Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, DJ_Vasa said:

Kako misliš u oba? Đokiću je ovo prvi rektorski mandat, a pre je bila Ivanka.

Drugi, vreme leti... U drugom izboru nije imao protiv kandidata, mozda ti je zato promaklo. U drugom mandatu nema Boricica sa EKOFa za prorektora, rekao bih da je to bitna promena.

12 minutes ago, DJ_Vasa said:

Kako misliš u oba? Đokiću je ovo prvi rektorski mandat, a pre je bila Ivanka.

Drugi, vreme leti... U drugom izboru nije imao protiv kandidata, mozda ti je zato promaklo. U drugom mandatu nema Boricica sa EKOFa za prorektora, rekao bih da je to bitna promena.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Geronimo said:

To je manje vise, samo jos malo konteksta. Senat (cine ga dekani i direktori instituta) utvrdjuje predlog, Savet (cine ga predstavnici akademske zajednice, ali i osnivaca koje imenuje Vlada RS i predstavnici studentskih parlamenata) donosi odluku. Na Senatu je Popovic imala znacajnu prednost. U "normalnim" uslovima Savet samo potvrdjuje odluku Senata. U ovom slucaju nije bilo normalno, jer je Djokic dobio prednost. To je bas budilo brigu i nelagodu... Pride, on nikad nije imao reputaciju beskompromisnog borca, vec pragmatika. Delovalo je sve to jako lose u tom trenutku, ali na kraju ne bi strasno 🙂

Eh, da tako je, Senat pa Savet, hvala za preceziranje.

Inače mislim da je odnosu sa Proglasom dosta kumovala ona izjava Ivanke Popović u "Utisku nedelje" (parafraziraću) da su eto dovde studenti izgurali, a da sad mi treba da preuzmemo. 

Posted
16 minutes ago, Geronimo said:

Moja greška, izvinjavam se. Sećam se onog izbora između njega i Ivanke, ali nisam baš toliko pratio situaciju.

Posted

Јовева и други ЕУ парламентарци који су дочекали бициклисте у Стразбуру предали њихова писма председници парламента.

• Like 9
  • Love 2
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Teški dani za Nenadležnog. "Trovanje", pritisci iz EU, Rusi već objavili njegov sastanak sa Putinom a on ne bi da ide, studenti hoće izbore zbog čega ga uvatila prpa. Sad samo još jače pumpati da mu bude još teže, dinstati tako da se dimi od besa. Živela Srbija! Živeo VOX92 forum! :smiley53:

• Like 6
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • Pumpaj! 13
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
2 minutes ago, Volter said:

Teški dani za Nenadležnog. "Trovanje", pritisci iz EU, Rusi već objavili njegov sastanak sa Putinom a on ne bi da ide, studenti hoće izbore zbog čega ga uvatila prpa. Sad samo još jače pumpati da mu bude još teže, dinstati tako da se dimi od besa. Živela Srbija! Živeo VOX92 forum! :smiley53:

A još ako gospođa zatraži razvod... :lol_2:

• Like 1
Posted (edited)
11 hours ago, fancy said:

Ako je neko 30 godina u DS sigurno ću više da imam poverenja u njega nego u nekog "mladog lava" koji je od juče u stranci i o kome ne znam ništa.

To da li mi se neko ko je 30 godina u stranci (konkretno DS) sviđa ili ne je potpuno nebitno.

Pročišćenje stranke za mene je prevashodno oslobađanje od potencijalnih preletača.

Ovi moji jesu 30 godina u stranci, od 2003 nisu zabelezili na lokalu  ni jedan rezultat vredan pomena, nemam ni jedan razlog da ih postujem i odaberem kao svoju politicku opciju. Licno sam se uverila na izborima 17 Dec 2023, kao kontrolor koalicije Srbija protiv nasilja, koliko su bezobrazno bili nemusti, pasivni, zaokupljeni sobom i koliko nista nisu uradili da pomognu nama, kontrolorima, da se izborimo sa SNS ovcima. Dan nakon sto sam bacila onu farbu na opstinsku zgradu, celnici  DS su pronasli moj br telefona i ponudili mi da budem "heroina dana"...to tako mnogo govori o njihovim ambicijama i razumevanju politike. Zato sam i odbila  pravnu i finansijsku pomoc koju mi jesu ponudili nicim izazvani osim da im budem mecka koju bi setali po tv vestima.   Da, saitisfakciju sam ipak dobila jer su mi se izvinili zbog skandalozno lose pripreme decembarskih izbora sa "Bili ste u pravu.." Ni ja ni moji sugradjani nemamo nista od njihovog izvinjenja, propustena je prilika, potrosena dobra volja a o periodu Tadiceve vlasti bolje da ne pocinjem, isporucili  su nas Vucicu kao stado ovaca za klanje. Kao sto sam rekla Dragani Rakic javno i u lice, moj glas nece dobiti nikad. 

Edited by Pletilja
  • Like 7
Posted (edited)

Opet ja...trosim ogromnu energiju preispitujuci svoje izbore i stavove i imam potrebu da pojasnim gore napisano: pogledajte ovu fotografiju, meni izmami nezan osmeh kad god je pogledam.  Nakon mog gesta sa bacanjem farbe na opstinsku zgradu, osvanule su ove dve rucice na zgradi. Ne znam cije su ali mi se javlja da pripadaju nekom 'mladom lavu/lavici" a ne celnicima lokalnog odbora DS. Mogli su da urade isto a nisu. Godinma dobijaju lepe pare gradjana kao parlamentarna stranka a nisu spremni da zrtvuju ni tako malo kao sto je saslusavanje u policijskoj stanici. Za sta se cuvaju, za koja to velika dela koja nikako da se dogode? Nisam za prljave ruke u politici ali ova crvena boja je bila toliko cista, toliko lisena svake racunice i licne sujete da bi im sve oprostila da je bar jedan njihov dlan zavrsio tamo gde treba. 

pt2RfBQ.jpeg

Biti aktivan u politickoj sferi ne znaci odricanje od statusa gradjanina/gradjanke i prava na otpor nepravdi, mogli su a nisu....

Edited by Pletilja
  • Like 10
Posted

Macut (dobro dobro, znam) ima još 8 dana da pošalje Vučiću obrazloženi predlog o raspuštanju parlamenta kako bi izbori bili održani krajem juna. Sve nakon tih 8 dana, izbore tera u jul i avgust što se nikada za 35 godina višestranačja nije desilo. Neće ni sada.

Dakle, realno je da mi izbore sve i da ih psiho prihvati, nećemo imati do jeseni. To je još 4.5 meseca. U idealnom scenariju, tih 4.5 meseca studenti koriste da sa profesorima privedu godinu kraju (mada ovo ne znam kako) i da se organizuju za izbore, koordiniraju sa opozicijom, izbegnu sve mine i minice koje slede sa naše strane. U realnom scenariju, to je baš dug period koji psihopati ide na ruku da dodatnim odlaganjem ispunjenja bilo čega otupi oštricu protesta, ekonomski (a kako drugačije, tako i vlada mamu mu jebem) pritisne dobar deo studenata (jer godina, jer domovi, jer školarine...) i njihove porodice.

I tu se bojim da ćemo imati situaciju da deo uboge opozicije koji otvoreno ne želi izbore (SSP i Srce) ili deo koji se femka (PSG) ima bafer od 4.5 meseca da ne kaže e mi nećemo izbore bez uslova (i sebe zakopaju zauvek) nego da može da proba da izbegne scenario SPOa iz 2000. godine kada je ostavljen sa strane i skoro pa ugašen. Čekamo Dragana da se izjasni, ima ta 4.5 meseca da smisli šta će mu ovaj put biti razlog sabotaže. 

• Like 8
Posted
2 minutes ago, NMX said:

ovaj put biti razlog sabotaže

"Ovaj put"?

Koliko se sećam(o?) prošli put su sabotirali oni koji su pojurili na izbore u želji da si udome po kog poslanika van postignutog dogovora opozicije da se isti bojkotuju do promene izbornih uslova.  Čak i ne znam kako se zovu (da sad ne prozivam bzvz, realno do tad nisam ni čuo za iste), ali biće da ima toga po temi ako se pogleda malo unazad...

2 hours ago, Pletilja said:

nisu zabelezili na lokalu  ni jedan rezultat vredan pomena, nemam ni jedan razlog da ih postujem i odaberem kao svoju politicku opciju.

Sve vreme govorimo o različitim stvarima.

Ti non stop forsiraš svoje neko nezadovoljstvo njima, što je irelevantno.  Ja, recimo, nisam 90ih ni jednom glasao za DS (do DOS-a), uvek su bili metiljavi i prespori, ali to im je deo opšteg imidža stranke...  Svi smo mi tražili neku revoluciju, brza rešenja za Miloševića, jasne poruke i reakcije, a oni su bili ekipa intelektualaca koja je gradila stranku na nekim osnovama za Srbiju nepojmljivim, igrali se politike u zemlji bez tradicije višestranačja, spori sa reakcijama, spori sa odlukama, jbg, takvi su bili, to je DS. No nisu bili jedina opcija, tako da...

Možda će sa SrđanomTM dobiti nešto na prodornosti koju su mogli da imaju za vreme ZoranaTM (pa se ispostavilo da je on tu bio samo freak of nature u okviru DS)... možda neče, ali ja sam rekao samo jednu prostu stvar - posle toliko godina preletačko đubre je se poudomljavalo, ono što je ostalo u DS verujem da su pravi opozicionari. 

Da li će im akcije i efikasnost time porasti, da li će smanjiti doživljaj sa svojim elitizmom, lično sumnjam ko što sam uvek (s pravom) sumnjao u DS, no videćemo, Bar Milivojević deluje svetlosnim godinama aktivnije (direktnije i konkretnije) od prethodnih nekoliko primeraka vođa DSa koje više ni ne pamtim.

A opet, uz svo naše pljuvanje i kritiku DS-a ne zaboravimo da je to jedina stranka koja je redovno menjala predsednike, u okviru svog statuta, bez velike drame, na način na koji se predednici i menjaju... onako kako bi to u nekom normalnom društvu trebalo da bude.  OK, malo veći problem je što mi nismo normalno društvo i da se praktikovanje demokratije (samo po sebi) tj. lepa igra na sredini terena ne računa.

Enivej, puna scena različitih varijanti opo stranaka, za svakog po nešto što je i lepota višestranačkog sistema.  Još samo da ga uspostavimo :classic_rolleyes:

• Like 1
Posted
9 minutes ago, fancy said:

.

Ti non stop forsiraš svoje neko nezadovoljstvo njima, što je irelevantno.  J:classic_rolleyes:

Da izvinite, ja svoj glas smatram vrlo relevantnim jer je izvor suvereniteta drzavne zajednice. Sa tim se ne igra. Svaka kritika DS koju sam napisala tice se rada njihovog odbora u mom gradu ciji sam svedok i bila sam sasvim jasna, lokal je u pitanju. Over.

• Like 1
Posted
8 minutes ago, fancy said:

"Ovaj put"?

Koliko se sećam(o?) prošli put su sabotirali oni koji su pojurili na izbore u želji da si udome po kog poslanika van postignutog dogovora opozicije da se isti bojkotuju do promene izbornih uslova.  Čak i ne znam kako se zovu (da sad ne prozivam bzvz, realno do tad nisam ni čuo za iste), ali biće da ima toga po temi ako se pogleda malo unazad...

Mislim da si pobrkao, to kad su neki pojurili se verovatno odnosi na gradske izbore prošle godine, gde nema nikakvog udomljavanja (beznačajne pare), niti nekog prihoda za stranku. Bio je i onaj juriš PSGa na skupštinu 2000. ali su ispušili.

Duboko ne verujem u bojkot bilo kojih izbora. Da ostavim po strani što se na neki način dodatno obesmišljava demokratski proces koji je neko drugi već obesmislio, svaki bojkot (a onaj 2000. najviše) je dodatno i dodatno razarao opoziciju. Gle čuda, uvek onu koja finansijski ne može da izdrži da bude van parlamenta. Neki to mogu, znamo i koji. 

Ono što je fakat je da je Beograd, drugi put za redom, od strane iste osobe predat u ruke SNSa i 2022. i 2024. I to je nažalost činjenica i žig koji će SSP nositi na čelu doveka.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Pletilja said:

Sa tim se ne igra.

hehe... precenjuješ sebe.  Nije politika tu da tebe zadovolji.

Dobro, to je više za neku (nepostojeću) temu o DS ili još bolje njihov lokalni odbor.

I opet dolazimo do onoga što stalno govorim ljudima - Ne sviđa vam se kako rade stranke? Pa uđite u neku i napravite je boljom.

1 minute ago, Pletilja said:

Over.

E, sad je :lol_2:

1 minute ago, NMX said:

Beograd, drugi put za redom, od strane iste osobe predat u ruke SNSa i 2022. i 2024. I to je nažalost činjenica

Ne sećam se toga, šta se tačno desilo i na koju foru ja ovde čujem (iskreno, prvi put) da je "Beograd ... od strane iste osobe predat u ruke SNSa" i to ni manje ni više nego 2 puta?!?

Kad je to opozicija osvojila većinu i ta "ista osoba" glasala za SNS / razbila opo jedinstvo u skupštini grada izboronm SNS-a?!?

Ozbiljan sam, za takav skandal još nisam čuo.

Posted (edited)
29 minutes ago, fancy said:

Ne sećam se toga, šta se tačno desilo i na koju foru ja ovde čujem (iskreno, prvi put) da je "Beograd ... od strane iste osobe predat u ruke SNSa" i to ni manje ni više nego 2 puta?!?

Kad je to opozicija osvojila većinu i ta "ista osoba" glasala za SNS / razbila opo jedinstvo u skupštini grada izboronm SNS-a?!?

Ozbiljan sam, za takav skandal još nisam čuo.

Pa evo...

Gradski izbori, april 2022. Pre ponovljenih izbora na par biračkih mesta, rezultat je bio SNS&SPS 55 odbornika, svi ostali 55 odbornika. Onda Đilas odlazi kod Vučića na sastanak (što se mene tiče, tu je završio sa mnom za sva vremena), sa zahtevom da se ponove izbori u nekom periodu kako bi vlast bila legitimna. Vučić daje to obećanje i formira vlast sa SPSom i par ovih što su preleteli ili ih je SNS uzeo na ponovljenim izborima koje je SSP tiho bojkotovao (bilo je potrebno da mučena Tadićeva stranka pređe cenzus).

Onda 2023. u decembru, novi gradski izbori, nakon kojih SNS više nije mogao da formira gradsku vlast jer nije imao potrebnu većinu. Zbog malverzacija, Marinika stupa u štrajk glađu...ređaju se protesti. U februaru 2024. nakon drugog (čini mi se) pokušaja formiranja vlasti, SNS vidi da nema većinu i zakazuju se novi gradski izbori za jun 2024. 

Đilas, Ponoš koalicija bojkotuje te izbore jer nema uslova za njihovo održavanje (iako su na identične izbore izašli i 2022. i 2023) i SNS u junu 2024. osvaja komotnu većinu u Beogradu i nove 4 godine vođenja grada.

Dva puta (april 2022, jun 2024) predat Beograd SNSu. Bez borbe. Jbg, dosta je. 

Edited by NMX
  • Like 5
Posted

SNS kartel je pravio drustvo u kome bi se, kako neko rece,  mnogo vise potresli ako se ukine Zadruga, nego ako se ugasi Univerzitet. I skoro da su uspeli. Stanovnici Zadruge su postali idoli, rasprava o njima je postala stvar kucnog vaspitanja, biti dobar ucenik je mana, biti bitanga je vrlina.

Studenti sada pokusavaju da isprave stvari, da ponovo obrazovanje bude temelj drustva, a ne farme i ostale zadruge. To ce tesko da ide.

Kada se pusti voda, ona ce da odnese u kanalizaciju sns govna, ali razne Seke, Cece i Jece, nekakve Rade i Dare ce se svojim kandzama uhvatiti i zadrzati da ne potonu. Cak i da ih voda demokratskih promena potera, od silnih plastika i ostalih silikona nece moci da potonu i isplivace opet.

Nama je trenutni problem Vucic i njegova banda. To ce se resiti, nadamo se sto pre, ali nama je dugorocniji problem neka Tea Tairovic. Mentalni sklop koji konzumira tako nesto ce sutra izroditi generacije koje ce prozvesti nekog novog Vucica. Drustvo u kojem je Aca Lukas bitan lik, drustvo u kojem takva spodoba ima mesta na nacionalnim frekevencijama... Takvo drustvo je osudjeno na propast. Njemu spasa nema, kakve god politicke promene da se dese.

Zato treba umesto vode iz wc kazanceta da se upotrebi vodeni šmrk, najjači mogući. Da se sve to spere, pa onda ukine, zabrani... Opsta lustracija j e jedina sansa, ne samo u politici.

• Like 3
Posted
52 minutes ago, fancy said:

hehe... precenjuješ sebe.  Nije politika tu da tebe zadovolji.

Dobro, to je više za neku (nepostojeću) temu o DS ili još bolje njihov lokalni odbor.

I opet dolazimo do onoga što stalno govorim ljudima - Ne sviđa vam se kako rade stranke? Pa uđite u neku i napravite je boljom.

E, sad je :lol_2:

Stvarno me vucete za...tastaturu...

Jok, politika je tu da zadovolji moju pokojnu babu. Nece da moze, ne placa drzavu i politicare moja pokojna baba nego ja, ja sam im poslodavac i ako ja kazem da ne rade u  javnom interesu, ima da se ciste sa politicke scene.

Necu da ulazim nigde, ne moram, imam glas na izborima, kud ces vecu moc. Odoh da radim domaci sa unucetom a vi, kako hocete....

Posted
2 minutes ago, NMX said:

Jbg, dosta je. 

Zato što si tako odlučio tj. zato što je tvoje percepcija tih događaja prilagođena tvom Anti-Đilas narativu.

Nemam problem s tim, imaš druge favorite u opoziciji, skroz legitimno.

1.

3 minutes ago, NMX said:

SNS&SPS 55 odbornika, svi ostali 55 odbornika. Onda Đilas odlazi kod Vučića na sastanak (što se mene tiče, tu je završio sa mnom za sva vremena), sa zahtevom da se ponove izbori u nekom periodu kako bi vlast bila legitimna.

"Svi ostali" je, koliko se sećam, podrazumevalo i razne Jogi (pre)letače (ne bukvalno Jogije nego tako neke opskurne pojave) i sad znam da je tada bilo sigurno da na toj veštačkoj "klackalici" sigurno na strani "svih ostalih" bilo onih koji bi se udali u SNS samo tako, i koliko se sećam udali su se na kraju.

To 55 / 55 (što je zapravo daleko od pravih pola-pola) bi šta? Donelo Beograd opoziciji??  Bi tuki. Znaš i sam ali eto bogougodno je pljuvati Đilasa. :lol_2:

8 minutes ago, NMX said:

Vučić daje to obećanje i formira vlast sa SPSom i par ovih što su preleteli

Well, i sâm kažeš da su preleteli.

9 minutes ago, NMX said:

na ponovljenim izborima koje je SSP tiho bojkotovao

Vidiš šta radiš?  Prilagođavaš priču svojim stavovima. 

Ja to definitivno ne pamtim kao "tihi bojkot SSP" ali eto zgodno je. Znam da je Tadi trebalo da pređe cenzus... ali jbg.  Ma imali su ovi spremnu varijantu s preletačima sve vreme čak i za to.

A znaš ii sâm da bi taj frankenštajn "svi ostali" skup trajao kraće od vremena poluraspada DOSa

I da, tebi je tvoje viđenje svega bio kraj u veži SSP meni nije, nisam to tako doživeo.

2. Ovde ti već raste sukob sa činjenicama:

16 minutes ago, NMX said:

U februaru 2024. nakon drugog (čini mi se) pokušaja formiranja vlasti, SNS vidi da nema većinu i zakazuju se novi gradski izbori za jun 2024. 

Đilas, Ponoš koalicija bojkotuje te izbore jer nema uslova za njihovo održavanje (iako su na identične izbore izašli i 2022. i 2023) i SNS u junu 2024. osvaja komotnu većinu u Beogradu i nove 4 godine vođenja grada.

Ti si ovde prizvao svoju logiku i sklopio zaključak koji ti najviše odgovara da bi opravdao svoje stavove. 

S druge strane nudim svoje viđenje, koje je, pa hajde, u najmanju ruku legitimno isto koliko i tvoje:

1. Pozivajući se na boldovano u tvom citatu "iako su na identične izbore izašli i 2022. i 2023" zar nije logično - a cela je (relevantna) opozicija(*) tada bila za to, koliko se sećam, postignut je i neki dogovor - da se pod takvim izbornim uslovima ne izlazi na izbore jer se unapred zna rezultat. Dakle bojkot. Voleli ga ili ne, ali - Bojkot. I to je bio dogovor opozicije. Ne Đilasa.
  2. Neko (zna se ko, da ne prozivam) ruši taj dogovor i iznenada odlučuje da izlazi na izbore... naravno, rezultat koji dobijamo je mizeran.

- Ti iz svega ovoga praviš konstrukciju da su Đilas i Ponoš bojkotovali te izbore i predali vlast Vučiću - halo, pa sačekaj, postojao je dogovor i neko ga je prekršio. I to ne dogovor o bojkotu radi bojkota već o bojkotu radi borbe za pravednije izborne uslove.

Pa. helou... ti i ja se dogovorimo nešto, bilo šta, ustanovimo jedan način borbe... i to ne ti i ja nego ti i ja i još 5 drugih, a ti zatim naprasno odustaneš od toga, uradiš nešto drugo, ja ostanem pri dogovoru, od onih ostalih 5 dvojica urade jedno, jedan ono drugo a dvojica u konfuziji nešto treće... e pa jbg :lol_2:

Eto to je moj pogled na sve to.  Definitivno se slažemo da se ne slažemo, nadam se samo da do tog neslaganja u interpretaciji neće doći na sledećim izborima (ako ih bude, mislim prevremenih) i da ćemo biti na istoj strani. Matematika, ono, 2 > 1.

(*) koristim termin za nešto što se zadnjih godina iskristalisalo kao neka standardna opozicija, SSP, DS, ZLF, PSG, K-P ako sam nekog zaboravio sorry, možda i Franzuz tu, bez raznih "svih ostalih" Nestorovića, Rusa i štajaznamkojihjoš...

• Like 2
Posted
8 minutes ago, Pletilja said:

Jok, politika je tu da zadovolji moju pokojnu babu.

Legitimno. :classic_biggrin:

Ono što želeh da kažem je da ne postoji idealna politička opcija (partija) koju ćemo da volimo, mazimo, pazimo i zovemo Đole (ili DS, svejedno) i stalno glasamo za nju... Politička scena ima dosta opcija, ljudi uvek mogu da izaberu onu što im je najbliža srcu (stavovima) ili da budu pragmatični i biraju onu koja je najjača u okviru neke uopštene ideje, pravca delovanja (npr. ono što zovemo opozicija što se nas dvoje tiče)

Nisam mislio da budem bezobrazan i vređam i provociram, ali meni je potpuno jasno kako stranke funkcionišu i nemam neki blizak odnos s njima da bih nešto spec. očekivao, ali kažem svima koji stranke kritikuju - uđite i poboljšajte ih. No znam, to zahteva puno rada i slobodnog vremena koje je danas luksuz.

Celog života sam nelojalan glasač, onaj od pragmatičnih iz drugog pasusa. 90ih uglavnom glasao za Vuka / SPO, ali sam ih bez razmišljanja otkačio kad se nisu ušli u DOS.

I tako su i otišli na smetlište istorije... i upravnih odbora :lol_2: 

Posted (edited)
15 minutes ago, fancy said:

Zato što si tako odlučio tj. zato što je tvoje percepcija tih događaja prilagođena tvom Anti-Đilas narativu.

Nemam problem s tim, imaš druge favorite u opoziciji, skroz legitimno.

Na žalost ili na sreću, nemam nijednog favorita. Imam samo nekoga za koga je vreme pokazalo da nije dorastao mestu samoproklamovanog lidera opozicije.

1

"Svi ostali" je, koliko se sećam, podrazumevalo i razne Jogi (pre)letače (ne bukvalno Jogije nego tako neke opskurne pojave) i sad znam da je tada bilo sigurno da na toj veštačkoj "klackalici" sigurno na strani "svih ostalih" bilo onih koji bi se udali u SNS samo tako, i koliko se sećam udali su se na kraju.

To 55 / 55 (što je zapravo daleko od pravih pola-pola) bi šta? Donelo Beograd opoziciji??  Bi tuki. Znaš i sam ali eto bogougodno je pljuvati Đilasa. :lol_2:

Pa da je tako, što bi Đilas morao da ide na kanabet u predsedništvo? Što prosto SNS nije sa jogi letačima napravio vlast?

Vidiš šta radiš?  Prilagođavaš priču svojim stavovima. 

Pa ne prilagođavam. Pogledaj rezultate na tih par biračkih mesta i videćeš. Bukvalno je opozicija dobila manje nego u prvoj rundi.

1. Pozivajući se na boldovano u tvom citatu "iako su na identične izbore izašli i 2022. i 2023" zar nije logično - a cela je (relevantna) opozicija(*) tada bila za to, koliko se sećam, postignut je i neki dogovor - da se pod takvim izbornim uslovima ne izlazi na izbore jer se unapred zna rezultat. Dakle bojkot. Voleli ga ili ne, ali - Bojkot. I to je bio dogovor opozicije. Ne Đilasa.

Čekaj. Kako se unapred zna rezultat ako imaš izbore 2022. i 2023. koji nisu doneli rezultat nego su bile potrebne muljačine (kupovine) i posete predsedništvu (2022.) ili prosto nisu donele formiranje vlasti (2023)? dakle sa postojećim uslovima vlast je jednom formirana i to privremeno (Đilasova izjava) i drugi put nije formirana. I pazi sad, formirana je samo kad je SSP odlučio da ide u bojkot.

- Ti iz svega ovoga praviš konstrukciju da su Đilas i Ponoš bojkotovali te izbore i predali vlast Vučiću - halo, pa sačekaj, postojao je dogovor i neko ga je prekršio. I to ne dogovor o bojkotu radi bojkota već o bojkotu radi borbe za pravednije izborne uslove.

Pa sad možemo šta je starije kokoška ili jaje ali ako najveća opoziciona stranka ne izađe na izbore i zbog nje najveća stranka na vlasti dobije komotnu većinu (što nikako nije mogla da dobije u prethodna dva izborna kruga), meni je odgovorna ta najveća opoziciona stranka.

Mislim, ako si opoziciona stranka, valjda ti je cilj da dođeš na vlast, da menjaš državu, da menjaš društvo i sistem. A ne da postojiš radi postojanja. Šta smo dobili bojkotom 2024? Ništa. Komotnu vlast SNSa u Beogradu još 4 godine. Šta bi dobili da je opozicija cela bojkotovala? Opet komotnu vlast SNSa još 4 godine. Šta bi dobili da je cela opozicija izašla? Pa, mogli smo da vidimo u decembru 2023, kad uz svo muljanje SNS nije mogao da formira vlast. Pa je ovde matematika prilično jednostavna. Tražimo uslove za koje u startu znamo da diktator neće da nam da i kao rezultat dobijemo diktatora još 4 godine. Ovo može da uradi samo politički nepismena osoba ili osoba koja ne želi vlast (da ne kažem nešto ružnije).

Bojkot 2000. je ubio trajno opozicju.

Bojkot 2024. je predao Beograd na tacni SNSu što izbori 2023. nisu mogli a izbori 2022. mogli uz muljačinu i oročeno na godinu dana.

Edited by NMX
  • Like 2
Posted (edited)
2 hours ago, fancy said:

Koliko se sećam(o?) prošli put su sabotirali oni koji su pojurili na izbore u želji da si udome po kog poslanika van postignutog dogovora opozicije da se isti bojkotuju do promene izbornih uslova.

Da li se dobro sećamo? Ja se sećam ovoga:

https://n1info.rs/vesti/srbija-protiv-nasilja-izbori-beograd/

A koliko mi se čini (sada je tu pitanje da li je moje sećanje kako valja) jedan od postignutih dogovora opozicije je bio da u slučaju nesuglasica manjina poštuje odluku većine, što je bojkot ekipa (sem DS-a) pogazila čim je odluka većine bila onakva kakva im se ne dopada.

Inače sam lično mišljenja da bi, u slučaju da je opozicija bila jedinstvena u odluci da se izađe, postojala odlična šansa za istanbulski scenario iz 2019.

Edited by Smrtokapa
Posted
31 minutes ago, fancy said:

I tako su i otišli na smetlište istorije... i upravnih odbora :lol_2: 

Nažalost, neki se još drže...

https://ir.nis.rs/sr/korporativno-upravae/odbor-direktora/#od3

Чланови Одбора директора

ВАДИМ ЈАКОВЉЕВ ПРЕДСЕДНИК ОДБОРА ДИРЕКТОРА

КИРИЛ ТЈУРДЕЊЕВ ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР

ИГНАТ ДИРКС ЧЛАН ОДБОРА ДИРЕКТОРА

ДАНИЦА ДРАШКОВИЋ ЧЛАН ОДБОРА ДИРЕКТОРА

...

• Like 1
Posted
57 minutes ago, NMX said:

šta je starije kokoška ili jaje

Da, možemo tako u krug, tako verovatno i počinju svađe koje se završe u 5 ujutru ispred kluba s flašama :lol_2:

E, al u svemu tome samo mala kontradiktornost:

1 minute ago, NMX said:

što bi Đilas morao da ide na kanabet u predsedništvo?

Po tvojoj logici zato što je Vučićev.

1 minute ago, NMX said:

ako najveća opoziciona stranka

Pa jesu Vučićevi ili su opozicija? :classic_wink:

Btw. ja mislim da jesu, ti verovatno ne, OK. Water under the bridge.

Ako je Vučić zadnjih 13 godina nekoga napadao i satirao ga po medijima to je definitvno Đilas / SSP... Moj je zaključak da je tolike medijske a bogami i materijalne resurse potrošio da bi ih demonizovao upravo zato što mu najveća opasnost dolazi s njihove strane. 

Plus, naravno, to je postala i idealna tacna sa koje su se poslužile i razne miniorne opo grupe kako bi slabljenjem SSPa dobijali na svom članstvu / uticaju / snazi... OK, to je politika, što bi rekli ko nabije taj dobije :lol_2:

E, tako je bilo do pojave The Studenata. Sad su karte ne samo drugačije raspoređene, nego se igra s novim špilom... Čak više ne ni iste karte.

Slično kao nekad SPO i DOS...  ako SSP ne da nedvosmislenu podršku Studentima, završiće kao SPO nekad, minus upravni odbori :wicked:

22 minutes ago, Stiletto said:

neki se još drže...

A, ma to sam napisao namerno, znam da ih ima, zato i ovaj smajli -> :classic_biggrin: 

Posted

Inace uhapsen jos jedan tviteras, Njegos Petrovic (Kuke i Motike). Razlog je sto se radovao Vucicevoj bolesti (da, dotle smo dosli)

• Like 1
  • Ruke su vam krvave! 8