Radoye Posted March 9 Posted March 9 Pocinje nova sezona, posle duze vremena premijerom u Melburnu na Albert Parku. Ova sezona ce umnogome biti produzetak prethodne jer se timovi fokusiraju na veliku promenu pravila za 2026. Nakon testiranja u Bahreinu mozemo da vidimo da se otprilike nastavlja trend s kraja prosle sezone - Meklaren je najbrzi, prati ga Ferari a natim dolaze RBR i Mercedes. Mercedes deluje upravljivije nego prosle godine dok RBR i dalje izgleda prilicno nervozno sto Ferstapen moze da iskontrolise ali Loson koji je zamenio Ceka Pereza tesko. Vidimo napredak kod Vilijamsa i Alpina (tesko je bilo ne napredovati, s obzirom gde su bili lane), nedostatak napretka kod Aston Martina i (nije iznenadjenje) probleme u Hasu i Zauberu. Eh da, tu je i RB2, i oni postoje. Cak 6 novajlija ove godine, neke smo vec imali prilike da vidimo na par trka prosle godine, neki su potpuno novi, imace poprilicno tezak posao ove godine zbog velikih ogranicenja zvanicnih testova a i onih nezvanicnih u starim bolidima jer potpadaju pod budzet gde je svaka para sada vazna da se ustedi za razvoj za 2026. Pored njih tu su i transferi - Hamilton u Ferari kao najzvucniji, ali ako pogledamo dalje od vozaca tu je i Njui u Aston Martin mada ovo ce pre svega dati efekta za 2026... Prosle godine smo po prvi put na stazi u Melburnu videli 4 DRS zone sto ce ostati i za ovu godinu. Ista ce biti i kombinacija guma koju je spremio Pireli, C3-C4-C5. Satnica vikenda ovde:https://www.formula1.com/en/racing/2025/australia 4
staneC Posted March 10 Posted March 10 Još malo pa nedelja. Sezona bi morala biti top. Top timovi blizu, najbolji vozač sa malko slabijim bolidom, najtrofejniji se privikava u najslavnijem bolidu. Svibsastojci su tu. Malko se pribojavam, da bi od 2026 dalje opet mogla biti era dominicije jednog tima. Lutrija, neko če da ubode dobitne brojeve. 🏎️ 1
JPM Posted March 11 Posted March 11 Petak i subota bez kiše, nedelja sa 76% šanse za kratkotrajne pljuskove. Biće zanimljivo.
alberto.ascari Posted March 11 Posted March 11 Norvežani kažu u nedelju ceo dan kiša. https://www.yr.no/nb/værvarsel/daglig-tabell/2-8394004/Australia/Victoria/Port Phillip/Albert Park Circuit
alberto.ascari Posted March 12 Posted March 12 Trivia Hamilton je bio u Albert Parku na PP 8x, više nego bilo koji pilot i tim.
JPM Posted March 12 Posted March 12 Trivia: Kimmi Antonelli je na pitanje koji ce mu od rukija predstavljati najveću konkurenciju odgovorio sa Alonso. Možda je originalni Kimmi bio.
DASUBO Posted March 14 Posted March 14 Gledao oba treninga noćas i utisak je da "bolidi" još uvek nisu "otključani" pogotovu RB. Max traži set up i definitivno nije RB u poziciji kao prethodnih godina. Takođe Luis nije "otključao" taj bolid i još uvek ne zna da "skrene" sa njim kako bi želeo. Sa druge strane gledano Meklaren je baš brz, ali se vidi da taj auto nije baš lagan za vožnju. Ima tendenciju da se "otme" pred krivinu i otud Norisove i Pjastrijeve korekcije. Wilijams nije u top timovima i čini se da su vozači "iznad" bolida. Osim Bermana, klinci solidni, mada se vidi da će Kimi biti u problemu. Dečak je "na vrhovima prstiju". Glavni kandidati za pobedu u nedelju ako bude suvo su Noris, Lekler i Pjastri. Max će vrebati iz drugog plana, a realno mislim da po suvom Luis i Džordž nemaju šanse.
Hertzog Posted March 14 Posted March 14 Ja sada pustio da pogledam, poprilicno su nestabilni pojedini bolidi. I vremena mi nisu neki polazatelj, jer jos uvek testiraju bolide a i cuvaju ih za kvalifikacije i trku.
Radoye Posted March 14 Author Posted March 14 FP1: FP2: Berman otres'o bolid u FP1 pa posle nije ni izlazio na stazu.https://racer.com/2025/03/13/technical-updates-2025-australian-grand-prix/ Quote All 10 Formula 1 teams have outlined significant evolutions of their cars that will kick-off the 2025 season at the Australian Grand Prix.
JPM Posted March 14 Posted March 14 Deluje da će Bortoleto i Bearman imati baš teške zadatke ove sezone.
Hertzog Posted March 14 Posted March 14 Ne bih ja ni Lawsona iskljucio iz te racunice. Jasno je ko je prva violina u RBR, ali imam osecaj da nece imati dobre rezultate do evrope, a onda cemo videti kako podnosi pritisak
JPM Posted March 14 Posted March 14 11 minutes ago, Hertzog said: Ne bih ja ni Lawsona iskljucio iz te racunice. Jasno je ko je prva violina u RBR, ali imam osecaj da nece imati dobre rezultate do evrope, a onda cemo videti kako podnosi pritisak U pravu si, mada iz drugih razloga. Ja sam mislio da su im bolidi loši. Nekonkurentni. Lawson će imati teži posao od Pereza jer se očekuje više a možda je bolid još i slabiji, videćemo.
Radoye Posted March 14 Author Posted March 14 Dzek Duan je dead man walking. Flavio ga je stavio u tim samo zato sto ima ugovorenu obavezu da mu da odredjen broj startova ali favorit mu je zapravo Kolapinto i on ce uleteti prvom prilikom. Sto se tice Losona ocekuje se da bude blize Maksu od Pereza. Niko ne ocekuje da pobedi Maksa ili da konkurise za titulu niti se on meri prema drugim timovima i vozacima, jedino bitno merilo je koliko zaostaje za Maksom. Nista veci pritisak na njega nije nego sto je na Antonelija. Berman vozi krs od bolida i to je svima jasno. Bortoleti em vozi krs em su mu prilike za testiranje bile ekstremno minimalne. Prema tome treba postavljati i ocekivanja.
staneC Posted March 15 Posted March 15 (edited) Ispravak krivog navoda Doohan nije brži od Gaslyja😃. Bortoleto najbolji od svih novajlija. Videčemo Q3, ali Hamiltonu ne cvetaju ruže u njegovo produzeçe. Edited March 15 by staneC
Dzoni_m Posted March 15 Posted March 15 (edited) E moji magarici. Tresla se gora rodio se mis. Debeli zaostatak. I to oba vozaca. Znaci nije do njih. ocekivao sam min 3-4 mesto. Odmah da izjavim za dnevnik: bas me briga za redosled Ham-Lec ko je 5-ti ili 6-ti. Edited March 15 by Dzoni_m
Hertzog Posted March 15 Posted March 15 Jbg, svake godine ista stvar. Cekanje titule ce docekati punoletstvo
staneC Posted March 15 Posted March 15 Australija kao ne pokazuje pravu vrednost bolida, ali ipak nije, da ne pokazuje nešto. Mclaren razvalio bolid. Verstapen je neverovatan. Ferarri kupio dedicu i prdnuo u čabar. RB2.0 sa Tsunodom pokidao Ferrari i ‘dream team’ 😳 Bortoleto 😎 W i A skupljači bodova.
JPM Posted March 15 Posted March 15 Aj Stane za dedicu ali sta bi sa Carlijem? Meklaren ubija na pravcu. 3 desetinke su brzi od ostalih samo na prvom pravcu.
staneC Posted March 15 Posted March 15 (edited) Leclerc je odustao u poslednjem krugu, u kojem su svii vozili najbrže vreme, tako da neznam. Ali u izlazu prije, bio je dosta brži id Hamiltona. Sainz zaostaje za Albonom u W. Ali ne kao Hamilton za Leclercom u Ferrariju. Ta priča, o različitim sistemima u Ferrariju naspram Mercedesa meni ne pije vodu. 🤷♂️ Edited March 15 by staneC
shonke Posted March 15 Posted March 15 Dobro je da se menjaju pravila za sledeću sezonu, možemo na miru da se posvetimo tom projektu... 1
Nicklord Posted March 15 Posted March 15 Ferari je zajebao setup očigledno danas, ja verujem da su oni drugi najbrži i dalje. Problem je što je Meklaren ispred svih 3-4 desetinke tako da je svejedno ko je drugi a ko četvrti tim 😄
Maharaja Posted March 16 Posted March 16 Izgleda da je samo ovo otključano Ali Hadjar dao još fore do početka trke :) 1
Recommended Posts