon toga dao predsednik Hapoela gde kaze da je dobio ponudu preko milion iz Japana (mozda cak i 1.5 milion).

• Tuzno 1
Posted
17 minutes ago, NMX said:

Pa ne radi Vasa prepodne na mešalici a uveče pika Evroligu, ko da ave te gradjevinske projekte ne moze da ima i dok je napolju. Plus ih ne vodi on, samo investira ko i svi ex/sadasnji sportisti.

Zamisli Milan Rodic usao u gradjevinu, kao sto jeste, pa se zaista i bavi time. Sineeee, podrum bi se urusio a ne zgrada

Ja ne znam o kakvim ti mešalicama pričaš ti ili ne živiš u Srbiji ili ne izlaziš iz kuće pa nisi u toku. 

Uložili su i za njih ozbiljne pare u nešto gde se za to itekako pitaju ljudi koji ih direktno zovu u klubove u državi gde ti isti ljudi rade praktično šta hoće pod patronažom jednog čoveka i koji mogu ozbiljno da im ugroze te iste poslove, ne grade po Finskoj pa da može da radi preko laptopa dok baca na alejup Šakilu Mekisiću Tepavčeviću. 

Ne kažem da će sigurno doći ali da kada vidim sve okolnosti i medijsku mašineriju odakle se puštaju vesti kako i kad da me ne bi začudilo ni malo. 

• Like 3
Posted
31 minutes ago, Nate said:

Ja se samo plasim da vasa nakon svega ne zavrsi u partizanu.

Nemam nikakav info, jednsotsvno osecaj u stomaku

Ništa što se ne bi očekivalo. Tako se i saga Mirotić za malo završila. Dok je trajala saga sa svima i sa nama se povezivao osim sa Partizanom i na kraju samo bum vest dogovorio se sa Partizanom. 

Posted

Искрено сам се надао да ће Мицић извући више новца од Милвокија, па да се тај потенцијални прелазак у Звезду бар делимично финансијски амортизује отпремнином из Америке, јер је јасно да у другим европским клубовима може да заради више него код нас. Мислим свакако је Фенерових четири милиона или колико год лепше од наших три и кусур, али сам рачунао да то неће бити велики фактор ако је већ осигурао 4-5 од Бакса после пореза. Овако са "само" милион у џепу, и финансије ће играти значајну улогу у одабиру новог клуба.

Упркос томе, и даље видим конкретну шансу за Звезду јер мислим да може да му понуди најкомплетнији пакет у смислу онога што он вероватно тражи. Чак и да не узимам у обзир чаршијске приче о граћевинским дозволама и инсајдерисање о томе ко му је сад најближи, а ко најдаљи - не видим много бољих опција за њега од нас, ако и уопште.

Хапоел је претрпан на бековским позицијама и играће без домаћег терена; Олимпијакос можда нуди мање терета јер има Везенкова и Фурнијеа, али самим тим и мање аутономије, шутева, поседа, ауторитета, протагонизма; Реал и ако тражи бека пре ће то бити чисти скорер (Вокер) него плејмејкер јер већ имају Кампаца, Маледона и Фелиза; приче о Фенеру су баш давна прошлост и никаквих свежих информација нема на том фронту; Партизан би угушио Карлика Мицићем, а и нисмо слушали да су заинтересовани; Ефес је ок опција, али су и они већ продужили Доужера и Бубоу, довели Мутафа и ваљда Хазера, капарисали Вајлер-Баба (+ имају Ларкина); Дубаи такође сад већ са гужвом на 1-2; Панатиниакос и Монако би били ненормални да се отварају за њега кад су и сад бетон споља, а шкрипи им на другим позицијама.

Звезда му даје улогу лидера (од које се играч са његовом биографијом не може сакрити где год отишао); даје му прилику да игра код куће у познатом окружењу; даје му вероватно и шансу да се не смара по региону него да се фокусира само на европске утакмице; добиће "компетитивну плату" која неће бити много мања од оних које може извући на другим местима; добиће и разноликост саиграча јер нам је ростер велики па му се могу наћи најидеалнији партнери; замена би му био играч који можда није елитан, али је сасвим добар и ове сезоне је био прва опција тима који је флертовао са великим европским успехом... Не звучи лоше све то, бар мислим.

• Like 6
Posted

Sta god da je Maledon, pored Kampaca ce svakako igrati vrlo malo ili nimalo na 1. Mislim da ce zadrzati Feliza da pokrpi tih 10-15 minuta sto ostane iza Fakua, bio je odlican u finalu acb. Steta, slazem se da bi nam fino legao.

Elem, ako nesto pokupimo iz Reala, bice to raspali XRM. Eventualno Fernando (ako nas Petrusev ispali), i njega pokusavaju da se kutarisu.

Posted
34 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Nije nego dvojka. To je igrao u Asvelu a igrače i u Realu. 

Ne znam šta će igrati u Realu ali u svim klubovima do sada je igrao plejmejkera, uključujući i Asvel. 

• Like 1
Posted
6 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ne znam šta će igrati u Realu ali u svim klubovima do sada je igrao plejmejkera, uključujući i Asvel. 

Nije. U Realu se zna ko je plej - Kampaco. Feliz taman može da bude drugi plej. Maledon dolazi da igra dvojku, to je jasno.

• Like 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Ti si "ne jebe lep nego uporan" frazu baš doslovno shvatio. Kažem ti da je u Asvelu, OKC, Šarlotu, Finiksu, Sijuks Falsima i ponovo u Asvelu igrao primarno plejmejkera, prenosio loptu, postavljao napade, donosio odluke sa loptom u rukama itd. On je dvojka taman koliko je Carlik Jones dvojka. Pretpostavljam da će u Realu igrati i na 2 ali da ga oni vide kao dugoročno rešenje na PG kad Campazzo koji ima 34 godine odradi svoje. Neka neko ko ima pristup sinergy-u molim vas reši ovu dilemu, ja znam šta sam svojim očima gledao.

• Like 6
Posted

Onaj drugi tip što je PG ne postoji, igrao je u petorkama sa Lijem i DeKoloom od bekova koji znaju da driblaju loptu, u oba slučaja je bio primarni ballhandler aka plejmejker. Li je stajao u ćošku i pripaljivao trojke na povratne Maledona, dakle odluke sa loptom je donosio Maledon, on je vrteo pnr, a ne ćoškario ili trčao kroz blokove. Za mene je to plejmejker. Tako je uostalom igrao celu karijeru, ne samo u Asvelu.

• Like 1
Posted

Коди, мање познати плеј, Миљеновић

Картер, Кенан, Радошић

Калина, Енвора, Добрић

Монеке, Оџелеј, Деда

Петрушев, Изунду, Плавшић

+Боломбој 2026

Мислим да је ово мање више ростер за следећу сезону, једино ако Васа не одлучи да гради по Бгу, не видим разлог да дође овде пре неког Олија или Фенера. 

Још су те паре за Васу вероватно само паре за њега, односно жеља неког из врха, тако да контам да ако не дође он долази неки просек од играча

Posted
6 minutes ago, Chaos Is Me said:

Onaj drugi tip što je PG ne postoji, igrao je u petorkama sa Lijem i DeKoloom od bekova koji znaju da driblaju loptu, u oba slučaja je bio primarni ballhandler aka plejmejker. Li je stajao u ćošku i pripaljivao trojke na povratne Maledona, dakle odluke sa loptom je donosio Maledon, on je vrteo pnr, a ne ćoškario ili trčao kroz blokove. Za mene je to plejmejker. Tako je uostalom igrao celu karijeru, ne samo u Asvelu.

Paris Li ti je SG? Važi. Drugi tip je onaj Herison, zaboravio sam na njega. 

Posted

Prvo: ni Feliz ni Maledon nemaju apsolutno nikakve veze sa ovom temom, upravo zbog ovakvog oftopičarenja i postoje pravila na vrhu strane, gledajte da ih se pridržavate. 

Drugo: košarka se danas vrti oko bekova od kojih se očekuje da kao ball handler-i kreiraju za sebe i saigrače, pa je prirodno da se često igra sa dva PG-a u petorci. Maledon će biti starter u Realu, kao i Kampaco, Micić je bio starter u Efesu, kao i Larkin... Niko od njih nije dvojka, kao što ni recimo Jerian Grant nije trojka iako u PAO povremeno bude na parketu sa Nanom i Slukasom/Braunom.  

• Like 6