Janne240 Posted Sunday at 07:00 PM Posted Sunday at 07:00 PM 8 minutes ago, JohnnyDragon said: Problem je što sve ovo, sva ova energija, ne može da se kanalise politički. Ja sam ubedjen 10000% danas da je svako ko namece ovu "opoziciju" zapravo protiv studenata i budenja društva. Sasvim je jasno da je potreban odklon od celokupne bolumente koja jede sa istog korita! Njihovo nedelovanje, neželene da urade ista, konformizam, pa to je bez ikakvog objasnjenja osim jednog. Druže, ljudi, opozicionari dikatorima su davali zivote za ideale. To uopste nije problem, to je prednost i to itekakva, i ta energija ne sme biti ni uplivisana ni instrumentalizovana. Konacno se neko setio da nije politika mesto generisanja opste volje gradjana, naroda, nego energija mladosti.
duško matić Posted Sunday at 07:19 PM Posted Sunday at 07:19 PM (edited) U Novom Sadu je održano 27 zborova danas, zborovi su na nivou mesnih zajednica. Ja sam bio na zboru na Salajci i bilo nas je oko 250, što je odlično za prvi put, s obzirom da je organizacija išla preko vibera. Tokom zbora smo skupili oko 20k dinara da se kupi megafon za sledeći zbor i da se urade flajeri da se ubace u sandučiće i verujem da će se poseta duplirati sledeći put. Zadovoljan sam kako je sve proteklo, imamo i volontere za redare, zapisničare, neki momak će da uradi design za reklamni materijal, tako da je medjusobna saradnja na top nivou. Oćekujem konstruktivnu diskusiju sledeći put i nadam se konkretnim akcijama i pritisku na insitucije. Neke mesne zajednice su organizovale zborove u slično vreme i posle toga išli u protestnu šetnju zajedno, moram predložiti da vidimo sa komšijama da uradimo slično sledeći put. Sve u svemu lepo pumpanje i dinstanje danas u NS ❤️ Edited Sunday at 07:22 PM by duško matić 26 1 2 4
Klotzen Posted Sunday at 07:20 PM Posted Sunday at 07:20 PM I ja sam danas bio na zboru. Skupilo se oko 300 ljudi ispred MZ koja broji 4-5k ljudi. Pošto je bila prva prvo su se ljudi upisivali sa ličnom kartom, mora se imati prebivalište u MZ. Moja LK nije na ovu adresu i ja se nisam upisao. Zatim je bio kraći govor, pa 7 tačaka koje se izglasane, zatim se pričalo o planu protesta koji se danas odigurao u NS. Zatim su građani predlagali neke predloge, bila su dva predloga ali nisam baš najbolje čuo jer je susedna MZ ranije završila zbor pa su došli blizu nas i svirali 🙂 . Zbrda zdola ali nije važno. Najvažnija stvar je ta viber grupa preko koje će moći mnogo bolje da se organizuju ljudi na lokalu nego preko FB i slično. Ovo će pogotovo biti važno za izbore za MZ na koje po pravilu retko ko izlazi jer to mediji ne prate. Ako preko te viber grupe pozovu ljude da glasaju SNS može da se pozdravi sa svim MZ u urbanom delu NS. Posle zbora se krenulo u protestnu šetnju gde su svi zborovi zajedno išli ka fakultetima. 18 8
Kooineeperk Posted Sunday at 07:40 PM Posted Sunday at 07:40 PM 38 minutes ago, JohnnyDragon said: Problem je što sve ovo, sva ova energija, ne može da se kanalise politički. Ja sam ubedjen 10000% danas da je svako ko namece ovu "opoziciju" zapravo protiv studenata i budenja društva. Sasvim je jasno da je potreban odklon od celokupne bolumente koja jede sa istog korita! Njihovo nedelovanje, neželene da urade ista, konformizam, pa to je bez ikakvog objasnjenja osim jednog. Druže, ljudi, opozicionari dikatorima su davali zivote za ideale. Pa to je onda pat pozicija. Koja najvise odgovara SNSu. Ne verujem da ne moze ovo da se na odgovarajuc nacin kanalize politicki. Ali kako da to bude uspesno, jbg, ne znam... imam ideje ali neke su sulude 🙂 1
Janne240 Posted Sunday at 07:45 PM Posted Sunday at 07:45 PM Nema tu improvizacije, zna se...recept za podelu vlasti, pravnu drzavu i vladavinu prava, napisan je davno, teze je sprovodljiv u praksi ali je neizbezan. Nema tih praznih izgovora, kako dalje, sta onda i slicno...rasturi se, razjuri, smiri, odlezi, splasne prasina, svane dan pa onda pocetak, Pocetak pravi i jedini, posle su izbori. 1
Drug Crni Posted Sunday at 08:03 PM Posted Sunday at 08:03 PM Gaze nas autima, tuku bejzbolkama, pucaju zabranjenim oružjem po nama, seku nas noževima. A smetaju Obućina, Kesić, Bjelogrlić, Marinika i Lazović. E,moji, mi. 21 1
mare80 Posted Sunday at 08:10 PM Posted Sunday at 08:10 PM 12 minutes ago, Kooineeperk said: Pa to je onda pat pozicija. Koja najvise odgovara SNSu. Ne , ne odgovara ... Pored najvećeg procenta u SNS glasačkom telu koje čine razni oportunisti, lokalne jajare i sitni krimosi, važan deo otpada na ono što ja nazivam "stabilokrate" ... To su mahom matorci koji glasaju za Vučića jer je stanje u Srbiji "stabilno", a stabilnost je za njih kada su penzije redovne, ima 'leba da se jede i ne padaju avionske bombe sa neba ... njih baš i ne dotiče to što njihova deca ili unučad moraju da imaju člansku kartu Partije da bi bilo šta ostvarili u životu jer, Bože moj "tako je uvek kod nas bilo " ... E sada, njihova primarna reakcija na početku je bila u fazonu "Pa šta se čeka, što ne pošalje Vodja policiju da razjuri ove neradnike" ili "Eh kako bi to Tito rešio" ... Kako vreme odmiče a ova situacija sa protestima se ne stišava, ovima pokušavajući da čitaju Informer ili gledaju Pink dok im rodjeni unuk ili unuka lupaju u šerpu ili duvaju u pištaljku na terasi počinje da se pali zvono za uzbunu ... Počinje da ih nagriza crv sumnje da Vodja zapravo više ne može da im garantuje "mir i stabilnost" ... Dakle, nije jak vodja i vreme je da se traži novi ... neće oni u svakom slučaju na budućim izborima glasati za "izdajnike", ali dovoljno je da ne zapucaju na biračko mesto u sedam ,a dobar deo njih ne izadje uopšte i eto ti belaja ... E to je onaj deo podrške koji ima a neumitno mu se kruni ... 1
JohnnyDragon Posted Sunday at 08:26 PM Posted Sunday at 08:26 PM (edited) 23 minutes ago, Drug Crni said: Gaze nas autima, tuku bejzbolkama, pucaju zabranjenim oružjem po nama, seku nas noževima. A smetaju Obućina, Kesić, Bjelogrlić, Marinika i Lazović. E,moji, mi. Ovo je relativizacija. Jao otimaju KoCoBo a ovi hoće Pride!? Jao nas bomardovali a ovi hoće o Ukrajini? Kakve veze ima kurc.. Dobrica sa gazenjem? Ja jesam idiot glasao, vozio se 600km do glasackog mesta, ali mi se sere od sveg ovog necinjenja. Ja sam posve siguran da je sve to krmad sa istog korita. Pogledaš oko sebe , pa u njih, ne može da ti ne bude jasno. Edited Sunday at 08:27 PM by JohnnyDragon
tomas.hokenberi Posted Sunday at 08:45 PM Posted Sunday at 08:45 PM 1 hour ago, Janne240 said: To uopste nije problem, to je prednost i to itekakva, i ta energija ne sme biti ni uplivisana ni instrumentalizovana. Konacno se neko setio da nije politika mesto generisanja opste volje gradjana, naroda, nego energija mladosti. Svaka akcija tog tipa je politicka akcija, bez obzira ko je sprovodi. Ne treba mesati politicke stranke i politilku. Cak i kada se grupa gradjana okupi samostalno da se bori za npr. očuvanje parkića ili slično i to je politička borba, čak i ako nijedna politička stranka ili političar nisu umešani. Sa druge strane sva ova "energija" se mora kanalisati u političke rezultate pre ili kasnije. Da bi došlo do promena u Srbiji mora doći do političkih promena, odnosno promene vlasti. Nadam se da niko ovde ne očekuje da će se SNS i Co pod pritiskom protesta preobraziti i postati naprasno pošteni i sposobni? Jedini način da se na kraju nešto zaista promeni je politička borba i smena vlasti. Čak i kada bi AV pristao na sve zahteve studenata i kada bi pristao na prelaznu vladu ili nešto slično to samo po sebi ništa ne bi promenilo ako na kraju rezultat nije smena vlasti. 10
Nek grmi jako Posted Sunday at 08:46 PM Posted Sunday at 08:46 PM (edited) 36 minutes ago, mare80 said: Ne , ne odgovara ... Pored najvećeg procenta u SNS glasačkom telu koje čine razni oportunisti, lokalne jajare i sitni krimosi, važan deo otpada na ono što ja nazivam "stabilokrate" ... To su mahom matorci koji glasaju za Vučića jer je stanje u Srbiji "stabilno", a stabilnost je za njih kada su penzije redovne, ima 'leba da se jede i ne padaju avionske bombe sa neba ... njih baš i ne dotiče to što njihova deca ili unučad moraju da imaju člansku kartu Partije da bi bilo šta ostvarili u životu jer, Bože moj "tako je uvek kod nas bilo " ... E sada, njihova primarna reakcija na početku je bila u fazonu "Pa šta se čeka, što ne pošalje Vodja policiju da razjuri ove neradnike" ili "Eh kako bi to Tito rešio" ... Kako vreme odmiče a ova situacija sa protestima se ne stišava, ovima pokušavajući da čitaju Informer ili gledaju Pink dok im rodjeni unuk ili unuka lupaju u šerpu ili duvaju u pištaljku na terasi počinje da se pali zvono za uzbunu ... Počinje da ih nagriza crv sumnje da Vodja zapravo više ne može da im garantuje "mir i stabilnost" ... Dakle, nije jak vodja i vreme je da se traži novi ... neće oni u svakom slučaju na budućim izborima glasati za "izdajnike", ali dovoljno je da ne zapucaju na biračko mesto u sedam ,a dobar deo njih ne izadje uopšte i eto ti belaja ... E to je onaj deo podrške koji ima a neumitno mu se kruni ... Samo da se nadovežem na nešto sa čim se u osnovi slažem, želeo bih da napomenem da se ne kruni samo podrška u glasačkom telu, nego i u rukovodećim strukturama. Znate, nekada privju deluje uzbudljivije od samog filma koji se najavljuje, a ovaj privju onoga što će se izvesno dogoditi u bližoj ili nekoj malo daljoj budućnosti deluje prilično zastrašujuće za mnoge šrafove raznih institucija i javnih i tajnih duštava sile. Pri tome, ti ljudi ionako imaju naviku da malo rade, a sad su u ministarstvima bukvalno primorani da se bave stvarima od kojih im se ledi krv u žilama, poput moderiranja antistudentskih grupa, organizacije batinaša i logistike svakojake destrukcije, da bukvalno nemaju vremena da upravljaju zemljom. Danas gradonačelnici gradova u Srbiji ne smeju da odu ni u kafić a da se ne okrenu nekoliko puta oko sebe, lokalni šerifi gledaju u tefter kome su se sve zamerili kao što su dahije nekada pokušavale da izvuku vlastitu kožu nudeći oštećenima nekakve nagodbe, a svi oni su svesni da u digitalnom svetu ne mogu da sakriju ni svoja lica, a ni svoja dela... Svakako ne svoja nepočinnstva. Nekom našem, ovdašnjem budućem Simonu Vizentalu neće uopšte biti toliko teško ni da ih pronađe kada tome dođe vreme, a ni da ih zatrpa dokaznim materijalom o njihovim postupcima... Buduća Srbija ima te individue baš tamo gde i želi da oni budu: ti likovi su dohvatljivi na samo nekoliko klikova mišem... A to će olakšati onaj čuveni 6. oktobar, koji onomad nije sproveden, ali se sada čini neumitnim. Edited Sunday at 08:47 PM by Nek grmi jako
DJ_Vasa Posted Sunday at 08:47 PM Posted Sunday at 08:47 PM (edited) 20 minutes ago, JohnnyDragon said: Ovo je relativizacija. Jao otimaju KoCoBo a ovi hoće Pride!? Jao nas bomardovali a ovi hoće o Ukrajini? Kakve veze ima kurc.. Dobrica sa gazenjem? Ja jesam idiot glasao, vozio se 600km do glasackog mesta, ali mi se sere od sveg ovog necinjenja. Ja sam posve siguran da je sve to krmad sa istog korita. Pogledaš oko sebe , pa u njih, ne može da ti ne bude jasno. Mislim da ovo nije relativizacija, već da samo izlaže paradoks. Sa jedne strane postoji ogoljeno nasilje, što ne moram da dokazujem. Sa druge strane, ima budala kojima je na protestu u NS smetao Kesić ili Proglas. Za njih nisam video nijedan relevantan dokaz da su učinili nešto loše. Meni je Kesićeva emisija dosadna, ali zaista ne vidim problem da čovek kaže nešto što je u skladu sa ciljevima protesta. Što se tiče opozicije, ako deluju u pravcu da se organizuju fer izbori, a protiv kršenja zakona, onda i to treba prihvatiti. Kakva god bila opozicija, a nazvao sam ih kretenima i idiotima ko zna koliko puta na ovom forumu, treba ih podržati ako rade ono što sam naveo u prethodnoj rečenici. Poenta je u tome da nemamo boljeg konja za trku. Edited Sunday at 08:47 PM by DJ_Vasa 7
woolgatherer Posted Sunday at 08:52 PM Posted Sunday at 08:52 PM ha, sjajno, kako se ne setih ovoga?! FILM KOJI JE NAJAVIO „PUMPANJE“
JohnnyDragon Posted Sunday at 09:02 PM Posted Sunday at 09:02 PM 11 minutes ago, DJ_Vasa said: Mislim da ovo nije relativizacija, već da samo izlaže paradoks. Sa jedne strane postoji ogoljeno nasilje, što ne moram da dokazujem. Sa druge strane, ima budala kojima je na protestu u NS smetao Kesić ili Proglas. Za njih nisam video nijedan relevantan dokaz da su učinili nešto loše. Meni je Kesićeva emisija dosadna, ali zaista ne vidim problem da čovek kaže nešto što je u skladu sa ciljevima protesta. Što se tiče opozicije, ako deluju u pravcu da se organizuju fer izbori, a protiv kršenja zakona, onda i to treba prihvatiti. Kakva god bila opozicija, a nazvao sam ih kretenima i idiotima ko zna koliko puta na ovom forumu, treba ih podržati ako rade ono što sam naveo u prethodnoj rečenici. Poenta je u tome da nemamo boljeg konja za trku. Pa dobro Vaso kako da jases mrtvog konja ili da se trkas sa gazdinim losijim konjem protiv njegovog lipicanca? Jbt pa Navalnog ubili, ovi iz Grčke glavu stavljali gde nece "opozicija" nokat, ma ne verujem im. Što niko nije skupio muda kao bivši Seseljugin potrcko Sarovic pa radio nesto kao on? Ma nema ih bre. Eventualno šetnja pa kuci. Deca bre gaće krvare a trutovi ni da maknu. Što ih neće ljudi.Evo, ja sam taj ljud koji je kazem već isao 600km da glasam za zelene i ne bi više bre ni lud.
DJ_Vasa Posted Sunday at 09:09 PM Posted Sunday at 09:09 PM Just now, JohnnyDragon said: Pa dobro Vaso kako da jases mrtvog konja ili da se trkas sa gazdinim losijim konjem protiv njegovog lipicanca? Jbt pa Navalnog ubili, ovi iz Grčke glavu stavljali gde nece "opozicija" nokat, ma ne verujem im. Što niko nije skupio muda kao bivši Seseljugin potrcko Sarovic pa radio nesto kao on? Ma nema ih bre. Eventualno šetnja pa kuci. Deca bre gaće krvare a trutovi ni da maknu. Što ih neće ljudi.Evo, ja sam taj ljud koji je kazem već isao 600km da glasam za zelene i ne bi više bre ni lud. To o čemu pišeš je jedan od razloga zbog čega sam ih nazivao kretenima i idiotima. Da se samocitiram: 9 hours ago, DJ_Vasa said: Ja trenutno vidim dve opcije: a) da se napravi neki širi pokret koji bi okupljao profesore univerziteta, intelektualce i slično, koji bi angažovao građane, ponudio rešenja za prelaznu vladu, sve ostalo što može doprineti izlasku iz krize, a koji bi se angažovao i na diplomatskom planu b) da opozicija mrdne guzicom, takođe okupi građane i da lepo kaže: OK, znamo da smo takvi kakvi jesmo, ali izvolite birajte: mi ili SNS, pa kako odlučite. Naravno, postoje i druge, ali ove mi trenutno deluju koliko-toliko izvodljivo. Opcije koje sam ovde naveo mi jedine deluju realno u ovom momentu. Ukoliko se ne desi ovo pod a), onda ostaje samo b). Moguće je i da se opcije kombinuju, ali kako god okrenemo, na kraju će biti da se mora glasati za nekoga, a protiv SNS-a. Voleo bih i ja da se pročisti politička scena, odnosno da se pojavi neko ozbiljan, ali ne znam koliko je to realno.
JohnnyDragon Posted Sunday at 09:21 PM Posted Sunday at 09:21 PM Nemam reči za njih, osim što su malo manje zlo od ovog skota. I ništa više od toga. I to nije nikakvo rešenje ne na duže nego nije rešenje ni za 6 meseci. 2
shonke Posted Sunday at 09:51 PM Posted Sunday at 09:51 PM 47 minutes ago, JohnnyDragon said: Pa dobro Vaso kako da jases mrtvog konja ili da se trkas sa gazdinim losijim konjem protiv njegovog lipicanca? Jbt pa Navalnog ubili, ovi iz Grčke glavu stavljali gde nece "opozicija" nokat, ma ne verujem im. Što niko nije skupio muda kao bivši Seseljugin potrcko Sarovic pa radio nesto kao on? Ma nema ih bre. Eventualno šetnja pa kuci. Deca bre gaće krvare a trutovi ni da maknu. Što ih neće ljudi.Evo, ja sam taj ljud koji je kazem već isao 600km da glasam za zelene i ne bi više bre ni lud. Pa dobro je, shvatili smo. Ako budu izbori, nemoj da izlaziš, nemoj da glasaš, jel te tera neko puškom? Samo nemoj posle da pisneš protiv režima na forumu. 3
tomas.hokenberi Posted Sunday at 09:57 PM Posted Sunday at 09:57 PM 25 minutes ago, JohnnyDragon said: Nemam reči za njih, osim što su malo manje zlo od ovog skota. I ništa više od toga. I to nije nikakvo rešenje ne na duže nego nije rešenje ni za 6 meseci. I šta je onda rešenje? Bolju i organizovaniju opoziciju, nažalost, nemamo. Organizacija političke stranke i političke borbe je ozbiljna delatnost i zahteva ozbiljnu stranačku infrastrukturu i novac. Organizovanje uspešne stranke nije moguće isključivo na volonterskom radu aktivista, potreban je novac i profesionalni kadar u raznim oblastima (profesionalni političari, pravnici, eksperti u raznim oblastima od interesa, marketing eksperti, stranačka administracija i birokratija, pa i "batinaši"). Jedan od većih Vučićevih uspeha je što je uspeo da razbuca i uništi velike stranke koje su mu mogle biti oponenti, pre svega DS. Nažalost naša opozicija je poput malih firmica, sa malim kapitalom, koje su pokrenute u garaži a na razrađenom tržištu postoji ogromni monopolista, organizovan, kontroliše tržište, ima kapitala za damping cene, a EPP je zasitio svojim porukama, dok male firme nemaju ni budžet za reklamu. 9
dzakala Posted Sunday at 10:06 PM Posted Sunday at 10:06 PM Razbucao je bio i Djukanovic opoziciju u CG, ali kada se desila ulica i energija u narodu, na izborima nije bilo vise bitno za koga se glasa od 3 kolone, bitno je da se glasa protiv rezima. Doduse neki opozicioni lideri su bili sklonjeni skroz,sto ne bi bilo lose i ovde da se desi. Tako treba i ovde, napraviti 2 ili 3 kolone da za svakog ima po nesto u ponudi i da se svaki apstinent izvuce iz kuce, sa jednim ciljem, nije bitno ZA koga glasas, vec protiv koga. Na nekim sledecim izborima ce doci na red ovo za koga glasas. 5
Red Posted Sunday at 11:40 PM Posted Sunday at 11:40 PM (edited) 2 hours ago, JohnnyDragon said: Nemam reči za njih, osim što su malo manje zlo od ovog skota. I ništa više od toga. I to nije nikakvo rešenje ne na duže nego nije rešenje ni za 6 meseci. Ovakvo razmišljanje je razumljivo, opozicija jeste očajna, ali postavlja se pitanje šta da radimo? Neka politička opcija mora da bude na vlasti. Da čekamo da se pojavi princ na belom konju koji će spasiti Srbiju i preokrenuti naše živote u lepe i lagodne? Kako će to da se desi? Čekaćemo dok ne dođe? Opozicija je takva kakva je, daj Bože da ovo stanje izrodi neku novu i daleko bolju, ali koliko je realno da se nešto tako desi? Pritom bi zaista trebalo biti svestan da zaista nije lako biti opozicija ovde i da je slabost sadašnje opozicije najvećim delom zbog toga što se sistematski uništava sve ove godine - što unutrašnjim rovarenjem službe, što medijskom satanizacijom i plašenjem naroda "zlim žutim lopovima, fašistima, stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima". Uspeli su da propagandom zgade opoziciju, ne samo svojim biračima, nego i protivnicima vlasti, usađujući crva kako "oni samo hoće vlasti da se dočepaju" ( jer ovi na vlasti rade to iz ljubavi, jelte), "svi su isti" (od ovoga mi se sere), "bili su na vlasti, narod ih neće" (dobar deo opozicije nije, a ako je nečija stranka i bila, taj možda i nije bio na nekoj višoj poziciji, a ako i jeste, nije bio gori od ovih danas, većina ni isti, iako, naravno, ima i takvih dosta). E sad, što se tiče toga šta opozicija (ne) radi, odgovor je manje-više prethodni pasus. Šta god da urade, propaganda je dovela do toga da to ne osuđuju i pljuju samo pristalice vlasti, nego nekad i jače ili istim žarom to rade i neki protivnici vlasti. Ako izađu na izbore, onda se pljuju što su pristali da učestvuju u pljački i nelegalnoj borbi, ako pak ne izađu, e onda im se zamera što su poklonili vlasti pobedu bez borbe. Ako prisustvuju sednici skupštine, onda pristaju da učestvuju u prividu demokratije, gde vlast potura na stotine zakona, koje oni i kako oni žele, na usvajanje, bez neke redovne procedure i vremena za raspravu; probaju bojkot parlamenta - e, tada ne rade ništa i uzimaju poslaničku platu, a ne odu ni da iskažu kritiku neku na račun vlasti; reše da spreče sednicu i privid demokratije, gde vlada u ostavci hoće da progura nenormalan broj zakona, a da pritom na dnevnom redu taj dan uopšte ne bude konstatovanje ostavke premijera - "prave cirkus", "stoka", "na šta ovo liči", "nasilnici", "preterali su"... Pa, jebote, šta valja? Da se razumemo, najbolje rešenje trenutno bi bilo da se oformi izborna lista sastavljena od profesora univerziteta, koja bi formirala ekspertsku vladu, čiji bi zadatak trebalo da bude da dovede zemlju koliko-toliko u red - sredi buračke spiskove, omogući fer i poštene izbore, poništi štetne ugovore, otera stranačke parazite, oslobodi medije... Studenti mogu da podrže tu listu, a i, ako ne žele, jer se ograđuju od politike, mogu da, u skladu sa društvenom angažovanju, koje su pokrenuli, krenu u akciju kontrole biračkih mesta, kako bi pobedila volja naroda. Ali i za ovo je potrebna pomoć i infrastruktura opozicije. E, sad, naravno, na tim sledećim izborima mora da bude neka politička opcija, protivnik naprednjaka. Idealno bi bilo da to bude neka nova opcija, sa novim, sposobnim ljudima, koji imaju plan šta i kako i sredstva da to sprovedu u delo. Ali, ako to bude sadašnja opozicija - to je to, to imamo kao suprotstavljenu stranu SNS-u. I, šta ćemo da radimo? Pa, naravno da treba da stanemo uz tu opciju, ako smo protivnici SNS-a E, sad, ako ovo društvo nastavi da se razvija u pravcu u kom su ga pokrenuli studenti - ka uređenom građanskom društvu, demokratskoj, pravnoj državi, u kojoj vladaju zakoni i ustav i prave vrednosti, takvo stanje će izroditi i te neke mnogo bolje opcije, različitih ideologija, sa mnogo boljim ljudima. Ali, do toga treba doći i za to je potrebno mnogo vremena. Izvinjavam se na dužem postu Edited Sunday at 11:42 PM by Red 10 1
alekk Posted yesterday at 01:40 AM Posted yesterday at 01:40 AM 8 hours ago, Nek grmi jako said: Kako da reaguju?! Možda da prestanu da podržavaju nekoga ko u zemlju koja je u EU pristupnom režimu dovodi rusku službu... Jer tako zapravo dokazuju dve stvari: prva je da su ti briselski likovi kao likovi iz belgijskog stripa, a druga da ih suštinski baš briga šta će se desiti sa ljudima u Srbiji sve dok im onaj sa kojim sarađuju pruža nešto zauzvrat. Pustili su nas niz vodu a da suštinski nisu ni trepnuli, sve pri tome dajući njihovom partneru ogroman novac iz pristupnih fondova, za koji postoji ulaz, a izlaz niko živ ne ume da utvrdi. Uz kikbek koji se, naravno, podrazumeva. Zapad nekog pustio niz vodu ?!?!? Ma ajte molim vas...
Maharaja Posted yesterday at 01:45 AM Posted yesterday at 01:45 AM 4 hours ago, JohnnyDragon said: Pa dobro Vaso kako da jases mrtvog konja ili da se trkas sa gazdinim losijim konjem protiv njegovog lipicanca? Jbt pa Navalnog ubili, ovi iz Grčke glavu stavljali gde nece "opozicija" nokat, ma ne verujem im. Što niko nije skupio muda kao bivši Seseljugin potrcko Sarovic pa radio nesto kao on? Ma nema ih bre. Eventualno šetnja pa kuci. Deca bre gaće krvare a trutovi ni da maknu. Što ih neće ljudi.Evo, ja sam taj ljud koji je kazem već isao 600km da glasam za zelene i ne bi više bre ni lud. Ali ovo nije baš tačno. Dvocifren broj opozicionih aktivista guli zatvor. Neki duže od mesec dana. A celi ovi protesti su i počeli kad je uhapšen Ješić. Koji je, inače, na prvoj liniji već četiri meseca. A on nije jedini, ima i mnogih drugih koji su uvek tu. Ne targetira Vučić opozicione stranke bezveze. Zna manijak vrlo dobro zašto to radi. 4
alekk Posted yesterday at 01:52 AM Posted yesterday at 01:52 AM 12 hours ago, Maharaja said: Pretpostavljam da je ovaj komentar kao frustracija zato što su EU zastave bile zabranjene na protestu (kao i ukrajinske, recimo), ali se zato zastave terorističke tvorevine Rusije vijore bez ikakvih problema. U isto vreme, Zaharova i FSB ekipa stoje čvrstvo uz vlast, i da mogu branili bi režim snajperima. Jedina kakva takva podrška protestima je došla od EUposlanika. Ali šta da se radi. Kad je doteralo do kraja, mora da se žmuri na četničke zastave, genocidaške i terorističke zastave i sličan faš folklor, sa nadom da će se to uspeti iskontrolisati kada ovaj kartel padne sa vlasti. Narod Srbije vecinski voli vise Rusiju od Evropske Unije i Nato pakta. Vecina protestanata vise voli Rusiju od Zapada. I ne moze manjina da nametne vecini svoje ideale. Cetnicku zastavu i treba da nosi Srbin nego sta,a genocidaska i teroristicka ne znam ni koje su ti. Zbog takvih kao sto si ti Vucic ima da vlada jos 10 godina. 2 2 1
dali_man Posted yesterday at 02:54 AM Posted yesterday at 02:54 AM Ovo oko medijske satanizacije opozicije i "Djilas pokrao 630 miliona" je mantra SNS mladjih i srednjovecnih glasaca iz urbanijih sredina, koje je malo sramota da u drustvu priznaju da su za SNS, al eto, nemaju za koga da glasaju jer Djilas lopov. Kod protivnika rezima ta mantra nikad nije prolazila. Jedini problem opozicije je sto za ovih 13 godina vladavine AV, niti jednom nisu mogli da sednu i da se dogovore apsolutno ni oko cega. Sto je najgore, svaki put je neko drugi iskakao. Na izborima 2020 svi kao bojkotuju, PSG i DSS izlaze i pucaju. 2022 izlaze u nekoliko kolona, na rezultate se ceka nekoliko sati (valjda dok svi nisu otisli sa kanabea kod K. Hila), pucaju ko zvecke. Dobrica i ekipica pevaju pesmice, Djilas zavrsava na kanabe kod AV. 2024 SSP bojkotuje izbore, ostali tako blizu a tako daleko. Sada opozicija predlaze prelaznu vladu al bez Cute i DS. Protesti traju vec 5 meseci a oni nisu nasli za shodno da stanu u jednu kolonu, da se dogovore oko najelementarnijih uslova saradnje i formulisu politicke zahteve. Pa makar to bio jedan jedini - ostavka AV. Mogli su i da se dogovore oko neke prelazne/ekspertske ili vlade u senci. Da grade neku politicku pricu, izbace neke nove ljude u prvi plan. Ja sam ubedjen da bi svako, ko je bar jednom izasao na ulicu u ovih pet meseci, podrzao takvu opciju i sutra na izborima glasao za njih. Ali oni to, jednostavno iz nekog razloga ne cine. Cute i smrde u cosku. 8
tomas.hokenberi Posted yesterday at 04:03 AM Posted yesterday at 04:03 AM 2 hours ago, alekk said: Cetnicku zastavu i treba da nosi Srbin nego sta,a genocidaska i teroristicka ne znam ni koje su ti. Zbog takvih kao sto si ti Vucic ima da vlada jos 10 godina. Zašto bi "Srbin" nosio zastave ratnih zločinaca, zlikovaca i koljača? Jedino ako zastupa iste ideje i ima iste namere kao kao dotični. Takvi su i doveli AV na vlast, a sada žeke novog AV koji će biti "pravi četnik i koljač žena i dece". 5 1
Recommended Posts