Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

bataliti Micića i krenuti svim silama po Campazza. Mile je napisao da se na skupstini stidljivo pominjao. Iskeširati obeštećenje, platiti ga realno, pojuriti beka ozbiljnog skorera i ostanak Petruseva. Sa time bi verujem većina bila zadovoljna. 

• Like 18
  • Love 1
  • Pumpaj! 1
Posted
1 minute ago, Zvezdaš96 said:

Ne verujem za Hapoel, a ni za Dubai da ce sigurno biti ispred nas.

Takodje i Barselona mi je sumnjiva, kao i Efes koji je pola ekipe prodao.

Priznajem jedino Olimpijakos, Panatinaikos, Real i mozda Fener kao gotovo sigurno ekipe ispred nas. Zatim Monako ce isto biti ispred nas i onda od 6.mesta do 13.mesta tu imamo: Efes, Barsu, Zvezdu, Bajern, Partizan, Dubai, Armani(Hapoel)

Priznajes samo sud tvoje partije:lol_2: Poenta je da je kod nas javasluk na snazi. Na zivom se pesku ne moze nista trajno izgraditi. A Zvezda je u zivom pesku/blatu. 

Posted
1 minute ago, mindgame said:

bataliti Micića i krenuti svim silama po Campazza. Mile je napisao da se na skupstini stidljivo pominjao. Iskeširati obeštećenje, platiti ga realno, pojuriti beka ozbiljnog skorera i ostanak Petruseva. Sa time bi verujem većina bila zadovoljna. 

Tebra, ti nisi mindgame ti si master of the game.

• Like 4
  • Ha-ha 21
Posted
2 minutes ago, mindgame said:

a jokic?

Posted
Just now, Clash said:

Tebra, ti nisi mindgame ti si master of the game.

ako nisi ironičan kao Gudura kada je rekao da su Fenerovi navijači najbolji pred kojima je igrao, hvala ti 😆

Just now, NikadProtivKaline said:

a jokic?

zadovoljan bih bio zlatom sada na eurobasketu 🙂

• Love 1
Posted
4 minutes ago, СтелаРоса said:

Ne bi me iznenadilo da smo ovo leto na nesto losijem glasu nego inace u kosarkaskom svetu. Sigurno da igraci medjusobno komuniciraju i dele utiske iz razlicitih klubova, a kod nas je situacija takva da nikome necemo da produzimo ugovor od ovih kojima istice, da neki igraci imaju ugovore kojih zelimo da se resimo, a da nam se domaca osnova krenula rasipati i nemamo vise taj faktor kada pregovaramo sa drugim domacim igracima (kao sto je bio slucaj kada je Kalina dolazio). Na sve to, treneru se ljulja klupa i postoji realna sansa da vec posle nekoliko utakmica napusti klub ako ne krene sve kako treba, a sto bi ostavilo posledice na inicijalno projektovane uloge igraca u timu.

Буквално мислим да је ово нетачно на сваком могућем нивоу и да је баш непотребно пласирати овакве теорије ако готово никакве конкретне подлоге нема испод њих.

1. Преплаћујемо играче и сви знају да смо спремни да им дамо више од других да дођу у мање моћан тим и мање развијену државу.
  2. Довели смо најекстровертнијег кошаркаша Евролиге који би први од свих одбио да дође негде где је затрована атмосфера.
  3. Не продужавамо уговоре са онима који су подбацили што значи да управо тим потенцијално новим играчима остављамо простор да се покажу.
  4. Играчи који имају уговоре, а којих хоћемо да се решимо, просе по мрежама да их задржимо што опет значи да им одговара да су овде, а не да једва чекају да запале.
  5. Домаћа основа се расипа? Тако што одлазе вишкови који не доносе екстра квалитет?
  6. Зато што одлазе српски пензионери остали домаћи играчи нас одбијају? Заправо једини који су вредни цимања су Гудурић (који је добио богатство у Милану), Мицић и Петрушев (који ће или доћи у Звезду или одабрати боље и амбициозније пројекте). Ако би они потписали за Звезду да је Митровић остао, а овако неће, нека се запитају да ли су нормални.
  7. Тренеру се не љуља клупа о чему говори изјава председника клуба одмах по испадању из регионалне лиге да Сферопулос сигурно остаје.
  8. Пошто неће добити отказ после "неколико утакмица" беспредметно је причати о последицама на пројектоване улоге играча.
  9. Загазили смо у плеј-ин у сезони у којој су нас сви играчи из Евролиге гледали 80% времена у плеј-оф зони и уочили да нисмо ту да попунимо број тимова у такмичењу.
  10. Гарантујемо борбу за бар три трофеја у сезони што је вечити flex странцима који се после хвале како су победили преко океана.
  11. Клуб улаже колико може у инфраструктуру и олакшавање живота тиму и особљу о чему је говорио и Калинић као тип који је увек најскромнији са речима хвале.
  12. Имамо испуњену халу на 25 утакмица током сезоне и врхунску подршку на гостовањима.
  13. Гомила странаца бивших кошаркаша Звезде има позитивне коментаре о клубу и са радошћу се присећа свог времена у Београду кад год се врати на гостовање.
  14. Маркетиншки радимо добар посао и показујемо поштовање према великој већини бивших запослених у клубу на разне начине.
  15. Имамо лиценцу и постали смо препознати у Европи + будући капитен нам је био водећи лик у удружењу играча, а тренер нам је други човек удружења тренера.
  • Like 10
Posted
12 minutes ago, grati said:

Zar nije logicno da ako nema resenja vise u EL da ce traziti na drugom mestu? Pa to dodje bolje za nas jer nam ne trebaju EL veterani pred penzijom. Daj Boze da svi ovi nadju klub jer nam Lo i takvi prosecni igraci iz EL nece doneti bas nista. Umesto da se radujete sto idu sto dalje od nas, vi kukate sto ih nismo uzeli na vreme 🤦‍♂️ i onda ocekujete neki F4 🤦‍♂️

Jest,samo što na osnovu dosadašnjeg iskustva slijedi priča kako je tržište slabo,ulazimo sa trenutnim rosterom,usput im lakše jer se ovih pod ugovorom ne mogu riješiti,i onda naša poznata doselekcija,neki veteran iz povrede..

Posted

Meni je najveci problem sto smo mi doveli 6 novih igraca, najavili povratak Plavsica sa pozajmice, a zahvalili se samo dvojici igraca i ne vidim da se jedan nas kosarkas povezuje sa nekim klubom..

Posted
18 minutes ago, Sector said:

To ti je kao da prodaješ Golfa 5 za 30.000 eura.

Vise mi lici na neki sportski EV Geely prototip, koji nam se uvalio kao ekstra brz i efikasan. Sto je najgore, mi ga vozikali godinu dana, i bili kao prezadovoljni sa njim, pa mislili da ce mu jos cijena skociti dok je u nasem vlasnistvu. Poslije jos jedne godine vozenja, ukazuju mu se mane, a mi bi da ga uvaljamo po nabudzenoj cijeni, a njega nece niko ni po originalnoj.

Yagov pojacan ugovor mi je jedan od najvecih zajeba u novijoj istoriji KKCZ. Sto ga nismo udomili u Zenit ce mi biti uvijek misterija, i cija je to uopste odluka bila?!

• Like 13
  • Thanks 1
Posted
10 minutes ago, aleksa7 said:

Буквално мислим да је ово нетачно на сваком могућем нивоу и да је баш непотребно пласирати овакве теорије ако готово никакве конкретне подлоге нема испод њих.

1. Преплаћујемо играче и сви знају да смо спремни да им дамо више од других да дођу у мање моћан тим и мање развијену државу.
  2. Довели смо најекстровертнијег кошаркаша Евролиге који би први од свих одбио да дође негде где је затрована атмосфера.
  3. Не продужавамо уговоре са онима који су подбацили што значи да управо тим потенцијално новим играчима остављамо простор да се покажу.
  4. Играчи који имају уговоре, а којих хоћемо да се решимо, просе по мрежама да их задржимо што опет значи да им одговара да су овде, а не да једва чекају да запале.
  5. Домаћа основа се расипа? Тако што одлазе вишкови који не доносе екстра квалитет?
  6. Зато што одлазе српски пензионери остали домаћи играчи нас одбијају? Заправо једини који су вредни цимања су Гудурић (који је добио богатство у Милану), Мицић и Петрушев (који ће или доћи у Звезду или одабрати боље и амбициозније пројекте). Ако би они потписали за Звезду да је Митровић остао, а овако неће, нека се запитају да ли су нормални.
  7. Тренеру се не љуља клупа о чему говори изјава председника клуба одмах по испадању из регионалне лиге да Сферопулос сигурно остаје.
  8. Пошто неће добити отказ после "неколико утакмица" беспредметно је причати о последицама на пројектоване улоге играча.
  9. Загазили смо у плеј-ин у сезони у којој су нас сви играчи из Евролиге гледали 80% времена у плеј-оф зони и уочили да нисмо ту да попунимо број тимова у такмичењу.
  10. Гарантујемо борбу за бар три трофеја у сезони што је вечити flex странцима који се после хвале како су победили преко океана.
  11. Клуб улаже колико може у инфраструктуру и олакшавање живота тиму и особљу о чему је говорио и Калинић као тип који је увек најскромнији са речима хвале.
  12. Имамо испуњену халу на 25 утакмица током сезоне и врхунску подршку на гостовањима.
  13. Гомила странаца бивших кошаркаша Звезде има позитивне коментаре о клубу и са радошћу се присећа свог времена у Београду кад год се врати на гостовање.
  14. Маркетиншки радимо добар посао и показујемо поштовање према великој већини бивших запослених у клубу на разне начине.
  15. Имамо лиценцу и постали смо препознати у Европи + будући капитен нам је био водећи лик у удружењу играча, а тренер нам је други човек удружења тренера.

Naravno brate, ni ne tvrdim ja da smo klub za izbegavanje, samo smo MOZDA malo manje pozeljna sredina nego sto smo bili prethodnih godina (tacke 13 i 14). Sa vecinom ovih stvari koje si naveo se i slazem. 

Sto se tice domace osnove, da rasipa se, i poprilican je udarac na identitet kluba odlazak Teodosica, Lazica, Mitrovica i Nedovica. Mozda cak i ne sama cinjenica sto odlaze (dvojica su pred penzijom, druga dvojica skoro), nego zbog utiska koji se stvorio u javnosti kako su ovi igraci (koji su ujedno legende kluba ili srpske kosarke) osnovni problem. Eno Real ce ostaviti Ljulja jos jednu sezonu iako ima 38 godina i u prethodnoj sezoni je za 16 minuta prosecno davao 6 poena i sutirao ispod 30% trojke. Tako to rade veliki klubovi koji postuju legende, dok se kod nas legende nazivaju bitangama koje se tale sa Covicem. 

A ovo za Sferopulosa... moze klub koliko hoce da stoji iza njega, kao sto je pre dve godine stajao iza Duska, pa znamo sta se desilo posle 5 utakmica. Sferopulos nema podrsku od jedno 80% navijaca trenutno, ovaj period pauze i priprema ce malo da ohladi glave, ali prvi problem u sezoni kada nastane trazice se njegova glava.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Admiral said:

Urbonis pise da je Lo blizu Zalgirisa.

Gos,Lo i Francisko na 1. Vec vidim 20 trojki protiv nas.

• Like 5
  • Ha-ha 4
Posted
1 hour ago, Princeton said:

Vise mi lici na neki sportski EV Geely prototip, koji nam se uvalio kao ekstra brz i efikasan. Sto je najgore, mi ga vozikali godinu dana, i bili kao prezadovoljni sa njim, pa mislili da ce mu jos cijena skociti dok je u nasem vlasnistvu. Poslije jos jedne godine vozenja, ukazuju mu se mane, a mi bi da ga uvaljamo po nabudzenoj cijeni, a njega nece niko ni po originalnoj.

Yagov pojacan ugovor mi je jedan od najvecih zajeba u novijoj istoriji KKCZ. Sto ga nismo udomili u Zenit ce mi biti uvijek misterija, i cija je to uopste odluka bila?!

Mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje zbog čega smo ga produžili - Jago je jedan od retkih igrača koji je sezonu pre toga igrao dobro i posle odlaska Nejpira vukao tim kao prvi plej iako je na početku sezone planiran za trećeg. Uz to je završnicu sezone odigrao dobro i bio MVP finala ABA lige. Sećam se priče da je pre produženja ugovora imao istu platu kao Lazarević, po meni sasvim ok da posle dobre sezone traži više para od igrača koji pogađa vrh table kada šutira za tri iz kornera.

Da, mogli smo da ga udomimo u Zenit, mogli smo i Tea da pošaljemo u penziju i to bi iz sadašnje perespektive bilo dobro rešenje, ali to pre godinu dana nije bilo tako očigledno. Zamisli da se CMM pokazao kao bust ili u sred sezone odlučio da zapali, ko bi u tom slučaju igrao pleja? Nedović i random lik iz G lige poput Džavontea?

Da se razumemo, nemam neko visoko mišljenje za ljude koji vode skauting kluba, ali mislim da su ostanci Tea i Jaga prošle godine bile razumne odluke u tom trenutku.

• Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Estrella Roja said:

Mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje zbog čega smo ga produžili - Jago je jedan od retkih igrača koji je sezonu pre toga igrao dobro i posle odlaska Nejpira vukao tim kao prvi plej iako je na početku sezone planiran za trećeg. Uz to je završnicu sezone odigrao dobro i bio MVP finala ABA lige. Sećam se priče da je pre produženja ugovora imao istu platu kao Lazarević, po meni sasvim ok da posle dobre sezone traži više para od igrača koji pogađa vrh table kada šutira za tri iz kornera.

Da, mogli smo da ga udomimo u Zenit, mogli smo i Tea da pošaljemo u penziju i to bi iz sadašnje perespektive bilo dobro rešenje, ali to pre godinu dana nije bilo tako očigledno. Zamisli da se CMM pokazao kao bust ili u sred sezone odlučio da zapali, ko bi u tom slučaju igrao pleja? Nedović i random lik iz G lige poput Džavontea?

Da se razumemo, nemam neko visoko mišljenje za ljude koji vode skauting kluba, ali mislim da su ostanci Tea i Jaga prošle godine bile razumne odluke u tom trenutku.

Mozda tebi i meni nije bilo tako ocigledno, ali trenerima i svima koji se razumiju u kosarku u klubu bi trebalo da bude kristalno jasno koji su Yagovi dometi poslije pune sezone sa nama. Ako se povlace ti argumenti zbog cega je produzen, onda stvarno ne znam ni zasto ne bi ostao ni ovu sezonu kod nas. Nije nista losije odigrao, niti mu se igra nesto drasticno promijenila. Imao je peh tih sitnih povredica, malo je sut iz vana zakazao, ali njegova igra i sustina na terenu je ostala ista. Ako smo bili zadovoljni sa njim poslije prve sezone, onda sam skoro pa siguran da ce mu se dati sansa da bude drugi/treci plej u nadolazecoj sezoni.

Stvarno zivim za sezonu gdje cemo imati cvrste igrace u odbrani, gdje necemo morati nikog da sakrivamo, niti do iznemoglosti da ispomazemo, rotiramo, udvajamo.. Pa ako moramo da trpimo ofanzivne generatore u vidu Petruseva, nemoj vise i ove polu-proizvode Nedovica, Yaga, Tea, Mitra itd. Daj malo andrenalina, igraca na vrhuncu snage, koji ce da grizu, da prave razliku fizickim gabaritima, a ne da smo u startu hendikepirani fizickom inferiornosti.

• Like 23
Posted

Nisam neki fan Maodoa Loa, ali nesto mi govori da cemo plakati za njim kad ispliva plan B/C legendi iz kluba...

Ako uopste pronadju nacin da se kutarisu Jaga.

• Like 14
Posted

Решити се Јаговог уговора је најтеже од 3 уговора Јаго, Кенан и Рокас.

Рокас је вероватно најмањи проблем, ова двојица имају барем дупло већи уговор од своје вредности, с тим да Јаго има и за ону тамо сезону уговор.