Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Ja se uopste ne slazem da je Petrusev plasljivko i da ne ume da povuce kad treba. Pa decko je u poslednjih nekoliko utakmica u EL kad se sve odlucivalo dao samo Realu manje od 10 poena. Efesu je dao 23, Panati 16 i na kraju Bajernu u odlucujucem mecu u plej inu 30 komada. Da ne pricam sto su protivnicke odbrane znale od koga dolazi skoro pa jedina opasnost i pod kojim je pritiskom bio. Takodje, u derbiju u januaru je bio fenomenalan i u napadu i u odbrani, a taj mec bi bio prekretnica sezone da nismo posle pogubili neke utakmice koje nismo trebali.

U Aba ligi je protiv Buducnosti bio onako, tu mu se moze zameriti odbrana, ali opet kad se sagleda cinjenica da je u napadu morao da igre protiv 3 igraca non stop, onda to i nije tako strasno. Spartak i KLS ne bih komentarisao, jer tada se cela ekipa raspala.

A sto se tice njegovog premisljanja, on apsolutno ima pravo na to, mozda mu je zelja NBA, svakako ne znamo sta je u njegovoj glavi, ali pretpostavljam da ima neke planove. Ovo je kao i svaki biznis, a nas niko ne tera da cekamo 3 meseca dok on razmatra gde ce i sta ce, jer posle ce da bude ono nase kako nas je zavlacio i kako je on kriv za losu sezonu, a mi eto nismo nista tu mogli i propustili smo 3 top EL igraca koja su htela kod nas i ostali izgovori...

• Like 3
  • Love 1
Posted

Jesi ti skroz u pravu, ali uzmi ponovo pogledaj sve te utakmice i vidi koliko smo samo poena primili preko njega.

Pisao sam već o meču protiv Efesa, kad god bi Mekintajer ostao u preuzimanju na Poarjea, isti ga niti jednom nije napao već je vraćao povratni pas ili gubio loptu. Svaki put kad je neko drugi ostao na Poarjeu, a tu računam i Petruševa, ovaj je to rutinski rešavao.

Slažem se da je Fića elitni napadač, ali on sa svojim predispozicijama može i mora da igra daleko bolju odbranu.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Kenjaj said:

PG: CMM, Yago, Miljenovic
SG: Karter, Kenan, Nedović
SF: Kalinic, Nvora, Dobric, Odzelej

PF: Moneke, Braun, Davidovac
😄 Petrusev, Izundu, Bolomboj

Realno deluje da će Yago da ostane a da će Bolomboj da ode jer je to zelja igrača a kad neko nešto želi to vrlo često i ostvari.

Petrusev želi da ostane i ostaće naravno uz NBA opciju jer ko je lud da se odrekne onolikih para. I realno on je na ovaj raspali roster MJ lično i personalno a ima potencijal koji ja u svojih 5 banki nisam video.

Roster izgleda očajno jer neko ko nema ili jedva ima mesta u Olyju kod nas je oslonac svega. Verujem da će Tomic da napravi ozbiljan sistem i dovede Centra

Kakav ulazak na forum :Hail:

• Love 1
  • Ha-ha 5
Posted
1 hour ago, Kenjaj said:

Realno deluje da će Yago da ostane a da će Bolomboj da ode jer je to zelja igrača a kad neko nešto želi to vrlo često i ostvari.

Petrusev želi da ostane i ostaće naravno uz NBA opciju jer ko je lud da se odrekne onolikih para. I realno on je na ovaj raspali roster MJ lično i personalno a ima potencijal koji ja u svojih 5 banki nisam video.

Roster izgleda očajno jer neko ko nema ili jedva ima mesta u Olyju kod nas je oslonac svega. Verujem da će Tomic da napravi ozbiljan sistem i dovede Centra

Ne moraš se izuvati…

• Like 2
Posted
1 hour ago, Kenjaj said:

Dečko napisao skroz realan sastav. Ne znam čemu sprdnja sa ovim. Koliko me sećanje služi niko od ovih igrača nije otišao iz kluba. A većina ima i ugovor sa nama. 

• Like 4
  • Thanks 1
Posted

Pa iskreno nije nemoguce, trenutno su Delije u fazi zaludjivanja, ali svakog leta prodjemo kroz tu fazu i onda sledi faza otreznjenja.

ja se takodje nadam da nece biti ovako ali nije za ismevanje svakako

• Like 1
Posted
9 hours ago, Guru said:

Petrušev je upravo kod Sferopulosa igrao najbolju košarku, opet si promašio u pokušaju guranja ovog tendecioznog narativa. 

A sve i da si u pravu (kao što nisi), Sferopulos bi se tada samo pridružio elitnim trenerima poput Barcokasa i Atamana koji isto nisu uspeli da izvuku taj maksimum iz Petruševa, što bi već jasno ukazivalo na to da nije problem u trenerima, nego u igraču.

Mogao je puno vise ove sezone. Bilo je utakmica gdje ubaci 20 poena, a utisak je da je mogao dosta vise da ponudi ekipi. Odbranu katastrofalno igra ove sezone. Sut za tri mu se pogorsao drasticno. Bolji je jer igra na 5 i jer je dosta vremena bio jedina petica u rosteru. Bolji je jer mu svaki drugi napad spustamo loptu pa ima vise i dodira sa njom i suteva. Zato je bolji ali samo statisticki.

Da li sam ja rekao da je neko los trener zato sto ne moze izvuci maksimum iz nekog igraca? Poznato je da i Ataman i Barcokas nisu neki treneri za razvijanje mladih igraca i da nemaju strpljenja za isto i to je skroz ok, takav su tip trenera.

Ja sam naveo Duska Ivanovica jer je on taj tip trenera koji izvlaci maksimum iz svakog igraca, tako da sam siguran da bi izvukao maksimum iz Petruseva. Uostalom kao sto je uradio i sa brojnim Juznoamerikancima u Baskoniji (da ih ne nabrajam sve), Sengelijom, Polonarom....

Posted
10 hours ago, Markoss said:

Donta jeste zelja, ali nema sanse da damo onoliko obestecenje za njega. Oturu i Gebrijel su nas odbili. Tako da mislim da ako Petrusev ostane - dovodimo jednog, a ako ode - dva centra. Uz Izundua koji je zavrsen. 

Kakav besmisao, Izundu bukvalno nema nijednu komparativnu prednost u odnosu na Hola, praktično se može reći da je njegova poor man's verzija. Ako obojica nisu sposobni za switch (pa ni hedge) u p&r odbrani, ako zbog visokog težišta i nedovoljno jakih nogu imaju probleme u odbrani snažnih centara na postu, ako nemaju 215+ cm da se rvu sa grdosijama, ako nemaju nikakav self creation u napadu, ako nemaju nikakav šut - koja je poenta imati ih obojicu u rosteru? Niti imaš ofanzivnu, niti defanzivnu raznovrsnost sa njima, kad se već za ulogu trećeg centra dovodio igrač sa FIBA LŠ nivoa, mnogo bi logičnije bilo da to bude neko ko poseduje makar jedan kvalitet koji prva dva centra nemaju...

Al' tu dolazimo do trademark KKCZ poteza, a to je da se iz nekog razloga prvo potpiše treća opcija, pa se tek onda biraju prva i druga. Po kojim kriterijumima je izabran baš Izundu, može se pretpostaviti...

• Like 18
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, Sokmeniki said:

Ja sam naveo Duska Ivanovica jer je on taj tip trenera koji izvlaci maksimum iz svakog igraca, tako da sam siguran da bi izvukao maksimum iz Petruseva. Uostalom kao sto je uradio i sa brojnim Juznoamerikancima u Baskoniji (da ih ne nabrajam sve), Sengelijom, Polonarom....

A eto i kod tog famoznog Duska je pokazivao iste bubice.I isto smo zavrsili ako se secas?Bez ABA lige.

Posted
2 hours ago, Kenjaj said:

Sto je najjace, dao si mozda i najrealniju sliku od svih do sada u odnosu na ono sto je pod ugovorom, odnosno najavljeno kao done deal. Bar dok ne dodje do nekih novih odlazaka-dolazaka. Jer ovo je ono sto imamo i "imamo". Samo mislim da Miljenovic nije done, bar po uvodnom upisu na ovoj temi.
Medjutim, ovde se uglavnom pise o avionima i kamionima, sastavljaju rosteri na temu "plod moje maste" i slicno.
Ubrzo ces shvatiti!
I to je razumljivo, jer zajednicka zelja je sto bolja ekipa.
Sa druge strane ima ljudi koji poznaju kosarku, oplemenjuju celu pricu i daju joj neki balans. I cije postove vredi procitati 😊
Welcome! 😉

• Like 3
Posted
19 minutes ago, Don Dusko said:

Meni se ucinilo u prvi mah da je stavio Yaga za prvog pleja. :S

Zar je bitno ko je na papiru prvi plej? Do sada ste kao navijači #kkcz trebali naučiti da je prvi plej onaj ko se ne usere u gaće. 

• Like 2
Posted
50 minutes ago, Don Dusko said:

A eto i kod tog famoznog Duska je pokazivao iste bubice.I isto smo zavrsili ako se secas?Bez ABA lige.

Zavrsili smo bez ABA lige zbog skandaloznog rasporeda plejofa i zato sto smo igrali protiv najjaceg Partizana u novijoj istoriji.

Sta mislis kako bi ovogodisnja i proslogodisnja ekipa prosla protiv te ekipe u seriji?

A od bubica kod Duska se jedino skecam onog poteza protiv Asvela kad je zakucao preko Ponsa i to sto ga je fizicki napao Lesor na kraju utakmice.

I jos jedno podpitanje? Sjeca li se iko ove sezone nekog njegovog zakucavanja? Kod Duska je prekucavao Koumadjea, Ponsa, Ledaya itd. A sada protiv Dusana Miletica ide na flouter.

Posted

Jasno sve, kod Duška je sve bolje, on šta dotakne to se automatski pretvori u zlato, može se reći trener alhemičar... Što li mi to zvuči poznato... :smiley33:

Posted
3 hours ago, Kenjaj said:

Tim 5 banki plus! Pozdrav 🙂

• Like 1
Posted
4 minutes ago, mindgame said:

živim za dan kad će markos i mile da kažu micic i oturu zavrseni (nećemo dočekati) 

Brate, ti baš ne tražiš puno od života, svaka ti čast :)

• Ha-ha 3
Posted
Just now, Small Owl said:

Brate, ti baš ne tražiš puno od života, svaka ti čast 🙂

svaki cigan je svako leto naložen do koske na pojačanja i onda dodje alba i asvel i ugase nam svaku zelju za daljim praćenjem košarke 🙂

• Like 1
Posted
20 minutes ago, Sokmeniki said:

I jos jedno podpitanje? Sjeca li se iko ove sezone nekog njegovog zakucavanja?

https://www.youtube.com/watch?v=zqgb8TTFOTo

За мене је довољно што је на 1:36 овде послушао трибине, скочио и довео до екстазе малобројну али посвећену публику. Његових закуцавања је наравно било прегрпшт и ове сезоне, али нема неког смисла расправљати о томе пошто се не уклапа причу коју желиш да исфорсираш.

Posted
6 minutes ago, aleksa7 said:

https://www.youtube.com/watch?v=zqgb8TTFOTo

За мене је довољно што је на 1:36 овде послушао трибине, скочио и довео до екстазе малобројну али посвећену публику. Његових закуцавања је наравно било прегрпшт и ове сезоне, али нема неког смисла расправљати о томе пошто се не уклапа причу коју желиш да исфорсираш.

❤️

Posted
38 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Sferopulos je bolji trener i od Radonjića i od Ivanovića.

Ајде да кажемо да је бољи од Радоњића односно да има бољи си ви, то не значи да кошарке више зна, али нека буде.

Од Душка нит има бољи си ви, нити зна више кошарке засигурно.

• Like 4
  • Love 1