Drago Posted Monday at 05:18 PM Posted Monday at 05:18 PM 1 hour ago, Radoye said: 1997. je Sumaher zbog istog diskvalifikovan sa cele sezone, svi rezultati su mu obrisani i zvanicno je zavrsio kao poslednji sa 0 bodova. I ta kazna je bila bizarna jer je bez efekta. Borio se za titulu sa Vilnevom pa mu je bilo svejedno jel završio 2. ili 22. u šampionatu kada je već Žak završio prvi. Problem je što je počeo 1998. kao da se ništa nije desilo. Da je popio kaznu da presedi barem prve 2 trke '98. to bi imalo efekta. Uostalom zadržao je sve pehare koje je osvojio u toj '97. sezoni na trkama, a pobede i pol pozicije se i danas pišu u statistici. 1
Radoye Posted Monday at 05:40 PM Author Posted Monday at 05:40 PM https://www.racefans.net/2025/06/16/why-verstappens-claim-russell-dropped-too-far-behind-the-safety-car-was-wrong/ Quote Russell’s onboard camera showed at least two occasions when he dropped back from the Safety Car then caught up again. On both occasions he alerted Mercedes to the fact his delta time had changed because the sector they were driving through was under yellow flags. As the Safety Car period was triggered in response to Lando Norris crashing on the pit straight, race control chose to send the pack through the pit lane and avoid the accident scene. Therefore they did not pass through any yellow flags for the incident until they reached the pit lane exit. This was where Russell slowed down and the gap between him and the Safety Car opened up, prompting the complaints from Verstappen. Russell reassured his team he was following the requirement to slow down because of the yellow flags. ... The regulation Russell was complying with was introduced in 2023. It states that “any driver passing through a double waved yellow flag marshalling sector during a Safety Car […] must stay above the minimum time set by the FIA ECU in each marshalling sector concerned.” 1
Dzoni_m Posted Monday at 07:16 PM Posted Monday at 07:16 PM (edited) Russel stanuje rent free u Maxovoj glavi. Max je hebo je jeza u ledja ako ovaj dobije konkurantan bolid. Uvukao mu se u psihu i sad ga keca konstantno. Zna da onog trenutka kada dobije dobar auto, Max mora da bude odmah pobedjen jer sa ostalima moze da se nosi egal na stazi, sa njim je to nemoguce jer ne hebe parvila, namotava, sece, obilazi van staze, a kazne ne dobija jer je zlatna koka F1. Pametan Russel, sprema teren. Edited Monday at 07:17 PM by Dzoni_m 1 1
Nicklord Posted Monday at 08:26 PM Posted Monday at 08:26 PM 1 hour ago, Dzoni_m said: Russel stanuje rent free u Maxovoj glavi. Max je hebo je jeza u ledja ako ovaj dobije konkurantan bolid. Uvukao mu se u psihu i sad ga keca konstantno. Zna da onog trenutka kada dobije dobar auto, Max mora da bude odmah pobedjen jer sa ostalima moze da se nosi egal na stazi, sa njim je to nemoguce jer ne hebe parvila, namotava, sece, obilazi van staze, a kazne ne dobija jer je zlatna koka F1. Pametan Russel, sprema teren. Ja bih rekao da je obrnuto 😄 Bukvalno su svi vozači prošle godine zajebavali Rasela kad je imao one komentare "Maks je siledžija. On je gubitnik" Evo sad je Rasel zamalo bacio pobedu, samo zato što je razmišljao o Maksu. Jedini razlog što nije kažnjen je jer nisu hteli pobedu da mu uzmu opet. Kako je to zajebavanje Maksa ako sebi naudi samo? 2
Dzoni_m Posted Monday at 08:50 PM Posted Monday at 08:50 PM To samo ti vidis da je neko zajebavao Rasela. Da ne pominjemo konf posle trke u Barseloni kada su Lando i Piastri komentarisali da to samo ima u Mario Kartu. I jos ti Radoye okaci link zasto je prigovor odbacen bez osnova jer Russel zna pravila. I ti i dalje pricas kako je “jedini razlog zato sto nisu hteli da mu uzmu pobedu”. Smesno. RB je govnarski trazio da se Max-u gleda kroz prste jer “svi vozaci znaju koliko je blizu kazni” i plasr se da ce “biti izprovociran”. I onda popizditis Max-ov na konf u Subotu…. Ma jok ne utice to. 1
Nicklord Posted Monday at 09:07 PM Posted Monday at 09:07 PM 1 minute ago, Dzoni_m said: To samo ti vidis da je neko zajebavao Rasela. Da ne pominjemo konf posle trke u Barseloni kada su Lando i Piastri komentarisali da to samo ima u Mario Kartu. I jos ti Radoye okaci link zasto je prigovor odbacen bez osnova jer Russel zna pravila. I ti i dalje pricas kako je “jedini razlog zato sto nisu hteli da mu uzmu pobedu”. Smesno. RB je govnarski trazio da se Max-u gleda kroz prste jer “svi vozaci znaju koliko je blizu kazni” i plasr se da ce “biti izprovociran”. I onda popizditis Max-ov na konf u Subotu…. Ma jok ne utice to. Pazi, mnogo vozača misli da je Maks preagresivan na stazi. To je tačno. Samo niko od njih ne misli da Maks ide okolo i bije ljude. Rasel je naglo zakočio ispred Maksa, onda uzeo da ga tuži "obišao me obišao me". Kad je Maks to radio sa Hamiltonom pre neku godinu ovde su ljudi nervne slomove dobijali. Inače da ne pričamo da Rasel sve ovo radi zato što mu Mercedes još nije ponudio novi ugovor jer pokušava da ukrade Maksa.
aleksandar2806 Posted Monday at 09:25 PM Posted Monday at 09:25 PM Jedini vozac u danasnjoj formuli koji zna kako da se nadmudruje na stazi sa Maksom je Lekler.To se vidi iz duela koji su imali da Maks ima veliko postovanje prema njemu. 2
Radoye Posted Monday at 11:02 PM Author Posted Monday at 11:02 PM 1 hour ago, Nicklord said: Pazi, mnogo vozača misli da je Maks preagresivan na stazi. To je tačno. Samo niko od njih ne misli da Maks ide okolo i bije ljude. Rasel je naglo zakočio ispred Maksa, onda uzeo da ga tuži "obišao me obišao me". Kad je Maks to radio sa Hamiltonom pre neku godinu ovde su ljudi nervne slomove dobijali. Inače da ne pričamo da Rasel sve ovo radi zato što mu Mercedes još nije ponudio novi ugovor jer pokušava da ukrade Maksa. Kad je Rasel zakocio Maks je bio prakticno pored njega - gde inace po pravilima nema sta da trazi, ali eto gleda mu se kroz prste jer Maks - i nije bilo opasnosti da ce doci do udesa. Ako Maks ne zeli da ga navuku da pretekne tokom SC onda ne treba da pokusava da pretice tokom SC nego da vozi u koloni kao i svi ostali na stazi, simple as that. A kad je Maks Hamiltonu zakocio to je bilo tokom aktivne trke (jes' da su vozili relativno sporo jer su se nadmudrivali oko DRS linije) i zakocio mu je direkt ispred nosa da ga navuce na menjac. I to je jedan od poteza za kakve su se nekad gubile superlicence ali jbg Maks. 1
Nicklord Posted Monday at 11:25 PM Posted Monday at 11:25 PM 1 minute ago, Radoye said: Kad je Rasel zakocio Maks je bio prakticno pored njega - gde inace po pravilima nema sta da trazi, ali eto gleda mu se kroz prste jer Maks - i nije bilo opasnosti da ce doci do udesa. Ako Maks ne zeli da ga navuku da pretekne tokom SC onda ne treba da pokusava da pretice tokom SC nego da vozi u koloni kao i svi ostali na stazi, simple as that. A kad je Maks Hamiltonu zakocio to je bilo tokom aktivne trke (jes' da su vozili relativno sporo jer su se nadmudrivali oko DRS linije) i zakocio mu je direkt ispred nosa da ga navuce na menjac. I to je jedan od poteza za kakve su se nekad gubile superlicence ali jbg Maks. Gde piše da ne sme da se uradi ovo što je uradio Maks? Bio je više od dužine formule iza Rasela, sigurno 8-10 metara. Možeš inače da vratiš onboard Antonelija i da vidiš da je on morao naglo da zakoči a bio je dosta iza. Bukvalno definicija za dangerous driving to što je Rasel uradio. Ko je ikad izgubio super licencu za takve stvari? Bio je jedan onaj Japanac što nije umeo da vozi, mislim da je to jedini primer osobe koja je izgubila superlicencu ikad.
staneC Posted Tuesday at 03:57 AM Posted Tuesday at 03:57 AM Max je prljav i beskrupulozan vozač, kao štonsu bili i Senna i Šumi. Izgleda, da je to tako zapisano u genima najboljih. Bukvalno su zbog Maxa dodali u prava, da ne sme da vozi pored več iza pod SC. Rosbwrgu se kačio na menjač, vozio pored njega i reskirao Rosbergovovu titulu. Sad mi je baš žao, da sam onomad navijao za njega a ne za Hamiltona, kad je uzeo prvu titulu. Zašto Max ima brkove? Da ga zovu brko, a ne cigo.
JPM Posted Tuesday at 05:40 AM Posted Tuesday at 05:40 AM 8 hours ago, Nicklord said: Samo niko od njih ne misli da Maks ide okolo i bije ljude. Niko nije ni rekao to. Russell se zalio kod sudija da mu je Max prisao i rekao da ce ga sledeci put okrenuti na krov. Cist siledzija. Ovo nije sim racing, nego stvaran zivot. I da, u pravu je Radoye, kad malo bolje razmislim. Lando je trebalo da dobije +3 za sledecu trku. Ali bi onda to sirom otvorilo oci ljudima da vide koliko smesnu kaznu je dobio Max u Spaniji. To je tu trebala biti automatska suspenzija na jednu ili par trka. 1 hour ago, staneC said: Sad mi je baš žao, da sam onomad navijao za njega a ne za Hamiltona, kad je uzeo prvu titulu. Isto. I ja sam hteo da se zavrsi dominacija Hamiltona. Sad mi je zao. 8 hours ago, aleksandar2806 said: Jedini vozac u danasnjoj formuli koji zna kako da se nadmudruje na stazi sa Maksom je Lekler.To se vidi iz duela koji su imali da Maks ima veliko postovanje prema njemu. Zna i Oskar, prilicno ga je nasamario u Miamiu.
MC Thunder 2 Posted Wednesday at 09:03 PM Posted Wednesday at 09:03 PM Bravo Kimi, vise nego zasluzeno posle uzastopnih kvarova na prethodne 2-3 trke🙌 1
Recommended Posts