Red Bul 2025 - AutoMoto Sportovi - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

• Don Dusko locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic
  • 2 weeks later...
Posted

Jeziv potez Red Bulla da uskrate poverenje Lawsonu nakon samo dve trke i sa veoma limitiranim vremenom za testiranje.

Yuki zasluzuje to mesto, ali zasto oveko? Zasto mu nisu odmah dali to mesto ili ako vec nisu zasto Lawsonu nisu dali barem polusezonu? Ovo sada salje bas jadnu sliku stanja cele organizacije. Pritisak je ogroman na Yukiju da pokaze da moze bolje, i to napomenucu morace mnogo bolje, 15. mesto umesto Lawsonovog 20-og nije dovoljno. Morace u bodove sto pre. Da li ce to biti moguce?

Nek mi neko pojasni logiku ovog poteza.

Posted

Logika je da su zeznuli sa Losonom i bolje rezati preko kolena. Covek je imao tri kvalifikaciona treninga i u svakom je bio na dnu. O kakvom ucenju dalje da pricamo? Imas bolid koji mora u Q3, ok ruki si, moze poneki i kiks, ali ne moze 3/3, i to ne da tri puta nisi usao u Q3, vec 3 puta nisi izasao iz Q1 sto je svakako sramota i sa losijim vozilom.

E sad druga je stvar sto i ja mislim da ni Cunoda nece uspeti, ali to je opet problem tima koji nece da pruzi individualizaciju vozacu. Sta su trebali uraditi? Dati Losonu jos jednu sansu, ali sva tri treninga u Japanu samo da vozi kvalifikacione simulacije. Dakle zrtvujes jednu trku, ali obezbedis vozacu ono sto je najbitnije.

Posted

Bolid uopste ne "mora"u Q3, to sto je Maks fenomenalan vozac ne znaci da je bolid dobar. Pa prosle godine je veteran Perez koliko puta ostajao u Q1 u boljem bolidu i daleko konkurentnijem nego li ove godine. Ovo je uzasno i prema Lawsonu i prema Yukiju koji ce naravno prihvatiti sansu ali provesce se verovatno isto ili neznatno bolje.

Lawson je odlican vozac, dokazan u manjim serijama i sasvim solidan u drugom timu prethodno.

Posted
2 hours ago, Romantik said:

Logika je da su zeznuli sa Losonom i bolje rezati preko kolena. Covek je imao tri kvalifikaciona treninga i u svakom je bio na dnu. O kakvom ucenju dalje da pricamo? Imas bolid koji mora u Q3, ok ruki si, moze poneki i kiks, ali ne moze 3/3, i to ne da tri puta nisi usao u Q3, vec 3 puta nisi izasao iz Q1 sto je svakako sramota i sa losijim vozilom.

E sad druga je stvar sto i ja mislim da ni Cunoda nece uspeti, ali to je opet problem tima koji nece da pruzi individualizaciju vozacu. Sta su trebali uraditi? Dati Losonu jos jednu sansu, ali sva tri treninga u Japanu samo da vozi kvalifikacione simulacije. Dakle zrtvujes jednu trku, ali obezbedis vozacu ono sto je najbitnije.

Nije tako jesnostavno. Celi internet bruji o RB bolidu, koji je za veliku večinu praktički nevozan. 

Lawson je bio praktički egal sa Tsunodom prošle godine, znači ni Tsunoda nije vozač ekstremnog prijanja prednog dela na bolidu. 

• Like 1
Posted

Ima jos jedna stvar - Horner i Marko su rekli da su namerno birali Losona pre Cunode jer su smatrali da ce Loson bolje da podnese lose rezultate. Trazili su prakticno Pereza 2.0 i sad kad su to dobili bune se i daju mu otkaz posle samo dve trke???

• Thanks 1
Posted

Pa kombinacija svega je. Nekonkurentan bolid za vrh, a težak za upravljanje kako mnogi kažu. 20. mesto jeste loše, ali opet kako god da okreneš dva vikenda je malo. Baš je surovo prema dečku.

Posted

Meni je ovo glupo. Dve trke u dve nedelje i bam, potrošili su još jednog mladog vozača.

Lovson je prošle godine pokazao da itekako može da bude konkurentan. Uostalom, ponižavao je mnogo iskusnijeg Pereza u direktnom trkanju.

Posted (edited)
21 minutes ago, Dzoni_m said:

Jezik presekao dabogda. Sto dalje od Ferrarija sa njim

Što? Zamisli, Lewis i Max 😁 Max bi uzeo titulu u Ferdži.

Edited by alberto.ascari