Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)
27 minutes ago, suptil said:

Navijacka filozofija je jasna... Bez bombi nema raspordate Arene. Uprava slobodno neka baca kapisle  tako ce i da prodje.

U klubu verovatno smatraju da je Moneke ta bomba plus će verovatno predstaviti kao "atomsku" ako Filip ostane

3 minutes ago, fradler said:

Evo brt - Vasa, Loni Voker i Oturu.

I kada bi se otarasili kvantiteta koji plaćamo godinama, više od polovine a možda i ceo budžet bi nam ostao za ovu trojicu

Jago, Lazić, Nedović,Kenan, Dobrić, Gidra, Davidovac, Mitrović, Plavšić, Simonović, Lazarević, Ilić, Barna, Šaranović..... ne znam, vrv sam nekoga propustio..

Edited by The_Big_S
Posted
5 minutes ago, fradler said:

Evo brt - Vasa, Loni Voker i Oturu.

Lepo ali neostvarivo. Vasa neće i preskup je. Oturu nas odbio. Probali smo. Vokera bih i ja doveo.

• Thanks 1
Posted
On 6/28/2025 at 2:18 PM, Guru said:

Kostić u porazu U19 reprezentacije od Malija 10 poena, 4 skoka, 3 asistencije, uz 3/14 iz igre, 2/8 za tri i 2/6 sa slobodnih bacanja.

On 6/29/2025 at 4:56 PM, Guru said:

Danas u porazu od Argentine: 9 poena, 2 skoka, 2 asistencije, 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti, uz 3/11 iz igre, 2/8 za tri i 1/2 sa slobodnih bacanja.

U pobedi protiv Novog Zelanda: 11 poena, 0 skokova i 1 asistencija (za 16 i po minuta), 3/8 iz igre, 1/4 za tri, 4/5 sa slobodnih bacanja.

Posted
15 minutes ago, StiviKivi said:

Pa to i ja kažem. Uglavnom dosta nas zna ovde šta treba ali niko da kaže ko su ti igrači.

Sve si napisao kako treba ali niko da kaže ko su ti igrači. A svi pljujemo bukvalno svakog ko se pomene.

poenta je da takvi igraci tesko da postoje

i da je problem sto roster sklapas od pozadi, tako sto potpisujes ono sto je lako dostupno ili ti stoji u tefteru vec 2god

i onda dodjes u situaciju da ti na svakoj poziciji nedostaje dvosmerna NBA azdaja kako bi pokrpila sve rupe koje si dotadasnjom selekcijom napravio

• Like 8
  • Thanks 4
Posted
Just now, tejlor said:

Pre svega realno.

Pa i nije to toliko nerealno s obzirom koliko trošimo i bacamo na neko nepotrebno gomilanje igrača.Da smo pojačali ponudu za Vasu i Oturua a ovamo smanjili jednog dva nepotrebna igrača.Za Vokera se već ne zna,kakvi su mu planovi da li će opet u evropu..

• Like 1
Posted
39 minutes ago, L' Imperatore said:

Baldwin je več igrao za manje EL timove gde se od njega očekivalo da vuče i izvuče, ali mu na kraj nije uspelo

Kako nije uspelo kad u poslednje 4 godine pre Fenerbahčea ima 3 majstorice za plasman u F4 (Bajern, Makabi x2), a on prosek u tim sezonama 15.4, 17,2 i 17.4 poena po utakmici. 

• Like 4
Posted
11 minutes ago, StiviKivi said:

Sve si napisao kako treba ali niko da kaže ko su ti igrači. A svi pljujemo bukvalno svakog ko se pomene.

Zabranjeno je spominjati imena koja nisu povezana sa nama, ali evo nadam se da ce moderacija oprostiti zarad diskusije, a i ne kazem da treba da dovedemo bas te konkretne igrace nego da bi se profil takvih igraca uklopio. 

Francisko - Okobo - Birc

Francisko: donosi sve sto Kodi nema - sut za 3 iz driblinga, preko ruke, probijanje 1 na 1, brz prvi korak, itd... 

Okobo: od svega po malo - poentiranje, pomoc u organizaciji igre, solidna odbrana

Birc: svic odbrana, skok, atletika

Trebala bi jos jedna petica ali s obzirom da su igraci kojima bih bio zadovoljan vec negde potpisali (Heyes, Kabengele, Oturu, Wright) onda bih potrazio preko bare nekoga ko moze takodje da doprinese u odbrani, a siguran sam da takvih ima.

Ovo cak ni nisu toliko skupi igraci u odnosu na Boldvina, Dariusa, Micica i ostale, a cak Okobu i Bircu isticu ugovori ako se ne varam. Umesto sto hocemo da placamo milionska obestecenja i preplacujemo neka veca imena samo da bi to bilo zvucno i prodalo sezonsku, mozda bolje onda platiti i malo vise nego sto realno kostaju igrace koji se makar uklapaju u roster. Nije ni ovo iznad savrseno, ali po meni mnogo smislenije od ideja koje imaju ljudi u klubu.

• Like 4
Posted

Sa jedne strane Markoss lepo rekao da je teško da će doći Boldvin, a mi vec imamo 4 strane cepanja foruma... sa druge strane ja zbog ovoga dolazim na ovu temu. Tako da... odlično, samo nastavite. 🍿😅

• Ha-ha 6
Posted (edited)

Ma ne zaludjujte se Baldwinom bezveze, samo gubite vreme i dizete ocekivanja, a onda ce potop biti kad potpise neko iz Evrokupa.

Mi mozda mozemo nekim cudom do Loni Vokera npr, do bekap pleja tipa Lo i da zadrzimo Petruseva na kraju, to nam je bukvalno best case scenario. Sve ostalo su iluzije, da ce da dodju dva mamojeba na 1 i 2,  nema nikakve sanse.

Edited by bosMan_jr
  • Like 20
Posted

Ovo je prva sezona da klub bira igrace, a da je trogodisnja licenca u dzepu i da se para ima, dakle najbolja situacija za sve ove godine.

Osnovni je problem sto oni ne znaju, ne umeju da ubodu igraca, a da to nije igrac za koji svako na ovom forumu zna. Ali to je vec do neznanja i do nesposobnosti.

Timan, Francisko, Sterling Braun,Hoard, Oturu, prosle godine recimo… to je tip igraca za nas koji je trebao da se bira prosle god. 

Oni produzuju Jaga, dovode Dauma i slicne za koje i vrapci na grani znaju da nema nista od njih. Godinama isto rade…

• Like 3
Posted
5 minutes ago, TB Told said:

Kako nije uspelo kad u poslednje 4 godine pre Fenerbahčea ima 3 majstorice za plasman u F4 (Bajern, Makabi x2), a on prosek u tim sezonama 15.4, 17,2 i 17.4 poena po utakmici. 

Ako je porazom u četvrtfinalu uspeo, onda priznajem grešku.

Nisam mislio na Maccabi kada sam rekao manji EL timovi. Više na Bayern i Baskoniu. Ali jesi u pravu da se majstorica sa Bayernom može okarakterisati kao uspeh.

Ja bi recimo tim rezultatom bio izuzetno zadovoljan u ovoj sezoni. Ali bi rekao da su jako male šanse da nam to uspe, ako na ovaj roster dovedemo Baldwina kao prvu napadačku opciju.

Posted (edited)

Ciljevi za narednu kada je KK Crvena zvezda u pitanju ostaju isti – juriš na sve trofeje u domaćoj i regionalnoj košarci i ambicija da se u Evroligi napravi korak više u odnosu na play in.

Dalje: 

Delegatima je kroz tačku 4, izložen i plan, kao i preliminarni budžet za narednu sezonu, ali i sve aktivnosti u prelaznom roku oko angažmana novih igrača i promene igračkog sastava seniorskog tima KK Crvena zvezda Meridianbet za narednu sezonu. 

Edited by božija noga
Posted
5 minutes ago, Jamas said:

Ovo je prva sezona da klub bira igrace, a da je trogodisnja licenca u dzepu i da se para ima, dakle najbolja situacija za sve ove godine.

Osnovni je problem sto oni ne znaju, ne umeju da ubodu igraca, a da to nije igrac za koji svako na ovom forumu zna. Ali to je vec do neznanja i do nesposobnosti.

Timan, Francisko, Sterling Braun,Hoard, Oturu, prosle godine recimo… to je tip igraca za nas koji je trebao da se bira prosle god. 

Oni produzuju Jaga, dovode Dauma i slicne za koje i vrapci na grani znaju da nema nista od njih. Godinama isto rade…

Oni misle da su baš baš uboli sa Karterom i Nworom..

Vreme će pokazati

Posted
25 minutes ago, Taki said:

Pa i nije to toliko nerealno s obzirom koliko trošimo i bacamo na neko nepotrebno gomilanje igrača.Da smo pojačali ponudu za Vasu i Oturua a ovamo smanjili jednog dva nepotrebna igrača.Za Vokera se već ne zna,kakvi su mu planovi da li će opet u evropu..

Ne sumnjam da Vasa vec ima nasu odlicnu ponudu, vece je pitanje da li se njemu dolazi ovde da igra..

A za Oturua se slazem.

Posted
1 minute ago, The_Big_S said:

Oni misle da su baš baš uboli sa Karterom i Nworom..

Vreme će pokazati

Ako bas bas misle da su uboli zasto onda trazimo jos dva jaca igraca na pozicijama 1 i 2 (a pored Kartera imamo vec Kodija i Kenana, sto fakticki znaci da je Karter peta opcija na 1 i 2) a i Nwora je kontam planiram za rezervnu opciju na 3 ?

Da se razumemo i ja mislim da ce Nwora imati jako dobru sezonu, ali ova potraga za igracima je kontradiktorna ubedjenju da smo uboli premiju 🙂

Posted

Pa nista onda neka ostane Jago koji poznaje sistem a uz to jako dobar ckode oseca klub sto bi se reklo. Koji ce nam moj Boldvin 

• Like 15
  • Love 1
  • Ha-ha 3
Posted
12 minutes ago, L' Imperatore said:

Ako je porazom u četvrtfinalu uspeo, onda priznajem grešku.

Nisam mislio na Maccabi kada sam rekao manji EL timovi. Više na Bayern i Baskoniu. Ali jesi u pravu da se majstorica sa Bayernom može okarakterisati kao uspeh.

Ja bi recimo tim rezultatom bio izuzetno zadovoljan u ovoj sezoni. Ali bi rekao da su jako male šanse da nam to uspe, ako na ovaj roster dovedemo Baldwina kao prvu napadačku opciju.

Prošlogodisnji rezultat Makabija je još veći uspeh, cela sezona na gostujućem terenu, a do f4 ih je delilo par minuta, i verovatno baš povreda Boldvina. Ovde su se cele sezone, a ja sada, podsmevali kvalitetu tog tima. Poenta je da je dokazano da Boldvin može kao glavni igrač da donese rezultate. 

Posted (edited)

Ne znam zasto se Jago i Boldvin stavljaju u istu recenicu, kad nemaju veze jedan s drugim, niti bilo kakvih dodirnih tacaka.

Kao kad bih napisao - ako vam se ne svidja Rivero, nek onda ostane Daum, uzivajte. Nidje veze.

Edited by fradler
  • Like 3
Posted

Čudi me da na skupstini nisu sezonu proglasili uspjesnom zahvaljujuci broju prodanih ulaznica, rekonstrukciji svlacionica i datom avansu za novi autobus. U tom smislu, pohvale sto je neko napokon bio realan i proglasio ovo neuspjesnom sezonom.

Posted

Ovde se zaboravlja da i dalje imamo Canaana, možda nije to što nam treba i nije baš zadovoljio u prvoj sezoni, ali tretirati ga sad kao buđav hleb (od 1,5 miliona evrića) je potpuno suludo i u skladu sa skorojevićkim pristupom svemu. Ako već ostaje kod nas (iz bilo kog razloga) onda treba učiniti sve da se oseća komfornije na terenu nego u prvoj sezoni. Dakle, sastav je trenutno ovakav (ovde ne računam ove neke no name domaće igrače koji se pominju):

CMM - ? - Miljenović

Carter - Canaan

Kalinić - Nwora - Dobrić

Moneke - Ojeleye - Davidovac

? - Rivero - Izundu - (Bolomboy)

Ovaj ? na centru je možda Petrušev, a možda nije. Ne znam koji profil centra tu tražiti jer je Filip prilično unikatan igrač. Tu je i ovaj veliki znak pitanja u vezi Bolomboya. Ne znam zašto smo se zaletali sa Riverom i Izunduom, prvi nema kvalitet za startera, drugi nema kvalitet ni za back upa za sada. Valjda gledaš ko će ti biti starter pa naspram toga projektuješ dalje, jer ako je starter Petrušev to je jedna priča, ako je starter Hall to je druga priča, a ako je starter Oturu to je treća priča. Ajde da kažem da mi Izundu tu još najmanji problem jer je on očito treći centar i zamena za Mitrovića, pa ako pokaže nešto više svima lepo. 

Ako bismo doveli još jednu dvojku (i to mamojeba kako najavljuju ovde) onda automatski ubijamo minutažu i Carteru i Nwori (kao iso strelcu koji može da igra u petorkama sa bilo kim od Kalina - Ojeleye - Moneke), samim tim i mogućnost da se od njih nešto dobije jer su obojica igrači koji igraju sa loptom, onda takođe Dobrić i Davidovac postaju totalno nebitni i bez minuta, na stranu što smo se izgleda u startu opredelili da Ojeleye više igra kao zakrpa na 3 i 4 za ono što ostane iza Kalinića i Monekea - takozvana Rokas uloga gde se apsolutno različite stvari traže od igrača od utakmice do utakmice pa nije ni čudo što na kraju igrač ne može da uđe ni u kakav ritam.

Dakle, ja bih doveo još jednog pleja koji ima dobar šut i dobru distribuciju lopte (pristao bih i na Loa, ako bude neki bolji igrač od njega super), video da li Filip ostaje, ako ostaje to je onda to, ako ne, dati pare nekom jačem centru i to je to.

• Like 13