Radoye Posted March 19 Posted March 19 Wanda Jackson rock'n'roll prvoborac rame uz rame sa Elvisom, Jerry Leejem, Little Richardom i ostatkom ekipe. Ne predaje se ni danas, u poznim zivotnim godinama. 1
Radoye Posted March 19 Posted March 19 Nina Simone, klasicno trenirana pijanistkinja koja se protivno zelji svoje duboko religiozne porodice posvetila "djavoljoj muzici" Jazzu. Vrlo aktivna u pokretu za ljudska prava afroamericke populacije njena karijera je patila zbog bojkota rasisticke muzicke industrije. Novu popularnost stekla 80-tih godina proslog veka kad je jedan od njenih najranijih singlova iznenada postao hit nakon sto je upotrebljen u reklamnoj kampanji za Chanel. 2 1 1
Mina D. Harker Posted March 20 Author Posted March 20 Bogami se ovdje saželo muzičkog znanja, rispekt. Slaba sam sa dekadama prije 70tih, evo još jedne veličine, ako je Igi Pop kum panka, Peti Smit je kuma. 2
Stiletto Posted March 20 Posted March 20 Pomenuti žene u panku a ne pomenuti The Slits je pa... svetogrđe. 1
Stiletto Posted March 20 Posted March 20 A gde ćeš bučnu žensku muziku sedamdesetih bez The Runaways, bend koji je iznedrio Džoan Džet i Litu Ford, na ovom snimku samo 19-godišnje klinke. p.s. zanemarite potpis Cherrie Currie kod cure na Explorer gitari, to je Lita Ford. Cherrie je bila pevačica i već je napustila bend, pa je Džoan preuzela i vokal. 4
Radoye Posted March 20 Posted March 20 1 hour ago, Stiletto said: Pomenuti žene u panku a ne pomenuti The Slits je pa... svetogrđe. Ne pratis On 3/14/2025 at 5:20 PM, Radoye said:
Mina D. Harker Posted March 20 Author Posted March 20 Ova slika bi bila idealna za OP, ali je kasno nađoh... Bonus: Tekst iz Gardiana 3
Stiletto Posted March 21 Posted March 21 Debi Hari iliti Blondie, danas uglavnom poznata po disko hitovima Heart of Glass i Sunday Girl, umela je i te kako da roka. Hanging on the Telephone i One Way or Another nije obrađivao samo onaj koji nikad nije uzeo gitaru u ruke. Album Parallel lines, na kome su sve ove četiri pesme je sigurno jedan od najboljih rock'n'roll albuma sedamdesetih. 5
McLeod Posted March 21 Posted March 21 Kad smo kod Japana, evo jedan blast from the past I ovo sam kacio vec, ali sta cu kad nema dovoljno girl heavy metal bendova 😛 Pesma znaci Ja sam oluja, bogami jeste. Ovo nisam kacio mislim 🙂 ceo album im je top. 2
Nicklord Posted March 21 Posted March 21 Evo par stvari da predložim koji mi se čini nisu bili tu do sad: Moderni Britanski pank(ić) A čudi me da nije već išla St. Vincent 😄 2
Smrtokapa Posted March 21 Posted March 21 Uuu bravo Mina! Hteo sam nešto drugo da postavljam, ali to može posle, sada moram ponovo da slušam Tori Amos. 1 1
Mina D. Harker Posted March 21 Author Posted March 21 Mali zaokret, fokus na moćne vokale, ne zanemarujući naravno impresivan body of work. 2 1
El Machado Posted March 21 Posted March 21 Bend The Warning izvodi ''You oughta know'' uživo na SiriusXM radiju. Relativno skorašnji snimak, od pre par meseci... 1
BattleBender Posted March 21 Posted March 21 On 3/11/2025 at 1:30 PM, Mina D. Harker said: One more time, with feeling. Kako ime teme kaže, ženski bendovi, kantautorke, bendovi sa frontvumenkama itd. Počinjem sa jednom od omiljenih umjetnica, naročito u ranim fazama karijere. Ne kapiram bas poentu ovog topic-a, ali svakako lajk za pesmu. Muzika je muzika. Dizem sa ovim. ___________________ Mislim da zene nisu svesne koliko muskarci neretko vole zenske kantautore i izvodjace. Vecina mojih prijatelja obozava da ima trenutke da slusa Lanu Del Rey. Neki od tih prijatleja veze nemaju sa alternativnom i pop muzikom. Jedan od njih slusa samo oldskul rep i hevi metal. Meni je HAIM jedan od omiljenijih bendova u poslednjih 20 godina. Licno am imao scenu sa nekim drustvom smo bili na nekoj terasi, nekog kafica/restorana, i krenula je Joan Baez - 500 miles. Bez preterivanja sam zamolio sve iz drurstva da 3 minuta nista ne pricaju, u fazonu "Ovo mi je prva i vrlo verovanto jedina prilika u zivotu da cujem ovu pesmu van moje sobe, u ovakvom outdoor ambijentu. Pustite me da slusam." Sve ovo moze da ide u top50 traka svih vremena 1 1
Mina D. Harker Posted Saturday at 10:52 AM Author Posted Saturday at 10:52 AM 12 hours ago, BattleBender said: Ne kapiram bas poentu ovog topic-a, Baš sam razmišljala, mogao bi da se otvori topik "Muškarci u muzici". Kažu da ima materijala 😉 12 hours ago, BattleBender said: Dizem sa ovim. Odličan izbor, baš je moody stvar, jedna od onih pjesama koje se ne vrte na radiju. 👍
Beonegro Posted Saturday at 11:17 AM Posted Saturday at 11:17 AM Nešto ste zaboravili 😛 Glupo je izdvajati neku pjesmu jer je album savršen od početka do kraja, pa neka ide redom: 1 2
BattleBender Posted Saturday at 11:38 AM Posted Saturday at 11:38 AM Tesko je odluciti se izmedju toga i bas samog albuma Portishead. Svakako fenomenalni oba.
Mina D. Harker Posted Saturday at 01:29 PM Author Posted Saturday at 01:29 PM Kim Gordon i Kim Deal izvode "Little Trouble Girl" https://www.facebook.com/KimGordonOfficial/videos/1242207720804928
Smrtokapa Posted Saturday at 08:56 PM Posted Saturday at 08:56 PM (edited) Jedan klasik: i jedna varijacija na temu koja mi se baš sviđa: Edited Saturday at 09:02 PM by Smrtokapa
Smrtokapa Posted Saturday at 09:05 PM Posted Saturday at 09:05 PM A evo i još jedne gospođe koja obrađuje: 1
Recommended Posts