Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima, rekao bih par stvari o sastavu. Carter mi se cini kao slican igrac Nedovicu, razigravanje, sporadican sut, nekih sigurnih 10 poena, s tim eto Carter tek treba da se dokaze na El nivou, tako da mislim da je pametnije ostaviti Kenana kao 5 beka, udje pripali par trojcica i izadje ako ga ne ide,a dovesti prvu dvojku. Nwora mi se jako svidja, jer mislim da konacno imamo igraca koji pripaljuje, moze nekad i da izadje iz sistema, jednostavno svima treba takav igrac, jos ima jako dobar dribling u napadu je bas raznovrstan, odbrana je problem, ali ima telo pa se to da sakriti. Pravi se jedna ratnicka ekipa,sto se meni licno svidja, mada, ja bih tu doveo i nekog klasicnog napadaca, jer mi bas bezimo od njih, a svakoj ekipi treba jedan takav  ( uzdam se u Nworu ), mada kapiram da je i trziste slabo. Pozicije 3 i 4 su bas dobro pokrivene, rekao bih u vrhu El, videcemo u realnosti, cekamo ostale. Od Monekea ocekujem bas puno, ukolilo ga bude sluzio sut, a znamo da nece 😂,bice bas nezgodan.

Posted
6 minutes ago, Peroo said:

Pozdrav svima, rekao bih par stvari o sastavu. Carter mi se cini kao slican igrac Nedovicu, razigravanje, sporadican sut, nekih sigurnih 10 poena, s tim eto Carter tek treba da se dokaze na El nivou, tako da mislim da je pametnije ostaviti Kenana kao 5 beka, udje pripali par trojcica i izadje ako ga ne ide,a dovesti prvu dvojku. Nwora mi se jako svidja, jer mislim da konacno imamo igraca koji pripaljuje, moze nekad i da izadje iz sistema, jednostavno svima treba takav igrac, jos ima jako dobar dribling u napadu je bas raznovrstan, odbrana je problem, ali ima telo pa se to da sakriti. Pravi se jedna ratnicka ekipa,sto se meni licno svidja, mada, ja bih tu doveo i nekog klasicnog napadaca, jer mi bas bezimo od njih, a svakoj ekipi treba jedan takav  ( uzdam se u Nworu ), mada kapiram da je i trziste slabo. Pozicije 3 i 4 su bas dobro pokrivene, rekao bih u vrhu El, videcemo u realnosti, cekamo ostale. Od Monekea ocekujem bas puno, ukolilo ga bude sluzio sut, a znamo da nece 😂,bice bas nezgodan.

Kenan kao 5 bek bi koncepcijski bio odlicno resenje,ali davati platu 1,2-1,3 miliona evra 5 beku u ekipi..to je onda fajnal for budzet,pa bi to onda i bio cilj....

• Like 9
Posted
4 minutes ago, liv7 said:

Kenan kao 5 bek bi koncepcijski bio odlicno resenje,ali davati platu 1,2-1,3 miliona evra 5 beku u ekipi..to je onda fajnal for budzet,pa bi to onda i bio cilj....

Šta fali. I onako je realnost ono što nas ne zanima u predsezoni 🙂

Posted
3 minutes ago, liv7 said:

Tako je, to je problem. Kao sto imas Nworu i Semija i pritom Davidovca, 5 da kazemo dobrih igraca na dve pozicije, bolje da se doveo samo Nwora recimo i dati mu vise prostora na trojci, ovako cemo Semija ili Kalinu dosta gledati na 4, gde je Moneke mogao lagano 30 minuta plus Kalina ili Deda, u Aba si mogao da smanjis Kalini i Chimi minutazu i ubacis Dedu i Dobrica protiv slabijih ( kad su vec tu), a taj novac usmeris na bekove, jer bekovi kroje sezone u glavnom.

Posted
2 hours ago, Čočo said:

Dečko napisao skroz realan sastav. Ne znam čemu sprdnja sa ovim. Koliko me sećanje služi niko od ovih igrača nije otišao iz kluba. A većina ima i ugovor sa nama. 

Hvala hvala, samo sto je decko 50+ godina i sa istim nikom Kenjaj Red Star po svim forumima već 20+ godina 🥶  najviše na starom rsb u

Iscudjivace se tek klincadija 🥶

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Kenjaj said:

Hvala hvala, samo sto je decko 50+ godina i sa istim nikom Kenjaj Red Star po svim forumima već 20+ godina 🥶  najviše na starom rsb u

Znam jos jednog decka sto je 50+ godina u kosarci 😄

Welcome 😊

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Kenjaj said:

Secam se i na rsb da neki nisu znali sta znaci nick. Dobrodosao brate!

• Like 1
Posted (edited)
13 minutes ago, Kenjaj said:

Spoiler

FB-IMG-1750763884226.jpg

Edited by Čvarkov
  • Ha-ha 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Da rezimiramo do sada ucinjeno?

Dosao Moneke, otisao Daum.

Dakle za sada 50% bolji igraci dosli no otisli.

Kad bismo doveli Micica ne bi moralo vise nista da se menja na bekovima uz ostanak Kenana.

Na 3 i 4 po najavama cemo biti bas mnogo jaci nego lane.

Na 5 imamo za sada samo najavljenog ali ne zvanicnog Izundua i nezadovoljnog povredjenog Bokija.

Dakle dva centra ili Petrusev plus centar.

Mnogo vazno dovesti Vasu, realno. Petruseva bismo mogli da nadomestimo.

Provlem je ako Vasa nece nema ni blizu kvalitetnih a dostupnih.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Shunsuke Nakamura said:

Sferopulos je bolji trener i od Radonjića i od Ivanovića.

Po kom kriterijumu ,i jedan i drugi su trofejniji od njega

Posted (edited)

Pravi je trenutak (kao i mesto) da na jedno tri strane razvežemo da li je bolji trener Ivanović, Sferopulos ili Radonjić, a treba dodati i Sašu Obradovića, možda čak i Šakotu. Uz detaljna obrazloženja, razume se...

Edited by MarioKempes
  • Thanks 2
  • Ha-ha 7
Posted

Vasa Micic upravo sleteo u Beograd. Isli smo istim letom iz Atine. Ponudio sam mu moje sediste, jer je bilo sa vise mesta za noge (sedista gde je izlaz u slucaju nuzde) i zamolio da ostane u Beogradu i Zvezdi i na jesen. Ne znam da li ce prihvatiti, ali ako slucajno dodje u Zvezdu, zelim da verujem da je i moja ponuda mesta imala uticaja 🙂

Pa mene ako se sete sete 😁

P.s. salu na stranu, zaista smo dosli istim letom. Ocekuje otkaz u NBA, za Zvezdu samo rekao "videcemo brate". Ali nije bio odusevljen mojim pitanjem.

• Like 12
  • Ha-ha 4
Posted

Kostić u porazu U19 reprezentacije od Malija 10 poena, 4 skoka, 3 asistencije, uz 3/14 iz igre, 2/8 za tri i 2/6 sa slobodnih bacanja.

• Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted
Just now, Guru said:

Kostić u porazu U19 reprezentacije od Malija 10 poena, 4 skoka, 3 asistencije, uz 3/14 iz igre, 2/8 za tri i 2/6 sa slobodnih bacanja.

frozen-freezing.gif

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
3 minutes ago, khabib said:

Da, sretoh i ja Micića malopre, prošli security check zajedno, cepa on dalje

cepa on dalje do Drčele i potpisuje ugovor 🙏

• Ha-ha 2
Posted
17 hours ago, Shunsuke Nakamura said:

Mogli smo lagano da prođemo sa Dedom kao drugom opcijom na PF. Guranje Semija u neku ulogu druge četvorke mi djeluje kao luksuz. 

tu opet imas rani potpis izundu kao fejk domace proverene opcije koji dosta toga remeti

jasno je da koncepcija unutrasnje linije zavisi od ostanka petruseva, i da li se uopste moze docekati joel

da nije bilo toga moglo je da bude recimo moneke, deda, neki solidan 4/5 igrac, moze i rizik preko bare

ovako ces imati pretrpano 3/4, upitno 5, i upitno 2

nisam gledao nesto nvoru, ali nadam se da ume nesto i sa loptom i moze eventualno da posluzi kao neki swingman

16 hours ago, Markoss said:

a opet - mozemo do dva dobra resenja koja su kompatibilna i da potrosimo duplo manje love nego na Filipa.

ovo samo u teoriji

u praksi dovodimo rivera(koga isto preplatimo) i vracamo plavsu

• Like 1
Posted
7 minutes ago, NikadProtivKaline said:

nisam gledao nesto nvoru, ali nadam se da ume nesto i sa loptom i moze eventualno da posluzi kao neki swingman

Ovo sam hteo da pitam Gurua vezano za post koji se odnosio na bekovsku liniju koja bi odgovarala Karteru. Ali kad sam se vratio na njegov post, video sam da je napisao dvosmerni swingman pa nisam hteo da nerviram čoveka. 🙂

Posted
26 minutes ago, Fromthecorner said:

Kad je isao tamo navijac Olimpijakosa ga je snimao u unosio mu kameru u facu, kapiram da je dosta liku

Jbga nije lako zaraditi 3-4 miliona evra godisnje. Ne treba ni da bude lako ako mene neko pita, a ne pita. Pocepaju se ljudi od rada i stresa, pricam o random obrazovanom, sposobnom liku spremnom i na rizik i odlicnom u svom poslu, pa recimo izbije na 100k godisnje.

Ovaj zaradjuje 30-40 puta vise od njega, pa nek istrpi malo. I on i svi ostali kojima je tesko

• Like 16
Posted
6 minutes ago, Petar1995 said:

Evo Bahcesehir otpustio Simonovica.. sta se tu desava posto je on na pozajmici?

On je potpisao dvogodisnji ugovor kad je dosao, tako da on svakako nije vise nas igrac. 

• Like 4