Jump to content

Recommended Posts

Posted
21 minutes ago, NMX said:

Mada, zamerka studentima što Petrova nisu mazali govnima dok prolazi, eventualno katran i perje, pa idi opet u Ćacilend, 200 metara od zgrade gde si sudija Ustavnog suda, mamu ti jebem botovsku

Da su to uradili, dali bi municije režimu da pokaže kako su studenti nasilnici. Režimskog slugu su pustili da prođe bez reči, bez zviždanja i ostalih izraza zadovoljstva i pokazali koliko je nebitan i bedan. Uradili su isto što bi uradili i da im se na ulici isprečilo govance - samo su ga zaobišli i ignorisali, kako i inače treba raditi kada se tako nešto nađe na putu.

• Like 4
Posted
24 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ali tačno sam mogao da osetim taj bazd još dok sam bio student, sa jedne strane Tanasije Marinković, Miško Jovanović, Dajović, Vanja Bajović, sa druge Oliver Antić, Petrov, Dejan Đurđević, Mirko Vasiljević...

Samo strpljenja, ljudi, pumpajte sve vreme, doći će i ti izbori, nadam se uz što manje žrtava ovog režima do tada.

A vidiš, Selak prošao kroz hodnik takođe i ni blizu muk i prezir kao kada prolazi ovo debelo, masTno, ćaci govno od Petrova. A Selak za ovih 13 godina još tipa jedino ministar sporta nije bio :lol_2:

Posted
3 minutes ago, Don Dusko said:

Sta ovi iz Pionirskog ce da podnesu krivicne tuzbe protiv profesora koji podrzavaju blokadu?!

Pritisak vlasti....

Imaš izvor? Mislim da će im otpasti ruka od pisanja prijava.

Posted
2 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ma cujem na nekoj emisiji koju cale slusa(prica onaj sto je 11 godina)  i kaze neko iz opozicije pustio zvuk auta jer njima to odgovara....Ja izneverovao...Covece...

• Like 1
Posted
1 hour ago, DJ_Vasa said:

Ako nešto znači, ja sam slušala reportažu sa hepinformerb92prvarts za ometanje nastave ili tako nešto.

Meni nije jasno, ali ja nisam ni studirala, ako već prete studentima da im diplome neće važiti ( ko je reko megatrend) zbog neispunjenja nastave, kako misle ćaci da će im važiti diplome sa univerziteta koji nema zadovoljavajući procenat u naučnom radu?

Kako ja to shvatam, univerziteti moraju da ispune prvo tu normu u međunarodnim okvirima da bi imali pravo da se tako nazovu.

• Like 4
Posted
6 minutes ago, Helena said:

Ako nešto znači, ja sam slušala reportažu sa hepinformerb92prvarts za ometanje nastave ili tako nešto.

Meni nije jasno, ali ja nisam ni studirala, ako već prete studentima da im diplome neće važiti ( ko je reko megatrend) zbog neispunjenja nastave, kako misle ćaci da će im važiti diplome sa univerziteta koji nema zadovoljavajući procenat u naučnom radu?

Kako ja to shvatam, univerziteti moraju da ispune prvo tu normu u međunarodnim okvirima da bi imali pravo da se tako nazovu.

Moguće je da plaše mečku rešetom ili da pokušavaju da povlađuju ćacijima, a oni ionako ne shvataju ni da je 2+2=4. Diploma ne može da ne važi ukoliko je nastava samo prekinuta, a kasnije se nadoknadi. Koliko sam čitao kada su ukinuli plate univerzitetima, i naši zakoni predviđaju naučni rad da bi univerzitet bio akreditovan. Očigledno je da pokušavaju da se izvuku kako znaju i umeju, ali nemaju strategiju, pa im odluke donosi neki ćaci.

Posted
42 minutes ago, DJ_Vasa said:

Moguće je da plaše mečku rešetom ili da pokušavaju da povlađuju ćacijima, a oni ionako ne shvataju ni da je 2+2=4. Diploma ne može da ne važi ukoliko je nastava samo prekinuta, a kasnije se nadoknadi. Koliko sam čitao kada su ukinuli plate univerzitetima, i naši zakoni predviđaju naučni rad da bi univerzitet bio akreditovan. Očigledno je da pokušavaju da se izvuku kako znaju i umeju, ali nemaju strategiju, pa im odluke donosi neki ćaci.

Isplaćivali su 50% plate profesorima, jer je valjda takav odnos bio nastave i nauke-dakle, plaćali su naučni rad.

E onda je (čuvena) država donela odluku da udeo nauke u radu profesora smanji na neku mizeriju, da bi im smanjili plate kao da već nisu mizerija.

• Like 2
Posted

Da, a čitao sam da je time ugrožena i akreditacija jer ako su akreditovani tako da profesori moraju da imaju odnos nastave i nauke 50%:50%, onda time direktno ruše i akreditaciju po kojoj rade, plus da bi svakome od njih morali da izmisle predavanja i vežbe da bi se taj višak anstave ispunio. Ograđujem se da nisam čitao zakon, već prenosim ono što sam pročitao.

Posted
31 minutes ago, Helena said:

Isplaćivali su 50% plate profesorima, jer je valjda takav odnos bio nastave i nauke-dakle, plaćali su naučni rad.

E onda je (čuvena) država donela odluku da udeo nauke u radu profesora smanji na neku mizeriju, da bi im smanjili plate kao da već nisu mizerija.

Zavisi. Neke škole su za februar dobile samo 2000 din.

Može sve da se nadoknadi ubrzanim kursevima u obrazovanju, samo da ovo poručio odu u zatvor.

Ratove smo imali. Corona je bila i opet se sve nadoknadilo.

Ovaj položaj mora da ide u zatvor, ili čauševski recept. Mladi i ljudi sa integriran da vode. Ne sme gore da bude fukara.

Posted

Video sam i da je neka profesorka, koja takođe pripada ovom klanu kojem pripada dekanka, da je pretila – sledeći put kad dođete u Niš gonićemo vas do Naisa. Pa evo da najavim, da dolazim u narednih mesec dana i to, nekoliko dana ostajem“, rekao je Vučić.

Dolaziš bedniče sa obezbeđenjem i i verovatno stiže tri autobusa nabildovanih pavijana da glume tvoje simpatizere.

„Nemojte da vas podsećam na laži o zvučnom topu, neki su ostali na sredini ulice, prevari su se i nisu čuli komandu – levo, desno (da se raziđu). Svi znaju da je to laž i misle da lažima mogu nešto da napumpaju. Narod je sit terora“, rekao je on.

A evo još jedne laži. Fuj, jeste da me ne može ništa iznenaditi od njega, al ne možeš da nemaš reakciju na sve veću njegovu ludost. Nema granice. :krstipd4:

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Volter said:

Dolaziš bedniče sa obezbeđenjem i i verovatno stiže tri autobusa nabildovanih pavijana da glume tvoje simpatizere.

A evo još jedne laži. Fuj, jeste da me ne može ništa iznenaditi od njega, al ne možeš da nemaš reakciju na sve veću njegovu ludost. Nema granice. :krstipd4:

Bandera je resenje. 😂

Miroljubivo i bez nasilja.

• Like 1
Posted
28 minutes ago, srlepajce said:

Auh Novak 

Pa ovaj ce svisnuti 😁 

mozda i Jelena 😆

Dolazi Srki da diže 3. srpski ustanak, žvalavi uživo u trećem dnevniku guta tablu broma i ispoljava svoju šizofreniju u punom sjaju.

• Like 5
  • Love 1
  • Ha-ha 3
  • Pumpaj! 2
Posted

Piše dole u objavi da nije prvoaprilska šala. Videćemo, mada studenti nisu lupetali gluposti, tako da je sasvim moguće da će im biti gost, makar preko Zooma.

• Like 1
Posted

"Da Ćacilend može da dođe i do vas i to prilično iznenada, pokazala je grupa entuzijasta iz mesta Padina nadomak Kovačice. Oni već godinama prave predstave – ali na ulici. Do pre devet godina imali su svoj prostor u mesnom domu kulture, ali su sada „glumački beskućnici“.

Svoj stav prema studentima, ali i svemu onom što se dešava u društvu, izrazili su predstavom na otvorenom, kojom su napravili i iznenađenje meštanima obližnje Kovačice.

Imali smo jako malo vremena da napišemo tekst i prikupimo materijale za scenografiju, za nekoliko dana smo pripremili predstavu koja je trajala oko pola sata i reakcije su bile sjajne – ljudima se svidelo, priča nam Pavel Pokoracki. Celu noć pred nastup na trgu vežbali su tekst, a učestvovalo je dvadesetak ljudi – šest glumaca i statisti.

Inspiracija im je bio ne samo kamp u Pionirskom parku već i sve ono što se dešavalo oko za njega. Zato je tu bilo i „žandarmerije“, traktora – doduše plastičnih, ali i zvučnog topa."

https://n1info.rs/kultura/jos-jedan-cacilend-kovacica/?fbclid=IwY2xjawJY7jtleHRuA2FlbQIxMQABHX4qaZeRXQlSczNtfWs__cqwiHrKZUfS7We2Ql0c-hBfVk6SmfpO-KjeOw_aem_mOb07jS_aa2LWNjgfUMB9g

Kovačica opet pumpa!

• Like 6
  • Ha-ha 7
  • Pumpaj! 5
Posted

Čujem malopre nešto o Vučićevom novom kandidatu... Neprovereno, ali mi se izvor kune da je ozbiljno... Svejedno, i da nije, ostaviću ovde jednu skorašnju priču mog drugara koji je baš u nedelju 16. ujutro imao bliski susret s njim:

Screenshot-20250316-105312-Telegram.jpg

• Ha-ha 5