Kooineeperk Posted January 22 Share Posted January 22 4 minutes ago, DameTime said: Crtaće se kurčevi kod Partizanovog shopa... Dodatni problem je sto su crveni... OK, sam cu da izadjem. 1 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted January 22 Share Posted January 22 7 minutes ago, DameTime said: Crtaće se kurčevi kod Partizanovog shopa... Mogu da ih ovako dorade: 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 22 Share Posted January 22 23 minutes ago, Kooineeperk said: Dodatni problem je sto su crveni... OK, sam cu da izadjem. Ova fora ti je dobra 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) On 1/21/2025 at 7:33 PM, wrach said: https://www.reddit.com/r/serbia/s/KwtnRaXefM Ponosan na moju srednju Još malo o ovome: https://www.instagram.com/reel/DFGQ3YHs9VL/?igsh=MTVlYWN6bWw5NjQ4Yg== Edited January 22 by Smrtokapa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 22 Share Posted January 22 6 minutes ago, Smrtokapa said: Još malo o ovome: https://www.instagram.com/reel/DFI7dDFtutl/?igsh=cTg5ZTF6bzZsdTg2 Brt, ne znam šta si okačio ali meni otvara Želimira kako se dere na Majka 😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) 10 minutes ago, DameTime said: Brt, ne znam šta si okačio ali meni otvara Želimira kako se dere na Majka 😂 Ovaj link je Roršahova mrlja izgleda 😄 Saću vidim o čemu se radi. @DameTime Proveri sad leba ti Edited January 22 by Smrtokapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 22 Share Posted January 22 7 minutes ago, Smrtokapa said: Ovaj link je Roršahova mrlja izgleda 😄 Saću vidim o čemu se radi. @DameTime Proveri sad leba ti Opet isto 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) Meni radi, do tebe je. Edited January 22 by Eddard 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted January 22 Share Posted January 22 Mišljenje drugog lekara ftw! 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 22 Share Posted January 22 Sreća vaša pa Partizan pobeđuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted January 22 Share Posted January 22 Pa ozbiljno, meni otvara to što treba. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted January 22 Share Posted January 22 1 minute ago, Eddard said: Pa ozbiljno, meni otvara to što treba. I meni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) 25 minutes ago, Eddard said: Pa ozbiljno, meni otvara to što treba. Sprdam se 🙄 edit: Sa desktopa mi lepo otvara link, wtf. Edited January 22 by DameTime Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrach Posted January 22 Share Posted January 22 55 minutes ago, Smrtokapa said: Još malo o ovome: https://www.instagram.com/reel/DFGQ3YHs9VL/?igsh=MTVlYWN6bWw5NjQ4Yg== Bojan ❤️ zbog njega sam zavoleo istoriju 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted January 22 Share Posted January 22 10 minutes ago, wrach said: Bojan ❤️ zbog njega sam zavoleo istoriju Meni nije predavao, ali sam zbog njegove sekcije zavoleo planinarenje. Inače, prošlo je 20 godina a on kao da uopšte nije ostario. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 22 Share Posted January 22 Ovde možete videti ko stupa u generalni štrajk, tj. deo brendova slash preduzetnika. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted January 22 Share Posted January 22 Kad već govorimo o štrajku, nešto mi pade na pamet. Naime, pošto će tu biti dosta zaposlenih u državnim institucijama, ukoliko neko ko ima veze sa studentima, valjalo bi da im došapne da to mogu da okrenu u svoju korist i objave da se zahvaljuju svim gradskim, opštinskim ili republičkim firmama koje su radile u smanjenom kapacitetu zbog toga što podržavaju generalni štrajk. Ukoliko neko poljubi vrata u pošti, opštini, mesnoj zajednici i slično, može mu se sugerisati da ne rade zbog studentskog poziva na generalni štrajk. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted January 22 Share Posted January 22 Neka komisija u to vreme...? https://zahtevinisuispunjeni.rs/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted January 22 Share Posted January 22 2 minutes ago, 033zero330 said: Neka komisija u to vreme...? https://zahtevinisuispunjeni.rs/ Znaš li nešto konkretnije? Dobio sam ovo na Viber, ali ne znam šta treba da se radi i da li je samo za studente. Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted January 23 Share Posted January 23 Može biti plan neke veće blokade, u smislu da se izgubi EXPO, pošto u to vreme navodno verovatno stiže ta famozna komisija za EXPO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 23 Share Posted January 23 Još jedan skandal, uhapsili su istoričarke umetnosti iz Hrvatske, maltretirali ih u policiji preko noći i uvalili im da potpišu dokument na ćirilici, koji ne razumeju u potpunosti. U njemu piše da ugrožavaju bezbednost Republike Srbije i da im je zabranjen ulazak u Srbiju na godinu dana. Potpisale su samo da bi ih pustili. Ovo je pakao. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted January 23 Share Posted January 23 9 hours ago, DJORDJE said: Nisam bas siguran. Trump je recimo upravo to uradio , izvadio lojaliste i huligana iz rukava. Kod likova kao sto je Orban uvek mozes da racunas da ce sacuvati vlast po svaku cenu. Ono sto niko ne spominje oko njegove popularnosti je i otvorena mrznja prema emigrantima iz Afrike i Azije, a njegove pristalica najcesce i ne krju da je to glavni razlog zasto glasaju za njega. Sigurno nije dobio podrsku zbog PDV-a. To Trumpovo je vise bila priprema za izbore u naredne 4 godine. Uopste, porediti Trumpa i Vucica po principu "svako zlo je isto" nema mnogo smisla. To bi bilo isto kako kada bi neko poredio ono sto se desilo u Washingtonu sa onim sto se desilo kod na 5. Oktobra, bili izbori, neki su bili ubedjeni da je bila kradja, dosli da protestuju, upali u skupstinu i tako. Takodje, Vucic ima vise slicnosti sa nekim africkim i juznoamerickim diktatorima nego sa Lukasenkom, Orbanom, Trumpom, Erdoganom, Djukanovicem ili Putinom. Djukanovic je imao jasno definisanu ideologiju, Orban takodje (on moze da se poredi sa Dodikom), Erdogan i Putin su lideri drzava koje su velike, a nemaju neku demokratsku tradiciju, Trump je samo lice republikanca populiste i na vlasti je zbog izbornog sistema (mnogo je lakse tamo kada i cela ekonomska liberalna desnica stane iza Trumpa jer su im samo porezi i njihovo smanjivanje u glavi). Sto se tice ovih protesta, mozda se neko seca da sam pisao kako je samo ovakva borba protiv rezima resenje, nikakvi lazni izbori, glupavi bojkoti i besmislene setnje. Ako se secate, 2019. godine je bila godina protesta "protiv krvavih kosulja" i ti protesti su se zavrsili velikom setnjom, govorancijom opozicionih politicara i mutavim objasnjenjem da "ne mozemo mi da trazimo od ljudi da vise dana blokiraju ulice grada". Protesti "Srbija protiv nasilja" su bili isti i vrhunac im je bio kada se ovde pisalo kako nema sanse da SNS nije pao, cak se pocelo i sa sanjarenjem o proEU koaliciji koja bi dobila te izbore (jer tako cemo se otarasiti zlih desnicara, a i oni su ionako za Vucica, jelte?). Ova pobuna je vec problem za SNS i Sarumana, sistem postaje sve vise i vise paralisan, propao je i pokusaj da izigravaju DS na steroidima tako sto ce da potkupljuju nezadovoljne (klasicna prica kako je SNS tu da obezbedi novac i stabilnost, a oni tamo huligani hoce da uniste drzavu), propada i klasnicna SRS na steroidiima prica kako su svi protiv njih nekakva gradjanisticka elita koja je za NATO, EU i obavezno za UKR protiv RUS i tome slicno. Ne, ovo su protesti protiv jedne nasilnicke vlasti i coveka koji misli da vlada do svoje prirodne smrti jer drugacije ni jedni ni drugi ne znaju kako bi funkcionisali. Da li SNS moze da postoji u opoziciji, bez novca i moci? Ne moze. Da li Vucic moze da ima smisao postojanja kako nekakav mali politicarcic ili kao politicar u penziji? Ne moze i jedni i drugi se odrzavaju samo zbog toga sto imaju novac, moc, podrsku iz inostranstva i medije uz sebe. Cak je i monstrum od SPS devedesetih imao neku ideologiju, nije tamo mogao da bude neki tamo lik kao Sutanovac, Comic, Krstic i slicni (zajedno sa Seseljem i Zavetnicom). Ono sto je sad pitanje je sta je endgame i jednih i drugih? Ako ovo prodje bez posledica, prosveta i studenti mogu da paralisu skolstvo kad god budu zeleli, ako bude posledica sledi i reakcija. Zato bi bilo dobro kada bi malo dublje raspravili o tom pitanju jer je ono kljucno za naredni period. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) 4 hours ago, bergkamp bcd said: (jer tako cemo se otarasiti zlih desnicara, a i oni su ionako za Vucica, jelte?). Ne, ima ih dve glavne vrste: 1. Oni koji su za Vučića 2. Oni koji bi da sruše Vučića da bi radili isto što i on. U Srbiji, nažalost, postoje samo u tragovima "normalni desničari" koji zastupaju neku desnu (ekonomski i društveno) ideologiju a da nisu nacional-šovinisti ili ekstremni populisti ili ksenofobi/homofobi ili sledbenici ultradesničarskih ideja na granici nacizma i/ili fašizma ili kombinacija svega navedenog. Kada bi poredili srpsku desnicu sa npr. nemačkom većina je bliža AFD nego CDU. I oni koji podržavaju Vučića i oni koji su protiv. To ne znači da je "levica" u Srbiji puno bolja. Srpska "levica" je ideološki neprofilisana, potpuno je nejasno šta mnogi zastupaju i društveno i ekonomski. Verovatno je delom to tako zbog toga što su svesni da mnoge ideje (i ekonomske i društvene) nisu prijemčive prosečnom srpskom biraču. Srpska "levica" je više "levi centar" nego neka levica. A "centar" je desni centar. SNS naravno nije ni levica ni desnica ni centar niti ima pravu političku ideologiju. SNS je najviše mafijska organizacija i organizacija za zadržavanje vlasti svim sredstvima. Edited January 23 by tomas.hokenberi 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted January 23 Share Posted January 23 7 hours ago, 033zero330 said: Može biti plan neke veće blokade, u smislu da se izgubi EXPO, pošto u to vreme navodno verovatno stiže ta famozna komisija za EXPO. Čak i da se to desi sumnjam da će to obustaviti projekte koji su povezani sa EXPO-m. EXPO je samo izgovor za tu enormno rasipanje para građana (i koruptivne radnje i krađu povezane sa tim) i radovi i projekti će sigurno biti nastavljeni uz izgovore namenjene onima koji već veruju SNS propagandi. A opozicija i studenti i drugi će biti optuženi u svim SNS medijima za "podrivanje interesa Srbije", "izdaju" i šta već smisle drugo. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoKep Posted January 23 Share Posted January 23 U Srbiji ne postoji prava desnica, bar ne onakva kakva bi desnica trebala da bude. Dok se desničari u normalnom svetu zalažu za slobodno tržište, manje regulative i birokratije, manje poreze, naši desničari bi sve nacionalizovali jer jel te samo ono što je državno je naše, zabranili uvoz ili uveli ogromne carine da ne kupujemo robu sa zlog zapada, proterali zle strane firme (osim ako nisu iz voljene nam Rusije) i izolovali nas iz sveta u nekakve saveze sa Rusijom i Belorusijom. To su najobičnije komunjare koje su ljubav prema Titu zamenile ljubavlju prema Putinu. Da ne pominjem i to što su ljudi koji podržavaju takve ideje često vrlo diskutabilne inteligencije, morala i osnovne kulture kao i trenutni vlastodršci. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts