Eddard Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 Naravno, već više puta dokazano da ovaj narod ima pamćenje zlatne ribice. 7
RatzenStadt Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/393326/VIDEO-FOTO-Novi-Sad-je-stao-na-14-minuta.html 5
Mama_mia Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 On 11/14/2024 at 2:24 AM, bergkamp bcd said: DSS je pod Kostunicom neprestano padao sto se tice broja glasova, prvo su 2003. imali 17% sami, pa 17% sa Novom Srbijom, pa 11% 2008., pa 7%, pa su otisli ispod cenzusa. Kostunica je otisao u penziju i evo vec 10 godina niko nista nije cuo o njemu. Da je stvarno tacno da je kombinacija moc+vlast+desnicarenje+nacionalizam dovoljna za 50% na izborima (i to stalno, nista se ne menja), Kostunica i DSS bi vezali jedno 15 godina na vlasti. Svi znamo zasto to nije tako i zasto jedna takva pojava kakva je Vucic jase zemlju vec 12 godina, a planira minimum dve decenije. Kostunica je bio spona izmedju Milosevica i Vucica. Tadic se nije bunio vec je odrzavao i pomogao da se ta nit ne prekine. Zbog cega konstatujes da se o Kostunici nije nista culo deset godina? Ili vise? Pa evo recimo ja sam cula da on vec deceniju pisu svoje memoare pod svecom u nekoj katakombi. U cilju padanja u zaborav. da nedajboze se neko opet ne doseti da bi mogao da bude saslusan i pomogne oko nalogodavaca Djindjicevog ubistva...Mozda ce to reci u tim memoarima....ha ha ha. Toliko je ocito da je Kostunica bio neko ko je nastavitelj iste unistiteljske politike da je svejedno da li je on na vlasti ili su neki drugi nastavitelji. A najvaznanije za sve takve slicne njemu je da Djindjica nema... Tako da - sada jase onaj kome je put otvoren za jahanje. Ko je otvorio taj put? Da li treba da sama odgovorim na sopstevno pitanje? Znam da treba. Pa Kostunica je taj put otvorio stopirajuci Djindjicev. Tadic pomagao, Dacic....Posle neko zapanjeno pita - iju otkud Vucic....pa eto - otvorise mu put.
suptil Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 Једина парцела у склопу Београда на води која је у процесу реституције... Фантоми покушали рушење.
uvrnuto Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 Samo da pomenem heroje koji ostavljaju tračak nade u ovo posrnulo društvo: https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/393356/Smenjen-direktor-tehnike-RTV-a-zbog-prekida-programa-u-trajanju-od-12-minuta.html I moji Futožani: https://www.facebook.com/100063491082599/posts/1173151231477902/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v 5
JohnnyDragon Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 Ostavicu ovo ovde 🫠 https://www.facebook.com/share/r/181HPRHxs7/ 1
MeanMachine Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 6 minutes ago, JohnnyDragon said: Ostavicu ovo ovde 🫠 https://www.facebook.com/share/r/181HPRHxs7/ Vidim u komentarima paljba po penzosima. Okej dosta je takvih ALI drugar u firmi u kojoj radi ima kolege koje su u slicnom fazonu, likovi stvarno misle da im Vucic daje pare neki cak da su to jelte nekakve Vuciceve pare?!? Radi se o likovima od 30/40/50godina 1
JohnnyDragon Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 @MeanMachine upravo tako. To je debela većina u Srbiji.
Darko Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 Jel stvarno ima toliko retarda u Srbiji @MeanMachine i @JohnnyDragon? Izvinjavam se na izrazu ali teško da nađem adekvatniji. 1
Darko Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 6 hours ago, suptil said: Једина парцела у склопу Београда на води која је у процесу реституције... Фантоми покушали рушење. Neki novi Belivukovci na delu.
Smrtokapa Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 "Da li ga volite kao sina? - Da!" (Odrekla se sina preko novina.)
suptil Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 17 minutes ago, Darko said: Neki novi Belivukovci na delu. Ne znam detalje o slucaju. Parcela se nalazi na mestu na kome je u okviru Beograda na vodi planiran Teslin muzej.
Sen Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 40 minutes ago, Darko said: Jel stvarno ima toliko retarda u Srbiji Ima, i tu nema pomoći. Gruba kategorizacija SNS-ovog biračkog tela bi otprilike ovako izgledala: Lobotomirani: Najbrojniji. Ubedljiva većina. Tu spada ova bakuta iz posta iznad, što bi život dala za precednika. Low IQ. To su oni koji gledaju Pink i Hepi i stvarno obožavaju Vučića. Dokumentarac "Operator umova" je mali podsetnik o kakvim se ljudima radi. Oportunisti (SGG-ovci): To su oni koji gledaju samo svoju guzicu i baš ih je briga za Vučića ali će glasati za njega i ići na SNS skupove sve dok imaju neku vajdu, bilo da se radi o funkciji, kriminalnim radnjama, muljanjima, nameštanjima, dozvolama... ili minimalnim novčanim naknadama. "Mučenici": To su oni pod direktnom pretnjom da će ostati bez posla, koji su ucenjeni ("muka ih je naterala"). Takvih ima dosta, ali ipak mnogo manje u odnosu na prve dve kategorije. 4
Darko Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 (edited) 15 minutes ago, Sen said: Lobotomirani: Najbrojniji. Ubedljiva većina. Tu spada ova bakuta iz posta iznad, što bi život dala za precednika. Low IQ. To su oni koji gledaju Pink i Hepi i stvarno obožavaju Vučića. Dokumentarac "Operator umova" je mali podsetnik o kakvim se ljudima radi. Toliki retardi koji misle da Vučić iz svojeg džepa daje pare? Mada postoji mogućnost da jedan deo dolazi od para koje je "zaradio" od nelegalnih radnji, čisto da bi mogao da nastavi sa prljavim poslovima i krađama, da se raja ne buni. Nešto kao Eskobar. Edited November 16, 2024 by Darko 1
goldberg bcd Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 On 11/14/2024 at 2:32 AM, McLeod said: Sve je to tacno sto si napisao, stavio sam ih u isti kos na osnovu vrednosnog suda njihove politike i njihovih efekata. Kostunica je bio najkrace na vlasti i njegova moc je bila najmanja ali je njegova politika imala odlucujuci uticaj da se Srbija u prelomnom trenutku vrati nazad. Nema prelomnog momenta, ako je u najuredjenijim zemljama zapadne Evrope moguce da populisticke partije imaju ozbiljan broj glasova zbog krize, u Srbiji bi se i sa DS na vlasti do 2008. desilo razocaranje i trazenje smisla u nekim tradicionalnim stvarima, nacionalizmu, inatu i ostalom. Sustina je da je razlika izmedju Srbije i vecine drugih evropskih zemalja u tome sto tamo svaka vlast (pa i ona populisticka) pada nakon sto se pokaze da nemaju neka dobra resenja, a ne mogu ni da namecu svoju verziju realnosti biracima. Ukratko, da je izbor izmedju menjanja neke konzervativne koalicije oko DSS, socijaldemokratske oko DS i velike koalicije sa jedne strane i ovoga sto sada imamo sa druge, mislim da je jasno sta je bolji izbor. Sto ne znaci da Kostunica nije bio ogavan lik koji je umislio da moze da stalno bude taj jezicak na vagi i da tako stalno bude premijer. On 11/14/2024 at 7:55 AM, JPM said: @bergkamp bcd Dve stvari, Milosevic nije bio politicar bez ideologije. Mnogi tadasnji politicari i glavesine SPS-a su bili skolovani politicari sa jasnom levicarskom ideologijom. Bio je diktator, jasno. Krao je izbore, jasno. Ali nije se kurvao samo radi populizma. Vucic sa druge strane nema nikakvu ideologiju. Ljubice se sa bilo kim samo da ostane na vlasti. On nije prozapadni politicar, on i ne razume tekovine zapadne civilizacije i doktrine. On je obican ludak koji nece ni od cega da zazire da ostane na vlasti. Sloba je imao ludu zenu koja ga je navela na stranputicu (ovo nije nikakvo opravdanje, samo istorijski sled dogadjaja), ovaj je sam lud. Isto im je to sto su diktatori. Nisam napisao da je prozapadan nego da je mnogo vise prozapadan od Kostunice. On 11/14/2024 at 7:55 AM, JPM said: Vojislav Kostunica je covek bezlican, bezmud, obican teoreticar i formalista. Pragmaticnosti ni za lek. Covek koji je uz Borisa Tadica najodgovorniji za povratak zla na srpsku politicku scenu. On ima ideologiju koja jeste neki nacional demokrata fora, ali je covek potpuno operisan od preduzimljivosti i akcije. Kada je trebalo podrzati bolne rezove u Srbiji koje je sprovodio pokojni Djindjic, on je okrenuo ledja samo zarad neke legalnosti. I to tad, pajsad, legalnosti sprovodjene od Milosevicevih ljudi i po Milosevicevim zakonima. Kostunica je veoma odgovoran za smrt Djindjica, a ne bih se zacudio da je cak i umesan u atentat. Ne direktno, vec da je na neki nacin iskoriscen od mafije. Jedini poilticar koji je imao i znanje i volju i mogucnost da Srbiju nacini modernom zemljom, ubijen je 12.03.2003. godine, i to je svakako najcrnji datum novije srpske istorije. Ono sto je razlika je sto je Kostunica, da je mogao i zeleo da se ovako ponasa kao ove dahije na vlasti, prvo unistio SRS, otisao na 45%+ i sebe postavio kao jedinu bitnu stranku u kojoj mogu da se cuju i populisticki, proruski, nacionalisticki glasovi, da su svi ostali lopovi i izdajnici i mozda bi i sada bio premijer, sa svojih 80 godina (ili ovaj Milos Jovanovic kao neki naslednik). U isto vreme bi bukvalno radio ono sto je radio i DS+URS, prica oko nikad vecih projekata i tapsanja po ramenu sto od Putina, sto od Merkel i Macrona. 9 hours ago, Mama_mia said: Tako da - sada jase onaj kome je put otvoren za jahanje. Ko je otvorio taj put? Da li treba da sama odgovorim na sopstevno pitanje? Znam da treba. Pa Kostunica je taj put otvorio stopirajuci Djindjicev. Tadic pomagao, Dacic....Posle neko zapanjeno pita - iju otkud Vucic....pa eto - otvorise mu put. Razlika je u tome sto ni Kostunica ni Tadic ni Dinkic nisu "jahali", u znacenju da su seli na vlast i da niko nije mogao da ih smeni sa najvisih polozaja u zemlji. Ovo sto sada imamo nije posledica Kostunice nego zelje mnogih faktora za "stabilnoscu", pa onda imamo Prokica koji u "Utisku nedelje" ushiceno prica kako je Vucic prvi drzavnih koji moze da prizna Kosovo i da ne padne zbog toga sa vlasti. Drugim recima, koga je briga za demokratiju i slobodne izbore, daj da guramo svoje interese, uvijemo to u oblandu opstih interesa i time opravdavamo sto smo jedna od retkih zemalja na kontinentu u kojoj su izbori samo formalnost. 1
Don Dusko Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 6 hours ago, Smrtokapa said: "Da li ga volite kao sina? - Da!" (Odrekla se sina preko novina.) Milenko ti li si? 1
Tex_Willer Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 9 hours ago, Darko said: Toliki retardi koji misle da Vučić iz svojeg džepa daje pare? Mada postoji mogućnost da jedan deo dolazi od para koje je "zaradio" od nelegalnih radnji, čisto da bi mogao da nastavi sa prljavim poslovima i krađama, da se raja ne buni. Nešto kao Eskobar. Nije bas da misle da daje iz svog džepa, ali su apsolutno ubedjeni da bez njega bi sve propalo i pre svega bi penzije u najmanju ruku kasnile( dosta ih misli i da bi bile ukinute). Mada imam utisak da se njega i njegovi glasaci plase... 1
Helena Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 3 hours ago, Tex_Willer said: Nije bas da misle da daje iz svog džepa, ali su apsolutno ubedjeni da bez njega bi sve propalo i pre svega bi penzije u najmanju ruku kasnile( dosta ih misli i da bi bile ukinute). Mada imam utisak da se njega i njegovi glasaci plase... Ne plaše ga se, možda se plaše članovi, što bliže vrhu, veći strah. Ovi ga ipak vole, a ja više ne mogu ni da im zamerim.
Stiletto Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 Tuga, užas, gađenje, sve mi pomešano... https://n1info.rs/vesti/preminula-jedna-od-pacijenata-tesko-povredjenih-u-nesreci-u-novom-sadu/ 1
Edinburgh Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 1 hour ago, Stiletto said: Tuga, užas, gađenje, sve mi pomešano... https://n1info.rs/vesti/preminula-jedna-od-pacijenata-tesko-povredjenih-u-nesreci-u-novom-sadu/ To je strasno U medjuvremenu, u Utisku nedelje troje arhitekata se izjasnjavaju o necemu sto nije njihov posao. Pa kaze neki arhitekta Maldini: "Ja sam sa grupom novinara Nove ekonomije istrazivao dokumentaciju" Majko moja gde mi zivimo.....arhitekta i grupa novinara nesto istrazuju 😞 P.S. Profesor gradjevinskog fakulteta, jedini koji u grupi Oljinih gostiju ima znanje neophodno da kaze bilo sta o toj konstrukciji, ne moze da dodje do reci. To su uzroci nase katastrofe, to sto se neki bla-bla majstori probijaju kroz medije, cak i kroz one normalne.
Helena Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 Dragan 💩 Vučićević je upravo objavio da u sredu počinje wwIII jer je Bajden odobrio upotrebu raketa za napad na Rusiju, pozivajući se na Njujork Tajms
DJ_Vasa Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 30 minutes ago, Edinburgh said: ... U medjuvremenu, u Utisku nedelje troje arhitekata se izjasnjavaju o necemu sto nije njihov posao. Pa kaze neki arhitekta Maldini: "Ja sam sa grupom novinara Nove ekonomije istrazivao dokumentaciju" Majko moja gde mi zivimo.....arhitekta i grupa novinara nesto istrazuju 😞 P.S. Profesor gradjevinskog fakulteta, jedini koji u grupi Oljinih gostiju ima znanje neophodno da kaze bilo sta o toj konstrukciji, ne moze da dodje do reci. To su uzroci nase katastrofe, to sto se neki bla-bla majstori probijaju kroz medije, cak i kroz one normalne. A kome je bitno koga dovodi propala glumica koja se prekvalifikovala u voditeljku, a kao takva ne bi umela da pročita ni vremensku prognozu? Njena emisija je zaglavljena u devedesetim i svodi se na 'sestro slatka, da ti kuma Milojka kaže bla, bla, trtlj, trtlj, kenj, kenj' i tome slično. Jeftina emisija televizije koja je samo ispljuvak N1 za one sa jeftinijim ulaznicama je nebitna. Malo je veći problem što se na svakom opoziciJonarskom mitinZu u velikom broju skuplja bagra koja je protiv nošenja zastava EU, koja je za ćirilicu-pravoslavlje-svetosavlje-nedamokosovarenje-novakođokovisanje, a koja samo hoće nastavak ruSSofilsko-kineske politike bez SNS-a. Još veći problem je što oni koji imaju sve zube i umeju da ih peru, a još su i nešto pročitali nemaju opciju koja bi ih zastupala, već i sami ćute zbog ovih iz prethodne rečenice.
Edinburgh Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 14 minutes ago, DJ_Vasa said: A kome je bitno koga dovodi propala glumica koja se prekvalifikovala u voditeljku, a kao takva ne bi umela da pročita ni vremensku prognozu? Njena emisija je zaglavljena u devedesetim i svodi se na 'sestro slatka, da ti kuma Milojka kaže bla, bla, trtlj, trtlj, kenj, kenj' i tome slično. Jeftina emisija televizije koja je samo ispljuvak N1 za one sa jeftinijim ulaznicata je nebitna. Malo je veći problem što se na svakom opoziciJonarskom mitinZu u velikom broju skuplja bagra koja je protiv nošenja zastava EU, koja je za ćirilicu-pravoslavlje-svetosavlje-nedamokosovarenje-novakođokovisanje, a koja samo hoće nastavak ruSSofilsko-kineske politike bez SNS-a. Još veći problem je što oni koji imaju sve zube i umeju da ih peru, a još su i nešto pročitali nemaju opciju koja bi ih zastupala, već i sami ćute zbog ovih iz prethodne rečenice. Bitno je jer ta emisija na kakav-takav nacin utice na formiranje kakvog-takvog javnog mnjenja, i to medju onima koji znaju da peru zube (sto jos ne znaci da to redovno rade). Drugi pasus je tacan, s tim sto biti pismen, obrazovan i normalan covek na ovom mestu jednostavno nije dovoljno. Nema te opcije koja ce u nase ime da napravi normalno drustvo, to moramo sami. To je isto kao sto nema tog molera koji ce besplatno da okreci moj ili tvoj stan.
DJ_Vasa Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 (edited) 20 minutes ago, Edinburgh said: Bitno je jer ta emisija na kakav-takav nacin utice na formiranje kakvog-takvog javnog mnjenja, i to medju onima koji znaju da peru zube (sto jos ne znaci da to redovno rade). Drugi pasus je tacan, s tim sto biti pismen, obrazovan i normalan covek na ovom mestu jednostavno nije dovoljno. Nema te opcije koja ce u nase ime da napravi normalno drustvo, to moramo sami. To je isto kao sto nema tog molera koji ce besplatno da okreci moj ili tvoj stan. A koliko utiče i među kojom populacijom? Ovi koji nešto znaju i radno su sposobni više koriste internet od televizije, a emisija je više za one koji su u trećem dobu i manje su pismeni ili je počeo da ih hvata Alchajmer, ali jesu opoziciJonari. Za dugi pasus se takođe slažem, mada moram priznati da sam pesimista po pitanju ljudskog potencijala. Edited November 17, 2024 by DJ_Vasa
Recommended Posts