Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

Treba biti mudar i vešt, pomalo vidovit :), ali suština na pravom mestu (sportska pitanja) treba imati čoveka koji poznaje materiju i tržište, koji nije uvredljiv i koji lako ne odustaje. Nadam se da je to Milan Tomić.

Što se tiče Petruševa, iz naše vizure nama se žuri jer tržište visokih je pogotovo tanku i sa limitima u kvalitetu. Ali koliko god bili ponosni i nervozni ne možemo vrata nikome zatvarati. Trenutno nas on i Miško vuku za nos, jer sa njegovog gledišta za sada on ima sigurnu situaciju (klub spreman da plati obeštećenje i gde je među glavnim igračima, a ima i ugovor sa Olijem gde bi opet pronašao neko mesto), i sada ispipavaju tržište šta može da se nađe bolje ako uopšte može (NBA,Real,Dubai...). Na neki način to je vrlo ne lojalno od njih i nezahvalno, ali imaju taj luksuz da ceo jul i avgust možda ispipaju tržište, koliko god se mi ljutili mi bi ga opet doveli u septembru, jer mala je verovatnoća da dovedemo 2 kvalitetna centra. Čim mi ispipavamo puls Holu i sličnima, dosta njih imaju izlaz iz ugovora ali to košta, e sad objektivno koliko ima kvaliteta u Evropi ili čekati NBA što je samo po sebi rizik jer igrači čekaju do zadnjeg momenta ugovor.

Edited by NightKingle
  • Like 1
Posted

Filip Petrušev uopšte nije tražena roba. Pre svega zbog visokog obeštećenja a onda i zbog ponašanja na terenu. I to će vrlo brzo i on sam da uvidi. Da je slobodan igrač, druga bi priča bila. Platio bi ga neko do 1.5 miliona. Ali pošto mora i obeštećenje onda su mu samo dve opcije. Da bude treći centar Olija ili prvi Zvezde.

• Ha-ha 1
Posted

Filip jeste individualno najkvalitetniji centar kog mozemo imati sledece sezone.

U praksi, moze se sastaviti skroz fin tim i bez njega, koji bi bio kompatibilniji jer poene ne bismo trazili kroz centra vec kroz spoljnu liniju, klasican pnr i preko Monekea.

Verujem da je i Janisu da radi sa centrima sa kakvima je bio celu karijeru, a to su atlete i dobri defanzivci, sve sto Filip nije.

Hejs, Oturu pa i Odijase su propustene prilike, Tajs bi bio premija ali teska prica, treba videti trziste preko bare i u Australiji, svakako ce se neki takav centar mnogo lakse uklopiti u evropsku kosarku od igraca iz spoljne linije.

Ako se ovo ispostavi kao istina nece biti dobra vest, ali daleko da je to neka tragedija i najbitnija odrednica naredne sezone

• Like 2
Posted
3 hours ago, Čvarkov said:

Nadam se da im neće pasti na pamet da mu oporavljamo karijeru po treći put ako je sve ovo istina. 

Ako opet flopuje u Oliju pa bude kukao da se vrati kod nas.

Glatko ga odbiti.

Aj razumem talentovan si, domaci si i sad hocemo da te pretplatimo(znamo prednosti i mane) i ti nas valjda odbijes...

I odes tamo gde te nece.

Nemoj da bude mislio sam da se promenilo...

• Like 10
Posted

Valjalo bi da se sve teme na forumu zakljucaju i da ostane samo otvorena ona o studentskim protestima. Ovo stanje više ne moze da se izdrzi. Represija nad decom, jebanje u mozak svakog normalnog, šljam na medijima koji se podsmeva svima nama... Užas.

Da danas Jokić potpiše za nas, ne bih se osetio srećnim uopšte. 

Ovo sve je strašno, užasno...

• Like 9
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 2
  • Pumpaj! 6
Posted

Ne vidim zašto bi Petrušev imao bilo kakvu obavezu prema Zvezdi, pa samim tim nema ni mesta za neku ljutnju sa naše strane.

I za nas i za njega je dobro da što pre znamo na čemu smo, dok još ima adekvatnih opcija na tržištu za obe strane, a ima ih sigurno.

Ako su istinite cifre koje su se pojavljivale u medijima Filip bi nas za dve god koštao ukupno blizu 5mil. To je ozbiljan iznos i mislim da bi za približno 2.5mil godišnje mogao da se dovede dosta kvalitetan igrač, tj. ne znam da li u EL postoje 2-3 centra koja su plaćena u tom rangu. 

Ostaje pitanje da li smo mi spremni da preusmerimo taj novac na drugog igrača ili je ovo važilo samo za srpskog reprezentativca.

Sve u svemu, i da Petrušev ode i da ostane - želim mu sve najbolje u nastavku karijere.

Nisam pristalica njegovog stila igre, radije gledam drugačije centre, ali da ima kvalitet i visok plafon - ne sporim. Živ bio.

• Like 5
Posted
6 minutes ago, srlepajce said:

Ubedjen sam da se Filip dvoumi zbog sveopste ludnice u kojoj zivimo ovde.

Ja evo ne mogu da mislim na kosarku 

Nije Filip takva licnost, niti ima kapaciter za tako nesto

Decko prosto kao i uvek gleda samo svoj interes.

• Like 18
Posted

Olimpijakos zacepio 1.2m obeštećenje, iako Barcokas ne želi Petruševa u timu. 

Petrušev odluči da želi da se vrati i bori za mesto, a u realnosti, samo tim postupkom pokušava da smanji obeštećenje, jer će i Olimpijakosu biti frka da toliko plaćaju igrača kog trener ne želi. 

Niti će Filip igrati sledeće sezone tamo, niti će klub, koji ga uzme, platiti 1.2 miliona. 

• Like 7
Posted
12 minutes ago, božija noga said:

Nazivni sponzor uradio skauting Ebuke. 

Ovo veze nema sa skautingom, lik ispričao pričicu a da verovatno nije pogledao jednu utakmicu Izundua. 

• Like 1
  • Ha-ha 5
  • Pumpaj! 1
Posted
5 minutes ago, Stefi88 said:

Nije Filip takva licnost, niti ima kapaciter za tako nesto

Decko prosto kao i uvek gleda samo svoj interes.

Ko od nas moze da zna kakav je Filip

• Ha-ha 1
Posted

Slazem se, bukvalno kao da je chat gpt generisao tekst na temu "centar fizikalac sa dobrom statistikom iz turske lige".

Nego, sta radi drug Danston, je l zavrsio karijeru?

Jes da ima 40 godina, ali covek se bukvalno ne povredjuje i deluje da je i te kako bio od koristi Zalgirisu sa svojih 15mpg.

Zapravo, njih su zajebali Birutis i pogotovo Smajlagic od koga se ocekivao vise, Danston je svoje odradio.

On i Birc su dobre opcije ukoliko se Bolombojev povratak ocekuje na zimu, nisu skupi, mogu da pokriju 10-15 minuta iza startnog centra pa da izmedju nekoga od njih i Izundua vremenom jedan ispadne iz rotacije.

Naravno, mnogo vise smisla bi imalo da je takvo pojacanje dovedeno upravo umesto Izundua, a da bekap centar bude igrac sa dometom za 3, neka 5/4 varijanta al avaj.

Svakako, dovodjenje prvog centra ce biti ozbiljan izazov i ziv nisam da vidim kako ce se tu snaci nas novi GM.

Posted
1 minute ago, srlepajce said:

Ko od nas moze da zna kakav je Filip

Jbg sada, dovoljno je videti njegove poteze i razmisljanje do sada u karijeri...

Znas kako ga zabole za stanje u zemlji itd...

Covek ne moze u isti kos sa Kalinom i stavovima itd a znamo sta Kalina misli o svemu...

Posted
27 minutes ago, Guru said:

Ovo veze nema sa skautingom, lik ispričao pričicu a da verovatno nije pogledao jednu utakmicu Izundua. 

Ja sam pogrešio izvini 

Semi je

• Love 1
Posted
Just now, СтелаРоса said:

Ne secam se da su ranije ovoliko curele informacije iz kluba, sva tri pojacanja do sada smo znali poprilicno ranije da ce potpisati. 

Morala se umiriti nezadovoljna masa navijaca 

• Like 13
  • Ha-ha 1