Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
9 hours ago, Red said:

Коначно и званично. Сада сви морају бити свесни да у овоме морамо да будемо сви заједно. Као што смо излазили на протесте, блокаде, дочеке, морамо заједно и овде. Не може се очекивати да студенти све одраде сами, морамо сви да учествујемо у даљим корацима, тражењу избора (ово ће бити јако зајебано, хуља и његови су свесни како стоје и неће дати изборе тек тако), али, још важније, учествујемо у процесу контроле избора. Мора се стати заједно са студентима у прве редове.

Ako je prava opozicija pametna ne bi izasli na izbore ali bi podrzali studentsku listu uz dogovor da ce ista formirati prelaznu vladu koja ce da sredi izborni sistem i medije i onda da posle npr dve godine imamo fer izbore.

Naravno ta vlada ce se baviti i korupcijom sns i njihovih prikolica.

Edited by MeanMachine
  • Like 12
Posted

Pukovnik il pokojnik potez no po meni dobra odluka. Juče je Vukadinović spominjao da su ovo trebali da odluče 15.03. ili koji dan posle, imalo bi više odjeka.

Unazad dve nedelje je znatno manje ljudi na zborovima i ovim dnevnim skupovima. Neki kažu to je zbog praznika, otputovali ljudi ali ja nisam siguran u tu teoriju. Ovi izbori će dati novi impuls protestima tako da je to dobra odluka.

Toga je svestan i nepomenik i zato će maksimalno da odugovlači i da proba da zakaže izbore u kasnu jesen a do tada će se sva energija istopiti a on može da popravi rejting.

Posted
9 minutes ago, Perkos2 said:

ko se prijavio za izbore u Zaječaru od opozicije?

da li su se studenti tamo prijavili ? 

MIslim da u Zaječaru na izbore izlazi ujedinjena opozicija, tako nešto.  Jedna lista svakako.

Otići ću tamo pred izbore da overim situaciju uživo, brat mi živi u Zaječaru... @memetic

29 minutes ago, Klotzen said:

ovo trebali da odluče 15.03. ili koji dan posle, imalo bi više odjeka.

Pa dobro, Studentima je trebalo da sazri ta ideja, ali neće biti kasno ni na jednom od sledećih velikih okupljanja... npr. u Zaječaru pred ove izbore u junu - ili možda čak i nešto ranije, tokom maja - bilo je reči o tim okupljanjima, sad ne mogu da se setim koji gradovi.  Ali odjeknuće, ima vremena.

Siguran sam da će i Kosjerić da "okupiramo" pred izbore :classic_biggrin:

• Like 11
Posted (edited)
2 hours ago, Pletilja said:

Kad se raspisu izbori, napravi spisak kontrolora opozicionih opcija, mora se raditi sa kontrolorima, pravi tim bilding, nije dovoljno za 1 skolski cas upoznati ih sa protokolom izbora, zakonskim obavezama i pravima  kontrolora, kontrolori moraju da zanju kako se vara i moraju da budu spremni da snimaju, dokumentuju svaku nepravilnost, zapisnici o toku izbornog dana moraju da budu precizni i argumentovani. I, naravno, izborni stabovi  moraju da budu na terenu i dostupni kontrolorima od prvog do poslednjeg sata izbornog dana. 

Oprez kod prijave gradjana da budu kontrolori, uverila sam se da manipulisu i sa tim, SNS ubacuje svoje ljude da bi sabotirali gde god mogu. Ne znam kako obezbediti vrece sa glasovima nakon izbornog dana, to je posebno osetljiv deo jer njima nista nije da te vrece otvaraju i trpaju u njih sta im odgovara. A svakako ce traziti prebrojavanje glasova kad izgube izbore. 

Dobro bi bilo da evropski posmatraci izbora budu pozvani odmah nakon raspisivanja izbora jer se zakon krsi i u predizbornim kampanjama.

Narode, sad il nikad. 

Sve je tacmo, medjutim bez kontrole birackog spiska i to od strane gradjana, nece biti promena. Neophodno je da svaki birac, bar za svoje izborno mesto moze da vidi spisak svih biraca SA ADRESAMA I GODINOM RODJENJA, ako vec ne moze ceo JMBG da bude objavljen.  Potrebno je da svaki birac moze da sortira podatke za svoje biracko mesto, tako da vidi sve birace koji su prijavljeni na adresi zgrade, i to po svakom stanu. Tada ce sigurno postati vidjljiva svaka moguca mahinacija, a za ovo je potrebno vreme, bar nekoiko meseci pre izbora jer ce biti potrebno resiti desetine hiljada slucajeva.  Nema sanse da neko drugi osim samih gradjana izvrsi ovaku kontrolu, jednostavno niko nema tolike resurse osim nas samih.   

Edited by Edinburgh
  • Like 5
Posted
10 hours ago, Molina23 said:

Ja se samo nadam i molim da su oni spremni za ovo planinarenje u mulju i da je ipak dobro promišljeno. Napraviće 10 fantomskih studentskih lista, njegovih profesora, opozicije i pokreta u civilu svih boja i ukusa, ma istovariće ceo tovar govana.

Proteste i ulicu savladali za čistu 10, opet izborna tehnika je vrlo zajebana stvar i skroz druga priča kojom realno malo ko barata bolje od bolesnika i njegove smrdljive službe. Samo se time i bave. Ako ne daj Bože krene po zlu i bude jasno da će se kartel pregrupisati i dobiti full podršku spolja za bezočnu pljačku, bolje i novi bojkot i razjebati sve pa opet na ulicu nego izgubiti još jednu nameštenu trku, dati legitimitet za stadione, Ekspoe, RT, i baciti poslednji štih i ubiti ovo malo života što se koprca na površini. Na sve moraju biti spremni. 

Ulica nam ne gine. Moraćemo da branimo izbornu volju. Osim ako mislite da će priznati poraz?

44 minutes ago, Klotzen said:

Pukovnik il pokojnik potez no po meni dobra odluka. Juče je Vukadinović spominjao da su ovo trebali da odluče 15.03. ili koji dan posle, imalo bi više odjeka.

Unazad dve nedelje je znatno manje ljudi na zborovima i ovim dnevnim skupovima. Neki kažu to je zbog praznika, otputovali ljudi ali ja nisam siguran u tu teoriju. Ovi izbori će dati novi impuls protestima tako da je to dobra odluka.

Toga je svestan i nepomenik i zato će maksimalno da odugovlači i da proba da zakaže izbore u kasnu jesen a do tada će se sva energija istopiti a on može da popravi rejting.

I ja sam. Tako je trebalo da bude, to je trebao biti klimaks tog veličanstvenog skupa. Umesto toga dobili smo antiklimaks u vidu soničnog oružja..što možda i nije loše za neke buduće procese :smiley50:

Inače, nešto se desilo pa nisam uspeo da kvotujem i @NMX. Bio sam u subotu na protestu u mom selu nadomak Sombora..obratili nam se iz SSP da li mogu da nam se pridruže..rekosmo, može,ali bez stranačkih obeležja. Nakon završetka protesta sedosmo sa njima, opet na njihovu inicijativu, da imaju nešto da nam predlože bla,bla,bla..
Poenta: baš izašli sa pričom da ovo nije vreme za izbore, već za bolje uslove. Da treba nastaviti sa pritiscima za bolje uslove itd. Ovo je bila subota inače.

Ja ih pustio da kažu šta imaju (to je dvoje njihovih ljudi iz GO Sombor), i onda im rekao otprilike sledeće:
- Hulja neće dati iole dobre i fer uslove
- mi nemamo dovoljno snaga da ga na to primoramo (ja zaista mislim da nemamo..daleko smo od nekog paralisanja svega)
- međunarodni faktor ga isto neće na to primorati, bar ne konkretno
- zaključak: moraćemo ga pobediti u utakmici sa njegovim pravilima i u kojima je nama jedna noga vezana

Dodao sam da su već kao SSP trebali da napuste Skupštinu i tako prodube krizu, da moraju da stanu iza studenske liste (kadrovima, odborima, infrastrukturom, finansijama), da organizuju obuke kontrolora, da će svaka politička opcija koja bude išla sa strane ili kontra proći kao SPO 2000. Da moraju da ostave ego, ambicije po strani..pa kad se stvore normalni uslovi za regularnu izbornu utakmicu - izvolite, izađite na izbore, kandidujte politiku.

Rekoše mi da se neki dogovori sa studentima vode iza javnosti, ali ne znam..nisu me baš uverili, ali zato ja njih zasigurno jesam.

• Like 11
Posted

Studenti su do sada pokazali da su u pravu za sve sto su radili i da treba imati poverenja u njih. Situacija je uzavrela, imaju ogromnu podrsku i verovatno je pravi momenat. To su objektivno jaki razlozi za trazenje vanrednih izbora.

Sta moze da bude problem. Pobeda u vezi REM-a se ovime brise jer ce do izbora ostati sve isto. RTS je sve gori i gori, ostale sa nacionalnom frekevencijom da ne pominjemo. Pored glavne studentske liste, mrcina ce napraviti jos nekoliko. Bice to ovi sto hoce da uce, pa ce sigurno jos nekoliko da stvori zabunu. Ono sto je neophodno, a to su kamere na biralistima, nece moci da se ostvari. Za tako nesto treba neka zakonska regulativa, neka uredba ili kako se taj kurac vec zove, a za to nema vremena. Plus sto ce jedna prava lista, koju svi prizeljkujemo da se formira, po pravilima imati samo 2 kontrolora, toliko sleduje. Mrcina ce opet da formira zilion lista bas zbog te raspodele kontrolora.

Dobra je stvar sto su studenti spremni na sve, spremni da odu u najvece vukojebine na biracka mesta, snimaju sve, beleze i istog casa obavestavaju celu Srbiju. Nece ih uplasiti Nedicevi pitomci.

Ostaje da se vidi sta ce opozicija da uradi. Lakmus papir je ovo, ko je saradnik sns, ko nije. Stvar je jasna.

Dakle, situacija je vrlo kompikovana, ali sve sumnje ipak mora da odagna poverenje u studente i puna podrska za njih. Naravno, niko ne moze da zamisli da ce mrcina izaci u ponoc i reci da je sns izgubio vlast. To se nece desiti, sta god bude bilo, on ce proglasiti pobedu. E, tu dolazimo do finala jer ce njegova kradja biti u mega razmerama i to ce izvesti ogroman broj ljudi na ulice i to ce mu biti kraj. Kao i Milosevica sto su srusili protesti zbog kradje izbora, a ne zbog medija, kriminala, ljudskih prava, tako ce i ovu spodobu.

• Like 8
Posted
1 hour ago, Klotzen said:

Ne moze da popravlja rejting, nema vise helikopter mani jer ima glasova da se plate drzavnog sektora i penzije isplacuju iz kredita MMF, to otpada.

Drugo, nismo mi vinske musice pa da pamtimo 5 minuta.

Trece, u pitanju su nasa deca koja zrtvuju sve sto imaju, najmanje godinu studiranja i srednjoskolskog opbrazovanja, stipendije, kredite, porodicne penzije...to izneveriti je autogenocid, greh do neba. 

I meni vazno: nisam idiot pa da mi bolesni umovi uredjuju zivot na njihov krimilan nacin. Ko god drzi do sebe, svog dostojastva i ljudskosti treba to i da pokaze i dokaze. Ne boli. A i ako boli, procice jer mora da prodje, bolje sad nego nikad. 

• Like 1
Posted

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da smatra da nema razloga za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, navodeći da je Srbiji potrebna politička stabilnost i nastavak ekonomskog razvoja.

„Vlada ima stabilnu parlamentarnu većinu. Ja nisam pristalica bilo kakvih vanrednih događaja, već redovnih izbora i to nisam nikad krio“, rekao je Dačić za TV Pink.

On je naveo da se ne plaši rezultata izbora i dodao da „oni (koji traže izbore) ne razumeju da to može da bude kraj njihovog sna da mogu nešto da urade na tim izborima“.

Kako cvile...muzika za moje uši.

btw, ne slažem se da je ovo pukovnik/pokojnik situacija. Ovde jedini pokojnik može da bude ova vlast. Ona pukovnik ne može posle svega nikako biti. 

Da li će naši biti pukovnici sada, za 6 meseci ili godinu dana - nebitno je. Vlast je već izgubila. Stoji na ivici provalije. Gurnimo je. 

• Like 10
Posted

Za početak, od opozicije, DS je jasno i glasno rekao:

Milivojević: Ako studenti odluče da su izbori rešenje, bićemo uz njih

Milivojević je sinoć rekao da će DS studentima dati na raspolaganje "sve kapacitete, znanje i infrastrukturu".

- Ako studenti procene da je izlazak na izbore način da se borimo protiv nasilja, represije i uništavanja institucija - DS će biti uz njih - poručio je Milivojević gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji Nova S, a prenela je ta stranka u saopštenju.

Nisam gledao Utisak, pa mi je ovo relativno novo :classic_biggrin:

DS trenutno, što neko reče, najpročišćenija opo stranka.

• Like 10
Posted
8 minutes ago, fancy said:

Za početak, od opozicije, DS je jasno i glasno rekao:

Milivojević: Ako studenti odluče da su izbori rešenje, bićemo uz njih

Nisam gledao Utisak, pa mi je ovo relativno novo :classic_biggrin:

DS trenutno, što neko reče, najpročišćenija opo stranka.

Gledala...DS nudi sve svoje resurse, lokalne odbore, nece se kandidivati svojom listom. Posteno. Da su "procisceni", nisu, bar kod mene na lokalu, Iste face vec 30 godina, presipanje iz shupljeg u prazno u lokalnoj skupstini, eventualno malo brljanja u javnosti kad treba da ih posaljemo dalje gde nabijaju svoj listing za penziju jednog dana. Nista im ne verujem i necu da imam posla sa njima. 

• Like 1
Posted (edited)

@Drug Crni

Jesu li ti rekli kako zamišljaju da obezbedi bolje uslove, a kažu da neće biti fer izbora(kao što i neće, ali su jedino rešenje)?

Oni koji zagovaraju da je rano za izbore jer treba obezbediti bolje uslove - upadaju u paradoks.

Edited by MilošVB
Posted

Ma pokrašće on izbore lagano ili će napraviti neki cirkus ako mu bude prpa. Ali drugačije ne vredi vide to i ova deca. A Dačić bi još malo da otima snove deci. Nije mu dosta 30 godina. Nek mu je alal.

• Ruke su vam krvave! 2
Posted
1 hour ago, MilošVB said:

@Drug Crni

Jesu li ti rekli kako zamišljaju da obezbedi bolje uslove, a kažu da neće biti fer izbora(kao što i neće, ali su jedino rešenje)?

Oni koji zagovaraju da je rano za izbore jer treba obezbediti bolje uslove - upadaju u paradoks.

Pa, ne.
Mislim, ne konkretno..nego "nastaviti sa pritiscima"..

Ja zaista imam i razumevanje za opoziciju iako u njoj ima ima i spavača i prodanih, ali i netalentovanih za politiku. Jer, trpe mnogo svih godina..a Hohštapler je upregao sve resurse da opoziciju potpuno satre ovde..ali bukvalno satre, poništi i obesmisli. I u velikoj meri je uspeo.

Zbog toga samo studenti trenutno imaju legitimitet. I zato svako iz opozicije treba da im pomogne. Videćemo i hoće li.

Samo da naglasim: i ja bih najviše voleo da imamo izborne uslove kao u Hrvatskoj makar..ali nemamo i Hohštapler ih neće dati. Moraćemo da trčimo, driblamo i zabijamo sa jednom nogom. Jbg.

• Like 4
Posted

Sto se tice DS, pisao sam vec, oni su se od starta odlucili za ovu strategiju potpunog naslanjanja na proteste i predstavljanja kao svojevrsnog studentskog servisa. Ne znam je li to bila samo dobra dedukcija i procena da je ovaj korak bio nuzan i neizbezan ili su imali insajdere medju studentima, no kako god, reagovali su opet prvi i ostali na toj liniji koju drze vec mesecima.

Pominjao sam i ranije, ocekivao sam na samom startu ovih protesta da vlast odigra starog asa, prevremene parlamentarne i mislim da je na pocetku to bio relativno elegantan izlaz, medjutim, u medjuvremenu se dosta toga promenilo i danas zaziru od te opcije jer trenutno ne mogu biti sigurni da ce imati apsolutnu kontrolu gistro izbornog procesa. Sad je pitanje kako tacno, kojim mehanizmima naterati da se izbori zaista i raspisu posto je sasvim jasno da ce to biti jedna velika nepoznanica za tzv. pokret za narod i drzavu ili kako ono vec idiotski-pateticno se zove.

• Like 1
Posted

Informer, Alo, Telegraf, Kurir...

Vest da studenti hoće izbore je otprilike u tretmanu vesti o pijačnom barometru u Surdulici.

Već šest meseci skaču kao opareni na svaki studentski post na društvenim mrežama, da ne govorim za bilo šta ozbiljnije, sad kuliranje na max.

Verovatno se čeka Vodja da dodje sa bolovanja pa da da smernice. 

• Like 6
Posted
40 minutes ago, Clash said:

Informer, Alo, Telegraf, Kurir...

Vest da studenti hoće izbore je otprilike u tretmanu vesti o pijačnom barometru u Surdulici.

Već šest meseci skaču kao opareni na svaki studentski post na društvenim mrežama, da ne govorim za bilo šta ozbiljnije, sad kuliranje na max.

Verovatno se čeka Vodja da dodje sa bolovanja pa da da smernice. 

Bitnije im je:

Spoiler

image.png.47a0f21df6904e4d03aeceae47eb6f92.png

• Like 1
Posted
3 hours ago, Pletilja said:

Da su "procisceni", nisu, bar kod mene na lokalu, Iste face vec 30 godina,

Doslovno si drugim delom rečenice pobila prvi :lol_2:

Posted
6 hours ago, MeanMachine said:

Ako je prava opozicija pametna ne bi izasli na izbore ali bi podrzali studentsku listu uz dogovor da ce ista formirati prelaznu vladu koja ce da sredi izborni sistem i medije i onda da posle npr dve godine imamo fer izbore.

Naravno ta vlada ce se baviti i korupcijom sns i njihovih prikolica.

Ма, опозиција, ако је права опозиција, стаће уз студенте максимално и дати на располагање сву своју инфраструктуру, људство и све друге ресурсе. Све друго ће их заувек угасити. Ако се нађу професионални опозиционари, којима се баш не дају скупштински мандати и посланичка плата, па изађу са причом како је битно изаћи у више фронтова, да они тако помажу студентској листи, омогућавају шири фронт итд. сами ће себе тиме покопати и заувек избрисати са политичке мапе.

• Like 3
Posted

Tako je. Ja razumem da neko ne želi da izgubi "relevantnost", ali podrškom studentima pod studentskim uslovima se na srednji rok ta relevantnost zapravo koliko-toliko održava, dok bi u suprotnom sami sebi iskopali raku. Ako to ne uvide, onda žali bože koliko nemaju mozga.

• Like 1
Posted

Za sad se bar na recima stavili na raspolaganje studentima ZLF, Ekoloski ustanak, DS, NPS (Aleksic), SDS i NLS (Parandilovic).

DSS kaze da zali zbog napustanja koncepta prelazne vlade (lol) i da su izbori besmisleni pre poboljsavanja uslova.

SSP cuti. POKS isto.

Mislim da je sve jasno, ono sto je trebalo biti jasno odavno.

• Like 3
Posted
On 5/5/2025 at 3:01 PM, Drug Crni said:

U boldovanom delu se i krije jedna od pogrešnih procena i zahteva studenata jer institucije ovde de facto ne postoje. Stoga je dosta logično da nijedan zahtev nije ispunjen, niti je ijedna "institucija" u ičemu popustila ili ustuknula itd.

Zar je iko ocekivao da ce bilo kakvi zahtevi studenata bilo ko da ispuni? Poenta nije bila u tome vec u pritisku i skretanju paznje da postoje jos neke institucije, sem precednicke, koje ne rade svoj posao, a morali bi. Kao sto rekoh, Vucic nije najmocnija figura u Srbiji vec njegov bata, zajedno sa raznim Radojicicima i Veselinovicima. Vucic je "samo" politicki predstavnik ove mafijaske organizacije i njihov PR. I njegovim padom se ova mafija nece skloniti ukoliko ne proradi sudska vlast, inace smo dzabe krecili. Ja sam ubedjen da postoje posteni i sposobni tuzioci i i sudije koji mogu da izadju na kraj sa ovom mafijom. Samo prvo treba protresti granu na kojoj su Zagorka, Stefanovic i njihovi lojalisti.

Posted
42 minutes ago, McLeod said:

Za sad se bar na recima stavili na raspolaganje studentima ZLF, Ekoloski ustanak, DS, NPS (Aleksic), SDS i NLS (Parandilovic).

DSS kaze da zali zbog napustanja koncepta prelazne vlade (lol) i da su izbori besmisleni pre poboljsavanja uslova.

SSP cuti. POKS isto.

Mislim da je sve jasno, ono sto je trebalo biti jasno odavno.

Nešto mi deluje da ni Proglasu ovo nije skroz po volji?

Nisu stranka, ali bitni su pa pitam...