Volter Posted Wednesday at 07:40 PM Posted Wednesday at 07:40 PM 58 minutes ago, DJ_Vasa said: Bolesnik je najavio izbore. Da li da se radujemo? Sada treba raditi veoma oprezno i mudro. Rekao je - neka se pripremaju, a kada će biti, onda kada ih nenadležna institucija potpiše. Tera sprdnju, neće ih on skoro raspisati. 3
mrd Posted Wednesday at 07:43 PM Posted Wednesday at 07:43 PM 3 minutes ago, Volter said: Rekao je - neka se pripremaju, a kada će biti, onda kada ih nenadležna institucija potpiše. Tera sprdnju, neće ih on skoro raspisati. Raspisace ih kad stigne u Moskvu. 🙂 Bandit, trenutno prebacuje pare u Rusiju. 🙂 1
Plavi Dres Posted Wednesday at 07:50 PM Posted Wednesday at 07:50 PM Gledaće da raspiše izbore kad njemu bude odgovaralo. Ukoliko ne bude pod jakim pritiskom to neće brzo učiniti, već onda kad bude procenio da se energija izduvala i da mu to odgovara. Iskreno, mislim da svakako pre jeseni teško da može biti izbora. Ukoliko se pogledaju rokovi sutra da ih raspiše oni ne bi mogli pre kraja juna da se održe. Objekitvno, tokom jula i avgusta nema ništa od održavanja izbora. E, sad šta će biti na jesen, to je već jako teško prognozirati. Lično mi se čini da on ovaj društveni požar ne može potpuno da ugasi. Svakako je ovaj studentski zahtev prilično zakasnio, ali šta je tu je. Sad nema nazad.
Volter Posted Wednesday at 08:09 PM Posted Wednesday at 08:09 PM Možda i padne energija, ali odlučnost ljudi da izađu na izbore i zaokruže studentsku listu ostaje. Njemu ostaje borba da sačuva svoje birače, zato i ovakva šizofrena kampanja njegovih medija. Da dobije nove birače ne može, njega je strah da ne izgubi podršku i nekih svojih birača. Ostaje mu i da osmisli neku novu prevaru na izborima, al džaba mu sve, bliži mu se kraj i prugasto odelo. 7
mrd Posted Wednesday at 08:16 PM Posted Wednesday at 08:16 PM Nemojte ljudi da se sekirate, sta god da se desi deci koja su se bunila protiv bande ce biti bolje. Ako se u Srbiji situacija ne promeni oni ce otici i ziveti bolje i bezbriznije tamo daleko. Onda ce u penziji, ko ja da zvacu kako treba da se promeni rezim i podrzavace nove mlade u borbi protiv kriminala. Eto kolika sam ja riba. 😞 1
DJ_Vasa Posted Wednesday at 08:17 PM Posted Wednesday at 08:17 PM 8 minutes ago, NMX said: ok, sam si izabrao. Taman da se opoziciona scena očisti od kojekakvih budala, pa da imamo nešto konkretno umesto pedeset stranaka koje lako mogu da stanu u kombi. Ovoga bi ionako počistila grupa studenata iz manje učionice, tako da nije loše da se đeneral pozabavi hranjenjem golubova po parkovima. 6
Nikola Posted Wednesday at 08:18 PM Posted Wednesday at 08:18 PM 8 minutes ago, NMX said: ok, sam si izabrao. Ovaj je prevarant na kvadrat. U suštini većini nije u interesu da se menja sistem. Vučića možda i žele da skinu ali im ovaj sistem odgovara. Lepo se živi ovde od politike. 11 1
Volter Posted Wednesday at 08:21 PM Posted Wednesday at 08:21 PM Samo još nešto da dodam, Milivojeviću svaka čast, jasno i glasno je bez mrsomuđenja i uvijanja pružio podršku studentima za izbore i stavio im svoju stranku na raspologanje. Ovaj deo opozicije koji se premišlja, trt mrt, videćemo, samo pokazuje da im je interes svoje stranke na prvom mestu. Al odlično, studenti će i nekima iz opozicije skinuti maske i poslati ih u fioku zaborava. Milivojević ispade najinteligentniji, razmišlja i šta je dobro za budućnost stranke. 21
mrd Posted Wednesday at 08:22 PM Posted Wednesday at 08:22 PM 1 minute ago, Nikola said: Lepo se živi ovde od politike. Nekako mora da se skupi snaga i da se skinu ove pijavice. Sistem je dobar, kad radi za sve isto. Trampa(sto su usluge u stvari) ne valja, posto nije dobro merilo, nema svaka zamena istu vrednost. Nsmo dzabe izmislili brojeve. 🙂
Drug Crni Posted Wednesday at 08:34 PM Posted Wednesday at 08:34 PM 9 minutes ago, NMX said: ok, sam si izabrao. Ekipa koja je bojkotovala poslednje izbore mislim da će na neki način bojkotovati i studentsku listu. To je makar moje mišljenje i očekivanje. Naravno, legitimno je da traže da se ta lista najpre predstavi, da vide iza koga bi trebalo da stanu..to je razumljivo, ali osećam da će svakako da istraju u svom stavu. Studentskoj listi će u kampanji i kontroli trebati svaka pomoć. Trenutno jedinu ozbiljniju infrastrukturu na terenu ima SSP pretpostavljam. Loše je ako im okrenu leđa iako će time sebi pucati u kolena. 1 1
mrd Posted Wednesday at 08:39 PM Posted Wednesday at 08:39 PM 1 minute ago, Drug Crni said: Ekipa koja je bojkotovala poslednje izbore mislim da će na neki način bojkotovati i studentsku listu. To je makar moje mišljenje i očekivanje. Naravno, legitimno je da traže da se ta lista najpre predstavi, da vide iza koga bi trebalo da stanu..to je razumljivo, ali osećam da će svakako da istraju u svom stavu. Studentskoj listi će u kampanji i kontroli trebati svaka pomoć. Trenutno jedinu ozbiljniju infrastrukturu na terenu ima SSP pretpostavljam. Loše je ako im okrenu leđa iako će time sebi pucati u kolena. Studenti treba da budu pokretac promene, a politicari(opozicija) treba da istupe sa planom kako da odgovore na srudentske zahteve redom. Nije sada vreme da se palamudi o tome ko je vise u pravu, vec kako da se kriminal kazni i spreci. Posle je lako pricati o zatamnjenim staklima na Audiju. 1
JohnnyDragon Posted Wednesday at 08:47 PM Posted Wednesday at 08:47 PM Ko kaze da AV ne može do novih birača? Ne znam da li ste informirani, upućeni, kako to da nazovem, da on, hajde za Bosni svi valjda i znaju, nego da on/SNS dovode novo biračko telo i iz S.Makedonije , CG i Albanije? Imaju veliki kapacitet da dodaju vise desetina hiljada glasova. Druga stvar, the NAROD je ocekivao nesto 15.03. Za generalni strajk nisu bili. Trenutno je na raznim akcijama aktivista koliko i da organizuje neka stranka recimo sa 15tak % podrške. Jedina nada mi je da su dogadjaji do 15og kada je bilo masovnosti doprineli da ljudi malo stave prst na čelo. Mi nismo istrajan narod ali mozda ce nesto uraditi na izborima jer je to jedan dan cimanja. Ne očekujem nesto WoW ali očekujem SNS da padne na između 35-42%. 1
Volter Posted Wednesday at 08:50 PM Posted Wednesday at 08:50 PM 2 minutes ago, JohnnyDragon said: Ko kaze da AV ne može do novih birača? Ja. 3
Smrtokapa Posted Wednesday at 09:05 PM Posted Wednesday at 09:05 PM Nadam se da će se ova bivša bojkotaška ekipa dozvati pameti pošto se trenutno jako upinju da dokažu da je "svi su isti" narativ sve vreme bio tačan. Shvatite da u skupštinu nećete ući kako god okrenete, da ne možete sad da ućarite ništa i da vam je bezrezervna podrška prilika da zapravo zadržite relevantnost za neke sledeće izbore. Glasom Goce Božinovske - zar tražim previše? 17 1
DJ_Vasa Posted Wednesday at 09:10 PM Posted Wednesday at 09:10 PM 4 minutes ago, Smrtokapa said: Nadam se da će se ova bivša bojkotaška ekipa dozvati pameti pošto se trenutno jako upinju da dokažu da je "svi su isti" narativ sve vreme bio tačan. Shvatite da u skupštinu nećete ući kako god okrenete, da ne možete sad da ućarite ništa i da vam je bezrezervna podrška prilika da zapravo zadržite relevantnost za neke sledeće izbore. Glasom Goce Božinovske - zar tražim previše? Ovo što sam boldovao je suština. DS je to prvi shvatio, a ovi ostali će i uz maksimalno slobodne medije moći da se mere sa jogi letačima ako ovako nastave. 3
Plavi Dres Posted Wednesday at 09:11 PM Posted Wednesday at 09:11 PM Malo se ponašaju kao "uvređene mlade", delimično i što sami znaju da u stvari nemaju izbora. To će rešiti lako, ovako ili onako. Bojim se da će sa ovakvom javnošću problemi tek da uslede kad bude stigao predlog liste kandidata za poslanike i eventualno posle funkcije. Polemika Filipović-Repajićka biće šećerna vodica naspram toga. Voleo bih da grešim. No, opet kažem nema se druge. Tako je kako je. 3
Volter Posted Wednesday at 09:26 PM Posted Wednesday at 09:26 PM 8 minutes ago, Smrtokapa said: Glasom Goce Božinovske - zar tražim previše? Sjajno, definitivno ću glasati za tebe za MVP-ija meseca maja. 1
NMX Posted yesterday at 07:57 AM Posted yesterday at 07:57 AM 11 hours ago, Nikola said: Ovaj je prevarant na kvadrat. U suštini većini nije u interesu da se menja sistem. Vučića možda i žele da skinu ali im ovaj sistem odgovara. Lepo se živi ovde od politike. Pa to je ono što ja najviše zameram opoziciji. Vođenje države je mnogo zajeban posao, na stranu kvalifikacije, to je 24casovni pritisak sa milion strana, posebno u bananama poput naše. I šanse da se neki mediokriteti poput Ponoša u tome snađu su baš male. Takođe, to je profesionalna opozicija, opozicija po zainmanju. Samo našoj opoziciji dolazak na vlast nije cilj. I lepo se živi od politike. Naravno da se lepše žiiv od vlasti ali je i odgovornost neuporediva. Zato kažem stalno, baš mi je teško da zamislim Đilasa sutra kao, lupam, premijera. Da zameni lagodni život vračarskih kafića sa životom gde prepodne primaš delegaciju prosvetara koji hoće povišice, popodne u skupštini trpiš pljuvačine radikala, popodne ti dolazi delegacija Srba iz Zvečana i uveče moraš na brifing kod nekog ambasadora. Baš teško. Lepo je njima ovako. E sad, jebeno je što je baš tanka linija po kojoj hodaju, lako će da skliznu u politički zaborav ako sada otvoreno budu sabotirali. 7
DameTime Posted yesterday at 08:18 AM Posted yesterday at 08:18 AM 11 hours ago, Nikola said: U suštini većini nije u interesu da se menja sistem. Vučića možda i žele da skinu ali im ovaj sistem odgovara. Lepo se živi ovde od politike. Suština. I glavni razlog zašto sam godinama usvajala taj svisuisti narativ. Međutim, nenadležni je toliko ogavan da me je naterao da zažmurim na neke stvari i dam opoziciji benefit of the doubt. Sad se deo te opozicije svojski trudi da poništi njegove rezultate. 🫠 2
Kooineeperk Posted yesterday at 08:21 AM Posted yesterday at 08:21 AM 12 hours ago, NMX said: ok, sam si izabrao. Bas sam razocaran ovakvim stavom s obzirom da se Ponos do sada pokazao kao svez politicar (osvezenje koje treba opoziciji), neko ko nije ukaljan vlascu, osoba bas britkog uma, a imao sam velika ocekivanja od njega i Srbija Centar opcije. OK je da se razgovara i dogovara, istina je da ako bi bili izbori i ne budemo ni blizu da zlo sklonimo, upadamo u jos vecu dubiozu i mrak. Ali bezrezervna podrska jednoj, studentskoj opciji ne sme da izostane kad do toga dodje. Samo tamo rezultatski mozemo biti blizu i uz svu kradju. Kao i u basketu, nekada ces morati da budes i 10-20% (poena) bolji da bi pobedio protivnika i sudije, a nama je potrebno samo da budemo blizu. Nadam se da ce se urazimiti kad to bude najpotrebnije. Mozda to i jeste kao neki blef, da se opozicija pokaze kao razjedinjena i da motivise hulju da raspise izbore misleci da ce opet lako pobediti?! Sanjao sam ljudi... sanjao sam da su bili izbori i da je jedinstvena opcija, uz svu kradju, odnela 48.1% glasova (da, tacno toliko). To je vise nego sto je SNS sa satelitima (osim SPSa) uspeo da osvoji poslednji put. To je dovoljno da se sa nekim manjinama stvori vlada bez preletanja SPSa (i da se i oni posalju na politicko smetliste). 4
Kooineeperk Posted yesterday at 08:46 AM Posted yesterday at 08:46 AM 4 minutes ago, Kooineeperk said: Mozda to i jeste kao neki blef, da se opozicija pokaze kao razjedinjena i da motivise hulju da raspise izbore misleci da ce opet lako pobediti?! Svi koji pljujete opozicione frakcije koje se neckaju oko izbora - razmislite ipak o ovoj mojoj misli iznad - da li bi vi da ste na Vucicevom mestu, raspisali vanredne izbore ako vidite da je opozicija ujedinjena kao nikada do sada i da svi stoje bezrezervno uz studente i da je izvesno da niko nece bojkotovati i da ce opozicija izaci u jednoj koloni? Jeste lud, ali nije glup. Ako bi to video, drzao bi se ovog saziva i svog mandata do kraja i sprdao se sa raspisivanjem izbora. Treba biti general i pre i tokom bitke, a ne posle, tad je kasno. Necu apriori nikoga da osudjujem iz opozicije dok ne vidim konacni stav, ukoliko se raspisu izbori. Ko ih tada bude bojktovao ili ne bude isao u jedinstvenoj opciji, onda mozemo sasuti govna na takve. Pisao sam vec o tome - formiranje jedne kolone, sirokog spektra, sa sve Sarovicem, Jovanovicem, POKSom, svima koji nisu SNS, SRS, SPS, Nestorovic, Zavetnici, Misa Vacic, Ruska stranka, LDP... Ta jedinstvena kolona mora da bude uskladjena sa studentima. Da se na listi nadje mnogo nestranacnkih licnosti, sa univerziteta, domacih mladih privrednika koji su napravili nesto (recimo iz IT sveta). I ono najvaznije, da se napravi dogovor, potpisan krvlju ako treba, da ce kada takva izborna lista formira vladu, da ona bude orocena na godinu, maksimalno dve godine, sa ciljem da se rese samo ove stvari: obezbedi nezavisnost institucija, da se regulisu mediji, da se srede biracki spiskovi i srede izborni uslovi, da se proceslja sve sto je tajno i stetno potpisivano u ime Srbije i objavi, da obelodani korupcija, i da se pokrenu tuzbeni procesi protiv svih odgovornih. A onda da za godinu, dve, imamo prave demokratske, slobodne izbore, da se opcije prikazu sa svojom politikom, da se suoce, na otvorenim medijima, pa da biramo... I ono sto je najvaznije - da se vrati sistem smenjivosti vlasti! I jos jedna stvar - kad vam kaze neko "da si ti na njegovom mestu, zar ne bi i ti krao, namestao poslove svojim ljudima?" nemojte da glumite neku visinu i da kazete "ne bi, nikako" vec odgovorite sa "Da, verovatno bih". Kad se sagovornik sablazni na vas odgovor i misli da ce poentirati sa "Eto, vidis, svi su isti, sta onda hocete", poentirajte vi sa "Hocu sistem koji mi nece dozvoliti da kradem!" E za to se borimo. A ne da dovedemo one za koje verujemo da nece biti kao hulja i bratija! 2
Smrtokapa Posted yesterday at 08:54 AM Posted yesterday at 08:54 AM 5 minutes ago, Kooineeperk said: Pisao sam vec o tome - formiranje jedne kolone, sirokog spektra, sa sve Sarovicem, Jovanovicem, POKSom, svima koji nisu SNS, SRS, SPS, Nestorovic, Zavetnici, Misa Vacic, Ruska stranka, LDP... Ta jedinstvena kolona mora da bude uskladjena sa studentima. Pa šanse da se ovo desi su izuzetno male, jer to nije ono što studenti žele. Ideja studenata je da predlože nestranačku listu na kojoj neće biti niko od ovih. 2
Clash Posted yesterday at 08:57 AM Posted yesterday at 08:57 AM Blago receno razocaravajuća izjava. Ovakve izjave imaju malo premazaniji analitičari sa Pinka i Informera. Čuj eksperiment?! Pa taj ekspirement je za šest meseci uradio više od vaše partijske i parlamentarne i gradjanske borbe od kako ste se pojavili na političkoj sceni. Čuj razoriće politički pluralizam i parlamentarnu denokratiju?! Ako je parlamentarna demokratija da se kako god predje cenzus i onda bleja onda neka je i razore. Ako je pluralizam da svako mudo mora imati svoju stranku neka ga razore. Ako nije cilj dolazak na vlast za koji kurac si onda u politici? Čak neće ni da budu Djilas umesto Djilasa a kamoli Vucic umesto Vucica jer je ovako ugodnije i lagodnije. Naravno da će biti razgovora i dogovora ali pošto ti Ponoše i tvoji drugari iz opozicije ne možete da shvatite da treba da nastupite zajedno ako hoćete nešto da postignete onda neko mora da vam objasni kako to mora da ide. A sad mora ovako jer rezultat ovoga što ste vi probali u ovih 12 godina,( ne sumnjam da je bilo sa dobrom namerom) je kurac od ovce. Ako vam se ne svidja objasnjenje nije objašnjenje krivo. Onda vam ostaje priča o Djokici kad se naljuti na selo. 4
Recommended Posts